6068
  • sakkay
    Hali. Légyszíves valaki mondja meg ,hogy mennyi a legnagyobb gyalogos létszám (ultrán) a darth modban. Ha jól tudom az alapban 200-as a legnagyobb. Csak mert jó lenne 400 fős zászlóaljakban nyomulni...
  • rexsimus
    Pontosan! :)
  • ugribugri
    kezd diplomáciai kapcsolatot az osztrákokkal, vedd rá őket, hogy emeljék fel az adókat MO-n és építsenek oda iskolákat, majd verd szét az osztrák seregeket, hogy a Magyarok tudjanak győzni.

kb ennyi
  • ugribugri
    Sztem hadi kikötőböl földrészenként elég egy, mivel a hajók ujjáépítése mindegyik kikötőben lehetséges, és így van pénz is abban az egyben hadihajót építeni:)
  • Jeszy
    Hy! Az lenne a kérdésem hogy egy idegen országgal hogyan tudom fellázítani Mo-t?, Mert éppen az osztrákokkal háborúzok és jól jönne a magyar segítség:D ha ezt meglehetne oldani pls írjátok le hogyan!
    előre is kössz.
  • rexsimus
    Viszont, a kereskedelmi kikötőknek véges a kapacitásuk (nem tudom, hogy mennyi kereskedelmi partnert tud fogadni egyszerre),egy idő után több is kell belőlük, hogy tudj kereskedni tengeren!
  • Amergin
    A hadi kikötő egyértelmű, itt tudod a tápos hadihajókat építeni. A halász kikötő meg akkor jó, ha a tartományodban már van egy kereskedelmi kikötő.
  • ugribugri
    3 fajta kikötőt építhetsz

hadi, kereskedő, halász

legyen legalább egy kereskedelmi kikötőd, különben nem tudsz tengeren kereskedni.
    Ha felépül egy kereskedelmi kikötőd, ott megjelenik egy szaggatott vonal és ott látod ha rá viszed a kurzort, hogy körönként mennyi lóvét hoz.
  • mindero
    Mit jelent ez a szabad kereskedelmi kikötő? Automatikusan levonja a meglévő kikötők számából? Vagy nekem kell kereskedőhajót küldeni a kikötőibe?

Ez a kereskedés nekem nem tiszta.
  • sakkay
    Hali, hát a multiban feltűnően megszakad a kapcsolat ha éppen eldőlt a csata elég ízléstelen. De azért vannak nagyon jó tapasztalataim is. Ha én ostromlok az normális hogy ugyanolyan az erőnk? Tükörhadsereg.
  • rexsimus
    Arra azért figyelj oda, hogy legyen szabad kereskedelmi kikötőd a kereskedéshez, ha tengeren folyik!
  • a.carkey
    Mit szóltok a Tataounie és Batman nevü városokhoz? :D
    Az egyik Tunis, a másik azt hiszem ukrajna vagy tatárföld? :)
  • Amergin
    A kis országokból jópár hajlandó veled kereskedni is meg szövetkezni is már a legelső körben is!
    A nagy országoknál meg nem árt ha friendly-n van a státuszod, akkor könnyebben egyezkednek. A viszony ajándékokkal javítható, de ez csak egy bizonyos szintig hatékony utána már nem. A diplomáciai kis térképen a tartományod felett megállva a nyillal részletesen is kiírja, hogy hogyan alakul az adott ország véleménye rólad (pontozza a gép)!
    Ha kereskedni akarsz valakivel akkor nem árt, ha plusz pénzt ajánlasz fel ha nem akar veled üzletelni és nem hostile a státusod (pld. 1000 pénz), mert az néha segít. Max ellenajánlatot tesz a gép, hogy szerinte mondjuk 5000-et kéne fizetned. Célszerű elfogadni, mert valószinűleg pár kör alatt visszajön a befektetés és onnan már pozitívban vagy.
    Jobban hajlik egy ország az együttműködésre, ha ugyanaz az ellenségetek, ugyanolyan az államvallásotok meg az államformátok.
    Itt a szövetségeseid általában nem támadnak hátba úgy, mint a MTW-nél.
    Minél erősebb leszel és minél több mindenkit igázol le, annál jobban fog utálni mindenki...
  • anatol
    igen azt én is látom, csak bármit választok a gép figyelembe sem veszi , vagy először el kellene nyerni a bizalmát , hogy foglalkozzanak velem?
  • rexsimus
    Nincs diplomata, bal lent a koszorú a diplomácia.
  • anatol
    Üdv Mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, az eddigi total warokban eggyértelmű volt nekem a diplomácia, de itt nem tudok senkinek sem ajánlatot tenni. Melyik karakterrel kell odamenni tárgyalni és ha tárgyalok mi alapján változik a követelés melletti ikon , nálam piros karikában x van.
  • Rolika16
    Kedves Total War játékosok!
    Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en működik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
    1.lépés Belépsz a steam-be
    2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
    3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beíroda hogy Hungarian Total War
    4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Először ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
    Minden új tagot nagy örömmel látunk!jk

