Risen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hello
A romanov küldinél.Kiszabaditottam már petty-t,de romanovot nem találom sehol.hol a rákban keresem hogy vissza tudjam venni a térképet.

C64,C128,A500,PC - I5 8600K Sapphire Radeon RX 470 4gb D15 Nitro 16Gbyte DDR4 + SSD,Xbox360 + Kinect,PS3 Slim.Nintendo WII,Xbox One X,PS4 PRO

Teljesen egyetértek.

A mágussal még minden képpen érdemes végigtolnod, mert egyszerûen verhetetlen 😊

Némi csúszással nekem is megvolt az elsõ végigjátszás. Tisztán közelharcos (kardos) karakterrel csináltam a Don oldalán. Szerintem szépen illeszkedik a játék a Gothic sorozatba, attól hogy néhány szörnynek más lett a neve és a kinézete ez még vérbeli Gothic-játék. Összességében egy 8/10-et adnék rá.

Negatívumnak fõleg az éreztem hogy túl kiegyensúlyozatlan a játék. Nem is a harc terén, mert az az elõzõ részekben is úgy volt hogy az elején baromi nehéz, aztán egy idõ múlva már nincs benne igazi kihívás. Inkább a tartalom aránytalan érzésem szerint, az elsõ fejezet még tele van élettel, felfedeznivalóval, érdekességgel, aztán miután beálltunk az egyik csapatba nagyon kiszámítható és gépies lesz az egész. Mondjuk egy Oblivionhoz hasonlítva még így is rendkívül változatosak voltak a végjáték kriptái, de egy idõ után még így is untam õket. Aztán a fejlõdés/felszerelés terén is érezhetõ az a pont amikor eltûnik a kihívás az egészbõl. Nekem hiányzott a G1/G2 kicsit szigorúbb fejlõdési rendszere. Nincsenek már kikötései a képességek megtanulásának, stb.

Azért pár hónap múlva így is benne van még egy végigjátszás mágusként/inkvizíció oldalon. A rengeteg pozitívumról most nem áradoznék aki kipróbálta úgyis ismeri õket, viszont a domborzat megint baromi jó lett, még a G2-õt is felülmúlja. Ebben verhetetlenek.

Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2

Csak szintlépéskor kapsz.
Érdemes nem elszórni minden balgaságra.

Amúgy mi lenne az a nagyon életbe vágó, amit meg szeretnél tanulni?

Sziasztok!
Annyi kérdésem lenne csak hogy tanuló pontokat csak szintlépéskor kapok?
Ha igen van más módja is hogy szerezzek mert elfogytak a pontjaim viszont tanulnom kéne pár dolgot, a szintlépéshez meg nagyon messze vagyok!
A segítséget elõre is köszönöm!
Szisztok
boos
akkor muszáj hiányoznia valaminek. olvass vissza volt ez már többször is téma. én is elakadtam, habár én kihagytam egy részt és azért nem találtam az egyik titán cuccot.

amikor minden megvolt, akkor összerakta gyorsan😄

Végre egy zsíros állás!!!! Elmentem lángososnak.

gabo91
Még egy utolsó segítség kellene...
Végigjártam titán cuccok után az egész szigetet, nagy nehezen meglett minden, de...
van cipõm, ruhám (páncél), pajzs, sisak, illetve íj, számszeríj, kalapács, bot, bárd, kétkezes kard (bár pajzsal is használható) és egy másfélkezes kard.
Meglett utoljára a sisak kiírta hogy kész a küldetés. Oké, druida mondta, hogy ha megvan minden vigyem el hozzá. Odamegyek ez meg vagy sokat ivott vagy csak nagyon buta, mindig csak azt hajtogatja, mint egy papagáj,hogy "vigyázz magadra". varázslattal már megnevettettem aludtam már pár napot de semmi. Küldetésem nincs, annyi hogy a vulkán dolgairól számoljak be a druidának.
Ilyenkor mivan? Mit kellene tenni? Ez bug vagy én csináltam valamit rosszul?
(ja voltam szellemnél is õ hozzám se szól)

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

gabo91
Igazad volt, megvan a kulcs leesett a csörlõtõl a rohadék teste, beesett egy szikla mögé de meglett azért...
köszi a segítséget!

