4439
  • MrStokes
    Elelmosast lehet valahogy allitani a jatekban?
  • boos
    *tolvaj,, **városban
  • boos
    elfogyott a tolvajkulcsod:DDD
    vegyél a városban a kocsma fölött árul valami csajszi:DD meg persze mások is, de az a csaj csak tolvalykulcsot
  • Fantusz
    Gnómok hulladék fegyverekkel harcolnak, a ládájukban sem sok értéket lehet találni, persze a semmitől jobb.
    Ha tudsz lopakodni, s megtanultad a zárnyitást, éjjel a kikötővárosban kirámolhatod a lakókat, a módosabbaknál már 150-200 arany is lehet.

Ércbányászat+kovácsolás képességgel is van lehetőség plusz pénz szerzésre: becseréled a fölös érceket kard öntvényre, fegyvereket kovácsolsz, s eladod.
    Vasércet rengeteget lehet találni, ezek jelenetős részét el is lehet üzletelni, obszidián lényegesen kevesebb lesz, azzal nem árt takarékoskodni (kardismerettől függően azonnal másfélkezes, vagy kétkezes fegyvert kovácsolni), a játék utolsó harmadában már valószínűleg egyedi (lootolt) fegyvered lesz.
  • N3o
    Gnómokból jön a legjobb lóvé, van egy rakás fegyverük, és viszonylag egyszerű őket leölni (ha mondjuk 7en vannak ellened az már picit macerásabb) A kedvenc pénzszerzési lehetőségem a betörés :) Éjfélkor fogod magad és belopakodsz minden házba, szekrényt, ládát, polcot minden ami mozdítható elcsórod :D Csak észre ne vegyenek :)

Kérdés. Általában mielőtt egy 8 kombinációs záras láda/ajtó előtt vagyok mindíg mentek, és írom mi merre nyílik, mert ha sokat próbálkozom és nem sikerül folyton az "only the lock pick" szöveggel jön. Na most találtam ládát aminél alapon ezt mondja, hozzá sem nyúltam még sose. (nem is azt mondja hogy keressem meg hozzá a kulcsot) ez miért van? (tudom mágiával is kinyithatom de azért még is)

Meg a másik, hogy mekkora a max szint? :)
  • Encore
    Én is ezt mondogatom régóta, hogy ha belemélyül az ember, akkor rájön, hogy itt van a legjobb közelharci rendszer, amit csak játékban látni lehetett...Bár én is csak a második végigjátszásánál jöttem csak rá...
  • Takanohana
    nyugodtan menj be a városba, nincs ott semmi olyan küldetés, amire előre gyúrni kéne. ha tudsz nyúzni, szerezz előtte 6-6 farkas és vaddisznóbőrt (könnyebb lesz így az egyik küldi). bármit eladhatsz, ha nagyon kell a pénz, de ha nem vagy nagyon megszorulva, akkor inkább csak a gyengébb fegyvereket és pajzsokat add el. minden más (növények, érc, drágakövek, állati maradványok, stb.) esetleg kellhet később, és elég bosszantó azért rohangálni, hogy összeszedj mittudomén 20 növényt, pedig 50 is volt már, csak eladtad. a kereskedők között nincs különbség, mind ugyanannyit ad mindenért.
  • Fantusz
    Nem figyeltem ugyan, de szerintem mindegy kinél adod el a fölösleges cuccaidat.
    Vadonban bóklászva legfeljebb vadállatok legyőzésével szerezhetsz több XP-t, megfontolandó, hogy a kikötővárosban folytatod tovább, de ha van kedved bolyonghatsz a vadonban is.
    Gnómok (goblinok), farkasok, vaddisznók ellen már lehet elég jó vagy, de jöhetnek erősebb lények, amelyek könnyen kicsinálnak, a kikötővárosban pedig küldetésekért jön az XP, ott szerintem könnyebb fejlődni.
  • Fantusz
    Harci alapok elsajátítása után tekercskészítést tanulhatsz.
    Kristálymágia lesz a következő lépés, a tűzkristályodat egy küldetésben szerezheted meg.
    Rúnamágiát mágusoknak tanítanak, miután az inkvizítor előtt túlestél a beavatáson, a bölcsességtől függ, milyen szintű rúnamágiát tanulhatsz - ne bízd el magad 80 bölcsességgel csak első szintűt, második szinthez minimum 100 bölcsesség szükséges.

