Risen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Nekem az jött be, amikor támad az ellen, elugrasz balra vagy jobbra tetszés szerint és míg õ a saját harci animációjának kivitelezésével van elfoglalva csapsz bele párat! Ezt ismételgetve, eddig mindent kinyírtam (igaz idõigényes, de nem halsz annyiszor).
Egyébként milyen szörnyrõl van szó, mert az sem mindegy: Ghoul ellen a fenti taktika nem mûködik, Hamubestia ellen meg még annyira sem, a többi ellen eddig nekem bevált (de még nem vittem végig a játékot, úgyhog nem tudom, hogy a 3. chaptertõl lesz-e valami keményebb).
Ha az elején jársz és a vaddisznókkal próbálkozol, akkor azt azért érdemes észbentartani, hogy chapter 1-ben a vaddisznó a játék legerõsebb ellenfele!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Kérnék egy kis tanácsot a harchoz, ugyanis kis fa pajzsom van meg kardom és ugyan a pajzzsal levédem a támadást, de rengetegszer van ,hogy mikor támadnék a szörny egybõl támad és szinte fél életemet leveszi egy sorozattal, mit lehet ez ellen tenni? Ja igen próbáltam az íjat, de egyrészt kicsit nehézkes a célzás vele (mondjuk reális) de nem sebez túl sokat és utána meg úgyis közelharc a vége így nem látom értelmét, pedig szeretnék íjász lenni.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Normál sebzésû fegyver, alacsony szinten a +1 kardhasználat bonusza miatt lehet hasznos.
Ha már másfélkezes kardot forgatsz, Aric kardja legfeljebb trófea lehet, vagy eladhatod, feltéve, ha megtalálod, de ezért nem érdemes visszatölteni a játékot, a másfeles kard lényegesen erõsebb.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
A donnak szánt ajándékkard darabjait összekovácsoltatva megtartható a fegyver (vagy késõbb a donnak adod, ha hozzá csatlakozol).
Ezek közben a remetét megkérheted, hogy mutassa meg a kikötõvárosba vezetõ utat.
Egy farmhoz kisér, ahol néhány egyszerû küldetést lehet felvenni, illetve a házból egy kezdõ péncélt elcsenni (így megspórolható 500 arany, amit a munkaruháért kellene fizetni a bandita táborban).
Következõ lépés a kikötõváros, az ottani küldetések teljesítésétõl függõen lehet frakciót választani.
Amennyiben mágus, vagy rendharcos szeretne lenni a karakter úgyis a monostorba küldik, nem érdemes tehát elfogatni magát (Monostorból ráadásul szökni sem lehet, bár a kikötõvárosi szökés is inkább virtus, minden egyes visszatéréskor fizetni kell az örnek, amíg nem kötelezte el magát valaki mellett a hõs)
Ez így nem igaz. A Don küld el a kikötõvárosba és ott dõl el melyik frakcióhoz csatlakozol és hogyan. Ez a mocsári küldetések megcsinálása után történik.
"Több lehetõség van arra, hogy végre a don színe elé léphess, aki rögtön egy meglepõ feladatot ad: menj a monostorba, beszélj az inkvizítorral..."
Ez se igaz, az inkvizítorhoz akkor küld, miután már csatlakoztál hozzá (a városban a don embereinek szája íze szerint rendezted el a küldetéseket).
"6-os szint fölötti kardforgatásra a don kapitánya képes tanítani, õ viszont nem hajlandó oktatni akkor, ha a rendhez csatlakoztál."
Meg a városõr kapitány, aki frakciófüggetlen. A csatabárdhasználat maximuma a Don embereinek privilégiuma. De gyûrûkkel és az ultimate fegyverrel +8-at lehet nyerni rá.
Maradva a játékodnál, s az elkézelésednél, hogy a donnak dolgozol, de késõbb a rend mellé állnál, nem feltétlenül megvalósítható - miután elkötelezted magad valamelyik frakció mellett, tudomásul veszik a döntésedet, hirtelen megszûnik a frakciók közötti nyílt ellenségeskedés, a másik fél megtûr, küldetéseket is ad, de nem fogadnak maguk közé.
Ennek bekövetkezte nem a karaktered szintjétõl függ, hanem a cselekedeteidtõl...
A don táborában sokáig ügyködhetsz semlegesen, csinálhatod a küldetéseket, nem tudsz a donhoz bejutni.
Több lehetõség van arra, hogy végre a don színe elé léphess, aki rögtön egy meglepõ feladatot ad: menj a monostorba, beszélj az inkvizítorral...
ettõl fogva szabadon járhatsz a szigeten, nem támadnak meg a rend tagjai, de nem is csatlakozhatsz hozzájuk.
Néhány küldetést adnak a monostorban, de a lehetséges questek többsége rejtve marad (nyomozás, mágusok feladatai, mágia tanulással kapcsolatos küldetések)
Van egy fontos dolog, amit a frakcióválasztáshoz ajánlott mérlegelni:
tekercsírást mindenki tanul, a rend harcosai tanulhatnak kristálymágiát, rúnákból csak mágusok képesek varázsolni.
A rúnamágia helyett a tekercs gazdaságosabb, a kristálymágia az, amirõl a don mellett le kell mondani...
Csakhogy a rend tagjai (mágusok és harcosok) fõleg botharcra vannak specializálódva, karhasználatot max 6-os szintig képesek tanítani.
6-os szint fölötti kardforgatásra a don kapitánya képes tanítani, õ viszont nem hajlandó oktatni akkor, ha a rendhez csatlakoztál.
Mert lassan nem tudok kiigazodni sem a tanácsaitokon sem a magam játékán. Bár tudom, hogy ez egy szabad játék, de nem hinném, hogy az elejétõl fogva mindenki egybõl tudja, hova is akar beállni.