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

Fantusz
Kulcs szerintem az egyik gyíknál volt (felsõ szinten, ahol a csörlõvel az átjárót kinyitottad)
A titán szarkofágjáról elvehetsz egy szobrot, ezzel nyitható mindhárom sírkamra (el kell venni a szobrot, ha végeztél egy kamrában, s a másik oltárra tenni)

gabo91
sziasztok.

elakadtam egy kicsit.
Ursegor-hoz egy rácsos ajtón lehet bemenni. Nincs hozzá kulcsom. Kerestem már mindenhol, nem találtam. Ha cheat-et használnák give all (pár percre bedobja összes tárgyat, viszont akkor további küldiket is kipipálja) szóval a cheat révén van kulcs bemegyek, beszélek vele. Ad egy küldetést, hogy szabadítsam fel a szellemét. Szolgálóinál vannak szobrok...

Hol van Zel Zeret, Zal Zaran, Zul Ultur koponyája? Illetve hol van az a kulcs amivel belehet menni Ursegorhoz. Sajnos hülyén mentek. (mivel van auto mentés is) Olyan mentésem van amikor az inkvizitorékkal odaérkezünk a kapuhoz. (amit szobrokkal kéne kinyitni)
Azt még elfelejtettem mondani: Próbáltam, hogy ha már csak cheat segít átjutok-e vele a kapun. NEM ugyanis fegyot rucit mindent ad, de a táskámból azt a részt ahol vannak a szobrok kiüríti...

Fantusz
Nincs crack, a warezos verzió is lemezzel mûködik, illetve lemez helyett használható a mini image (amit nevezhetünk cracknek, de nem az exe-t babrálták meg)

Hali, valaki pls tudna adni linket crackrõl 1.0 hoz? nem warez,összekarcolódott a lemez.
Nem tudja valaki miért nem jeleníti meg a küldetéseket a naplómban? Valami bug? Mert azt látom hogy felvettem, de amikor L-el megnyitom egyszerûen semmi sincs benne a térképen kívül!
boos
jaja, a bányászatot benéztem😊

azért a második végégjátszásnál lehet érezni a különbséget.
sima egykezes karddal, de elég jó erõvel olyan ellenfelek ellen is bátran megyek, akiket csak távolról szemléltem az elsõ alkalommal...

Takanohana
én sem vagyok teljesen biztos, lehet, hogy ha kinyírod az ereklye tábort a Don embereivel, de nem jelented a Donnak a sikert, akkor még beállhatsz a rendbe. én inkább nem támadnám meg a tábort.

a bányászatot csak 1 szintig lehet tanulni. a karakterlapon látszik, hogy a képzettségek mellett hány pötty van.

boos
már nem emlékszem pontosan sajnos. épp a választás elõtt vagyok, de most nem a donhoz szeretnék beállni....
már csak a sereggel együtt támadás volna hátra küldetésben, de nem vagyok biztos benne, hogy ha megcsinálom akkor mehetek-e a rendhez...

illetve Olfnál tanultam egy kis bányászatot, de sajnos tovább nem jutok az 1-es szintnél. Legutóbb is egyes szinten vittem végig, de most jó lenne többet bányászni...ki tanít? vagy csak késõbb elérhetõ a dolog?

de mennyivel könnyebb, hogy az ember tudja a tápolást ésszel csinálni...
atz elsõ végigjátszásnál sehol sem voltam a mostani szintemhez képest.

Na, pénteken befejeztem én is.
Aztán vasárnap varázslóval is.
A varázsló ISZONYATOSAN durva, csak lestem, hogy melyen hatékonysággal és milyen sebességgel megyek végig a játékon.
Mondjuk a többi Gothicban sem voltak kispályások a varázslók.

