Risen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

boos
na nekem most jön a végsõ harc😄DD
megvan a titán páncél😄
sajnos semmi értelmesre nem tudom elkölteni a tp-t...
alkimíát még tanulhatnék, de csak, h jobban nézzen ki az adatlapom...
megmaradt egy rahedli kaja, több száz db összeségében..

Végre egy zsíros állás!!!! Elmentem lángososnak.

N3o
Hát amiket itt írogattok a játékról az nekem kissé kínai 😄 Én nem tudom mit csináljak a játékban, most gyártottam egy rahedli potit, vagy vagy 40 pont az erõmön egy pár az ügyességen, a bölcsességen is, kedvelem az egykezes kardot és mellé pajzsot. Emellett én varázsolni szeretek úgy alapon 😄 Már úgy értem az életben, metin2-ben is azért lettem sámán, meg minden hasonló játékban legyen az online legyen bármi sámán vagy mágus szeretek lenni 😊 Mostra úgy ahogy elfogytak a küldetéseim, a kikötõben még van 2 de azt néztem, hogy ha fennt csatlakozom a rendhez, kiképeznek utána, hogy csinálnám meg azokat a küldetéseket. (gnómoktól kell fém, meg még 2 fiút meg kell találnom Tildának) Esetleg ötlet tanács vagy bármi egyéb tudnivaló? 😄

Név: N3o | Szerver: Pegasus Kaszt: Sámán (sárkány) | Szint:75 Céh: JoeBoss

boos
jaajjaj megvan.. láma vagyok... szépen elsétáltam mellette vagy 50x...

látszik, h szemellenzõs vagyok mert a túlpartot nem figyelem😄

köszi

Ha a monitorod DVI-n csatlakozik a géphez akkor nincs gond, de ha hagyományos VGA csatlakozóval, be kell állítani hogy éles legyen a kép. Erre képes automatikusan is. A monitorodnak szerintem van kézikönyve, angol mindenképp 😊 17 colos lcd moncsinál amúgy nem az 1024x768, hanem az 1280x1024 az alapfelbontás.
boos
nem tudom mit nevezünk elsõ templomnak😄 ami a don barlangja mellõl indul, vagy amit a tábor elhagyva és a szimpatikus ogrékat leverve érünk el. én a másodikra tippelnék, ahová át kell lebegni... ott volt egy rahedli skorpió, meg miegymás, azokat kiírtottam már, de megnézem még 1x. köszi

Fantusz! Én is visszaraktam erre. Azt hiszem ezt így már elõbb-utóbb én is megszokom.
Valószínûleg igazad van és az eredeti is ilyen.

totya4! Igen láttam és azt is hogy az eredeti is ilyen lehet.
A fordítóknak azért írtam, hogy megkérdezzem létezik-e erre a problémára megoldás.
Ha ez az eredeti szöveg béna kinézetébõl adódik és nincsen azt is elfogadom csak szeretném tudni.
Szerintem ez nem zaklatás!
Jó a szemem, csak nem olyan régen lett ekkora monitorom.
Elõtte én is azok közé tartoztam akik hozzászoktak a 17 colos 1024-es felbontáshoz.
Ehhez képest amikor megláttam elõször az 1680-ast az államat keresgéltem.
Biztos megszoknám az 1920-at is egy kis idõ alatt de nekem így is megfelel.
Viszont ez a natív felbontás nekem kínai meg az automata kalibrálás is.
Biztos nagyon egyszerû ha tudod mit az amit meg kell nyomni, de én még nem is hallottam ilyenrõl.
Fantusz
A donhoz csatlakozva is megtanulhatod majd a varázstekercs készítést, igaz késõbb, mint, ha a monostorban kezdesz.

Picit most gondban vagyok, olyan ötletem támadt, hogy indítok egy mágust.
Elég nehéz egyensúlyozni a különbözõ tudományok között, mert ugye erõre muszáj volt az elején gyúrni (mindössze 45-ig vittem csak), fagyasztás mellett döntöttem (6-os szinten van), ráadásul kevés a mana (47), fegyveres képzés mág alapon van (+2 botharc gyûrû) - második fejezet elején vagyok, de egyenlõre nem kellene a gyíkokat magamra szabadítani, ez a mindenbõl tudok keveset, de igazán semmibõl sem vagyok jó állapot nem életbiztosítás.

