Risen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Takanohana, akkor ezek szernit te is valami olyasmi karaktert fejlesztettel amikor rendharcossal jatszottal, amit korabban en is vizionaltam? Szoval mukodokepes a dolog, es remelhetoleg lesz eleg tanulopont mindenre.
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
A leghatékonyabban akkor tudtam haladni, mikor rendharcos voltam, a legtöbb pontot erõre és kardforgatásra adtam, de volt 4-5 szintû fagyasztásom is és kb 60 manám. Több ellenfél ellen hatásos, pl 3 ghoulból kettõt lefagyasztottam, és máris csak egy ellenfél maradt. Mire kiolvadtak, lecsaptam azt az egyet. Hamubestiát is messzirõl fagyasztottam, igaz, csak 2-3 másodpercre fagyott le, de már nyomtam is rá a következõt és közben rohantam felé. Utolsó fagyása alatt rávertem egy erõsített csapást karddal, és kb vége is volt.
Egyszer a don mellett, harcosként, kardra gyúrva, jól jött a bányászat, kovácsolás, s nem hiányzott a kristálymágia (rúnamágia tekercsekbõl elérhetõ, s manatakarékosabb is.)
A manával máris a rendharcosok kényes pontjánál tartunk: a harchoz erõ és fegyveres képzés kell, mennyit tudnak manára költeni? - nem tudom, mert ilyen karakterrel nem is foglalkoztam
Másik végigjátszásom mágus volt, kezdetben elég gyengécske, tanulni kell neki is valami alapharcot, de túlzottan nem érdemes belemerülni, neki a kristálymágiát kell majd maxolni (csak egyet, nálam a fagy volt a nyerõ - sebez, és lefagyaszt, de csak magas szinten igazán hatásos).
Kérdésedre annyit tudok mondani, hogy rendharcosnál jól jön a kristálymágia, mint kisegítõ lehetõség, de igazán nincs rá szüksége, azt a néhány alkalmat leszámítva, amikor a harcos meg elõveszi a számszeríjat, s a szakadék túloldalán lévõ ellenfeleit türelmesen lelövöldözi, mielõtt átlebegne.
Már nagyon sokszor le lett írva, hogy a második fejezettõl a gyíkemberek lesznek az ellenségek, ettõl kezdve emberek nyíltan nem lesznek ellenségesek, szabadon járhatsz a monostorban, kikötõvárosban, banditatáborban (kincses kamrát kivéve), a jóindulat azonban nem határtalan, bizonyos tudást csak megbízható egyéneknek hajlandók átadni az NPC-k (ebben van a frakcióválasztásnak jelentõsége).
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Nem tudom ki lenne az, ezért egyértelmûen nem is zárom ki a lehetõséget (talán az õr, akit a vadkender miatt móresre tanít a kari, s ezért nem hajlandó tanítani?)
A rendpártiaknál azért zûrös a kardhasználat, mert 6-os szint fölött eddigi ismeretem szerint csak a don kapitánya taníthatott, s õ nem hajlandó árulókat tanítani (ezen esetleg változtathat a fent említett lehetõség, de errõl én passzolok - nem tudom kitõl lehetne a kikötõvárosban mester szintre fejleszteni a kardforgatást)
Csak mert ezt terveztem el, es epp azon vagyok, hogy csatlakozzam a rendhez. Azt viszont mar nem tudom, hogy lesz-e majd eleg tanulo pontom megtanulni a sok szukseges dolgot, ugy mint kardhasznalat, banyaszat, kovacsolas, kristalymagia, alkimia, zarnyitas, tekercskeszites.
Két különbözõ út, kardhasználat mellé megtanulhatod a kovácsolást (kizárólag kardokat lehet kovácsolni), mágusnak ez fölösleges, s ezzel együtt neki a bányászat sem kell, ha nem használ kardot (vérbeli mágis botharcot tanul, de persze ez sem kötelezõ, csak a karhasználattal késõbb gondban lehet, ha nem talál mestert, akitõl tanulhat)
De ha úgy nézzük a harcos ugyanez a recept csak gyógyító itallal...
Én igazából nem tudtam eldönteni melyik a könnyebb, mindkettõnek más feelingje van. Mágus távharcász, Harcos is lehet az (ugye íj),de inkább közelharcra alkalmas szerintem. Mindegyik jó szórakozás szerintem!