Így a végére néhány gondolat:
A játék fantasztikus volt, a hangulatot leszámítva pontosan a G3 ellentétje volt. A grafika eléggé elnagyolt (bár hangulatos), de legalább simán megy, minden mással nagyon meg voltam elégedve.
Jó volt a hangulat, a harc-és mágia rendszer, tetszett a fejlõdés, jó volt a sztori és a körítés és ami a legfontosabb: nem fagyott, nem tûntek el npc-k és tárgyak, nem voltak megszakadt küldetések és misztikus bug-ok, hogy minden centin menteni kellett volna, mintha nem is PB játék lenne 😊))
Simán megcsináltam a kvesztet mielõtt felvettem volna és simán megadta utólag is, lehetett nagyokat kalandozni.
Tényleg csak a graf minõségével volt bajom, de ha választhatok, hogy ez vagy a G3, akkor inkább ez.
Boxon toltam és meg is szereztem az 1000/1000 acsit, de komolyan gondolkodom, hogy újrakezdem egy mágusra optimalizált karival, vagy egy hibrid mágus-harcossal (odrer), mert az táp 😊))

Valamint még hozzátenném, hogy a legolcsóbban úgy úszod meg a kard darabkák megszerzését, hogy kihívod a tulajdonosukat és miután jól elpáholtad az arénában, begyûjtöd tõlük a darabkájukat 😄

http://www.gothic3.hu/viewpage.php?page_id=31

még egy teljes végigjátszás.

C64,C128,A500,PC - I5 8600K Sapphire Radeon RX 470 4gb D15 Nitro 16Gbyte DDR4 + SSD,Xbox360 + Kinect,PS3 Slim.Nintendo WII,Xbox One X,PS4 PRO

Takanohana
ok, semmi gond.
1. ládában
2. Craignél
3. Louisnál
4. Brogarnál
5. Dorgannál (halott, egy barlangban van a holtteste)

Így talán egyszerûbb!
Végigjátszás: http://gamempire.hu/vegigjatszasok/risen
ha le tudnád nekem írni hogy hol vannak, avgy hogy juthatok hozzá minf az öthöz akkor annak megörülnék😊
Takanohana
szívesen segítenék, de akkor kérdezz érthetõbben, annyit megértettem, hogy 4 db megvan, ebbõl kettõt felfogtam, hogy honnan, (láda és a harcrendezõ). másik kettõ honnan is van?

Hmm. Igazad van derboy.Ha valamit szeretek megveszem kivéve ha nemlehet letölteni vagy ha leis lehet de akkor csak orrosz 😄
Sziasztok seígtsetek nekm plz. Don Táborában vagyok, a kard darabkjait keresem. 1ik brathnál volt vagy kinél, másik 1 ládában, 3. annál aki rendezi a harcokat, 4.et ios megtaláltam, az uccsót nem találom. légyszio segítsetek!
CDgalaxisban megvehetö.
http://cdgalaxis.hu/PC/17132/risen.html
Ha már tetszik vedd meg.

Plz vki megondaná hogy honnan tudnám leszedni a game-et ANGOLUL mert eddig mindenhol leszedtem de csak orosz. Valami torentes oldal nevet vagy ilyesmit plz monjdatok. Nagyon fontos lenne. Ez az egyetlen rpg ami lenyügözött.
Nohát végre befejeztem. Eddig nem volt idõm játszani.
De amennyire féltem a végétõl annyira könnyû volt.
Igaz egyszer meghaltam, de csak azért mert nem figyeltem a lábam alá.
Teljesen igazatok volt, ha egyszer ráérez az ember a ritmusra már nem lehet gond.
Viszont érdekességként megjegyzem, hogy visszamentem Patty-hoz még a végsõ harc elõtt levettem az akrobatika gyûrût, de úgy sem volt már hajlandó tanítani.
Bár már nincs sok jelentõsége ez most egy bug vagy másnál is így volt?
Fantusz
Amíg gyenge vagy ellenük teljesen mindegy, hogy látod-e elõjelét a varázshasználatának, vagy sem, hisz ahhoz, hogy a területüket átkutasd, valahogy le kell gyõzni a hullafalókat.
Közelharcban sokkal veszélyesebbek, mint a fagyasztásuk, de ha kellõen megerõsödtél nem okozhatnak gondot, s valójában nemmit nem vesztesz, ha csak késõbb pofozod fel a ghulokat.

