Risen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KaszaN
Hát de ez lehetetlen. Az a Patty nekem nem mond semmit csak azt, hogy keressem meg az apját meg jutassam ki. De akkor elöbb megkell keresnem az apját? De az holvan? Ki az? Áh annyi hülyeség van ebben a játékban. Kivittem a gothic 1-2-3at és kiegészítõit de az minden képzeletet fellülmúlóan teljesen kifogott rajtam. Elöttem lenne az aki ezt kitalálta nemtudom mitcsinálnák vele de má teljesen felhúztam magam rajta. De mostmár azért is végig akarom vinni dehát borzalolm.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Encore
Egy valami biztos, a monostorban kell keresgélned, arra emlékszem, hogy mindenkivel beszéltem (többször is), mindenki küldetését megcsináltam és megkaptam minden információt....

steweee:
a Data/ini könyvtárban vannak .xml fájlok, azokban turkálj, vagy a felbontás vagy a frissítés a gond (bár erre te is rájöttél).
Encore
Patty-tõl kapod a missiont, ha már kijuttattad õt a városból és csatlakoztál valamelyik oldalhoz. Akkor majd a küldetés térképnél láthatod merre vannak a sírok.
indítanám, fekete képernyõ, input signal out of range....

hsz. 933-ra volt egy nem túl bõséges válasz,. hogy pár perc után megjavul és állítsa át mindenki. na ez nálam nem történik meg, fut a program, megy a zene, de semmi.....

kint a bin könyvtárában az *.ini-ben nem látok olyan sort hogy hol lehetne 1240*1024-re átállítani

plz help !!!!!!! sürgõs!

KaszaN
De te most azt mondtad amit én kérdeztem. Hogy holvannak ezek a sírok én aztkérdeztem. Mert nemjelöli sehol sõt még a küldetést sem tudom hol lehet megkapni csak halottam, hogy a névtelen sírok egyikében van.

De gyûlölõm ezt a fórumot te jó ég létezik ilyen mélyrõl jövõ gyûlölet áááh... nem akik írnak hanem akik szerkesztik megírtam egy komplett szöveget erre vissza basz, hogy a képfeltöltés pont huról nem lehet képet feltölteni. A 24 órás regisztráció utáni várakozás is megvolt :@

Nah mindegy feladom. Aki tudja hol lehet az Illúzió tekercs hozzávalóit megtudni az írjon. Egész hétvégén ezt kerestem. Ez után amúgy Enzo megadja a Nautilusz tekercset azután kell menni Erlanhoz. Ha megmondja valaki hálám örökké üldözni fogja 😊
Encore
Átadtad a pulykát és semmi? Illuminar mesternél lévõ két diák közül az egyik van haragban a söprögetõs csávóval, ha a seprûsnek odaadtad a pulykát beszélj a diákkal a tanmûhelyben. Ha nem áll szóba veled akkor tréfa varázslat neki....

Az a helyiség nem kell neked, ami a képen van, legalábbis még nem. De amúgy majd ha a fõszálban eljutsz addig, akkor Cyrus mester majd ad hozzá nyitó varázslatot, de most még nem kell....

KaszaN:
Az öt korongot keresed ezek szerint. Van egy Patty apjának a ládájában. Ha megvan az öt sírhely és ki is ástad õket, akkor menj keresd meg Patty-t...a többit meglátod.
peccset rá lehet tenni egy nem kifejezetten bolti verzióra is ?

KaszaN
Valaki elvondaná, hogy az utolsó korong holvan? Valamilyen ládában kéne lennie "névtelen sír" asszem. De az holvan?

Átadtam a pulykát de semmi nem változott.

Ez a helyiség lehet a kulcs:

http://www.xfire.com/profile/szaki44/screenshots/?ss_file=ebbbdd93a9a509f00a501f41f302e5f07736d18c.jpg
Az nem állt szóba velem. Megpróbálom tréfa tekercsel. Kíváncsi vagyok ez mennyire viszi elõre a dolgokat, szerintem sehogy.