Ha elfogadsz 1 tanácsot ne úgy játssz( ez minden játékra érvényes), hogy mi az erõsebb, hanem, hogy mihez van kedved, mi szórakoztat. Ezért szoktam én a lehetõségeket kipróbálni (döntés elõtt csinálok 1 mentést és belenézek, hogy mi mit tud és utána azzal folytatom ami jobban tetszik) Olykor elõfordul, hogy több stílusú karaktert is viszek pl. Risenben van 1 mágus, rend harcos és Donhoz hû harcos karakterem csak a teljesség kedvéért. Egyébként elõbb utóbb megunod a sok karaktert és úgyis egynél maradsz... a számodra legszórakoztatóbbnál.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Azért nem fogadnak el feltétel nélkül, ha a don mellett maradtál nem tanulhatsz kristálymágiát, rendpártiként pedig a fegyveres képzés (balta, kard) lesz bonyolult.
Az inkvizítorról kiderül, hogy öncélú gonosz, a don pedig akit kiûztek a kikötõvárosból törvénytelen módszerekkel (zsarolás, lopás, stb) él.
Bárki mellé állsz is a második fejezettõl lényegében az inkvizítor utasítása visz tovább a fõküldetésen, ellenfeleid az egyre nagyobb létszámban felbukkanó gyíkembertek lesznek, a frakcióválasztásod kb. annyira hat a történetre, hogy segíted-e a dont visszatérni a városba, vagy marad a mocsárban (mindez harc nélkül)
Ehhez azonban jó ütemben kell indítani a támadást, különben ha csak csápolsz, s az ellenfél közbe támad, lehet bármilyen magas kardforgató képességed, csúnya vége lesz.
Illetve meg arra lennek kivancsi, hogy az ujabb fegyverhasznalati szintek milyen uj harci kepessegeket adnak. pl. ha vagyok sword 2-es szintjen a kovetkezo szintjei milyen uj kepessegeket adnak majd.
A tanulópontok elköltése nagyon nem mindegy, csak okosan, gondolkodva.
Én javasolnám a bányászatot,a zárnyitást, nekem bejött a kovácsmesterség is (bányászathoz hasznos) mágus karakter esetén a mágikus képességeket,
Harcra meg ami szimpatikus!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Egy fekete farkas hordát pedig a közeli ásatáson örködõ rend katonáira sikerült ráhúzni - abban nem volt semmi szándék, menekültem a farkasok elõl - kellett nekem a sötétben kószálni.
Vaddisznókkal meg lehet játszani, hogy a többi NPC közelébe csalod, de pl. a banditatábor fölötti ogrekat, ha becsalod a táborba kiirtják a fél tábort.
3842-re: Hát van benne kihívás, de ez a jó benne! Én útálom amikor könnyû dolgom van 1 játékban, az nem élvezetes!
El kell találni azt a szintet, ahol a játék "szórakoztatóan nehéz", tehát van kihívás, de nem frusztrál.
Risenben ezt eleinte a világ legegyszerûbb harci stratégiájával a meneküléssel tudod kivitelezni, amikor még gyenge vagy!
Figyelni kell! Eleinte még 3 farkas széjjel szaggat, de chapter 2-ben már az alap farkas csak karcolgat (lesz fekete farkas, ami nehézségben az 1-es chapter szürke farkasa lesz).
Egyébként minden chapter után újra benépesíti a gép a szigetet ellenfelekkel, szóval érdemes amit tudsz kinyírni a chapter 1 elején (xp szerzés), persze nem az npc-kre gondoltam!
Nem csatlakozol a Donhoz, a Kikötõ városban a Rend-nek kedvezve csinálod meg a küldetéseket és nem a fõbejáraton közelíted meg a várost (ekkor elkapnak és monostorba visznek, de itt már nem lehetsz csak harcos).
Tehát sorrend:
Kikötõ város megközelít a hátsó bejáratnál és bejut
Bent Rendnek küldetések megcsinál, majd a Rend parancsnokával a városban beszél, kijut a városból és elmegy a monostorba (nagyon fontos, hogy önként menj és ne az õrök vigyenek fogolyként, mert akkor nem tanulhatsz mágiát).
A monostorban meg márt nyert ügyed van.
Érdemes egyébként a Don táborában azokat a feladatokat megcsinálni, amik nem döntik el a hovatartozásodat. Mivel a REndhez csatlakozás után a Don emberi cseppet utálni fognak ezeket nem fogod tudni késõbb megcsinálni!