A ghoul fagyasztása sebez, de szerencsére nem fagyaszt le.
Volt mágusom, fagyasztásra specializálva, amíg gyenge volt a jébmágiája az ogre, vagy hamubestia ellen csak annyit ért, hogy jól felbosszantotta azt, s egy-két pofonnal lecsapta a mágust.
Késõbb, erõsebb spellel már lefagyott a bestia - a ghulok közel sem ilyen erõs mágiát használnak, néhány szint után a fagyasztásuk lényegtelenné válik, de karmolni akkor is keményen tudnak.

MrStokes
Koszi a tippeket a ghoul-ok elleni harccal kapcsolatban.
Az nyilvanvalo volt szamomra, hogy gyenge voltam, amikor osszefutottam egy-egy ghoul-lal, csak a fagyi akasztott ki kicsit.

Nekem eddig nem tunt fel, hogy a fagyinak nyilvanvalo jelei vannak, mielott hasnzalja a dragaszag. Ezek szerint meg lehet tenni a szukseges ellenlepeseket ha ugyes az ember. Koszi, pont erre az infora volt szuksegem.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Na, sikerült megszereznem a 20. hero's krown is 😊))
Csak 2 volt vicces helyen, a többi elég 1xû volt.

Közben bezsákoltam a Souldrinker mindkét részét és összeraktam a Stormwindet.

yippiie 😊

Fantusz
Van hármas szintû zárnyitás az elsõ fejezetben, csak megvan az "ára" Cid csak a don embereit hajlandó tanítani.
Frakciótól függetlenül Patty valóban csak a második fejezetben tanít(zárnyitás, akrobatika)

Még mindig az übermentésen dolgozom, 16. szintû vagyok, van 120 skillpontom a tarsolyban (most elköltöttem 10-e kovácsolásra, mert az jó), még mindig ne csatlakoztam egy frakcióhoz sem, de már van 3-3 pontom a rendnél és a donnál is és van egy függõben lévõ küldi, ami eldöntheti kihez állok.

Még egy kicsit csavargok és utána elmentem.
Ha végigtoltam a donnál csak visszatöltöm itt és megyek varázslónak 😊

ps: megvan a stormwind mindkét darabja 😊)) kis genyó a játék, mert nincs az elsõ fejezetben 3-as zárnyitás, de van 4-5 zárnyitó varázslat, ami mindent nyit (ami nem quest láda). Ezt ügyesen felhasználva nagyon jó cuccokhoz lehet jutni.

már megvan 19 hero's crown, nem voltak nagyon elrejtve, csak keresgélni kellett.
Már csak a 20. van hátra, ogre rootból, meg pixie hatbõl, már rég van 20, a felesleget eszegetem 😊

A Goulok még mindig problémát okoznak, pedig már toltam le skorpiót, mennydörgõgyíkot, meg egészen tápos társaságokat.
Ami nekem bejött ghoulok ellen:
- mindig csak egy-el harcolj, ha többen vannak, csalj el egyet. Az se gond, ha több kezd utánad jönni, egy idõ után csak gy fog követni és akkor elkenheted az arcát.
- ha megpróbál fagyasztani, akkor el is ugorhatsz, de én ilyenkor pofáncsapom. ez szerencsére elég lassú támadás, van idõd ütni. a fagyasztás abbamarad, és még sebzed is.
- a támadásaik gyorsak és halálosak, ne menj a közelükbe. távolról meg fagyasztanak. mit lehet tenni? beszorítani õket egy sarokba és ütni, amíg mozog. ez egyébként meglepõen sok szörny ellen beválik.
- ûbertaktika nincs, kell is szerencse is ellenük, ments elõtte.

Én úgy vettem észre a fagytámadás a távolsági támadásuk.
Nálam akkor sütötték el amikor próbáltam tartani a távolságot.
Egyébként az látszik mikor neki készülnek így még idõben hátra lehet ugrani elõle.
Ha lerohantam õket akkor rögtön átváltottak karmolászásra, ami persze nem kevésbé veszélyes. Viszont legalább a fagyasztást meg lehet úszni.
Inkább tényleg menj vissza késõbb!
Fantusz
Ghoulok barlangok mélyén rejtõzködnek, ha nem bírsz velük, gyenge vagy hozzájuk (ráadásul csapatokban vannak) ne menj a közelükbe.
Fejlõdj, erõsödj, s majd késõbb átkutatod a barlangot.

