6068
-
#3788 Ezt én is végigcsináltam pont így, nekem nem kapásból fagy ki, csak ha end turn-t nyomok, és a végére ér a körnek, kifagy. -
#3787 Akkor talán nézd meg, hogy miért lázadoznak... :P
Duplaklikk a fővároson, aztán fönt az a sok színes, az nem csak sorminta, hanem kiderül belőle, mennyire lázadoznak, és hogy _mitől_. Minden kis ikonka jelent valamit, a felső sor a pozitív hatások, az alsó a negatívak, külön a nemesekre meg az aljanépre. Ráviszed az egeret, és kiírja, hogy az adott kiskocka mi miatt van. Az ökölbe szorított kéz a hódítás utáni elégedetlenkedés, elmúlik idővel, az égő gyufa a vallás miatt van, azt meg pappal és templommal lehet gyógyítani, stb. -
rexsimus #3786 Mennyit adóznak, úgy értem a 4 fokozat között, és mennyi iskolád van a lázongó területeden? -
#3785 Okés, ezt értem! De egyszer már volt lázadás (alsó osztályból), lázadók élére állva megalapítottuk a Német köztársaságot. Erre most meg ismét lázonganak, csak tudnám, hogy mi a francért... Lehet tényleg a 3. birodalom kell Nekik! :D -
#3784 Huh, erről volt egy post. Fejlesztésre, kereskedelemre, stb. kapsz pozitív v. negatív értékeket. -
#3783 És effektíve mi a különbség az alkotmányos monarchia és a köztársaság közt? -
ugribugri #3782 na ezekkel lehet növelni a számukat -
ugribugri #3781 de csak annyit, amennyi iskolád van. ha nincs iskolád nincs gentlemanus. az iskolák számával nő a gentlemanusok száma is, illetve spec épületekkel lehet növelni a számukat. -
#3780 Abszolutizmus, Alkotmányos Monarchia és Köztársaság lehetséges.
Abszolutizmusban ha fellázad az alsó réteg, köztársaság lesz. Ha a nemesség, alkotmányos monarchia. A többinél is hasonlót lehet levezetni. Tehát tőled függ, hogy mivé alakítod. Abszolutizmusban (Poroszország) megsarcolhatod a nemességet, és kapsz egy alkotmányos monarchiát, de ha köztársaságot akarsz, akkor szopasd az alsó réteget. stb. -
Berv #3779 ilyesmi ! :) -
rexsimus #3778 "gentlemanusokat" nem az iskolából kapsz, hanem másik építményből, most nem jut eszembe a neve. -
#3777 akkor fog megalakulni a 3. birodalom:D -
#3776 Sziasztok!
Hosszú idő után újra elkezdtem játszani vele és egy számomra új dologgal találkoztam. Elkezdtem Poroszokkal, majd az első gyanús jelnél lázadás, így létrejött Németo. Eddig oké. Aztán arra lettem figyelmes, hogy a "parasztok" megint elkezdtek lázadozni, hiányolják a reformot. Ilyenkor mi a fene van? Legyen még egy lázadás? Akkor mi fog megalakulni? Nem igazán értem a szitut. -
ugribugri #3775 Ha van Iskolád lesz gentlemanus is, akivel lophatsz technológiát, ha nincs iskola nincs fejlesztés, nincs gentlemanus... ha van isi van lázadás is, tehát kell mellé bodottá... De vásárolhatsz is...
Szóval egy tartományba egy iskola. ha több van kell mellé színház templom stb. a fővárosod mellett ajánlatos a több suli, mert ott tudod kifejleszteni a legnagyobb iskolát, tehát oda kell színház is, és minden egyébb ami a boldogság érzetet növeli. a tartományokban a végén már lebonthatod az iskolákat, mivel az utolsó technológiákat, csak a legnagyobb, gentlemanussal teletömött iskolával érdemes fejleszteni. Egyébb esetben eltart vagy 60-70 körig :D -
sakkay #3774 lebontani nem szabad az összeset csak ha már mindent kifejlesztettél..
-
rexsimus #3773 Az "úriembereddel" az ellenfél iskolájából. -
#3772 Teknológiát hogy tudok csórálni?
Lebontottam a sulikat és így nem tudok fejleszteni:D -
#3771 Meg egyetlen lovasegységgel a teljes csatasorát be lehet húzni a tűzvonalba. -
uwu #3770 Azt is tegyük hozá, hogy Empire-ban is ellőfordul, hogy néha az AI a tűzvonalban masírozgat, a lovasokkal csak fel-alá rohangál, az ágyúit a házak közé telepíti, estleg végignézi ahogy besétálsz várba, vagy megáll egy szimpatikus ház mellett és nem csinál semmit, stb... -
SZU #3769 Tegyük hozzá, hogy a Medieval2-ben ez a taktika már nem működik. Ugyanis csak az a torony lő automatikusan, amelyik mellett egy saját egységed van.
Ráadásul agresszívan leíjjászkodik, ha csak a tornyok tövében gyenge egységekkel álldogálsz! ;) -
#3768 Talán a SPARTA!!!! effektust? :D -
Amergin #3767 Ez nevetséges, szánalmas és idegesítő egyszerre! -
#3766 Na mondjuk TotalWar nem a harci AIról híres, főleg nem ostromnál.
Még Rómában, az automata tornyoknál, egyetlen paraszttal meg lehetett védeni bármilyen várost. Hátsó kaput ki kellett nyitni, akkor az egész serege elmasírozott a fal alatt... Aztán az orruk előtt bevágni. Aztán kinyitni egy másik kaput....
A hülye még a létrákat, ostromgépeket is eldobta, amikor kinyíltak a kapuk, és nem ment vissza értük.
