Risen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A PB játékai közül ez az elsõ, amelyik minimális buggal került ki, azok sem vészesek. De jobb is, hogy abbahagytad, ha a monostorban elakadtál, mit csinálnál a barlangokban??
Neked bejött az Oblivion, a Risen nem jött be. A Risennel akkor ezentúl nem játszol, az Oblivionnal meg igen és majd ha kijön az ED 5, akkor majd azzal játszol.
Felesleges ezen vitatkozni. Ha ezzel befejezted a Pyranha-s játékokkal való foglalkozást, akkor befejezted.
Én azt tudom minden elégedetlen embernek javasolni, hogy a számítógépen való játék is mint minden játék a szórakozásról, a kikapcsolódásról szól. HA egy játék neked ezt nem adja meg, sõt még inkább idegesít, illetve felidegesít, akkor azt kapcsold ki, töröld le, felejtsd el.
Nem arról szól az ember hobbija, hogy idegeskedjen. Én már egy ideje alkalmazom ezt a módszert és kevesebb csapkodással, idegeskedéssel, "csaló gép"-ezéssel jár. Most már csak szórakozni akarok, idegeskedéshez nem kell bekapcsolnom a gépet, illetve egy játékot.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Monostor felsõ negyedében van? Ha nem ugranád át a párbeszédeket megtudhatnád, hogy az illetékes személy este vissza megy szunyálni a háló kamrájába, akkor kell beszélni vele.
Nem lehet legyõzni egy embert mert gyenge vagy? Erre van egy jó megoldás. Számszeríjjal legyengíted, onnantól 2-3 ütés. A számszeríjat futás közben is meglehet tölteni, igaz a célzás kicsit nehézkes.
Gothic 4tõl ne várj sokat az szerintem eddigiek alapján annyi a + hogy szebb mint az eddigieg és ennyi.
De majd meglátjuk engem az eddigi belõle látott dolgok nem gyõztek meg.
Most megint a G3-at tolom és valami fantasztikus a hangulata.
Én mostanában nagyon nem értem magamat,mert régi játékokkal eltudok lenni egy nap megállás nélkül (már azért lépek ki belõle mert kb nem látok és kiszáradtam) ,de az új vagy legújabb játékokkal legyen az Mass Effect 2 ,Boishock 2 akármi elkezdem õket és 1 óra múlva megunva lépek ki belõle hogy majd egyszer folytatom.Sajnos ezért is van 110 telepített game a gépemen.Mindig a régiekkel tolom.
Next PC upgrade: 2022
Az FPS-eket például a Call of Dutykhoz hasonlítják, az RTS-eket a Company of Heroeshoz, és nem véletlenül.
Elõítéleteim pedig nincsenek a piranha bytes munkáival kapcsolatban, játszottam a Gorthic 3-al és a Risennel is, és óriási csalódás volt mindkettõ. És már ne haragudj, de egyik se ér fel az Oblivion színvonaláig, messze nem. Szerintem újra elõ kellene venned az Obliviont, hogy tisztán láss a kérdésben, nemrég készült el hozzá a teljes magyarítás.
Szerintem itt felesleges ennyire szídni ezt a játékot, mert jellemzõen azok játszanak vele akik szeretik. Pont a küldetések, a történet, a hozzá tálalt világ és karakterek miatt, amilyent nem nagyon találni máshol.
Az Obliviont pedig egy másik fórumban szívesen veszik, ha fényezed.
Amit az összehasonlításról írtál az tipikus ízlés és pofon kérdése, én pl. hatalmas élvezettel végigjátszottam a G1-et - máig a maga idejében megjelent legjobb ilyen típusú rpg-nek tartom- a G2-õt többször is, és a Risent is nagyon élveztem. Az Oblivion viszont 2 délutánt élt meg a gépemen, olyan céltalannak és unalmasnak tartottam. Pedig nem voltak elõítéleteim míg neked szemmel láthatólag vannak. A Morrowind-et többször is felraktam a gépre anno, mert annyi jót hallottam róla, de nekem az is unalmas volt. Mégsem írok olyan butaságokat, hogy ezek amatõr munkák lennének, egyszerûen tudomásul veszem, hogy nem nekem szólnak.
