Risen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Alkímiáról lenne egy kérdésem: Strength növeli potion van? mert ha nincs akkor inkább ki se tanulom.
Cyrgerhez is lesz küldetés, sõt egy segítõd is lesz, a gnómok vezére egy ogre, ha a hullafalókkal nem boldofgulsz, ne is próbálkozz Cyrgerrel, kb egy ütéssel megölne.
A csontvázaktól elveheted a gyûrût, de a két templomba szerintem nem tudsz a küldetés elõtt belépni, no meg nem is sok értelme van gyíkemberekkel idõ elõtt kötekedni.
Fincheren kívül nem találtam másik NPC-t, aki 10es szintre tudta volna fejleszteni a kardhasználatot.
A kikötõvárosban a torony közelében lévõ harcos 6os szintig képes tanítani, kérdéses az örség tagja (nevét most nem tudom), aki szintén képes kardhasználatot tanítani, de egy küldetésben le kell verni, függetlenõl attól, hogy kinek az oldalán állsz, s ezt követõen nem hajlandó tanítani tovább (kétlem, hogy képes volna 10es szintig tanítani, nem tûnik komoly harcosnak).
A don és az inkvizítor békét kötnek, ami úgy nyilvánul meg, hogy nem fognak rád támadni, de annyira kedvelni sem fognak, hogy tanítsanak, ez alól a monostorban néhány mágus kivétel lesz, alkímiát, tekercsírást megtanítják neked, de rúnamágia, vagy kristálymágia szóba sem jöhet.
A donhoz csatlakozva elbukod a monostor arénás megmérettetéseit, egy nyomozást, és a mesterek (mágusok) próbáját.
Ezek a rend tagjaként a beavatáshoz szükséges feladatok, de a don követeként nem leszel a rend tagja, de a közös ellenség (gyíkemberek) miatt ugyanazt az utat járod majd, bármelyik oldalhoz csatlakoztál, a lényeges különbség az lesz, hogy kitõl tudsz tanulni, s kitõl nem (nem lényeges, de a don embereként valószinüleg olyan oktatót nem találnál, aki botharcot hajlandó oktatni).
Kristálymágiának csak magas szinten van igazán ereje, harcosként oda nem jut elég pont, rúnamágiát pedig csak a mágus kaszt tagjai használhatnak.
Tekercsekbõl bárki varázsolhat, ráadásul lényegesen kevesebb manából, igaz egy tekercs megírása 50 aranyba kerül (ennyi a pergamen ára).
Tekercsek kötelezõek lesznek, lebegés, telekinezis, átváltozás nélkül lehetnek megoldhatatlan feladatok, ezeken túl vannak még hasznos varázslatok, mint pl. az örjöngés (+50 erõ), csontváz idézése (Fredy elég strapabíró, s ha lecsapják, akkor is van némi idõ a cselekvésre, nem rögtön a karakter nyakába szakad a három gyíkharcos).
Név: N3o | Szerver: Pegasus Kaszt: Sámán (sárkány) | Szint:75 Céh: JoeBoss
rend oldalán nem maxoltam ki a kardforgatást, közelében sem voltam a maximumnak, de nem is kellett. a kristálymágia elég ütõs kifejlesztve, könnyebb ellenfelek ellen, még ha csapatostól jöttek is, simán elég volt. nehezebb ellenfeleknél megidéztem Fredet, és amíg vele volt elfoglalva az ellen, osztottam mágiával. elég ritkán kellett a kard.
egyébként a fõellenfél elleni csúcsfegyver 6-ot ad a fegyverhasználatra, szóval ne aggódj, hogy tudod-e majd használni.
Igazad van, a hullafalók még kicsit kemények nekem, de a csontikkal már egész jól elvagyok bár komolyan kell velük taktikázni.
És ha átmegyek erre a részre akkor lesz Cyrger-el küldi is vagy csak ki kell nyírni?
Esetleg lesz ott más küldi is?
Én már tudtam egy sima egykezes kardot kovácsolni mert volt hozzá alapanyagom. De a továbbiakban tényleg megvagyok lõve.
Eléggé gáz, hogy csak egy ember tudja a bányászatot megtanítani!
Jó ezt tudni akkor kettes szintig megtanulom az alkímiát.