• hapi
    Szeretnék szólni a most játszóknak hogy a harcrendszer sokkal bonyolultabb mint elsőre tűnik. Bevallom első játékomnál én sem vettem egyből észre de, higgyétek el hogy a mostani rpg-k közül itt a legjobb a harc. Csak figyeld az animációt és ha jókor klikkelsz olyan gyorsan beviszed a követketkező ütést hogy nincs ideje válaszolni az ellennek. Ha ráérzel jókat lehet harcolni erősebb ellenfelekkel is a kombók is hasznosak.
  • krisztajo
    Hűha! Nagyon köszönöm a sok válaszokat mindenkinek!!!
    A kovácsolás után megtartottam az aranykarod igazán csecse kis fetyó!
    De a kovács továbbra sem hajlandó tanítani engem.
    Rám is rám küldte a gorilláját, de már gond nélkül levertem.
    Feltornáztam az erőmet 50-re többre nincs pénzem mert akkor nem marad az őrnek.
    Így már bemerjek menni a városba vagy még ne?
    Már van nálam jó néhány kacat hol érdemes eladni?
    Van különbség a kereskedőknél a városban többed adnak a cuccaimért?
    Vagy eladhatok minden feleslegeset a táborban a kovácsnak is?
    Vagy a vadász srác többet adna érte?
    Bocs ha sokat kérdezek, de legalább beindult egy kicsit újra a topicban az élet!
  • N3o
    Zárnyitásra is van "receptem" aztán valami nagyúrnak van nálam 3 gyűrűje a 6ból :D Csak öltem öltem öltem, és olyan küldetéseket is megcsináltam amik még a listámon se voltak :D Csontvázakból még talán 2max 3 főnök van aminek meghagytam az életét (egyenlőre :)) Zárnyitás maxon van, a zsebmetszés viszont csak 2-es szintű nem engedte 3.-ra pedig sokat gyakoroltam :D
  • N3o
    Hát kalandos egy út volt a monostorig, rend harcosnak álltam, mágusról sokat olvastam, hogy eleinte nehéz, bár ezzel tisztában voltam eddig is, de gondoltam elsőre jó lesz így. Mielőtt a monostorba mentem majdnem minden küldetést megcsináltam a városban, (Tilda 3. fia a monostorba van azért nem ment minden kikötői küldetés) körbejártam a térkép 90%-át (ahova nem mentem be az azért volt mert még erősek a szörnyek) Összeraktam a viharkardot is vagy mit :) A Monostorban jó pár titkos alagutat találtam [bementem egy helyre és üres volt a terem, na mondom ilyen nincs, tapiztam is a falat és lám titkos ajtó mily meglepő :)] A bölcsességem közel 80 a sok olvasgatástól (már szegény karakternek gülüzik a szeme)