Szóval iszonyatosan amatõr munka ez a játék.
Mellesleg én jelenleg annak is örülnék, ha egyáltalán mûködnének a Risen küldetései. Visszaolvastam, a Monastery mágus küldetéseiben én vagyok a nyolcadik itt a topicban, aki úgy elakadt, hogy a program nem engedi tovább semerre, totális zsákutca. Nincs mese, ha nem a programozók által kitalált sorrendben végzed a dolgokat, beszélsz emberekkel, akkor a játék pillanatok alatt végleg zátonyra fut. Gyönyörû, és mindezt 2009-ben, egy non-lineáris játékban. Ez bizony borzalmasan amatõr kivitelezés. A 2006-os Oblivionban ilyesmi fel sem merült. Ez azért nem sok jót sugall a piranhás fejlesztõk képességeirõl, nemigaz?
Elõször is, mágust akartam kezdeni, de mivel az Ariccal való dialógusban nem jelenik meg a "tûzözön bor átadása" lehetõség, így nem tudom folytatni a játékot. Ugyebár Aric félreállítása nélkül nem lehet befejezni a mágus alapkiképzést, ami nélkül nem lehet továbbvinni a játékot. Ilynekor mi van? Zárójelben jegyezném meg, hogy a legutolsó patchel játszom, nyilván ilyen "apró" bug tíz patch kiadása alatt nem tûnt fel senkinek.
Úgyhogy én azt hiszem itt is fejezem be. Azt eddig is tudtam, hogy a piranha bytes Gothic szériájának darabjai hemzsegni szoktak a kapitális bugoktól, de ekkora elemi bug elkövetését azért nem gondoltam volna.
A játékról:
Az eslõ benyomásaim jók voltak, a játék gyögyörû, és alapból beszél magyarul. Jó volt látni, hogy a piranhás fejlesztõk a Gothic3 kapitális bukása után végre megtanultak olyan játékot készíteni, ami atomerõmûvön való szaggatás helyett átlaos gépen is jól fut, és szép tud lenni. Persze ez együtt járt a bejárható területek méretének 95%-os csökkentésével, dehát mit tegyünk, õk nem képesek nagy területek mellett is jól futó enginet csinálni, mint a Bethesda.
Aztán döbbenten tapasztaltam, hogy a piranhás fiúk még mindíg úgy képzelik, hogy egy szórakoztató küldetést úgy kell megalkotni, hogy a játékos 13 NPC-vel beszél egymásután, és köztük rohangál, mint a mérgezett egér. Szintén döbbenten fedeztem fel, hogy a mágusként tanulható varázslatok a tûzlabdára, jégvarázsra, meg egy harmadikra korlátozódnak. Na itt már nem tudtam hogy síjak e vagy nevessek, aztán kiderült, hogy az egész annyiból áll, hogy pontokat teszel a tûzlabdára, borharcra, stb, és akkor majd nagyobbat sebeznek. Semmi többféle tûzvarázslat, semmi többféle harcstílus. (Hol van mindez az oblivion és a morrowind többszáz fajta varázslatához képest?) A játék harcrendszere egyszerû, mint a százasszög. Emellé jönnek még a "beszélj 13 emberrel egymás után" stílusú "változatos" "küldetések".
Összegezve, ez még mindíg kurva messze van a 2006-os Obliviontól. Durva, hogy a piranhás srácok 3+1 Gothic alatt se voltak képesek még csak megközelíteni se a Bethesda által fenntartott szintet. Ezek után én nem fûznék nagy reményeket a Gothic 4-hez, mert a G3 és a Risen alapvetõ és durva hiányossággokkal küzdött.
Azt hittem hogy így, sokadik próbálkozásra a piranhásoknak sikerül majd végre összehozni valamit, ami legalább pótléknak alkalmas lesz a következõ Elder Srollsig, de nagyot kellett csalódnom. Remélem a fejlesztõk a Gothic 4-re végre összeszedik magukat, és teljesen megreformálják a játékukat, mert ez ma már semmire nem elég.
