6068
  • Rolika16
    Fővárosnak fel kell lázadni hozzá,és 3-4 körben asszem jön REVOLUTION üzenet.Akkor választhatsz hogy,a Kormány-t,vagy a lázadók oldalára állsz.

Ha lázadók oldalára állsz akkor változik államforma is.
  • TDantes
    Pénztermelő épület az,ameilyéknél azt írja hogy pénzt termel...
  • Slewy
    pénztermelő épület, az melyik???
    Egyébként lehet államformát váltani?? Meg hallottam olyat is, hogy lehet a lázadók mellé állni??? Azt hogyan?

Ma Használatba veszem a "Hungarian Hussars" nevű egységet!!!
    Magyar Force!!!
    :D
  • a.carkey
    A Line Infantryk szerintem tök egyformák.*
    * Persze számbeli eltérések akadhatnak/nemzet, de statban kb. egyformák, vagy tökegyformák.
  • a.carkey
    A Line Infantryk szerintem tök egyformák.

Minden oldalnál van valami "jó". Vagy a flotta, vagy a szárazföldi hadsereg résznél. A svédeknél pl. a lovasság jó (80 fős a heavy, 100 fős a dragonyos, de nincs hussars class, csak egy speckó saját "fajtájú" könnyűlovasság, amit az alap területeiden képezhetsz, valamint nincs uhlans, ami mondjuk nem baj, de azok spec jól néznek ki), a lengyeleknél egyes egységek überbrutálok (szárnyas lovasság), más feleknél az az extra, hogy sokfajta egység közül választhatsz. Én mondjuk jobban szeretem a szárazföldet, mint a tengereket, ezért is a kedvenc egység a gránátosok.
  • a.carkey
    :D
  • Zsil
    ja kihozod a boltból és szar?gratulálok!
    lemész kenyérért és belül üres!
    Autó?ezt a 2 dolgot ne hasonlitsd-mert rászolgálsz a nevedre
  • Lobsterman
    Most vagy az én tanulmányaim nagyon hiányosak, vagy az övék, de ez mintha fordítva lenne:P
  • CamelX
    Azoknál nagyon a minőségre kell menni, nem a mennyiségre. Volt 2x-es túlerőm is magasabb osztályú hajók ellen még az elején, na mondom ezt addig játszom amíg nem tanulok bele a témába. Na 10.-re már nagyon elegem lett, automatán meg gép megnyerte nekem veszteség nélkül kis karcolásokkal
    Azóta viszont hogy elsődrangú fejlettségű flottával terrorizálom a világot, simán el tudok szórakozni hogy pl 74 ágyús hadihajóval csak az árbócra célzok vagy a legénységre :P
  • SötétBarom
    Képzeld az milyen rossz, amikor egy több milliós autó bugos. :DDDD
  • Lorgem
    Már miért kellene neki sok videokártya RAM a körvégéhez? Nem rajzolja újra az egész nagytérképet, épeszű fejlesztő ilyet nem csinálna. Az alaplapban van 2 giga 800-as ddr2 ami elég szokott lenni memóriaigényesebb játékokhoz, úgyhogy teljesen indokolatlan ez a nagy étvágy, ugyanúgy mint a EU3-nál. Ezzel és a botrányosan nagy bugokkal legfeljebb azt érik el hogy nem veszem meg. Ennyi pénzért már elvárható lenne egy közel hibátlan játék.
  • SötétBarom
    Ezek a tengeri csaták nagyon felbasznak :DDD
  • erdos
    No meg a provinciainfó bal alsó sarkában van egy óra ami mutatja hogy hány kör után jön létre a következő városod. Abból csináltathatsz iskolát is de a többitől se vond meg a fontosságot, a papok a meghódított provinciákon nagyon jók, áttérítik a bandát, a kémek is hasznosak a pénztermelő épület meg megint csak tuti.
  • Zsil
    razron kivül van e már valami?reloaded?
  • windrider
    Illetve minden település mellett van...
  • Slewy
    Angolokkal végigvittem normalon(a végefelé már a csatákat hardon játszottam, mert untam)kb 1741-45 körül nyertem meg a játékot 50 terület eddigre megvolt. nem mondom, hogy a vége már izgalmas volt, annyival erősebb voltam mindenkinél, hogy már nem volt benne kihívás. Most az Osztrákokkal elkezdtem Hardon a campaign szint is és a csata is hard. Velence egyből hadat üzent, Elfoglaltam, utána az Italian States is hadat üzent, Őket is most fogom elfoglalni, lehet, hogy hardban sem lesz túl nehéz???:D:D

Azt vettem észre, hogy az osztrákoknál a Line infantry nem 120, hanem 150 emberből áll, de mintha talán kicsit gyengébbek lennének, mint az angol párjaik.

Mellesleg eredeti és nekem nem frissít autamatikusan a stream, pedig be van kapcsolva...:S, ha valaki tud segíteni, azt kérem tegye meg :D

Szóval így első benyomás a játékról, hogy nagyon feeling, jó viszont iszonyat zavaró, hogy nincsenek a települések városok stb normálisan kidolgozva mint pl a medieval 2-ben szóval azért ne ugyanúgy nézzen már ki minden város, Páriszban is néhány ház van. Ez nevetséges.
    Jah az angol kampányomban 3 tengeri csata volt összesen :D
    Kiváncsi leszek erre a hard-ra, de kezdem úgy érezni az AI, pláne a campaign mapen ugyanolyan buta, aztán remélem rácáfol majd a második Már csak Long Campaign-em, mert még 1 world dominationhoz nincsen erőm! :D
  • windrider
    A sima települések mellett van egy gomb, amivel vissza lehet állítani a falut az alap állapotba, ahol kiválaszthatod, hogy a 4 lehetséges típusból (iskola, vallási iskola, ipar, vagy "szórakoztatás") legyen.
    De nem jó, ha túl sok iskolád van (sztem 3 az ideális), mert a túlképzés miatt a lakosság lázadozni kezd az államforma és az adók ellen.
  • Frankie
    Fejlesztéssel kapcsolatban kérdés:

Az iskolát számát lehet növelni hódítás nélkül is? (várost átalakítani, egyéb módon?)
  • Prince23
    Lousianaval vagyok, de 1707-ben állandóan megáll, amikor pörgők. Lehet az all faction patch miatt?
  • Carloska
    kéne már egy faq ide de nagyon itt vanegy de ez angol de minden levan benne írva

empire faq angol
  • Elar
    Ez a 2 mit javít a játékban?
    # Fixed text rendering for certain resolutions
    # Fixed localized font overrun issues.
  • Cat 02 #2247
    Én is néztem ^^ Viszont ellen olyanokat csinált h kiment erődből és elment tök máshova, üres erődöt meg... :D
  • pusztulat1
    helló!jó a játék, csak kéne magyaritás.a rome nak kb 1 év volt a full.ennek akkor 2őőőő.valaki tud, vagy hallott valamit ez ügyben??????
  • bardocz
    Azért jó,hogy maradta meg a seregek,amiket én csináltam addig azokon a területeken,akkor lennék ám igazi szarban.Akad 1-2 fullos sereg.
  • Rolika16
    Simán meglehet csinálni.Egy igazi erős helyőrség sincs angol kézen lévő városokban.
  • bardocz
    Hát beszarás,road to indepenceben kiírtom az összes franciát,elfoglalok egy csomó területet,erre lesz 1 régióm,és azzal csináljam tovább a dolgom:D
  • Prince23
    Hát kisbarátom, akkor kénytelen vagy leszedni agy razor1911 only javított cracket. nekem most tört a gémen, de Szerdán muszáj megvegyem, pár nagy hibái ellenére is. krekkeld fel. vagy várj egy patchre. am patchelt a steamed automatikusan??
  • gezmo
    Olvastam már a fórumon valakivel előfordult ami most velem is 1746 nyara van körváltás alatt jön egy csata aztám tw.exe problémával kifagy a játék próbáltam autocsatával is , de annak sem volt semmi értelme ugyanaz lett az eredmény...Egyenlőre játszhatatlan a játék hiszen mindegy mit csinálok igy is úgy is kifagy.Hiába eredeti a játék ugyanolyan szar mintha egy tört verzióval nyomtam volna, én a sógun TW óta játszom a sorozattal, de hangulatilag és játszhatóság szempontjából az első rész tettszett a legjobban, idegesitő, hogy kiadnak valamit ami nem működőképes csak azért, hogy szétkaszállják magukat...
  • Rolika16
    Dahomey Amazoons,fasza kis muskétás egység.(Akkora izom felső testük van hogy,egy férfi is megirigyelné. :D)
    USS Constitution,amcsi fregatt(nem nagy valami)
    Death's Head Hussar,fasza kis porosz lovas egység.
  • TDantes
    Nekem van protektorátusom, a Franciáknak, Luisiana
  • Prince23
    A britek nem csaka szigeten vannak, Amerikában és elvileg Indiában is... nem bizrtos a protektorátus.
  • Beyond silence
    köszi, ezek szerint még zúzni kell a briteken :)
  • Cs3
    Ja, májusban megdőlt a májusi meleg rekord. Menj ki egyszer augusztus elején. Mindenféle rekorddöntögetés nélkül szétizzadod az agyad.
  • Prince23
    Már mint a 100%-os területi menedzsment. Mert harc közben is lehet, csak most gőzerővel fogom. No millitary, no mercy :XD
  • Prince23
    Hát ha valakit jól megszivatsz, és már a kipusztulás szélén áll, na akkor ajánld fel a protectorate rendszert neki, egyből elfogadja majd.
    , persze ha van esze hozzá. már pedig el kell fogadnia, ha 1-2 tartománnyal vam.

MÁS:
    Én a poroszokkal kezdtem egyet, kb 5 nemzetet kiírtottam, 2 nagyot, köztük a lengyelek és az osztrákokat. A porosz birodalmam egészen Szerbiáig terjed az Északi-tengertől egészen Kiev, az orosz határáig. Fazsán állok. Csak most sajnálom megtámadni a szövetségeseimet nyugaton, mert ugyebár a poroszoknak ott is van némi kivánalmaik. Most hozzá látok az iparosodásnak, fejlesztéseknek. Kicsit pihenek, most fog jönni a területi menedzsment.
  • Lobsterman
    Lásd Cat02 hozzászólását :)
  • Beyond silence
    plíz ha lehet válaszolni...: Protectorate-ot mikor lehet csinálni valakiből? Nekem csak béke szerződés van most. KÖSZI
  • Cs3
    http://www.waytorussia.net/Moscow/Facts.html

Egyébként bármi meglepő, Szibéria nagyvárosaiban is gatyarohasztó meleg tud lenni júliusban-augusztusban, aztán gyorsan jön a tél. A szélsőségek földje az az időjárás szempontjából.
  • Cat 02 #2230
    "2007 májusában Oroszország nyugati és középső területein is egy hőhullám söpört végig, számos korábbi hőmérsékleti rekordot megdöntve. A Moszkvában május 28-án mért 32,9 fok, az 1981 óta mért legmagasabb hőmérséklet volt."
  • Cs3
    Látom te is lógtál a földrajz órákról. :)