Alkímiám maxon, kovácsolás max, most a tekercs készítésre hajtok meg a pecsétre, mert van pár jó "receptem" (csontváz megidézés
  • Takanohana
    én elkértem megnézni a kardot, aztán mikor kérte, nem adtam neki vissza. bevágta a durcát és rámküldött egy gorillát. mikor azt levertem, megegyeztünk, hogy kvittek vagyunk, a kard meg maradt nálam.
  • Fantusz
    Megszerzése ingyér volt, de miután összekovácsolta a maestro nekem 500 aranyért adta vissza (talán ha leverem ingyér is visszaadja?).
    Használhatóságról meg azért nem tudtam nyilatkozni, mert a donnak adtam, hozzá csatlakoztam, meg se néztem használható-e.
  • Fantusz
    Semmi gond nincs a kérdéseivel, Kriszta így szeret játszani
  • Takanohana
    izé... mire kellett 500 arany a kardnál? én minden darabot ingyen szereztem, és a kovács is ingyen rakja össze. használható, sőt akkor az volt a legjobb fegyverem.
  • Fantusz
    Táborból elvileg szabadon mászkálhatsz a vadonban, de gyakorlatilag eléggé be van határolva a mozgástered.
    Térképed nincs, eldugott helyeken legyőzhetetlen ellenfelekbe botolhatsz, s jöhet a reload.
    Az elfogatás is így működik: ha olyan helyre tévedsz, ahol a rend harcosai vannak (mint pl. az ásatás), s legyőznek, nem megölnek, hanem a monostorba szállítanak átlépzésre.
  • Takanohana
    az arany kardot összerakattam a kováccsal és megtartottam :) akkor az volt a legjobb fegyverem, a Don meg várhat. a városban senki nem fog el, ott szabadon mászkálhatsz. ha végeztél minden városi küldivel, menj a kapuhoz kívülről, (nem ahhoz, amelyiken bemész először, a másikhoz) az őrök leütnek, és a kolostorban ébredsz. de mehetsz a kolostor felé is, útközben is elfognak egy tanyán, vagy ha minden kötél szakad, elmehetsz egészen a kolostor kapujáig, akkor majd ott fognak el.

szívesen válaszolunk minden kérdésedre, de hidd el, sokkal jobb, ha magadtól jössz rá a dolgokra.
  • Fantusz
    Az 5 karddarabot a táborbéli kovács tudja összekovácsolni, neked elvileg azért kell, hogy átadhasd a donnak, így ő fogadni méltóztat.
    Mivel nem szerenél a donhoz csatlakozni, fölösleges kiadni érte 500 aranyat (őszintén szólva nem tudom, hogy használható-e).

Ogre a legerőesbb ellenfelek egyike, ne csodálkozz, ha most még egyetlen ütéssel agyoncsap, el kell kerülni, majd később megközdesz velük (lesz még ott több is).

Előnyösebb először az erőt feltolni 100-ra, igaz így csak később használhatod a másfélkezes, kétkezes kardokat, és a kombókat, de a nagyobb erő miatt az egykezes karddal is lényegesen nagyobbat tudsz sebezni.
    (6-os kardismerttől foghatsz másfeles, 10-től kétkezs kardot egy kézben, így a másikban lehet pajzs)

Kard öntvényt tudsz venni kovácsoktól, illetve találhatsz is, ha megtanultad a kovácsolást (kohó - üllő - hűtő - köszörű) elég éles fegyvert kovácsolhatsz magadnak.
    Kovácsoláshoz, állatok kizsigereléséhez kell néhány segédezköz.

Kikötővárosban ugyanazokat a küldetéseket csinálod, csak attól függően, hogy kinél adod le, kedvezel az egyik félnek, s 4 ilyen küldetés után elfogadnak (elköldenek a táborba, vagy a monostorba).
    Nem kell bonyolult dolgokra gondolni: megkeresel néhány ellopott tárgyat, s vagy a don emberének adod oda, vagy a rend harcosának - a másik értelem szerűen hoppon marad.

Patty-t a kocsmában találod, az ő küldetése külön szálon fut, az apját keresi, aztán a városból szeretne kijutni, a megtalált ládákkal majd a második fejeztben foglakoztok.

Nem fognak a táborban megtámadni, mert később a történet úgy alakul, hogy a most szembern álló felek békét kötnek, de ha a kikötővárosba, vagy a monostorba kerülsz, egy ideig nem hagyhatod el azokat.
    Monostorban harci képzéssel (botharc) kezdesz, természetesen lehet ez kard is, de Arc mester legyőzése elég nehéz, ha tényleg nem vagy még otthon a harcban, ezért javasoltam inkább a kikötővárost.
    Ráadásul Arc egy másik küldetésben is ellenfeled lesz, tehát kétszer kell legyőzni - viszont a nála lévő kard +1kardforgatás bónuszt ad.
  • boos
    azért szerintem nagyobb sikered lenne, ha egy picit kevesebb kérdést tennél fel egyszerre...
    elolvasni is sok, nemhogy válaszolni...:D