Ezt kimaradt biztos nem vettem észre.
Tényleg csak egy valaki tanítja max.-ra a kardismeretet? Ez tuti???
Ha a Rendhez csatlakozom sehogy sem tudom megoldani?
Hiszen azt mondtad késõbb kibékülnek még akkor sem vagy valaki mástól?
Most visszanéztem, ha tényleg így van akkor kénytelen leszek végig másfél kezes karddal boldogulni.
Most én is találtam egy egyedi kard darabot valami Lélekölõ vagy ilyesmi csak azt nem tudom hol van a másik része. De végül is mindegy miután két kezes úgy sem nagyon fogom használni.
A titán kard milyen egy vagy két kezes??? Azt is bebukom így?
Miután az a játék legkomolyabb fegyvere ha jól tudom akkor komolyan elgondolkodom a mégis a Donhoz való csatlakozáson.
Pedig már beleéltem magam az ingyen ruhákba amit a Rendtõl lehet kapni.
Mikor lesz nekem 3000 potya aranyam amit páncélra tudnék költeni?!
Ha így teszek mennyi küldi marad ki?
Egyébként ha nem akarok mágus lenni van haszna a kristálymágiának és a rúnamágiának?
Takanohana! Nem azért barangolok tovább, tudom hogy simán bemehettem volna a városba most is.
De eléggé maximalista vagyok és nem voltam elégedet a karakterem tudásszintjével.
És a szigetet is jobban megszerettem volna ismerni.
Szóval egyáltalán nem bánom ha még vissza kell többször menni, még nem ismerem ki teljesen magam nekem jól fog jönni.
Te Rend oldalon játszottál. Te sem tudtad a kardismeretet kimaxolni?
Vagy találtál rá megoldást?
Ketsegkivul konnyebb a 70es ero+kovacs pincejebol valo bottal harcolni mint az elozo jatekban ahol szetszortam a pontokat.
Vannak felejthetetlen pillanatok.Ejjel maszkaltam a varosban,es epp legeltem a novenyeket a kupi elott,amikor meghallottam egy fantasztikus hegeduszot.Bementem es latom hogy Mo ott uldogel a sarokban es pengeti azt a szerszamot aminek a hasznalatara nem jottem ra,es a kapu melletti orhazbol lehetett elcsorni.Az allam leesett amilyen fantasztikus az a zene...
Még1x mondom, nem sértés!
Ezek a fegyverek két darbra törve várják, hogy megtaláld, és újra kovácsold - másfél, és kétkezes kardok - még minimális XP is jár értük, lévén küldetésben kapod az újra kovácsolásukat.
Vasérc rengeteg, s öntvényeket is találhatsz, obszidiánból lényegesen kevesebb lesz, ezzel az anyaggal érdemes spórolni (nem csinálsz egykezest), a negyedik fejezettõl pedig valószínûleg titán kardot használsz, amit nem kell kovácsolni sem.
Ugyanabból az anyagból készült pengék (pl obszidián) sebzése is nagyobb másfél, illetve kétkezes kard esetében, de a lényeg a kardismeret szintje.
Másfél kezes pengét 6-os, kétkezest 9-es szintû kardismerettel képes egy kézzel használni a karakter, így a másik kezében pajzsot tarthat.
Ennek ellenére elõbb érdemes az erõt 100ra feltrénelni, nagyobb erõvel alacsonyabb sebzésû fegyver is hatékonyabbá válik, a kardisemeret elegendõ erõ nélkül nem feltétlenül elégséges egyedi kétkezes kardok használatához (ezekhez 70-90 erõ a követelmény)
Mi a különbség a bastard és a two handed sword közt? O.o
sokkal egyszerûbb a térkép bejárása is a város után, már csak azért is, mert onnantól kezdve van térképe az embernek :) a küldik során meg minden helyre el kell majd menni úgyis, szóval nem nagyon fog semmi hely kimaradni.
ja és ahogy a Don táborában való járkálással sem, úgy a városba bemenve sem kötelezi el az ember magát semmire, szóval a vadonban való kalandozást a városi küldik után is meg lehet csinálni.
arról nem is beszélve, hogy
Munkásruha 500, vadász öltözék 1000, harcos páncél 3000 aranyba kerül, s még tanulásra, gyógyitalokra nem is költöttél...
