Risen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Encore
Késõ éjjelig nyomtam és csak most vettem észre, hogy sok apróság csak akkor derül ki, ha mindkét oldalon megcsináljuk. Például a kikötõvárosban az alkimista, akirõl kiderül, hogy a Donnak dolgozik és õ terjeszti a drogot. A dolog úgy mûködik, hogy a Don emberei a mocsárban leszüretelik a kendert, majd a bordélyház alatt lévõ alagutakon becsempészik a cuccot a városba. Az alkimistától ha ellopom a kulcsot akkor a háza mellett le tudok menni a pincébe, ahonnan egy titkos járat nyílik, ami összeköttetésben áll a bordélyház alatti alagúttal. Szóval becsempészik a kendert az alkimistához, aki rendes anyagot készít belõle, majd az inasával terjesztik. Menyéttõl van az a küldi, hogy kövessük az inast, mert az valószínûleg megdézsmálja a kész anyagot. Ha követjük, kiderül, hogy egy õr a társa, akit ha elverünk, elmondja, hogy a cuccot a Monostorban terjeszti. És itt kapcsolódik az egész a Monostori nyomozós/gyilkosos küldetéshez, amikor kiderül az áldozatról, hogy díler volt. Nyilván õ volt a korrupt õr társa, akirõl nem beszélt. Szóval ügyesen ki van ez dolgozva, csak nem tudsz meg minden részletet, ha csak az egyik oldallal nyomod végig (bár azért sejteni lehet).

Amúgy érdekes, hogy a játék elején szinte minden küldetés megoldható többféleképpen, ellenben a végefelé ha nincs nálad pár varázstekercs akkor nem tudsz boldogulni pl.: a sír a monosotor mellett, ahova csak átlebegni lehet....vagy bizonyos csapdák a kriptákban... Mintha a vége felé sietni kellett volna és nem volt idõ alternatívákat csinálni....

Pár kérdés is felmerült:
- A városban van a fickó aki halálra dolgoztatja a kovácsát, azt hiszem fegyverekkel üzletel, zsebmetszéssel elloptam a ládája kulcsát, ki is írja ha ráviszem a kurzort, hogy xy láda kulcsa. Ellenben éjjel odamentem mikor nem volt ott, mégsem tudtam kinyitni a ládát, sem a pincébe vezetõ ajtót. Akkor hiába van nálam a kulcs, csak akkor tudom kinyitni a ládát, ha tanultam zártörést?
- mi van a szarkofágban? A városban, a kocsma melletti elsõ raktár, amit a négykezû lény õriz (szerintem õ Goro a Mortal Kombatból), ha felmegyünk a lépcsõn van egy zárt ajtó. Sajnos nem tanultam zártörést, fõleg nem több szinten így oda nem jutottam be, de az egyik melós szerint valami szarkofág van bent... Valaki be ment már oda? Mit talált?
grebber
Ursegor szarkofágja a Monostor hátuljában lévõ nagy kapun belül van pont azzal az ajtóval szembe van a "szobája" ahol van a fõellenséghez vezetõ nagy kapu!És ha jól emlékszem ezt semmiféle erõtér nem védi!

Next PC upgrade: 2022

hiba
Megcsinaltam jee !!! <#violent><#nevetes1><#guluszem1>
Nagy copás vóót.
UT3.exe - 4xAABOX/SSAA
A Catalyst AI a lényeg, ez figyeli mit inditunk es hackkerkedik a háttérben (korábban kikapcsoltam azért nem ment)
Oblivion.exe néven is probaltam, akkor is volt AA de az objektumok/fák/környezet nagyrésze egyszerüen eltünt, illetve átlátszó lett.
Win7-et is felraktom, es a legujabb catalyst, de lehet hogy ostmar xp alatt is menne <#dumcsi>

én mostmár arcon lövöm magam. Most meg már nem tudom hol van az a szarkofág. Ursegoré. Merre kell menni mert amerre a térkép mutatja ott egy barlang van ahol megint egy erõtérbe ütközök...
Encore
Kár, nem lett volna nehéz megoldani, hogy ha ügyes az ember, akkor semlegesként is boldoguljon...
Legalább 7 "fõ" küldetés biztos van a városban, nekem van egy olyan mentésem, hogy ha a páncéldarabokat Don emberének adom akkor azonnal írja, hogy 4/4 és csatlakoztam is, de én az orderes embernek adtam és tudtam még nekik is teljesíteni 4 küldetést és orderes lettem.
Szóval 3-at Donnak, 4-et az ordernek csináltam meg.
Mindenféleképpen választanod kell, hová állsz, két oldalhoz nem tudsz lojálisnak maradni..