a városban szabadon mászkálhatsz. a kapunál egy százasért beengednek, kifelé mászni is lehet...az ingyen van. de egy idő után megtalálható egy alagút is.
  • krisztajo
    Szia! Valóban a te hsz-edet olvastam anno!
    Így már értem. Szóval se táborirtás se csomag. Ezzel sok minden tiszta lett.
    Akkor így próbálok eljárni és vigyázok hogy ne baltázzam el.
    Mágus nem szeretnék lenni úgyhogy ez nem hat meg.
    Viszont azt még árud el akkor te összerakattad a kardot és bementél a Donhoz?
    Vagy ha így járok el nincs jelentősége?
    Akkor mit kezdtél vele?
    A városban szabadon lehet mozogni vagy bujkálni kell a Rend elől amíg el nem jön az ideje?
    Egyébként hogyan fogadtad el magad?
  • krisztajo
    Na jó, de még mindig nem írtad meg mivel csatlakozik az ember a Donhoz!
    Jó lenne tudnom miután addig amíg nem csatlakozom gondolom van az elfogatásra lehetőségem.
    Kérlek írd meg!!!
    Nekem még nagyon nem megy a harc, egyszerűen nem érzem.
    Sebesülés nélkül szinte egy harcot sem úszok meg.
    Az arénában a két utolsó harcnál vért izzadtam.
    Egy ogréval már találkoztam egyszer megcsapott és végem is lett.
    Azokat a küldetéseket már megcsináltam csak szerintem a ládát nem nyitottam ki.
    Tehát azt mondod előbb az erőt fejlesszem és utána a kardismeretet?
    Én azt hittem mindkettő ugyanolyan fontos és egyszerre kell növelnem.
    Már találtam egy rozsdás kétkezes kardot de nekem nagyon nem jött be.
    Olyan lassú, hogy harc közben közbevernek, nem hatékony a fürge állatok ellen.
    A másfél kezes kard engem is érdekel. Ahhoz hányas kardismeret kell?
    Valószínűleg akkor én pont azokat a ládákat találtam meg.
    Akkor nem tudom nálam mi a gond mert a táborban lévő kovács csak kereskedni hajlandó velem.
    Ezt a visszaadásos dolgot nem értem. Miért kell nekem az a kard egyáltalán?
    Illetve a Donhoz csak a karddal jutok be, ha nem rakaton össze akkor semmire sem megyek.
    Ha meg összerakattam használni nem tudom vagy igen?
    Legalább lehetne vele harcolni ha nem adom le!
    És ha nem rakatom össze lesz még jelentősége?
    Vagy úgy is dolgozhatok a városban a Donnak hogy nem beszéltem a táborban vele?
    Egyébként a városban azon kívül hogy kihez akarok csatlakozni van bármi különbség aközött hogy kinek dolgozom.
    Többet lehet fejlődni ha a Donnak oldom meg a küldetéseket vagy ugyanannyit mindkét esetben?
    Igazából nem tudom mi lenne a jó megoldás.
    Eddig a táborban lévő küldetések nem voltam Rend ellenesek csak Fincher küldije lenne ilyen.
    Szóval elvileg még mehetek bármerre, elvileg Rendharcos szeretnék majd lenni.
    Ha a városban a Rendnek kezdek dolgozni a táborba meddig mehetek vissza anélkül hogy ne támadnának meg?
  • Takanohana
    Don-hoz úgy csatlakozol, ha megcsinálod az Ereklye táboros küldit és jelented is neki, vagy ha a városban a Don javára csinálod meg a küldiket, bevágódsz ezzel a helyi kisfőnöknél, aki ad egy csomagot és azt átadod a Donnak.

Én írtam az elfogatós dolgot, az természetesen csak akkor működik, ha még nem csatlakoztál a Donhoz. Ha a városban az ő oldalán csinálod meg a küldiket, több pénzt, és xp-t kapsz, de ezzel nem zárod ki magad a Rend-hez való csatlakozásból, annyit veszítesz csak, hogy mágus nem lehetsz a rendnél, csak rend harcos. (ami egyébként nem nagy veszteség)
  • Fantusz
    A tolvaj-harcosomat, miután csatlakozott a donhoz, elküldték az inkvizítorhoz tárgyalni, úgyhogy nála már nem működött az elfogatós csel. - érdemes időben átállni a másik oldalra, ha így tervezed a játékot - erre talán legjobb lehetőség a kikötővárosban van, amikor ugyanazokat a küldetéseket két személynél adhatod le (don, vagy rend javára).