Megoldást nem tudsz arra a helyiségre ami a könyvtárban van és piros varázslat véd?
Encore
A monostorban a szakácstól lehet pulykát szerezni.
Beszéltem már a diákokkal. De csak akkor segítenek ha meg tudom az illúzió tekercs és a nautilusz tekercs készítésének alapjait...de hát ezek sehol semerre. Meg vmi pulykát kell szereznem h kibékítsem Enziot valakivel talán ez is segíthet, de bejártam az egész szigetet és sehol sem találtam pulykát.
Encore
ki fogja írni, hogy átléptél a következõ fejezetbe. Akkor jön a második fejezet, mikor beszélsz az inkvizítorral.

A tekercs összegyûjtéshez szükséges infókat az abban a helyiségben lévõ két diáktól, kint a sepregetõ diáktól és a könyvtárban lévõ diáktól kapod meg. Mindegyiknek van valami nyûgje, segíts nekik õk meg infókkal látnak el.
Üdv! Bocs, hogy témába vágod de már megõrülök, hogy nem tudok játszani itt meg hatalmas élet van!

Nem nagyon akarom lelõni a poént, ezért nem olvasok vissza! Lenne pár kérdésem azoktól, akik végignyomták.

Állítólag a játék fejezetekre van osztva. Mikortól kezdõdik a második? A Witcherbe kiírta rendesen, de itt nem láttam h kiírta volna h elsõ.

A másik az, hogy elakadtam igen rendesen. A kikötõvárosban szinte minden küldetést megcsináltam, csatlakoztam a rendhez, még a templomokban nem igen jártam. Most azt a próbát kéne megcsinálni Illumar mesternél, hogy gyûjtsem össze a tekercs készítéshez szükséges információkat. Ahhoz, hogy tovább tudjak haladni kéne a nautilusz és az illúzió tekercs készítésének alapjai, ezeket hol találom? Lent a könyvtárban hiába olvastam el a nautilusz tekercs könyvét, nem történik semmi. Egy helyiségbe ugyanitt meg nem tudok bejutni, mert ilyen pirosas varázslat védi(ajtó helyet), azt hogy lehet áttörni? Merre haladjak tovább? Temetõbe is jártam, megtaláltam egy könyvet, átadtam és az egyik tekercshez kaptam is információt. De sehogy tovább. Új küldetés meg nincs, amivel új irányba tudnám vinni a dolgokat.

Jah és ezt a szarkofágot sehol sem találom pedig már végigjártam a raktárokat.
Üdv mindenki

Valaki abban tudna segíte, hogy mágus vagyok, és hol lehet pecsétolvasást tanulni?

Kössz
ja, az a zöld a d kék..így jó

A+D addig nyomkod míg zöld nem lesz amíg van álkulcsod.

Encore
A zárnyitást még nem próbáltam ebben a játékban, de lehet hogy épp olyan ládákkal próbálkozol, amikehz magasabb szintû zárnyitási skill kell.
Újabb gondom akadt.
Nem tudom, hogy kéne mûködnie a zárnyitásnak, de nem tudok a ládákkal mit kezdeni 2-es zárnyitással. Csak a képernyõ tetején jelennek meg kulcslyukak, gondolom a zár bonyolultságától függ, hogy hány. A karakterem csak leguggol a ládákhoz, de igazából semmit nem tudok velük kezdeni. A karakter addig matat velük, amig fel nem állok.

Sokkal kisebb számban termelõdnek újra, mint eredetileg voltak.
grebber
Elhagyatott részeken szerintem nem is termelõdnek vissza inkább a járt utak közelében amerre mászkál az ember!

Next PC upgrade: 2022

Ebben is van valami, de én nem vettem észre, hogy annyira újraszülettek volna a vadak, a lizardman õrjáratokon kívül a 2. fejezetben már csak 1-2 ottfelejtett farkassal meg sünivel találkoztam az elhagyatottab részeken.
Encore
De ha az elsõ fejezetben végighenteled a térképet, akkor a következõ fejezetre újratermelõdnek, vagyis, aki végig leöl mindent az a végére kétszer annyi lényt gyilkolhat le (a vadon élõ állatokról beszélek).
Szerintem nem veszítesz semmit, ha az elején elkerülöd a harcokat, mert egy lény után ugyanannyi xp-t kapsz, ha 5-ös vagy ha 15-ös szinten ölöd meg, szóval a végén az össz xp ugyanannyi lesz.
A kép a legvégérõl készült, a végsõ küzdelem elõtt, tehát kezemben nagyúr fejszéje, ami kapásból +6 fejsze tudomány 😊 Amúgy semmi extrát nem csináltam szerintem.
Encore
Akkor megnyugodtam, mert mondom én még a mellékküldiket is úgy csinálom, hogy a lehetõ legtöbb XP-t kisajtoljam belõlük. 😄 Na majd a harmadik végigjátszásnál kipróbálom ezt a hentelõsdit is.
grebber
Én pont hogy amerre mentem mindenkit lekaszaboltam.