A második fejezetben lesz egy szûkösebb idõszak, de nem vészes, páncélokat nem kötelezõ azonnal cserélni, s nagy elõny, ha már a küldetéseket ismeri a játékos.
A donhoz csatlakozva a kikötõvárosban szinte ugyanazok lesznek a küldetések, mint az elõzõ játékodnál, csak a végén kell másképpen dönteni (don javára), a monostori küldetések egy részét viszont nem kapod meg, mivel nem közéjük tartozol, s ezért nem tanulhatsz kristály, és rúnamágiát sem.
Tekercsekbõl varázsolhatsz, tehát igazából nem vesztesz sokat, sõt kényelmesebben tudod fejleszteni a karaktered.
Ja oke en kulfoldi forumokon olvastam h gondot jelenthet ha lenyulod az aranykardot.Meg amugy is 'donos' akartam most lenni,nem akartam rosszban maradni senkivel a taborban.A leverheto npcrol nem tudtam.A barlangos kuldiket illetoen igazatok lehet,anno maguskent meg sem fordult a fejemben bemenni.8as szinten vagyok es most jon a varos.50es ero(csak trainertol),2es lockpick,2es pickpocket+sneak skillekkel,ezenkivul allatnyuzast tanultam csak.1k arany,szal mar most jobban allok mint az elso jatekomban.Kivancsi leszek a kuldetesek mennyivel lesznek masok.
Vannak egyszerûen megszerezhetõ EP-k (20 csirke levágva, 7 szirmoly legyõzve, stb), vannak viccesek (ha sokszor leesel szikláról megkapod az "ostoba" rangot), küldetésekhez kötöttek, és csak kitartó játékkal megszerezhetõek (gyûjts 100000 aranyat).
Egyedi, jó kardot sokat lehet talákni, ezek között vannak töröttek, amelyeket össze kell kovácsolni(küldetés, XP is jár érte), többi fegyverbõk közel sincs ekkora választási lehetõség.
Jellemzõ, hogy a monostorban istenített botharchoz a játék elején lopott pengés bot a titán bot megtalálásáig "csúcs", de fejszét is legfeljebb kovácstól lehet megvenni, a fináléban kapott titán fejszének már nem sok szerep jut.
Ez a fegyver a donnak készült ajándék, szeretné a kovács is megtartani, de neked is kellene.
500 aranyért megveheted tõle, ekkor barátságos marad, de elkérheted azzal az ürüggyel, hogy szeretnéd megnézni, s nem adod neki vissza.
Ebben az esetben bevágja a durcást, nem áll veled szób, s felbérel valakit, hogy "neveljen meg".
Beszélgess a táborban lévõ NPC-kel, ha "rendezitek" a nézeteltérést, a kovács ismét szóba áll veled.
(állítólag így mûködik, én adtam neki 500 aranyat, mert kedves vagyok<#eplus2>#eplus2>)
10-es kardforgatás már ütõs lehet, én most a templomba találtam egy szépséget, név szerint Démonkardot, kicsit lehet vele csapni :) csak 2 kezes sajna, és mivel én a védelemre építek harc közbe, ritkán használok 2kezes fegyót.
A barnagból nem mertél kimenni a hullafaló (ghoul) miatt, a Keleti-partra juthattál volna, ott lesz az utolsó gyûrû, plusz jónéhány egyéb is (templomok, Cyrger a gnómok vezére, a druida kunyhója, stb.)
Nincs értelme a vadont járnod, a városban nem lesznek kiugróan nehéz csaták, a néhány verekedésbõl jól jöhetsz ki, ha képes voltál csontvázharcosokat legyõzni.
Kovácsoláshoz az ércbányászat képesség alapvetõ, azt pedig csak egyetlen NPC-tõl tanulhatsz a városban, de a lényeg, hogy ott küldetéseket is kapsz, könnyebb fejlõdni.
Néhány küldetést a vadont járva már elkezdtél (gnómok erszényei, valaki a fiait keresi).
A don táborában lévõ mágus a don mellett van, oda egyenlõre nem engednek be, alkímiát lehet mindhárom helyszínen tanulni, érdemes hármas szintre felvinni, de nem sürgõs, jelenleg a második szint elegendõ neked (gyógyitalokhoz).