• ugribugri
    vidd vissza a könyvtárba és reklamálj
  • sakkay
    Ja igen, ha valakinek gondot okoz a politikai viszony javítása, próbálja meg a present gift opciót,(ha még nem próbálta)meg fog lepődni tuti hatás még a 2500-as legolcsóbbnál is.
  • sakkay
    Hatvanezret kapok körönként úgy, hogy nem adóznak a népek. Végre...
  • GazCamp3r
    episode 1, 1. csatát megnyerem, aztán 2. töltéskor megáll, és nem csinál semmit... :-/
  • rexsimus
    www.google.hu
    ne azt indísd el, hanem a road to indep.-et, kezdésnek jó
  • GazCamp3r
    van vmi oldal ami ezzel a gémmel foglalkozik komolyabban? Az angol tudásom olyan szinten van, h a mostani nagy sorozatokat értem ha angolul nézem, de pl ebben a gémben elindítom a grand campaign-t, és f*ngom sincs hogy mit kell csinálni, pedig a csata tutorial alapján nagyon bejönne a gém, csak nemtom tényleg ,hogy mit hogy :-/
  • sakkay
    Napokban jön már nagyon ígérik,most néztem...
  • Warton
    Remélem lepeccselik, mert ez így nem kóser. :S
  • sakkay
    Ja ha valaki nehezíteni akar, és még nem próbálta,javaslom a prestige victory-beállítást..bár sajnos mindenképpen el kell játszani 1799-ig.
  • sakkay
    Igen sajnos...és még akkor is ha csak simán rákattintok.
  • Warton
    Másnak is akad a játék több másodpercre, ha egy kikötőben a hajókat akarja javítani? De nem csak itt, hanem úgy általában a hajós mozgásoknál akadozik a gémpléj.
  • sakkay
    Jó étvágyat.
  • obe
    persze, minden oldalon többször meg is válaszolják a kollegák, hogy van sound fix, de csak annak kell ezt megtennie aki lopta a játékot..ha visszaolvasol sok helyen linkelték is
  • bladex
    Imádom ha egy kb 12 GB os játék mellé még le kell szedni még több száz megát hogy legyen normális hangja.:) Nekem már az első indiános küldetés után elszál az egész. Tud valaki tanácsot adni?
  • rexsimus
    Menjél, ne zavard itt a levegőt!
  • zorrobomber
    Na ebből látszik mekkora szar ez a gém. Nagy potenciál aztán durran a lufi miután beleöltél 10 órát. Megyek inkább eszek egy zsíroskenyeret. :)
  • TDantes
    Nálam volt ilyen. Franciák, forradalom, spanyol szövetségesek hadat üzentek.
  • a.carkey
    Az pl. hülyeség, hogy ha van, ha nincs egyetemem más földrészen, akkor is képes bebaszni egy-egy gentlemant mondjuk Indiába, ha egy másik meghal. Miért nem oda teszi őket, ahol van egyetem, vagy van gyönyörök kertje, vagy templom? Miért vágja be őket összevissza? Tök hülyeség.

Ahogy az is, hogy nem lehet lebontani az erődöket, Ausztriánál át kell írnom a packben egy sort, ha azt akarom, hogy grenzert is tudjak gyártani, valamint a gentlemanok semmire sem jók, ha kifejlesztetted az összes tech skillt. :(

Az államformák meg alig különböznek. Abszolutizmusban gyorsabb a fejlesztés, köztársaságban több a lóvé, stb., de semmi különbség nincs bármelyik is van (pár egységen és csip-csup dolgokon kívül). Legalább nekem esne egy-egy abszolutista nemzet, hogy szétverje a forradalmam, stb.
  • Amergin
    Igazából valamilyen kiforrott, stabil és k**va nehéz mod kellene, de ilyen egyelőre nemigen van
    Talán majd idővel lesz.
  • Amergin
    Amíg a dagesztániak nem lesznek játszhatók én is úgy látom, hogy talán a hollandok a legnehezebbek. Mindenesetre miután elfoglaltam Indiát egy-az egyben már nem annyira nagy kihívás...
    Így nem kellett semelyik európai hatalommal háborúzni, ami jót tett a kereskedelemnek ugyebár. És Indiában van egy rahedli hely egyetemeknek is.
  • Berv
    Megvenni eredetiben :)
    (Én ugyanígy jártam a könyvtári verziómmal, csak 1748-ban.)
  • Szaca
    tudja valaki, hogy miért dob ki 1716-ban a játék? van valami megoldás??
  • sakkay
    Köszi.Bár most jövök rá ,hogy 1799-ig kell játszanom.