Ahogy írták elõttem is, a magyarítást eltávolítani egy mozdulat, telepíteni szintén, e nélkül a magyarítóknak írni zaklatás 😊

Jó a szemed amúgy? 22 colos monitornál ez az elterjedt felbontás, sõt, az 1920x1080 (full HD) sem ritka. Elsõ körben tudni kéne mennyi a monitorod natív felbontása, és abban megnézni a feliratot. Ha nem DVI-rõl hajtod a monitort, akkor pedig egy (automata) kalibrálás sem árt az adott felbontáshoz, ez általában annyi hogy a monitoron megnyomsz egy adott gombot fõleg ha a képernyõn szöveg van, és a szövegek élesek lesznek.
N3o
Na kénytelen voltam újrakezdeni, mert nem volt elég tréfa tekercsem, akitõl meg lehetett venni lent a város titkos kijáratánál, azt meg elküldtem már akkor 😄 mielõtt kereskedtem volna vele 😄 De már azóta tovább jutottam 😄 Sokkal egyszerûbb volt másodjára 😄 Már tudom mit lehet és mit nem kellene eladni az embereknek 😄

Fantusz
1400x900 felbontásban játszom, tény, hogy a feliratok nem lettek túl nagyok, nekem is kellemetlen volt kezdetben, de késõbb valamennyire sikerült megszokni.
Nem is néztem milyen volt az erede3ti angol szöveg, pedig egyszerû eltávolítani a magyarítás, a játék könyvtárban ott van az uninstall, sõt amikor a patchet telepítettem le is szedtzem a magyarítást, de azonnal vissza is raktam, nem néztem az angol feliratot - gyanítom az sem lenne nagyobb.

boos! Eddig nem próbáltam más felbontásban, de miután írtad igen. Visszavettem 1400-ra. Hát mit mondjak jobb lett, de még így sem az igazi.
Nekem 22 colos 16:10-es szélesvásznú monitorom van. Ez a felbontás a legjobb a legtöbb játékhoz.
Tudna még ennél nagyobbat is, de azt már én nem látnám!<#whatever>
totya4! Most raktam fel a magyarítást, úgyhogy az újratelepítést egy darabig biztos nem lépem meg. A fordítóknak írtam, kíváncsian várom, mit tudnak javasolni nekem.
Remélem létezik valami megoldás nagyobb felbontásra is!
n3o! Azzal már valószínûleg jól jársz. Úgy vettem észre minél kisebb a felbontás annál olvashatóbb a szöveg. Ez csak azért szomorú, mert a játék grafikailag 1680-ban volt a legszebb.
A banditáborból indulva az Bogart leverése után a sisak az elsõ templomban lesz. térkép felsõ része. Ha csak ez hiányzik nem vetted észre a bejáratot, továbbmenve belehet jutni egy másik templomba is, az van a barlangrendszer távolabbi végén. Sok skorpió meg szöcske van ezen a területen.
Lebegés + telekinézis scroll legyen nálad.
s0n1c
Nem lesz. Nem olyan nagy az (sajnos), hogy ne lehessen körbe szaladni 😊 Teleport kövekkel lehet majd gyorsabban közlekedni.
N3o
Ennyit a szélesvásznú monitorokról, én maradok a szabványnál 19"-os LCD 1280x1024 kiváló.

Kérdés, bár lehet hülyeséget kérdezek 😄 Lesz ebben a játékban valami gyorsabb szállító eszköz? Vagy gyalog kell végigrohanni az egész térképet? 😄

Megnézném orig angollal, ha azzal is kicsi, akkor így jártál :} ha csak a magyarítással lesz kicsi, akkor fel kell venni a kapcsolatot a magyarítókkal hogy a betûméretet növeljék meg, vagy árulják el hogy lehet megnövelni, ha egyszer õk bele tudtak piszkálni.

Nekem 4:3-as képernyõn szuper volt az olvashatóság.
boos
na most nincs meg a titánpajzs 5. darabja, pedig azt hittem eddig, h mindenhol jártam... de nincs kedvem végigmászkálni az összes helyen szerintem a sisak hiányzik, ha van olyan..

ami megvan, aa nagyúr pajzsa, a mellvért darab, a láb és kézvért darab, meg a fejsze, meg valami kard is van..
mi kell még, és az melyik kriptában van?

boos
más felbontással próbáltad?

az mondjuk nekem 4:3-mas képernyõm van, szóval az általa említett felbontás tök ismeretlen elõttem.