Hármas szintû alkímia majd a tartõs tulajdonságnövelõ italokhoz kell, de elõbb érdemes azt 100ra fejleszteni, s csak utána inni lötyiket, mert hõs koronája nevû növény elég kevés van.
Ha olvasgattad a fórumot, nem régen volt róla szó, hogy a kardhasználókat kellemetlenül érintheti, ha nem a donhoz csatlakoznak.
Kardhasználatot csak Fincher tud 10-es szintig tanítani, de õ nem oktat "árulókat".
A don emberei a klasszikus harcosok, ugyanakkor, ha nem a rendhez csatlakozol jónéhány küldetés kimarad, illetve kristálymágiát, rúnamágiát sem tanulhatsz.
Nálam már volt több küldi is a mocsárban amikor nem mutatott semmit sem.
Tévedsz. A kováccsal utána ki lehet békülni.
Én nem akarok a Don oldalára állni ezért nem mentem be.
Ha nem adod a kovácsnak a kardot elõször elküld a fenébe, kifelé a táborból rád uszít egy verõlegényt.
Miután helybenhagyod kiegyezhettek döntetlenben és utána ugyanúgy lehet vele kereskedni mit addig, sõt még tanít is. Legalább is nálam így volt.
Korabban a tobbiek azt irtak, hogy ha a don barlangjaban kapott csapatos, order katonak taborat elfoglalos (artefact-os) kuldit megcsinalod es lejelented a donnak, azzal elkotelezed magad a don mellett, es mar nem valaszthatod az order harcos utat (gyakorlatilag mind a runa-, mind a kristalymagiatol elvagod magad), szoval csak ovatosan azzal.
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
En odaadtam a kovacsnak az arany kardot,mert ha nem adod akkor tobbe nem all szoba veled,ennyit nekem nem ert.Don-nal a barlangban is kapsz jo kuldiket(plusz terkepet),amikor csapattal kellett tamadni,azt nagyon elveztem :)
Levitacio varazslatot talalni neha ladakban,de a monastery-ben csinalhat az ember maganak is ha kitanulta.Talaltam egy crossbow+1es ringet,50es erovel es 2es crossbow skillel mar igen szepeket sebez a kari(a gyenge mobokat 1 lovessel leszedi),szal erdemes lehet kesobb ezt is tapolni annak aki tavolrol akar lovoldozni.Egyelore ennyi,en ujrakezdtem a Don oldalan.
#3357:en tudom,azert kerdeztem a kollegat miert nem lebeg at a tuskes csapda felett.
Eléggé harmatosnak tûnt és nem voltam megelégedve az elsajátított képességekkel sem.
Azóta megtanultam a kovácsolást kettes szinten és készítettem egy +5 erõt adó gyûrût.
Nagyon hasznos cucc így az elején.
A cél a +15 erõt adó amulett lenne csak ahhoz hármas szintû kovácsolás kell.
Ami nem lenne annyira baj de elfogyott az aranyrögöm és a bányászatot megtanulni csak a városban lehet.:-(
Felfejlesztettem a lopást is kettes szintre. Úgy érzem késõbb még hasznos lehet.
Mindenesetre szórakoztató volt a rizsázást látni a táborban ahogy megloptam az embereket.
Egyébként mit érdemes választani ha több cucc is van az áldozatnál?
Van amit jobban megéri elvenni mint mást vagy mindegy?
Találkoztam egy Leon nevû csókával és felvettem a küldijét.
Meg is találtam öt gyûrût és megöltem Patroclos nagyurat is, de az utolsó gyûrût nem tudom hol keressem.
Jártam balra az útbaigazító fazon házától lefelé ahhoz a sok keselyû után elõször találkoztam Tücsök harcosokkal ott szedtem össze kettõt.
Találtam egy lopakodást adó gyûrût is egy beugróban a part felé, de már megtanultam, kár érte.
Felmentem valami fennsík szerûségre a közepén egy kis tóval. Átmentem a hídon és a végén a toronyból egyet.
Aztán az elhagyott gnómok által megszállt ház melletti toronyban is megtaláltam.
És végül voltam a barlangban a kis tó mellett a gnómok tanyáján túl találtam meg a kriptát.
Itt volt Patroclos és jó kis pajzsot szereztem tõle!
