4439
-
#4399 Asszem kiírja ahol tudsz ásni. -
steweee #4398 hogy kell benne ásni ? mit kell nézni a talajon ? nyilván ásó kell hozzá... -
#4397 Van egy felesleges Risen gift példányom Steamen, ha érdekel valakit -> ajánlatot privátban. -
spidersoft #4396 Most, hogy végigvittem, elkezdtem cheatelgetni, próbálgatni ezt a dolgot, de alapból nem sikerült elröppenni odáig... viszont lehet editálni a karakter tulajdonságait, így a levitáció mindenféle dolgait is (milyen gyorsan süllyedj, milyen gyorsan emelkedj, mennyi energiát fogyasszon az emelkedés, etc), aztán így bárhova fel lehet jutni ;) -
W B #4395 Játékszempontjából csak dísz.
Anno, láttam egy levitációs bugot videón, mivel fel lehet menni, de nekem nem sikerült. -
spidersoft #4394 Üdv!
Risen alapjáték, Kikötőváros fölötti hegy. Van két saruba/szandálba bújtatott láb, többé-kevésbé megvannak az alsó lábszárak is. Gondolom ez valamiféle kolosszus-utánérzés lehet, a kérdés csak az, hogy hogy lehet oda feljutni ;) A kikötőváros irányából támadva a talapzatáig lehet felugrálni, aztán onnantól kezdve no clipping, simán bele lehet sétálni az űrbe... A másik oldalról túl magas a fal, nem tudok felrepülni. Valahogy ezt a levitációt nem lehet erősíteni? ;) Előre is köszönöm a választ! -
Bohusek #4393 Ez zavaró, ugyanis az alábbi forrás szerint mégis:
http://www.gothic3.hu/images/Risen/teleportkovek/Risen_maps_teleportkovek.jpg
Ráadásul meglett a 13. kő a 14-ből a gyíkbörtönben. Most akkor törhetem a fejem, merre lesz az utolsó... -
W B #4392 Annál nincs teleport kő -
Bohusek #4391 Kösz, tényleg, erre aztán nem gondoltam. Pedig idegességemben már fegyverekkel, varázslatokkal, nyílvesszőkkel is ostromoltam. Aztán meg valós idejű órákon át bolyongtam, teleportálgattam az egész szigeten.
E közben persze megszerettem egy módszert: a monostorból levitációval szép lassan elindultam, lassú ereszkedés és nagy távolságokra való ellebegés közepette, mint egy ejtőernyős. Közben az alant elterülő, ismerős tájakat nézegettem. Élvlvezetes.
Más: ha már ilyen jó segítségnyújtásban részesültem, hála neked, (nektek - gondolom, más is segített volna), újabb kérdésre bátorít: az északi vulkánbarlang nyugati bejáratánál (a tábor felett) is kellene találnom teleportkövet. Volt is ott egy gyíkember, de egyedül, és nála nem is volt. Meglesz még az nekem? -
W B #4390 Igen, ezzel én is megszívtam.
Megoldás: a Állj a templom erőtere elé és kattints rá, mintha használni akarnád. Ekkor bejön egy kis animáció és a kari megjegyzi, hogy igen ez egy mágikus erőtér. Na ezután mát tudsz beszélni erről a mágussal. -
Bohusek #4389 Valahogy így:
"A leszakadt ingujjból (és az összetört asztalból) kikövetkeztethet?, hogy Eldricet elrabolták. Ki kell derítenünk, hová vitték. Talán Jasmin, Henrik vadász felesége látott valamit. Menjünk, kérdezzük meg t?le. A lány ugyan nem látta Eldricet, de kölcsön tudná adni a farkasát, Rufot, ? biztosan nyomra vezet minket. Csupán azt kéri, vegyük meg t?le 200 aranyért a prémeket, amit nem tud bevinni a városba eladni. Vegyük meg, vihetjük a farkast. Az állatka pedig elvisz minket egy varázslattal lezárt templomhoz. Innen vissza kell kocognunk Cyrushoz, ide kell hoznunk ?t.*** Amikor megvizsgálja, közli, hozott magával néhány tekercset, amib?l 3 darabot oda is ad nekünk. Használjuk el az egyik Vörös mágikus burok megsemmisítése tekercset. Ha véletlenül mindegyiket elhasználnánk, Cyrus ad még, de csak méltatlankodás után. Tovább vihetjük magunkkal Cyrust, ha segítségre van szükségünk. Nos, miután bejutottunk a templomba, kutassuk át alaposan..."