Encore
Elsõ végigjátszásnál a jégmágiám nem volt a maxon, tudtam bányászni, állatot nyúzni, meg íjjal lõni, de az sem volt maxon....

Most meg a kardforgatásom van 8-as szinten, a kovácsolás 1-es szinten. A karakterem 13-as szintû, ja és az erõ olyan 55 körül lehet, ennyi. Honnan kalapáltok össze ennyi XP-t? Én is minden mellék küldit megcsinálok, csak én nem ölök le mindent, ami az utamba kerül, ha van rá mód, hogy átfussak köztük, vagy elkerüljem õket, akkor azt teszem. De most azért nem kezdek el hentelni, hogy több XP-t kapjak, mert az hazavágná a szerepjátékomat.
grebber
Simán össze lehet gyûjteni annyi TP-t.
Már nem is tudom hányas szinten fejeztem be.De maradt vagy 40 pontom igaz a fejszeforgatásra nem tettem.
Az egyedüli az erõ amivel csinnyán voltam az 100 volt a max gyûrûvel felküzdöttem 103-ra.

Encore
Hogy mentél be a városba? Ha lefizetted az õrt a hátsó kapunál, akkor az vissza is enged, csak egyszer kell neki perkálni és ugyanígy ki is enged.. Csak beszélni kell az ott álló õrrel (nem nevesített).

steweee:
A gépigény sokkal kisebb, legalábbis nálam ugyanazon a gépen a Risen kb kétszer olyan gyorsan tölt be és érezhetõen sokat javult a frém is. Ez egyébként valószínûleg ugyanaz a motor mint a G3-é csak alaposan optimalizálva...

totya4:
Honnan szereztél annyi TP-t hogy mindezeket megtanuld? Nekem nagyon lassan megy a szintlépés, bár én nem ölök le mindent, ami az utamba kerül, ha van rá mód, hogy elkerüljek egy farkas csordát inkább azt teszem...

mennyivel nagyob b a gépigénye mint a gothic 3-nak ?:

értem úgy hogy a legutolsó peccsel, ami gyorsaságon meg egyebeken már sokat javított. csak hogy érdemes e telepítenem, vagy nem fog úgyse menni...

Hát elég érdekesen lehetett kijutni a kikötõvárosból, ugra-bugra, de tolvajt nem találok, hogy a zsebmetszést kitanulhasam,
valószinúleg Scrodot le kell csapnom, már ha vissza tudok jutni.
Encore
Ha a Rend oldalán a nyomod, akkor elõbb utóbb le kell verned Scrodot úgy emlékszem....
Ok. köszi.
Akkor ezek szerint menjek ki a városból egy körre. Mert zsebmetszés még nincs, Scrodot még akarom lecsapni (nem is tudom).

Carlos-nak kell jelenteni, hogy a borbélyon keresztül, hogy csempészik az ereklyéket.
Encore
Most jöttem rá, hogy Romanovval ki lehet szúrni elég rendesen.

Ugye ott lesz a barlangnál az embereivel, ahol a kincs van. De az embereit ki lehet iktatni még jóval azelõtt. Vasil és Erikson amúgy is felbukkannak, mikor keresgéljük a ládákat, Vasilt még fel is lehet fogadni egy rövid idõre kísérõnek. Egyik sem hallhatatlan akkor már, Erikson is megölhetõ, mikor földre kerül ki kell végezni, mint a gothic 3ban. És még volt pár embere, akikkel valószínûleg szintén végezhettem, mert most Romanov tök egyedül várt a Barlangnál. 😄 Mondjuk a párbeszéd vicces volt, mert a hõs többes számot használt, miközben csak az öreg volt ott egyedül.