Állatok csoportosan támadnak, s lesznek erősebb fajtársaik később, bár az igazi ellenfelek a gyíkemberek, hamubestiák, ogrék lesznek, az ütemérzék még magasabb harctudánynál is fontos lesz - átgondolatlanul csápolva egy farkascsapat is csúnyán helyben tud hagyni.

Menj vissza a remetéhez, aki megmutatta a bandita táborba vezeő utat, s kérd meg, hogy a kikötővárosba vezetőt is mutassa meg.
    Egy farmra kisér, ahol néhány rendhez tartozó gazdálkodik, s tőlük is kapsz küldetéseket.
    Itt lesz jelentősége a lopakodásnak is - a hátsó bejáraton beosonva kirámolhatod a ládákat, az egyikben ott lesz egy némi védelmet is adó páncél.
    A dontól elég drágán kapd a páncélt, ha véglegesen hozzá csatlakozol.
    Munkásruha 500, vadász öltözék 1000, harcos páncél 3000, kapitányi páncél 5000 arany . monostorban díjtalanul adják a páncélokat.

Szablyával nem érdemes foglalkozni, sokáig a kovácsolt kard lesz a legjobb fegyver, később majd találsz egyedi kard-darabokat, amiket szintén neked kell összekovácsolni, a negyedik fejezetben előkerülő titán fegyvereket már nem kell kovácsolni.
    A kardismeret fejlesztésével később képes leszel másfélkezes, kétkezes kard mellé is pajzsot használni, de előbb az erőt fejleszd 100ig, aztán alkímiával csinálhatsz italokat, amivel még tovább fejlesztheted (mesterek csak 100ig fejlesztenek képességeket).
    Kardokhoz, fejszékhez, botokhoz nem kell ügyesség, csak a szablyákhoz - szablya íjász kezébe való közelharci fegyver alternatíva, de még igazán jó szablyát nem láttam, csontvázak, gnómok harcolnak vele.

Kincsesládákat lehet találni, amit azonnal kinyithatsz, ami nem nyílik küldetéshez tartozik - valószínű a kalóz elásott ládáit ástad ki, amihez a küldetés a kikötővárosban lévő leányzón (Patty) vezet az út.
    A kisasszony szeretne kijutni a kikötővárosból, s a második fejezetben lesz egy összetettebb kincskereseős küldetés, ami a főküldetéshez is kapcsolódik.

Kovácsolást a kikötővárosban tanultam a kovácstól, de úgy emlékszem, a monostorban és a táborban is lehetett volna tanulni.
    A kardot nem érdemes összerakatni vele, ha nem a donhoz szeretnél csatlakozni, mert 500 aranyért adja vissza.
  • krisztajo
    Hát igen ismersz!
    Itt a fórumban írta egy srác nemrég, hogy szerinte az a legjobb ha a kikötőben minden küldit a Donnak kedvezve fejezünk be és utána hagyjuk elfogatni magunkat és kezdünk a Rendnek dolgozni. Úgy írta ez nem zárja ki egymást. Vagy ezt így nem lehet?
    Ezért is kérdeztem mit kel csinálni ahhoz, hogy a Donhoz csatlakozzak?
    Nem az elveimmel ütközik csak még gyenge vagyok hozzá. Ha nincs hatással arra, hogy kihez csatlakozom akkor később visszajövök és befejezem.
    Ha ezzel már a Don mellett döntök akkor természetesen nem!
    Most lettem 8. szintű 30-as erő 2-es kardforgatás szóval harmatos vagyok még erősen.
    Még az állatokkal is meggyűlik a bajom rendesen.
    Néztem, hogy vannak olyan fegyverek pl. a szabja amihez ügyesség is kell.
    Fejleszteni kell azt is vagy vannak olyan kardok is amihez nem kell?
    Egyébként hol lehet találni valami jobb fegyvert?
    A Don táborában lévő kovács nem tanít kovácsolás. Vagy azután fog ha a kardot összerakattam vele?
    Hogyan és kitől lehet ellopni a páncélt a farmon? Alap zsebmetszés kell hozzá?
    Kiástam két sírból két kincses ládád de egyiket sem tudom kinyitni, kulcs kellene.
    Hol találom meg?
  • Fantusz
    Huhh, van itt kérdés