A játék elején is ott vannak a magasabbszintû ellenséges lények, ezek ellen amíg esélytelen vagy nem kell felvenni a harcot, 5ös szinten is lenne lehetõséged ogreval, hamubestiával párbajozni - biztos halál.

MrStokes
Ghoul-ok fagyos varazslata ellen mi jot lehet csinalni?

Emlekszem miutan elhagytam a mocsar kozvetlen kornyeket, tobb helyen is sikerult osszefutnom ezekkel a dogokkel es hat meg ez elejen voltam elegge, es a fagyos skilljukkel szepen kivegeztek. Akar mar 1 ghoul is siman elintezett, ha ugy akarta. Lehet, hogy nem sebeztem eleg nagyokat es tulsokaig tartott a harc? Emlekszem, volt hogy egy-egy ilyen harc soran tobbszor is hasznalta a ghoul ezt a fagyos akarmijet.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Dedy! Ja-ja végül is igazad van. De akkor már pontosítottam.<#smile>

Caine! Hát akkor mit magyarázok én itt!<#vigyor>
Az Ogre még sokáig gond lesz a Hamubestia pedig végig.
Teljesen mindegy hányas szintû vagy és milyen fegyvered van, ha az kétszer megcsap véged.
Nem akarlak elkeseríteni de ghoul-ból és ogréból is lesz olyan hely ahol igen sokan lesznek egyszerre. Például egy helyre emlékszem ahol 5-6 ogre volt és egy másikra ahol legalább 8 ghoul.
Illetve ha a gyíkok megjelennek a mostani jó világnak is hamar vége lesz.
Ha eddig laza volt onnantól nagyon más lesz a helyzet miután rögtön kettesével-hármasával lesznek és igen nagyot sebeznek!
Amúgy sok tanuló pontot tényleg nem érdemes tartalékolnod, hiszen akármilyen karit is akarsz a kiegészítõ képességek kellenek.
Érdemes kimaxolni õket már ha a csatlakozás elõtt lehetséges.
Ha a két oldalnál szeretnél harcost akkor ugyanúgy az erõre kell menned és totál mindegy egy darabig kinél fejleszted.
Fejszehasználatot nem érdemes tanulni hiszen csak kardot készíthetsz és találni is csak azt fogsz.
A két kardismeret nõvelõ gyûrû pedig lehetõvé teszi hogy elõbb használhass jobb kardokat. Érdemes használni õket!
Ha egy fregoli kari mentést szeretnél gyakorlatilag csak azokat a pontokat nem érdemes elkölteni amit az erõre, ügyességre vagy manára raknál mint alaptuli.
És kardhasználat, bothasználat vagy íj. De ebbõl a háromból csak egyiket tudod egyszerre felfejleszteni teljesen.
A számszeríjra én nem fecséreltem pontot a bölcsességre meg nem kell mert a monostor könyveinek elolvasásával az össze kõtábla amit találsz nem is kell.
Ja és még egy dolog. Ne aggódj az obszidián mennyisége miatt.
Nekem két kard készítése után a titán fegyverek megszerzésekor még volt 70 darab szóval bõvel elég lesz.
És keresd meg az Õrjöngés kardját a saját kétkezes obszidián és másfél kezes titán kardig az a legjobb fegyver (de ügyesen eldugták, könnyû elmenni mellette).
Én gyakorlatilag attól hogy felhúztam a kardismeretet hetesre (plusz a két kardismeret gyûrûvel) ezt használtam addig amíg a Titánszárnyat meg nem szereztem.
Az a helyzet, hogy nem nagyon van gondom a csatákkal. Védekezés jól megy, nagyon nagyot nem sebzek, de idáig szinte mindenkit levertem. (Van egy 26-os erõm és egy Skullsmasherem (buzogány))
Egyedül az Ashbeastek és az Ogrék jelentenek jelenleg gondot.
Skeleton/warrior nem gond, Rotworm megy, War Kriket nem probléma, Bogbody nem probléma, ghoul se ha nem több jön és tudok taktikázni (ghoulokat nagyon utálom), thunderbeast alig tud hozzámérni, egy skorpiót láttam, de hozzám se tudott érni, úgy lecsaptam, koboldok, lepkék, keselyûk, farkasok, vaddisznók nem gond.
Szerintem nem rossz egy alap buzogánnyal (28-as sebzés) és 26-os erõvel.