Arra is rájöttem, hogy elsõ végigjátszásnál, mikor kiszabadítottam Patty-t, azt mondta hogy majd a kocsmában keressem meg, ha arra járok. Õ elindult vissza én meg nem tudom hova, de soha többet nem láttam a csajt. Most rájöttem, hogy meghalhatott, mert onnantól, hogy kiszabadítom, már nem halhatatlan, úgyhogy útközben simán meghalhatott. Ezúttal biztosra mentem és egészen a kocsmáig kísértem. 😊
Encore
Tilda fiai: Hárman vannak egy a mocsárban Donnál, egy a Monostorban õ William, és a harmadik az a csávó az erdõben, aki majd az élõhalottas küldetést adja. Ha kimész a városból (a hátsó ajtón, ahol feltételezhetõen bementél), akkor indulj el Észak-Kelet felé. Ott lesz a csóka, ahol a térképen (már ha van részletes térképed) három út fut párhuzamosan. Bár ez a küldi nem fõküldetés.

A kovács Érce:
Ez sem fõküldetés, egyszerû gyûjtögetõs, ha tanultál bányászatot, akkor az érclelõhelyeken tudsz bányászni, de találni is lehet ércet.

Petty kijuttatása:
Ha addig eljutottál, hogy Scordót megtaláltad, akkor már közel a cél. Scordo odaadja a kulcsot, ha a Don oldalán állsz, ha meg nem, akkor nyírd ki, talán nála lesz. Esetleg zsebmetszéssel is elveheted tõle. Ezután kinyitod az ajtót, ami a tengerpartra vezet, majd beszélj Pattyvel.

Ereklyés: Melyik ereklyés?
Sziasztok!

Én még csak Kikötõvárosban bolyongok, de megakadtam.
4 küldetés maradt, de nem tudok továbblépni.
-Tilda fiai
-a kovács érce
-Petty kijutása
-Ereklyés

Nem kapok küldetéseket, (pl 5 sisakost, Power in the Don,..)
Scordo-nál, nem tudom a kijáratot kinyitni, nem találom a kulcsát.

kérlek segítsetek.

Valaki tudna abban segíteni hogy lehet pecsétolvasást tanulni vagy kinél?
elõre is kö
grebber
Remélem valami hasonló jóságon dx11-el megfûszerezve!

Encore
Lehet tudni valamit arról, hogy a PB min dolgozik? Azon filóztam, hogy van egy király harcrendszerük, azzal már nem kell veszõdni és van egy jó kis engine is, ami gyors és szép (ennél szebb graf egy RPg-nek nem is kell), szóval ha ez a kettõ megvan akkor már "csak" meg kell tölteni tartalommal. 😄
Ahogy haladsz a történettel lesz térképed.

Hmm...
Játék újraindítás után világtérképem van, helyi térkép továbbra sincs.

Hiho!

Remélem van rá megoldás, de az ingame térképem nem mûködik, nem jelenít mg semmit. Most kezdtem a játékot, még nagyon az elején vagyok. Lehet, hogy csak késöbb lesz aktív?

A scroll neve Tell Joke, de a párbeszédekben sokszor Jest spellnek emlegetik.
grebber
Amúgy fent a szarkofágban csak értékes dolgok vannak aranyak mi egyéb semmi jelentõs.Az egyik szobában a ládában van egy küldi tárgy.
Érdemes felülrõl bemenni akkor nem vesznek észre és nem támadnak meg!

hy valakit megkérhetek hogy a nevetö tekercsnek angolul irja le a nevét??
Encore
Igazad van, most nálam is normál Ogre... Elsõ végigjátszásnál még figyeltem is, hogy ez abban különbözik az Ogrétól, hogy négy keze van, de akkor nálam volt valami bug. A mostani végigjátszásnál meg nem is foglalkoztam a csókával annyit (üldögél a fal mentén az árnyékban), ezért nem vettem észre.
grebber
Városban a kocsma mellett 4 kezû szörny???
Szerintem annak 2 volt csak mert sima ogre.