Vagy a kikötővárosba veszed az irányt, s ott a rendnek kedvezően csinálod a küldetzéseket (legtöbb küldetésnél eldöntheted, hogy a rend, vagy a don mellett álsz), vagy a Monostorba kerülsz (hagyod magad elfogni - ha ezen a szinten ez még lehetséges).
    A Monostórból majd úgyis a kikötővárosba küldenek, vagy, ha előbb a kikötővárosban vágódsz be a rendnél, onnan küldenek a monostorba - tehát csak a sorrend más.
    Nincs igazán jó és rossz oldal, a don mellett maradva a mágia tanulásból kizárod magad (kivéve a tekercsek), a rend mellett eldöntheted, hogy szeretnél-e mágiát is tanulni.

Ereklye tábort ne csináld, ha ütközik az elveiddel - így majd a küldetést visszavonják.

Ha gyengének érzed magad a harchoz, menj a kikötővárosba, mert a monostorban harci feladatokkal kell kezdened a tanulást, így néhány szintet még fejlődhetsz lóti-futi küldetésekkel, kevese4bb harccal (néhány azárt a városban is lesz).

Alkímiát érdemes megtanulni, mert hármas szinrtű alkímiával készíthetsz olyan italokat, amelyek tartós tulajdonságnövelők (erő, mana, ügyesség).

Harcosnak fejleszd az erőt 100ra, aztán a kardforgatást, kiegészítőnek ott lesz a számszeríj, aminek az erő a módosítója.
    100 erő után alkimiával csinálj erő italokat (+5erő), így könnyen 150-180 erővel rendelkezhetsz, ami meg is látszik majd a hatékonyságon.

Lopakodást érdemes megtanulni (bal Ctrl), zsebmetszés tolvajnak való, a zárnyitás viszont kötelező harcosnak is.

Kovácsolást minden helyszínen tanít valaki (kovács), bányászatot csak a kikötővárosban lehet tanulni a don házában fogva tartott rabtól.

Páncélt a dontól minden előléptetés után vehetsz, a monostorban ingyen adják, a kikötővárosba vezető úton lévő farmon lophatsz magadnak egy kezdő páncélt, vagy 500 aranyért vehetsz munkásruhát a don táborában.

Alkímiai alapanyagokat, állati zsigereket ne adj el, a zsigerek lehet kellenek majd a varázstekercsekhez - nem használt fegyvereket eladhatsz, illetve a küldetések után járó aranyakkal növelheted a vagyonodat, de elég sok kiadásod lehet, ha nincs alkímiád, s a páncélokat is veszed.
  • krisztajo
    Válaszoltam a fordítók. Náluk nem volt ilyen gond.
    Úgyhogy így jártam, játszom így.