*** Szóval ez az, ami nem megy. -
Bohusek #4388 Üdv minden kalandornak!
Remekbe szabott játék, igazán hangulatos. Viszont segítséget kérek, mert problémába ütköztem:
Elolvastam egy végigjátszást, amelyben az öreg druida kimenekítéséhez a kunyhójánál ácsingózó varázslót kell az erőtérrel lezárt közeli templomkapuhoz vinnem (Rufo farkas szaglászását követően), hogy majd ő megszünteti az erőteret. No a problémám ott kezdődik, hogy ez a mágus, aki elvileg segítene bejutnom a templomba, nem segít, csak kereskedést kínál fel. Bocs, a nevek most nem ugranak be, de azt hiszem, tudjátok, miről beszélek. Talán a lentebb található patch orvosolja ezt a problémát?
Előre is kösz! -
DORSANAX #4387 Rendben, majd én is jelzem, ha találok valami problémát, jelenleg a DKS-el játszom angol felirattal.
Majd én is végigrohanok a játékon ezzel a javítással... -
#4386 Abban viszont neked van igazad, hogy a nulla angolosok nem mennek semmire a readme.txt-vel, én sem voltam elég figyelmes.
Az viszont durva, hogy olyan alapvető hibákat javítanak, amiket a Piranha Bytesnak simán ki kellett volna szúrnia. Hiába no, nekik sem erősségük a terméktámogatás.
Ha valaki végigrohan a játékon ezzel javítással+a magyarítással, jellezze legyen szíves, hogy 100%-osan működnek-e együtt. Én mindenképpen ki fogom próbálni, de majd a távoli jövőben. -
DORSANAX #4385 Jó, igazad van, nem olvastam el a txt-ben figyelmesen a leírást.
Viszont ide nem csak én és Te látogatsz, vannak akik nem beszélnek angolul egy centit sem, azoknak akkor most hívjuk fel a figyelmét erre, mert majd jönnek a panaszokkal, hogy nem jó.
Ettől függetlenül én nem voltam kellően figyelmes... -
#4384 Egy csomó bugosan működő küldetést javít. -
#4383 Te viszont nem olvastad el a readme.txt-ben az installation részt:
"Copy the content of this archive into your game folder. If your game localization is not German/English/French/Italian/Spanish DO NOT COPY data\compiled\strings.p00 file."
Töröld le a strings.p00 nevű fájlt, és frankó lesz. -
DORSANAX #4382 "English localization changes.
- More cosmetic changes in English text strings."
Kipróbáltam és természetesen nem jó, a dialógusok angol nyelvűek lesznek, máskor előtte el kellene olvasni a "General changes"-t... -
DORSANAX #4381 Ez lenne az?
Ha erre az 1.2-es javításra gondoltál, akkor ne tegye fel senki, aki magyar felirattal akar játszani.
Dialógusok angol feliratosak lesznek, csak a menü magyar, esetleg a videók feliratozása lehet még magyar...
Gondolom, erre céloztál:
Patch 1.2 (25th of August, 2011). -
W B #4380 ezenkívül még miket tud? -
#4379 Ez a javítás kinyírja a Rhobartos trükköt is... -
#4378 Megjelent a játékhoz egy nem hivatalos patch, ami baromi sok hibát javít, és még a magyarításba se kavar bele. Erősen ajánlott a használata.
A hivatalos 1.10-es patch felrakása után telepítendő.
ő az
-
W B #4377 lvl 30 az elérhető ha mindent rendesen megcsinálsz.
Amúgy ja ezt én is észre vettem. -
schisdrec #4376 Nem tudom, működik-e, de azért tudtára adom mindenkinek, miről is van szó.