Bocsi úgy látom nem jött össze, szóval 1680x1050.
Elkezdtem a játékot és egy kis segítség kéne.
16x1050-es felbontásban játszom és alig tudom elolvasni a szöveget (a magyarítás fent van).
A betûk rettentõ vékonyak és egybefolynak.
Nálatok is volt ilyen. Lehet kezdeni valamit ezzel, vagy csak szokjam meg???
N3o
Igen megloptam, 5x meghallgattam mit mondott, és azt mondta, hogy nem akar tolvajt a szeme elõtt látni. 😄 Köszi a tippet, van tréfa varázslatom pár 😄

ui.: Bejött köszi 😄

Hm, pedig kéne a tagnak nyilatkozni, nem loptad meg véletlen vagy valami? Aki besértõdik, nem áll veled szóba többet. Süss el egy tréfa varázslatot (tekercset), az szokott segíteni, de meg lehet ezt a küldetést úgy is oldani emlékeim szerint, hogy egybõl a bûnösre "hibázol rá" jó érzékkel a városban csatangolva és ismerkedve.

N3o
Üdv mindenkinek, nemrég kezdtem a Risen-t. Elakadtam egy küldetésnél.

A kikötõben vagyok, és 3 emberkét loptak meg, azokkal kellene beszélnem. 2 emberrel már tudtam beszélni, de prém kereskedõvel nem, hiába megyek oda, az csak a könyvét bújja, erre nem tudtok valami megoldást? A kémet kellene lelepleznem 2 ember már elmondta, hogy kiket látott a háza tájékán a lopás napján. Pls help, nagyon nem szeretném elõrõl kezdeni 😄

grebber
Biztos most volt ár idejük!aki talál crack onlyt linkelheti 😄

Next PC upgrade: 2022

Én is néztem. Vajon miért most jöttek ki vele, kicsit okafogyottá vált már.. <#pardon1> Elõször azt hittem, valami elírás, de nem.

Risen-RELOADED 1.88 GB
boos
még egy kicsit le is tagadta, az igazi koromból...

mert ez nem is korom, csak fahamu...

Kérdés azoktól, akik már végigtolták:

Bossfight után creditlista és semmi outro mi történt a szigettel?
Vagy végig kell várni a stáblistát és utánna van? vagy majd megtudjuk a Risen 2-elején 😊
Encore
Igaz, hogy az RPG-kben szokott lenni egy "optimális vonal" (sajnos), de ez egy szerepjáték, játssz és fejlessz, ahogy kedved van....

hali, elkezdtem a risen, már 14-es szintû vagyok, van benne munka szóval nem kezdewném újra már. a kérdésem, hogy nincs ehhez is valami olyan jó leírás, mint a gothic 2-höz, mert volt hozzá egy fantasztikus írás csak már nem találom... az érdekel hogy egyes fejezetekbe lépés elõtt miket kell mindenképp csinálni/tanulni, miket érdemes választani, mikre érdemes fejleszteni stb. pl nem tudom hogy a kard mellé bevállalhatom a számszeríjat? mert ahhoz a számszeríj szintjét is kell fejleszteni de kéne az ügyesség is, nem tudom lesz-e elég pontom, hogy e mellett is elég pontom lesz erõre meg kard képességére stb. meg olvastam, hogy alchemy is kell majd, hogy növeljem a képességeimet ha már nem tanítanak tovább. vagy le tudnátok írni pár fontos dolgot? elsõ fejezetben vagyok 14es szintû, kard - számszeríj, banditákhoz csatlakoztam nemrég.

Kurt97 1993-2012 Copyright All rights reserved.

253 vagy? Ez ijesztõ. 😄

boos
pedig jó szám volt 240 éve...
amikor még én is csak 13 voltam..

KaszaN
Egyesek nemtudják értékelni az április 1-ét...-.-

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

YHBT

boos
mondjuk nekem erre egy rick astley szám jön be a youtube-ról....

Na így lesz az igazi. Csak tartsák meg, amit ígérnek és akkor ha talán az Arcania: Gothic Tale nem adná meg, ami mindenkinek kell, akkor majd ez!!!!

KaszaN

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Zárnyitni Patty is megtanít 3. szinten, és az nem kasztfüggõ, (igaz csak a 2. chapterben).
A balták közül már a 2. chapterben elérhetõk a legjobbak (meg kell venni Oscar-tól), és két gyûrûvel már egész kevés befektetéssel (4. axe-level) pajzsos-baltás halálosztók lehetünk (az ultimate fegyver meg amúgyis balta).
A számszeríjnak a követelmény képessége erõ, de a sebzés módosítója ügyesség.
Magas szintû kardot kovácsolni csak a késõbbi chapterekben lehet, hiába van meg az alapanyag - mondjuk a berserker kardot meg lehet találni az elsõ chapterben is, annál csak kevesebb (2) jobb van és a kardok követelmény-sebzés aránya rosszabb a baltáknál.