Most viszont egy kis segítségre szorulok! Néhány kérdésem lenne.
    Végeztem a Bandita táborral, bebocsátást nyertem a Donhoz.
    De nem szeretnék csatlakozni.
    Mit kéne ehhez tennem, csak azért kérdem, hogy elkerülhessem.
    Most a Don megbízott, hogy mennyek a városba és derítsem ki mi van az embereivel.
    Ezt a küldit még meglehet csinálni?
    Illetve ha majd a Rendhez szeretnék csatlakozni akkor hogyan tovább?
    A városban lévő küldiket melyik oldalnak csináljam meg?
    Dolgozzak tovább a Donnak amíg csatlakozás nélkül lehet vagy kezdjek el a Rendnek dolgozni? Mit javasoltok?
    Illetve a Donnál volt egy Fincher nevű ember aki adott egy küldit. Az Ereklye tábor meghódítását.
    Bár én azt választottam legyen Ö a vezető mégis én lettem. Így nem tudom, hogy van-e jelentősége egyáltalán?
    Ezt a küldit muszáj most megcsinálni?
    Még nagyon vánnyatt vagyok és igen sokan vannak. Simán levertek.
    Szóval ez meglehet csinálni később is vagy egyáltalán meg kell?
    Harcos karaktert szeretnék. Érdemes az alkímiát felvenni?
    Elég az erőt fejleszteni vagy kell az ügyességet is?
    A lopakodás és a zsebmetszés mennyire kell?
    És kitől lehet majd kovácsolást és bányászatot tanulni?
    A táborban lévő kovács nem tanít semmit nála csak vásárolni lehetett.
    Lesz majd olyan kereskedő akitől páncélt és más ruhadarabokat (sisak, csizma, kesztyű) lehet venni mert eddig ilyennel nem találkoztam?
    Minden rettenetesen drága és a pénz meg kell a tanulásra.
    A munkaruhát érdemes 500 aranyért megvenni?
    Miket lehet eladni ami után nem kell, hogy egy kis pénzhez jussak?
    Előre köszönöm a válaszokat!
  • Fantusz
    Mágiát kizárólag a Monostorban lehet tanulni, minden adandó alkalommal érdemes hangoztatni, hogy a mágusok útját szeretnéd járni, különben mire ráeszmélsz harcost csinálnak belőled (bár a Rend harcosai is haszálhatnak kristálymágiát, de rúnamágiát nem)

Kezdetben varázslóval nehéz lesz, mert semmit sem tud elég hatékonyan, a kiképzés alatt is lesznek nehezebb feladatok (pl Arc elleni harcok), a második fejezettől kezdve pedig a romokban, a vadonban csapatokban támadó ellenfelek ellen kell felvenni a harcot.
    Harcossal mindezek egyszerűbben megoldhatóak: 100 erő után csupán csak a fegyveres képzésre koncentrálva (kaszttól függetlenül érdemes zárnyitással kezdeni a tanulást, s még néhány fontos, kiegészítő képességet hozzá venn i majd)
  • boos
    mondjuk én harcosként nyomom, de ha 40 az erőd, akkor még lesznek küldetések...
    én mielőtt választottam volna, hogy melyik oldalhoz csatlakozzak, igyekeztem megcsinálni minden küldetést minden fellelhető helyen.
  • boos
    na nekem most jön a végső harc:DDD
    megvan a titán páncél:D
    sajnos semmi értelmesre nem tudom elkölteni a tp-t...
    alkimíát még tanulhatnék, de csak, h jobban nézzen ki az adatlapom...
    megmaradt egy rahedli kaja, több száz db összeségében..
  • N3o
    Hát amiket itt írogattok a játékról az nekem kissé kínai :D Én nem tudom mit csináljak a játékban, most gyártottam egy rahedli potit, vagy vagy 40 pont az erőmön egy pár az ügyességen, a bölcsességen is, kedvelem az egykezes kardot és mellé pajzsot. Emellett én varázsolni szeretek úgy alapon :D Már úgy értem az életben, metin2-ben is azért lettem sámán, meg minden hasonló játékban legyen az online legyen bármi sámán vagy mágus szeretek lenni :) Mostra úgy ahogy elfogytak a küldetéseim, a kikötőben még van 2 de azt néztem, hogy ha fennt csatlakozom a rendhez, kiképeznek utána, hogy csinálnám meg azokat a küldetéseket. (gnómoktól kell fém, meg még 2 fiút meg kell találnom Tildának) Esetleg ötlet tanács vagy bármi egyéb tudnivaló? :D
  • boos
    jaajjaj megvan.. láma vagyok... szépen elsétáltam mellette vagy 50x...