Ugyebár a Don táborától keletre van Rhobart tanyája, ő megveszi tőlünk a kendereket 50 aranyért, pluszba kapunk is 70 tapasztalatot (a számokban nem vagyok biztos).
Pontosan nem tudom hol, de szerezhetünk egy Tréfa rúnát, lvl 1-es rúnamágia képesség szükségeltetik használatához, ezt viszont csak mágusként tudjuk megtanulni.
Az alvással fel tudjuk tölteni a manánkat.
A maximum szint 200 (elvileg), ha a játékot végigviszed és nem adsz el kendert Rhobartnak, 27-28. szint körül fogsz végezni.
Na, ha ezeket a dolgokat kombináljuk, amiket most leírtam, akkor elérhetjük a lvl 40-et, vagy ha van tömérdek időnk, akár a lvl 200-at is (nem próbáltam, amit most le fogok írni, szóval ne anyázzatok, ha nem működik):
szükséges a trükkhöz:
- jó sok kender (szerezz annyit, amennyit tudsz, a kereskedőktől is vedd meg, legyen nálad legalább 100 szál)
- Tréfa rúna
- egy mágus legalább lvl 1 rúnaismerettel
- nem kevés idő :)
és hogy ez hogyan is működik:
1. adjuk el Rhobartnak az összes kenderünket
2. verjük eszméletlenre és vegyük el tőle a füvet
3. szórjunk rá Tréfa varázslatot a rúnából
4. adjuk el Rhobartnak az összes kenderünket
stb. stb.
Ha elfogyott a manánk, menjünk el aludni.
Várom a véleményeket!
-
schisdrec #4375 Egész pontosan a kikötővárosban kell csinálnod minimum négy darab küldetést a Don javára, át kell adnod Estebannak a csomagot, amit Scordótól kapsz. Ezután vadásszá avatnak (hmph), és jön a küldetés, hogy tárgyalj Mendozával. Ekkor már beléphetsz a kolostorba/monostorba, és beszélhetsz Illumar, megtanulhatod tőle a tekercskészítést, és csekély mennyiségű tapasztalati pontot is kapsz.
-
bigatti #4374 THX -
#4373 nincs. ha ajánlással mész a kolostorba, az annyit tesz, h gyakorlatilag önként csatlakozol hozzájuk, nem pedig erővel soroznak be.
függetlenként nem fogsz tudni sokáig mászkálni, szóval ha megvannak a küldetések, nyugodtan csatlakozz a Don-hoz - majd utána jön a kolostoros küldetés. -
Zóanagyvarázsló #4372 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Akkor juthatsz be sorozás nélkül, ha küldenek, mint a Don emberét. Szóval a városban be kell fejezni a szükséges küldetéseket. -
bigatti #4371 Az elején járok még viszonylag még nem álltam be sehová. Don Esteban-hoz szeretnék beállni. Csakhogy a mocsárban, tehát Don Esteban táborában van egy küldi, amibe az van, hogy beszéljek valakivel a kolostorban. Viszont a kolostorba ha bejutok, azonnal soroznak és máris az inkvizícióhoz tartozom; már Don Esteban táborába nem léphetek be. Valami ajánlással, úgy látom, azonban be lehet jutni úgy a kolostorba, úgy hogy ne sorozzanak automatikusan, mint bűnözőt. A kikötővárosban, már "összehaverkodtam" az inkvizíciósokkal, a főnökük is a bizalmába fogadott és megigérte már rám nem fognak támadni a szigeten az inkvizíciósok; gondoltam akkor már ez elég ahhoz, hogy a kolostorba menjek és szabadon mozogjak úgy, hogy még nem soroztak inkvizíciósnak, tehát a mocsári küldetést teljesítve mehessek Esteban táborába vissza. De nem...