És úgy láttam ki lehet menni a barlangból, csak a hullazabálók eléggé ütõsek.
Talán arra van?
Van még olyan része a szigetnek amit bejárhatok mielõtt a városba megyek?
Leon házától nem messze láttam egy ültetvényt mágusnövendékkel és egy úttal felfelé.
Gondolom az vezet a Monostorhoz úgyhogy azt inkább hanyagolom. Nem szeretném, hogy idõ elõtt elkapjanak.
De esetleg van olyan hely amit még nem vettem észre? Olyan barlang mint a tó melletti ami még új részre vezet?
Ha már így döntöttem szeretnék mindent bejárni amit lehet.
Van már egy rakás növényem. Mi kell ahhoz,hogy állandó hatású fõzeteket készítsek?
Hányas szintû Alkímia kell? Én nem mentem be a Donhoz (jó az arany kard nekem <#kacsint>#kacsint>) így csak a kenderes csávótól tudok Alkímiát tanulni, de sajnos vásárolni tõle semmit sem lehet.
Ha megvan a megfelelõ Alkímia szint és a hozzávalók akkor már rögtön készíthetem a fõzeteket ugyanúgy ahogy a gyûrûket vagy még más is kell?
A lebegés varázslat nekem is nagyon kéne. Hol lehet venni varázstekercseket? Találtam egy gnóm barlangot aminek a végén átlehet lebegni egy kiszögelésre. Jó kis cuccok vannak ott (Nemesi kard) de csak egy varázstekercsem van így nem tudok visszajönni ha átmegyek.
ez egy varázslat kategóriába tartozó cucc... a tüskés csapda ellen kiváló. aktiválod, és átlebegsz z akadály fölött.
Végre egy zsíros állás!!!! Elmentem lángososnak.
A Keleti part a monostortól távolinak tûnik, pedig ha leereszkedel a hegyrõl ott vagy a templom közelében, nem messze a druida kunyhójától.
A csiga-alaknak is jut néhány fontos pillanat, néhány helyre csak ebben az alakban lehet beférkõzni.
higgyétek el, legalább fél órán át keresgéltem a választ, mielõtt idejöttem!
Chapter 2-t koptatom (Don-hoz csatlakoztam btw), most járom be az eastern templet (fújj de nem szeretem a ghoulokat) és már majdnem a végére értem, de van egy szöges csapda, amit sehol se tudok kikapcsolni. túloldalt is néztem, hátha telekinézissel/íjjal kell kilõni, de semmi. Nem tudja valaki, hogy most akkor mi merre mennyi? :S
A jegmagia alapjat is tudom,de az meg se kottyan az ellenfeleknek.Berserkert persze szoktam hasznalni a nagyobb fightok elott,meg szaladgalok rendesen :)
Ez amolyan tanulojatek most hogy megtudjam merre erdemes majd kalandozgatni ha kimaxolt karaktert akarok.Funolas inkabb,kulonosebb kotottseg nelkul.Nem is lattam ennyire jo kuldeteseket nagyon regota megmondom oszinten mint ebben a jatekban.(pl nyomozgatas,vulkan)
Kivancsi leszek ra hogy a chapter4 befejezheto e ilyen zsengecske harcosmagussal,de elvileg 1-2napon belul kiderul.
A mágiának vannak olyan elõnyeit, amit, ha kihasználsz nem is olyan gyenge a "mindenbõl kicsit" karakter.
A helyzet az, hogy kristálymágiával csak távolról érdemes támadni, s még 10es szinten is többször el kell találni az ellenfelet, s ha az közben odaér hozzád közelharc lesz (hátrálásra sokszor nincs lehetõség).
Nekem a jégmágia volt szimpatikus (bár 500 aranyamba került a kristály), a legköltségesebb (10 mana), de elég hosszú idõre lefagynak az ellenfelek, így van idõ helyezkedni.
Költséges a varázslás minden formája, ha tekercsekbõl varázsolsz, a pénztárcádon érzed, de így lehet spórolni a manával (rúnamágia dupla manából használható).
Hármas szintû rúnamágiával félelmetesen fel lehet buffolni egy harcost, az örjöngés +50 erõt ad, 180 erõvel már jókorát lehet sebezni, ha taktikusan harcolsz.