hiba
Megy ez bazki...csak nem nekem

AA1

AA2

hiba
Encore
Elsõ végigjátszásnál én sem éreztem tökéletesnek, de mostanra megváltozott a véleményem, talán mert elõször botharcot tanultam és az annyira nem feküdt nekem, nem tudom, de most egykezes karddal és pajzzsal jól nyomom, a pajzs meg védd az állatok ellen is.
KaszaN
Én meg úgyvettem észre, hogy a harcrendszer borzalmas. Pedig nemvagyok rossz benne de néha akkora szemét tud lenni, hogy az már pofátlanság.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Encore
Alig egy hete játszottam végig, de valamiért újra elõ kellett vennem, pedig elsõ végigjátszásra nem nyûgözött le. Miután végigvittem, hiányzott a hangulat és a harcrendszer úgyhogy újra nekiálltam. A harcrendszere zseniális, legalábbis most annak látom. Az eddigi legjobb közelharci rendszer, pedig játszottam több olyan játékkal is, ami a közelharcban volt jó (Mount & Blade, Withcer, Dark Messiah), de egyik sem olyan jó harcban mint ez. Gyakorolni kell ez tény, de ha ráérzel, akkor nagyon élvezetes. Azt vettem észre, hogy gyakran provokálok verekedést (pedig nem szokásom) csak harcolhassak. :D

Amúgy most a Don oldalán nyomom és harcosként sokkal könnyebb az elsõ fele, mint mágusként. Kérdés: Ha a Don oldalán minden küldetést megcsináltam, de a kikötõ városban úgy csinálom a négy "fõ küldetést", hogy kettõ ide, kettõ oda, akkor mindkét frakciónak lehetek a tagja, vagy egyiknek sem?
hiba
Radeon owners can rename the "Risen.exe” into UT3.exe and should be able to force Anti Aliasing in the Catalyst Control center afterwards. In the game itself you should deactivate the Depth of Filed blur.

Nekem nem mûködik ez se...A gothic 3-ban volt antialias vagy mar ott is kiment a divantból?

Az nvidiahoz nchancer programot ajanlja.

és lenne még egy kérdés ezt a rúnakövet hol lehet megszerezni. A választ elõre is köszönöm
csak varázskristáj van
hát nem kaptam tõle semmilyen rúnát
pedig már a chapter 2 fejezetnél meg lehet tanulni tõle, van egyáltalán valami rúna köved?

Ott tartok hogy kinyitottam a vulkánnál lévõ nagy kaput, utána minden mágust a tûzhöz hívtam,és megöltem az összes gyíkembert ami a Monostorba volt.
Össze hívta már a mágusokat? csak akkor fogja tanítani.

Ignatius csak a túzlabdát tudja nekem megtanítani
Ignatius tanítja.

KaszaN
Ja de má tudom ki az a szeverin. De azzal nemlehet beszélni. Nem mond semmit.

KaszaN
Azon az oldalon vagyok de pecsétet senkisem tanít. Csak tûtlabda mágikuslövedék meg fagyasztást. Mást nem.

KaszaN
Tilda? Severin. Tildával még nemtalálkoztam a Severinelsem. Ezek holvannak?

Sziasztok.
Kellene egy kis segítség. Már a játék harmadik fejezetében járok, de még mindig nem találtam meg azt az embert akitõl tudnék pecséteket tanulni. Ha meg tudnátok mondani a nevét, és hogy hol van azt nagyon megköszönném.
Tilda farmján Severintõl is megkaptad a korongot?

Varázslatot a Monostorban lehet tanulni, a Rend oldalán.

KaszaN
Attól már elvettem egyet. De akkor még megkérdezném, hogy hol lehet a pecséteket megtanulni, hogy a rúnákkal is varázsolhassak?