Aki az elsõ chapterben akarja lenullázni az élõvilágot és begyûjteni minden vackot, annak kötelezõ a zárnyitás + az a néhány elszórt zárnyitó scroll, aki ráér, az varázslattal is nyitogathat késõbb (bár az a 15 skill pont nem vág a földhöz senkit...).
Hát igen! <#vigyor1>
Pff… hát én nem tudom nekem milyen verzióm van, még nem telepítettem.
Úgy kaptam, de nem legális. <#whatever>
Szóval elvileg foltozás után is indul az eredeti exével? Ez meglepõ, nem jellemzõ ez mostanában.
Fantusz
Nocsak, egy ismerõs<#eplus2>

Klasszikusnak mondható crack nincs a játékhoz (verziótól függetlenül), mini image-t kell daemon toolsba mountolni, illetve az erdeti lemezzel mûködik a játék.
Érdekes, hogy mûködik akkor is, ha a játék ISO-ban van, s a daemon toolsból indítod.

Egy lámatikus kérdésem lenne. Ha tényleg mûködik a folttal is a magyarítás akkor én is feltenném. De van hozzá való, tehát 1.10-es crak (én nem találtam sehol sem)???
Vagy nem kell és elindul anélkül is? Nem szeretnék úgy járni, hogy foltozom, aztán nem tudom elindítani.
Fantusz
Nem vitaindítónak szántam a kommentet, a hunosítók is "valószínûleg" írják a magyarítás inkomatibilitását a legújabb patchel.
Nem merném állítani, hogy minden egyes mondat kifogástalanul magyar a patcelés után, de az biztos, hogy (nálam) mûködik, s még eddig nem találkoztam angol mondattal a játékban.

El kell távolítani a magyaritást, s a patchelés után visszarakni.

Elsõ karakteremmel volt egy kellemetlen bug: a Keleti templomben, mikor a druidát kerestük, egy ajtón átlépve bedobott a játék egy szekrénybe, nagyon keservesen sikerült innen tovább lépnem, a patch telepítése fõleg emiatt történt (no meg a Bogard-féle nem harcolok veled hozzáállás is ismerõs)

Én még az elsõ részben kipucoltam a szigetet. Minden elérhetõ szörnyet lekaszaboltam. Ha nem bírtam a döggel, trükköztem. Odacsaltam egy erõs (és nem sebesülõ) NPC-hez és hagytam, hogy csapkodja. A lényeg az volt, hogy az utolsó (amitõl fölfordul) ütést én vigyem be.
Késõbb rájöttem, hogy Fred jóbarát! :Ð
Azt a 100 pénzt simán megéri a csontváz idézése varázslat. Érdemes spájzolni is belõle, mert a zöld kristály õt nem szereti.
Persze, nem szabad bevinni a sûrûjébe, mert akkor hamar csak egy halom csont lesz belõle, de távolabb várakoztatni, majd odacsalni hozzá egyesével az ogrékat, gyíkokat és ketten csapkodni õket már sokkal mókásabb és lényegesen könnyebb!

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

http://hunositokteam.weboldala.net/news.php

😊
Fantusz
Nincs gond a patchel sem.
A javítás telepítése után ismét angol nyelvû lesz a felirat, de gond nélül újra lehet telepíteni a magyarítást (reinstall-install).
Nálam fönt van a patch, s a magyarítás is mûködik.

Jakuza001
thx

Lefordították szorgalmas emberek.

link

Legújabb patch-el még nem kompatibilis.
Encore
Pont, hogy nagyon jó hangulata van, talán nem olyan jó, mint a gothicoknak, de a mai játékokat agybafõbe veri hangulatilag.....
Jakuza001
Vagom hogy milyen stilusu. Nem azert nem szedtem le, hanem a videokon keresztul nem ereztem a hangulatat es feleslegesen nem akartam savszelesseget pazarolni, amig valami megerositest nem tud valaki nyujtani felole.
Amugy a magyar nyelvi fajlok merre talalhatok ?

Na oké megutdtam h kel felvenni itemeket csak most mikor kinyirok egy állatot akkor kiakarom lootolni és bejönnek azok a kockák meg minden hogy mit tudok tõle kiszedni és ottsem tom melky gombbal kel felvenni xD