Bár a kikötővárosban meg lehet csinálni elég sok küldit ahhoz hogy már beléphessek a mocsári tábor csapatába, de azért csak jó lenne még előtte kódorogni outsiderként a monastery-ben is. Van megoldás? Vagy ne legyek ennyire kényes-finnyás..? ;) -
#4370 ha beírod gugliba, hogy "risen teleport stones" már az első találat kiad egy térképet, amin látszik, hol vannak a teleport kövek. -
zolidarab #4369 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem az utolsó teleport kövemet nem kaptam meg pedig ki pucoltam a nyugati barlangot is minden gyík embert megöltem.
De ezt már 2xor játszom újra s elsőre se kaptam meg.
Tudnátok segíteni. -
W B #4368 Van valami felejtés vagy jókedv varázslat... lényeg, hogy jót nevet a karakter. Nyomd rá, majd próbálj újra beszélni vele. -
#4367 segítségeteket kérem!!!
Az történt velem, hogy csinálom az "Oszd szét a kendert az erődben" küldetést, már mindenkit végig kérdeztem de ezzel a Kato sráccal sehogy nemtudok beszélni. Oda megyek hozzá bal klikk és semmi párbeszéd panel. Megsértődött rám? Vagy csak egy bug? Most mit tegyek, mit lehet tenni?! -
landor00 #4366 Annyi hogy Abrax mester a monostorban, aki elég szépen elvolt bújva a föld alatt és ijen alchemy mester annak a próbáját csinálom. Megkell találni 2 elveszett újoncot, Sirius-t és Krayban-t. Megtaláltam Siriust De Krayban még valahol az erdőben van (a vulkán lábánál lévő erdőbe.) Csak még az is baj h a hegy lábánál 2 erdő van. van egy kerekebb pont a monostor alatt és van még egy hosszabb nyugat felé. És fingom sincs h hol nézzem mert már mindent átkutattam. -
landor00 #4365 Amúgy arra gondoltoam, igen, ahol botharcot tanítanak. De megoldódott. Most van megint egy. -
bigatti #4364 Hi
Windows7 64 bites oprendszeren Phenom 2 processzoron. ATI Hd 4870 x2-n gond nélkül futott a program.
Aztán VGA csere volt. Nvidia GF GTX 480-ra. Azóta ezt üzeni "cant find content in gfx system" és nem indul. Game újratelepítés megvolt (többször is), VGA driver verziókkal próbálkozás megvolt, Physx verziókkal variálás is megvolt. Hang 48-44 khz-ről állítgatással próbálkozás is megvolt és különféle képernyőfelbontásokkal is végigpróbálgattam. De sehogy sem indul, mindig ugyanezt üzeni. Esetleg valami Nvidia patch kéne? -
awacs111 #4363 Szia!Szerintem a főbejáratnál,azzal a fószerrel kell beszélned aki ott írogat.De nem tuti.A Vulkán Erőd az ahol botharcot tanítanak?Az nem a Monostor? -
landor00 #4362 Sziasztok! Nekem is lenne egy problémám. A Vulkán erődbe vagyok még és van ez a küldetés hogy miután legyőztük a 3 újoncot (William, Tucker, Kato) utána meg kell verni Aric-ot is. Megvertem Aric-ot is de az agond hogy miután megvertem nem történt semmi ha vele beszéltem és közbe volt egy olyan küldetésem hogy megkellett találni egy ember gyilkosát. Aric volt az és megint megvertem de utána elmenekült és most senkivel nem tudok beszélni a mesterek próbáiról és még van az alapkiképzés küldetés is amit hogyha megcsináltunk beszélni kell Aric-cal de mivel elmenekült nemtudok vele beszélni és így sehogy se tudok továbbjutni a küldetésekben. Valaki segítene ha még van itt valaki? Köszi előre is!!! -
awacs111 #4361 Sziasztok!
Olyan gondom van,hogy nem tudok továbbmenni egy bizonyos pontnál.4 helyre tudok eljutni a szigeten.Vagy ennyi lenne a játék?Valami törtet töltöttem le?Például a Vulkán Erőd nem is tudom hol van.Sem a térképemen,se a bejárt területeken.Segítenétek?Köszönöm! -
#4360 Néha a szálláshelyeken, az ágyak mellett szokott elhunyni, bár ha átnézted a monostort... :S