Az biztos, hogy rengeteg küldetést, lehetõséget (vadászat) kihagytál, 20-as szinten a harmadik fejezet elején tartok, szándékosan nem rohantam.
Maxon van a jégmágiám, 3-4 castolás egy orge, kell is a fagyasztás, mert az óriásnak Freddy nem ellenfél a kari meg pláne nem ogre-gyilkos az ereje még csak 50 körüli.
A manát párolt lepényhallal (+2 mana) feltornáztam 60 körülire, plisz egy +20 mana amulettel a fagyasztással képes vagyok ogrék, hamubestiák ellen is harcolni, de az elit gyíkinvázió elõtt az erõt és a fegyverképességet is fel kellene tornáznom (Hõs koronája van nálam 20, abból +5 erõ, vagy mágia italt fõzhetek magamnak)
Iagazán dilemmát a fegyvernem választása jelent, még mind alapon van (+2 gyûrûkkel), mágus lévén kovácsolást, bányászatot nem tanulta (így néhány küldetés kiesik), a lopott pengés bottal harcol.
Másik karakterem a donhoz csatlakozva sokkal egyszerûbb utat járhatott be, zárnyitás, zsigerelés, erõ+kardismeret, bányászat, kovácsolás, alkímia, tekercs írás - a 40 mana bõségesen elég volt.
Pedig a gothic2 oriasi kedvencem volt anno,es a two worlds is.Miota megvan a Risen,egesz egyszeruen nem is nagyon kot le mas.Sajnos eleg lamin kezdtem a szigetes palyafutasom,kimaradt sok quest a mocsarban azutan a varosban questelgettem es magus lettem a vegen.Most meg olyan hibrid a karakter hogy mindenhez ert kicsit,de semmiben sem eros.Ugyhogy a 4.chapter eddig kemeny kihivas igy 20.szint korul.A 130as koruli ero es 7es kardskill meg csak-csak elmegy,de a 70koruli mana es a 6.szintu fireball/3as szintu runaismeretnek abszolut semmi hasznat nem veszem.Ugyhogy inkabb kardozgatok,es Freddyre vigyazok.Remek hangulatu jatek,apro gyermekbetegsegekkel.Egyelore abbahagyhatatlan.A tapasztaltak alapjan ujra fogom kezdeni a zsivanyok oldalan is,de ezt meg vhogy vegigszenvedem.Orulok hogy neha kiadnak egy-egy ilyen jatekot is.
Ja igen. A harapós bájtok.
<#wow3>#wow3>
A rend tagjaként többször próbálnak meggyõzni, hogy milyen jól lehet bottal harcolni, Arc mester azért odaböki, hogy a kard sem rossz.
Arról azonban nem világosít fel senki, hogy a rend tagjaként Fincher nem fog oktatni, a semleges tanítóktól pedig legfeljebb 6-os szintre fejlesztheted a kardforgatást.
A bányászat, a kovácsolás is nagyrészben a kardhasználat köré épült, néhány ékszert leszámítva csak kardot lehet kovácsolni, öntvénybõl, vagy törött darabokból...
Nincs ezekkel gond, ha ismered a játékot, egyszerû a képlet: ha kardozni, fejszézni szeretnél a donhoz kell csatlakozni, ha maxolni is szeretnéd a harci képességed.
A rend harcosaként picit csõbehúzós a kardhasználat, pedig ebbõl a fegyverbõl van igazán választék.
Botharot tanulva, a kovácstól lopott pengés bot egészen a negyedik fejezetig, a titán bot megtalálásáig a karakter kezében maradhat, s még a titán bot sem egy rendkívüli sebzésû fegyver.
Ehhez természetesen ismét hozzájön az, hogy a don emberei a klasszikus harcosok, a monostorban fõleg mágiát lehet tanulni, s egy varázshasználónak a bot csak kiegészítõ fegyver - ugyanígy a kard is, aminek nagyobb a sebzése, s talán ezért lett úgy összerakva a játék, hogy körülményes 10-es szintre fejleszteni a kardhasználatot, ha nem a don mellett állsz.
"The trees move. Do you not see it?"
ha már bent vagy nincs eldugva, de a leírás segít szerintem.
Végre egy zsíros állás!!!! Elmentem lángososnak.