A don elsõ feladata az lesz számodra, hogy menj a monostorba, beszélj az inkvizítorral - ettõl kezdve nem kell tartanod attól, hogy elfognak, létrejün egy érdekszövetség a két fél között, ahol azért nem minden érdek azonos.
A goblin vezér a függõhídon túl lévõ romok mélyén tanyázó, ogre méretû "apróság", nála van a zárnyitás rúna, ennélkül nem tud a karakter tekercset gyártani, mert mágusoknál ilyen rúna sokáig (harmadik fejezet) nem lesz.
én így toltam, egyáltalán nem szûkölködtem tekercsekben - második fejezet elején rögtön tanulható emlékeim szerint tekercsírás, addig pedig nem futottam bele annyi hármas szintû ládába, hogy ne tudjam õket kinyitni.
ugyanennél a goblinnál van az élõhalott-idézõ rúna is? az rémlik h valahol a keleti részen az utat megszakítja egy barlang és ott volt valamelyik unszimpatikusnál, de hogy azok goblinok voltak vagy mik, na az már egy szürke folt az emlékeim között...
"The trees move. Do you not see it?"
Nem mondom, hogy járhatatlan út, amit javasolsz, de ahhoz elég jól kell ismerni a Risent, fejben tartani hol láttál nehéz zárral lezárt ládát, mert tekercsekben szûkölködni fog a karakter, amíg meg nem tanul tekercset írni, s meg nem találja a zárnyitás rúnát.
Tekercsíráshoz a monostroba kell menni, a rúna pedig a keleti parton lévõ goblin vezérnél lesz.
A temetõben talált láda küldetéshez kapcsolódik, Patty ad hozzá kulcsot, térképet a többi láda helyéhez.
Ettõl függetlenül, ha "ásott" területre tévedsz, nyugodtan kattints rá, ha ott rejtett kincs van, s van nálad ásó, kiáshatod a ládát, ezek egy része tolvajkulccsal nyitható (zárnyitás egyszerû: jobbra-balra)
Küldetésnapló elsõre nehezen áttekinthetõ, van egy összesített quest gyûjtemény, de inkább a területre lebontott menükbõl érdemes szemezgetni(bandita tábor, kikötõváros, monostor), bár az ezeken a területeken kívül kapott küldetés úgyis a világtérképhez kerül.
Risen nem bugos játék, nem jellemzõ az általad említett hiba (persze az ördög nem alszik), nálam már nincs a gépen, xml-t nem tudok küldeni.
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
A zarnyitast a keszitok egy nagyon egyszeru kis mini jatekra csinaltak meg. A karakteredet balra es jobbra mozgato billentyukkel kell szorazkozni Alapesetben ezek A es D ha nem allitottad el oket. Gyakorlatilag el kell talalnod, hogy milyen sorrendben kell oket megnyomnod.
Itt az Open Lock szekcio alatt talalsz rola kicsit bovebb leirast ha nem menne a dolog.
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
ConfigDefault.xml-t ?
a magyar link halott, és torrentrõl se szedi. a german pecsben találja, kijelölöm hogy elég csak azt, de úgyse jön...
mi az a strings.pak amit tartalmaz a peccs, tudja vki ? 3.10 mb, szóval vmi tweak lehet sztem
térképek megoldódva, kapok ->látom
DE
a journalban a questek még mindig tök üresek, ez biztsan hiba
telepítettem az 1.10-es peccst, meglátom javul e tõle
ezek kívül ami kérdésem lenne :
zárnyitás képességet megtanultam egyes szinten, van három lockpickem. a temetõben ahol két csonti volt, van egy láda, meg egyet elõ lehet ásni. hogy tudom õket kinyitni? az elõásottnál csak olyasmit mondt hgoy nem tudja, a normál barnát meg kiír vmit és van 4 lila kulcslyuk és nem tudom mit kellene csinálni hogy kinyissa....
Táborban, kikötõvárosban, monostorban adnak helyi térképet, dungeonokban lootban lesznek a térképek, az egész sziget térképét pedig a kikötõvárosban lehet beszerezni egy küldetés során (vagy késõbb Patty ad egyet)
most telepítettem neki a microsoft visualst meg mittommégmitkért, és faszéául megy
DE:
a menüknél térkép, küldetések meg ilyenek teljesen üresek, csak a barna papírlap van ott... mitõl lehet ez és mi a megoldása ? mert amgúy semmi baja
egyébként szépen meg lett oldva a gothic sorozatokhoz képest a harc, immár tényleg kihívást jelent, kis szerencse és odafigyelés kell hozzá, és élvezetes
A másik lehetõség, hogy elfogatod magad, s úgy kerülsz a monostorba, ahonnan majd késõbb küldenek a kikötõvárosba. - szerintem az elsõ verzió jobb.
A tábor kiirtása nélkül is lehet mindkét félhez csatlakozni a városi küldetések megfelelõ teljesítésével, de a tábor kiirtása véglegesen a don mellé állít, aki azonnal a monsotorba küld, s kizártad magad a mágia tanulásból. (donhoz csatalkozva is megkímélheted a tábort, akkor késõbb egy lóti-futis küldetésed lesz oda)
Az artefact camp kiirtasa meg hatra van, de ugy emlekszem, ha azt megcsinalom, akkor mindenkeppen elkotelezem magam a Don oldalan.
Ez tenyleg igy van? Szoval ha azt megteszem, akkor mar ugy sem lehetek a rend teljes erteku tagja, ha kesobb elfogatom magam?
Mindenkeppen szeretnem kiprobalni a magiat, de ugy olvastam, eleg ha a rend lovagja leszek, felesleges kimondottan magusnak allni. Egy, a kardot, pajzsot es magiat vegyesen hasznalo karakterre gondoltam.