látszik, h szemellenzős vagyok mert a túlpartot nem figyelem:D

köszi
  • totya4
    Ha a monitorod DVI-n csatlakozik a géphez akkor nincs gond, de ha hagyományos VGA csatlakozóval, be kell állítani hogy éles legyen a kép. Erre képes automatikusan is. A monitorodnak szerintem van kézikönyve, angol mindenképp :) 17 colos lcd moncsinál amúgy nem az 1024x768, hanem az 1280x1024 az alapfelbontás.
  • boos
    nem tudom mit nevezünk első templomnak:D ami a don barlangja mellől indul, vagy amit a tábor elhagyva és a szimpatikus ogrékat leverve érünk el. én a másodikra tippelnék, ahová át kell lebegni... ott volt egy rahedli skorpió, meg miegymás, azokat kiírtottam már, de megnézem még 1x. köszi
  • krisztajo
    Fantusz! Én is visszaraktam erre. Azt hiszem ezt így már előbb-utóbb én is megszokom.
    Valószínűleg igazad van és az eredeti is ilyen.

totya4! Igen láttam és azt is hogy az eredeti is ilyen lehet.
    A fordítóknak azért írtam, hogy megkérdezzem létezik-e erre a problémára megoldás.
    Ha ez az eredeti szöveg béna kinézetéből adódik és nincsen azt is elfogadom csak szeretném tudni.
    Szerintem ez nem zaklatás!
    Jó a szemem, csak nem olyan régen lett ekkora monitorom.
    Előtte én is azok közé tartoztam akik hozzászoktak a 17 colos 1024-es felbontáshoz.
    Ehhez képest amikor megláttam először az 1680-ast az államat keresgéltem.
    Biztos megszoknám az 1920-at is egy kis idő alatt de nekem így is megfelel.
    Viszont ez a natív felbontás nekem kínai meg az automata kalibrálás is.
    Biztos nagyon egyszerű ha tudod mit az amit meg kell nyomni, de én még nem is hallottam ilyenről.
  • Fantusz
    A donhoz csatlakozva is megtanulhatod majd a varázstekercs készítést, igaz később, mint, ha a monostorban kezdesz.

Picit most gondban vagyok, olyan ötletem támadt, hogy indítok egy mágust.
    Elég nehéz egyensúlyozni a különböző tudományok között, mert ugye erőre muszáj volt az elején gyúrni (mindössze 45-ig vittem csak), fagyasztás mellett döntöttem (6-os szinten van), ráadásul kevés a mana (47), fegyveres képzés mág alapon van (+2 botharc gyűrű) - második fejezet elején vagyok, de egyenlőre nem kellene a gyíkokat magamra szabadítani, ez a mindenből tudok keveset, de igazán semmiből sem vagyok jó állapot nem életbiztosítás.
  • totya4
    Ahogy írták előttem is, a magyarítást eltávolítani egy mozdulat, telepíteni szintén, e nélkül a magyarítóknak írni zaklatás :)

Jó a szemed amúgy? 22 colos monitornál ez az elterjedt felbontás, sőt, az 1920x1080 (full HD) sem ritka. Első körben tudni kéne mennyi a monitorod natív felbontása, és abban megnézni a feliratot. Ha nem DVI-ről hajtod a monitort, akkor pedig egy (automata) kalibrálás sem árt az adott felbontáshoz, ez általában annyi hogy a monitoron megnyomsz egy adott gombot főleg ha a képernyőn szöveg van, és a szövegek élesek lesznek.
  • N3o
    Na kénytelen voltam újrakezdeni, mert nem volt elég tréfa tekercsem, akitől meg lehetett venni lent a város titkos kijáratánál, azt meg elküldtem már akkor :D mielőtt kereskedtem volna vele :D De már azóta tovább jutottam :D Sokkal egyszerűbb volt másodjára :D Már tudom mit lehet és mit nem kellene eladni az embereknek :D
  • Fantusz
    1400x900 felbontásban játszom, tény, hogy a feliratok nem lettek túl nagyok, nekem is kellemetlen volt kezdetben, de később valamennyire sikerült megszokni.
    Nem is néztem milyen volt az erede3ti angol szöveg, pedig egyszerű eltávolítani a magyarítás, a játék könyvtárban ott van az uninstall, sőt amikor a patchet telepítettem le is szedtzem a magyarítást, de azonnal vissza is raktam, nem néztem az angol feliratot - gyanítom az sem lenne nagyobb.