Most elkezdtem csinálni Harbor Cityt, szeretnék minél tovább eljutni minél kevesebb skillpont elköltésével és utána csinálni egy mentést, ami elõtt még a frakció választás lenne, mert szerintem kb. 3x végig kell tolnom az összes acsiért majd.

Íj-számszeríj mindkettõ íj😊, de mindegy, akkor tényleg megtaláltad mind, csak a felsorolásnál nem írtad le a más-félkezes kardot, ez tévesztett meg.

ui.:Jó game volt érdemes volt végigvinni.
Takanohana! Köszi, akkor megnyugodtam.

Caine! Valóban Cid tanítja a zárnyitás 3-at.
De csak az után válik elérhetõvé, hogy csatlakoztál a Donhoz.
Itt a védelemhez vajmi keveset tudsz fõleg a játék elején hozzátenni.
A kovácsolást mindenképp érdemes kimaxolni és majd a bányászatot megtanulni.
A kovácsolás kell az aranymûvességhez máshogy nem tudsz gyûrûket és amuletteket készíteni és persze a saját magad készített kardok sokáig a többinél jobbak lesznek.
Pláne addig amíg nem használhatod a másfél és kétkezeseket.
Bányászat nélkül pedig nem lesz elég alapanyagod.
De jobb ha tudod nagyon minimális védettséget adó tárgyakat lehet csak készíteni.
Ha harcos vagy fõleg az elején tényleg inkább a támadás vagyis az erõ számít.
Én erõ gyûrût és amulettet készítettem, ezek akkor amikor még lever két vadmalac nagyon sokat számítanak.
A védelemre a harcos vagy pengevédelem gyûrûje készíthetõ szerintem annál többet adó nincs is. Persze késõbb készíthetsz mágiavédõ gyûrût is de csak +5-öt ad.
Amit viszont mindenképp érdemes megvenni az a Monostor amulettje védelemben nincs annál jobb cucc. Nem olcsó de amire odaérsz annyi pénzed már bõven lesz.
Inkább az elõléptetésekre gyúrj, az azzal járó új páncélokkal tudod a legjobban növelni a védelmedet. Az igazán nagy ugrás az utolsó elõtti kapitányi páncél lesz.
De teljesen mindegy miben vagy és milyen a védelmed, ha nem jól védekezel simán levernek.
A tanuló pontok pedig menjenek az erõre 100-ig.
Aztán ha felhúztad az alkímiát hármasra csinálhatsz erõ lötyiket és felhúzhatod 200-ra.
Persze a receptet megkell hozzá találni!
Lopakodást és zsebmetszést mindenképp tanuld meg van elég pont rá és nagyon megkönnyítheted vele az életed jó pár küldiben és persze pénzszerzésnek sem rossz.
És a növényeket és állati hozzávalókat semmiképp se ad el, késõbb ha már lesz hozzá recepted (nem kell venni én mindenhez találtam) gyárthatsz gyógylötyiket.
Majd ha megtanultad a tekercsírás a varázslatokhoz az állatok maradványai azokhoz kellenek, és persze a rúnák is ezért azt se ad el.
Apropó, jól tudom, hogy Cid tanítja Harbour Cityben a Lockpick 3-at?
Most csináltam meg neki a betörõs küldit, Clyde-ot elengedtem, tanít is, de nincs Lock Pick 3.
Vagy hol lehet hármas zárnyitást tanulni?

Nekem az a tapasztalatom, hogy az összes Gothic játékban a védelem minden.
Ha jól be vagy védve nem jelentenek veszélyt a szörnyek és néhány pont is nagyon sokat tud számítani. Most is próbálom összeszedni a legjobban védõ tárgyakat.

Takanohana
én is annyi titán fegyvert találtam csak, amennyit leírtál.