Donnál van

KaszaN
Má töb mint egy hete keresem az utolsó ajtókulcsot. Azt a "korongot". Má majdnem az egész szigetet bejártam és az istenneksem találom.:(

aha...értem...akkor jóra gondoltam csak engem ez vezetett félre: "Monostor hátuljánál nem volt Ogre!Ösze kell elõtte gyûjtened 5 db lemez majd Eldric-el összevarázsoltatni!Ezután tudod csak a hátsó nagy kaput kinyitni!"
grebber
Már írtam.Ezek szerint voltál Ursegornál.A szarkofágjában van a rúna amit ha odaadsz a kolostorban a mágusnak csinál neked ilyen "erõtér feloldó" tekercset!

elbeszéltünk egymás mellett mindenkivel:)). én nem azokat keresem. azon már rég túl vagyok. 4. fejezetnél járok. a küldetés az hogy találjam meg a titán pácél minden darabját a pap kriptákban. na ezeket védi az a tetves erõtér amit nem tudok mivel hatástalanítani.
Rash87
Értem. Bár én is bebarangoltam mindent,meg megpróbáltam megcsinálni mindent,sajnos maximalista vagyok :D
De 36 óra volt össze-vissza. Bár ha nem használtam volna a teleport köveket,akkor biztos duplája lehetett volna.

Glory, Glory Man. United!

KaszaN
És ezt hogyan kell megcsinálni? Innen lemlehet letölteni semmit.

hiba
Azt nem mutatja semmi, mennyi az idõ a játékban, kerestem én is mindenhol, kár hogy kihagyták..

:) Fogalmazzunk úgy, hogy amiért hajlandó vagyok játékért pénzt kiadni, az nem véletlen, és az olyan, amit élvezek is, azaz rászánom az idõt.. Mindent bebarangolok, próbálkozok, felfedezek, piszokul repül az idõ, fõleg hogy elég makacs vagyok, és egy rpg nekem ne szabja meg, mikor mit csinálhatok a játékban, ha én arra akarok menni, akkor megyek is ;)
A viccet félretéve, kalandozással és nézelõdéssel megy az idõ szépen.

Takanohana
mikor mentesz, (nem gyorsmentéssel, hanem menübõl) látszik hány órát játszottál.

Azt viszont tudja valaki, látszik-e valahol, hogy a játékban hány óra van?

KaszaN
Aj mia fene lett nálam! Nem indul el a Risen. :S Egybõl valami hülye hibát ír (amilyet mellesleg még sosem láttam) holott tegnap még simán játszottam vele. :(

KaszaN
Valahol meglehet nézni hány órát játszottál? Hol?

Rash87
Nem kapkodod el :D:D
Cikk-Cakkban mész végig a szigeten v. mi? :)

Glory, Glory Man. United!

Én 43 óránál járok, második fejezet vége.. ;) szintén a Don oldalán.

Az öt korong közül csak kettõ volt templomban, ebbõl az egyik csak közvetve..

... a druidánál. Egy volt Patty apjának kincsében, egy pedig a Gyrgel vagy mi nevû szörnynél. Egyet a keleti templomban találsz.. ezeket a küldetéseket mind meg kellett kapjad így vagy úgy a második fejezetben. Egy meg a donnál van.. szóval az erõterekhez még csak menned sem kell.. amit sztem keversz, az a Don aranyhalma mögötti terület (itt valóban áll egy ogre, ettõl jobbra van egy rész ahová nem engednek be), és a Monostor hegybejárata, ahol az inkvizítor ácsingózik (amikor az elsõ fejezetbõl a másodikba léptél)..

grebber
Ez már csak ilyen oda ahova a fõszál visz csak akkor tudsz bejutni ha már elértél oda ahol megkapod a cumot amivel bejuthatsz oda!
Én is sok helyen voltam többször is magamtól bolyongva meg küldetések végett!
Nekem elsõ végigjátszásra 32,5 óra volt Don oldalán!

Körbe kell járni az összes helyet, és innen onnan összegyûlik egy csomó szobor, azokból kell válogatni az oltárokra. Az egyik helyen pl. jó magasan a plafon táján van egy bevágásban, pl. telekinézissel lehet levenni.
na én az 5 lemezhez nem tudok eljutni. azok vannak a templomokban és ott vannak a kék erõterek. ami a bandita táborban a Don épületében van hátul. na azokat nem tudom kinyitni mert nincs mivel. ha a kinyitáshoz való rúnákat meg utána adja miután nekem azokat be kellene járni elég nonszensz
grebber
Monostor hátuljánál nem volt Ogre!Ösze kell elõtte gyûjtened 5 db lemez majd Eldric-el összevarázsoltatni!Ezután tudod csak a hátsó nagy kaput kinyitni!

akkor sejtem hol. ami elõtt egy nagy ogre ácsingózott....
grebber
Ha jól rémlik az a Monostor mögötti Templomban van Ursegor szarkofágjában!
Persze elõbb ki kell nyitni a nagy kaput ami ide bevezet!