Egyik karakteremmel bele léptem én is ebbe a csapdába, hogy mágusnak szántam, s harcos lett, mágussá csak az a karakterem lett, amelyik minden lehetõséget megragadva szóvá tette, hogy mágus szeretne lenni.
A rúnamágiáról el kell mondani, hogy sokkal több manába kerül, mint a tekercsekbõl varázslás.
Tekercsekbõl harcosok is varázsolhatnak, kristálymágiát a don emberei nem használhatnak, a rend harcosai elõtt adott a lehetõség mágia tanulásra, mágus csak annyival tud többet, hogy pecsetekbõl közvetlen képes varázsolni, de még neki is elõnyösebb lehet tekercseket használni, ha takarékoskodni szeretne a manával.
\"Never say never!\" W Churchill
Rend harcosai tanulhatnak kristálymágiát, de rúnamágiát csak mágusoknak tanítanak.
Fel lehet hozni hibának, hogy egy hajszálon múlik, hogy a karakter harcos, vagy mágus lesz - ha nem hangsúlyoztad a mesterek elõtt, hogy mágus szeretnél lenni, harcos rangot adnak a beavatási szertertáson adott válaszoktól függetlenül.
tudom,hogy õ fagymágiát tanít,de ignatius tanít tûzlabdát,ami nekem eddig a legjobban kigyúrt,demost mivel van ez a küldetés,hogy megkell keresni az összes mestert,nem tanít,és pallas-t meg sehol sem találom
Kristálymágiát egyet tanulj meg, ha mágus vagy, nincs értelme ebbõl is -abból is tanulni keveset, ésszerûen használd a skill pontjaidat, a kristálymágia 5-6-os szinten kezd érezhetõen hatni az ellenfelekre, nincs elég pontod kettõt tanulni, hisz másra is kell jónéhány pont.
A jégmágia elõnye, hogy nem csak sebzi, de le is fagyasztja az ellenfelet.
Nem tartom kizártnak, hogy Pallas halála után mástól lehet tanulni, de mivel nem rögtön mágussal kezdtem, elõrelátóan kimaxoltam a jégmágiát még azelõtt, hogy a gyíkok elözönlötték a monostort.
Bocsi a sok kérdésért de sok helyen kerestem de nem találtam. Hol lehet páncélt venni vagy csinálni? A válaszokat elõre is köszönöm.
2. Bányászatot a Kikötõvárosban tudod megtanulni, a Don házában lévõ fogolytól.
Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2
Hogyan vagy miként lehet ásni a játékban. Kincset szeretnék kiásni de nem tudom hogyan kell. Kérlek segítsetek.
Lenne egy kérdésem:szerinted jófele fejlesztem a karakteremet??
Nagyon köszi a segitséget
C64,C128,A500,PC - I5 8600K Sapphire Radeon RX 470 4gb D15 Nitro 16Gbyte DDR4 + SSD,Xbox360 + Kinect,PS3 Slim.Nintendo WII,Xbox One X,PS4 PRO
C64,C128,A500,PC - I5 8600K Sapphire Radeon RX 470 4gb D15 Nitro 16Gbyte DDR4 + SSD,Xbox360 + Kinect,PS3 Slim.Nintendo WII,Xbox One X,PS4 PRO
De úgy látom megoldódik a problémád <#eljen>#eljen>
Leirom hogy volt.A rácsos ajtónál volt a vasszakálnak a kincse.kihoztam
onnan a térképet.odaatam a romanovnak.majd elmentem a csajért.nem nyirtam ki rommanovot az elején pedig azt kellet volna.visszamentem a rácsos ajtóhoz de sehol senki.ghoulokkat is kinyirtam.szerintem nem jó helyen
keresem.patty azt mondta hogy visszamentek a kikötövárosban egy hajóért.
de ott is hiába kerestem nem találtam.
miután elmentél a vízesés mellet (amiben a ghoulok vannak), azon túl van még egy rom. Van alatt a egy út lefelé a partra, onnan lehet viszamászni abba a romba, ahol a csaj van.
De odáig nem kell elmenned: rom (csajszi), út lefelé, vízesés ghoulokkal, rom egy rácsos ajtóval. Na ott.
Remélem, érthetõ volt.