Fantusz
Gyûrûket, amuletet nem vettem fel olyat, ami védelmet ad, szerintem az ékszereknél elõnyösebb támadásra bonuszt adókat felvenni. (+erõ, +kardismeret, +mana, stb)
A monostor amuletje ad majd olyan bonuszokat, amiért érdemes lesz nyakba akasztani, de azt a játék elején kapod meg (ha egyeltalán megkapod a don embereként)
Soha nem lesz cuccokból akkora védelmed, hogy bármelyik ellenfél ellen biztosra mehess, halott gyík kevesebb gondot okoz.

Kovácsoknál érdemes nézegetni az árukészletet, idõnként frissül, de szinttõl is függ mennyire jó cuccokat találhatsz náluk.
Barlangok, romok némelyike elvileg szinttõl függetlenül is bejárható némileg (teljesen nem mindegyik), de gyakorlatilag néhány lénybe öngyilkosság idejekorán belekötni, ha nincs a közelben segítség.
Ogre vagy hamubestia ellen csak nem halandó NPC tud segíteni.

Skill pontokat ebben a játékban nincs értelme tartogatni, 100-ig mehet mind az erõre, aztán alkímiával tolhatod tovább az erõt, a többi skill ponttal ésszerûen fejlesztheted tovább a karaktered.

Fantusz! Na jó akkor nem nálam van a hiba!
Akkor ezek szerint kicsit elfelejthették mit is szerettek volna az érmével csinálni? Érdekes! <#vigyor1>

DeDy! Tévedés, mindent megtaláltam! Ebben azért vagyok biztos mert tényleg minden részt bejártam az összes templomban.
Te tudod rosszul. Az elsõ Titán kardot a másfél kezest még Ursegor kiszabadításakor találjuk meg az élõhalott harcosnál a második a kétkezes a Titánszárny.
Valóban két bot van az egyiket jogarnak hívják. Csak egy Titán fejsze van a másik a kalapács miután ez része a páncélnak ezért nem írtam. És csak egy íj van a másik a számszeríj!
De ha mégsem így lenne kérem az urakat (Takanohana, Fantusz) javítsanak ki!
Tudtok olyan gyûrût/amulettet/sisakot amit meg lehet szerezni az elsõ fejezetben (elágazás elõtt) és jó védettséget ad?
Amit eddig megtaláltam:
- Sisak (1 védettséget ad, vágás/szúrás/ütés)
- 2xDuelist Ring (5 védettség vágás/szúrás/ütés)
- Amulett (10 védettség, de csak szúrásra)
- Meg van egy rúnapajzsom (mindenre 6 védettséget ad)
- Munkásruha (10 védettség vágás/szúrás/ütés)

Így most a védettségem így néz ki: 27/27/26/6/6/6
Lehet ennél jobbat összehozni a játék ezen pontján?

Próbálok összehozni egy mindenre használható mentést, még az elágazások elõtt. Most 13. szintû vagyok, van 100 elosztatlan skill pontom.

Takanohana
Elkészült a felirattal ellátott Risen intro, de a játék végén Patty és a Hõs beszélgetését sajnos nem tudjuk megoldani...

A "telepítéssel" kapcsolatos információk az Olvassel_Risen.txt fájlban találhatók.

Amíg történik valami az extro ügyében, itt elolvashatjátok a lezáró szöveget és a Patty-Hõs párbeszédet:

Évszázadokon át az emberiség az Istenek szolgájaként élt.
Miután az Istenek távoztak, a Titánok felemelkedtek.
Az emberiségre halál vár.
De egy sziget túlélte.
Egy ember utat mutatott.
A remény tüze fellobbant. Az emberiség felemelkedett.

Patty: Akkor hát döntöttél?
Hõs: Döntöttem.
Patty: És mi még mindig életben vagyunk. Bezártad a Titánt a hegy gyomrába?
Hõs: Ezt a Titánt legalábbis. Odakint azonban még vannak más Titánok. De ezzel a páncéllal talán van esélyünk.
Patty: Megküzdesz velük? Egyedül?
Hõs: Ha muszáj. Meg kell öket állítani. Ez az én döntésem. Hogy egyedül kell-e mennem? Az meg a tiéd...

by Hunosítók Team

A szárny a kétkezes kard, mégis csak megvan, csak a számszeríj nem lett meg ( mindenféle fegyverbõl 2 van egyébként, 2 kard, 2 bot, 2 fejsze, 2 íj )