Simán lehetett nulla veszteséges csatákat játszani ezzel a buzizással... -
CamelX #3765 Hát pedig ez a része jó volt IS-ben... akárhol akartam felmászni, mindig oda csődültek... kár volt ilyen hülyeséggel elbaszni hogy bajonett semmit sem ér, a civilek meg ugyanolyan jók közelharcban mint a sorkatonák... :/ -
#3764 ja így már más:S érdekes...vannak még bugok...én meg egy kis szar sereggel vettem be egy erődöt. annyira hülyék voltak a védők hogy egy fél óra alatt kimanőverezgettem őket, bemásztam a vár hátulján ahol nem voltak a falon védők és bemenekültem a bent lévő épületekbe, onnan meg simán leszedtem a falon összevissza szaladgáló ellent. pedig 2x túlerőben voltak, ráadásul várban:D -
CamelX #3763 Nem, frankón be volt lőve 1 rés a falon, tehát a várba áramoltak be az embereim... 200 katona VS 100 civil FAIL :D Ezek szerint valamit nagyon nem vettek figyelembe közelharcba :P -
#3762 azért egy várfal tetején nagyon nagy előnyük van a védőknek. képzeld el, lehet ott volt a falon, civil ruhában Dugovics Titusz. na így 1000 katona sem tudta volna bevenni a falat;):D -
CamelX #3761 Na most szedtem le én is, miután berohamoztam a vár leágyúzott falába 200 bajonettes sorkatonát, amit 100! nem bajonettes civil védett... erre kifulladásig tart a küzdelem és még az én embereim kezdenek el futni :D
Na mondom haggyadmááár :D olyan alt-f4et nyomtam hogy csak zörgött :D
Legelső Darth Mod amúgy még tetszett, de látom ott is elbaszarintották az eszméletlen hatalmas létszámú seregekkel. Persze, hogy ne tudjam Ultrán tolni :D
Max fenn hagyom a Startpos file-t meg belenézek abba amit mondtál, miket tud az :) -
#3760 hát én inkább nem moddolok. általában mindegyik bugos kisebb nagyobb mértékben, főleg úgy hogy még eléggé új a játék, nem sok tapasztalata lehet a modkészítőknek.
majd 1 év múlva már biztos lesznek igényes modok. meg addigra már a játék is kiforrja magát a remélhetőleg sok peccsel... -
Amergin #3759 A peccstől lettek drágábbak az egységek. Az IS moddal viszont úgy beszoptam, hogy soha de soha nem teszem fel mégegyszer: jó meg szép meg minden CSAKHOGY hatalmas birodalmakat tud összehozni a gép RENGETEG fullos hadsereggel és ezt a program nem tolerálja és kihal. Pedig kezdtem örülni, hogy júj de izgi lesz hatalmas seregek ellen kell harcolni, micsoda kihívás!! De nem egészen jött be...
A marathák befoglalták indiát, perzsiát az ottomán birodalom jó részét, grúziát... minden körben 5 percig tartott mire lépett az az egy nép, azután egy idő után már nem lépett... lefagyott a program. A svédek is befoglalták fél európát, azoknak is 3-4 percig tartott egy kört megcsinálni...kínszenvedés volt így játszani.
Szóval pár napot rááldoztam a semmiért!
Mielőtt még jönne a "szar a géped" című dal jelzem: a játék mod nélkül úgy megy mint a kisangyal...
Váltottam: most a Proper Empire - Terra Incognitával nyomom. Az sem rossz és nem csinál ilyeneket. -
rexsimus #3758 A patch drágította meg az egységeket. -
#3757 ok, mondtam hogy majd beletanulok ebbe is idővel. pár hadjárat és mesterfokon fogom ezt is űzni mint a med2-őt:) -
CamelX #3756 Na most kíváncsiságból újra nekiálltam a játéknak, természetesen hogy izgalmassá tegyem újra, modok sokaságával :) IS mod alap, aztán Blood Mod, valós zászlók, tűzérség mod, meg pár kisebb áttextúrázás. Nagyon érdekelne még az új egységek hadát bevezető mod is, de azt írják hogy ott a megnövelt létszám miatt a gránátosoktól elszedték a gránátokat, az meg milyen már :D
Ja, kérdésem az lenne hogy a megdrágult egységek azok az IS mod-tól vannak, vagy a legújabb patchtől? Nem ellenzem mondjuk, eddig túl könnyűnek találtam végefelé a minden nagyvárosban inváziós hadsereg gyártódást :)
Az viszont eddig pozitív, hogy oroszokkal kezdve 1. lépésként hadat üzentem Svédországnak, ahogy Nagy Péter is tette 1700-ban és a Lengyelek küldték is a seregüket segíteni, szintén valós atmoszférát nyújtva :) -
TDantes #3755 Nem szar...te nem tudsz játszani...ebben a korban a népek függetlenséget,demokráciát, jogokat , szabadságot akartak..ez vezetett a forradalmakhoz. És ezt modellezi le a játék. Nem elég adót csökkenteni, meg katonákat állomásoztatni, gondolkodni kell. Na nem olyan nagyon, csak egy kicsit .
Építs olyat ami növeli a nép jó kedvét. Ha már ez sem elég forradalom, vesszen a király, legyen köztársaság...és jééé sokkal kevésbé lázadoznak.
A viszont éppen elfoglalt területek lakosai lázonganak így is, mert nem tetszik nekik ,hogy el lettek foglalva...ez is logikus. De ez idővel magától csökken. Ha az ember megnézi a tartomány adait, láthatja mi kínja van a népnek...van hogy reformokat követel , van hogy a megszállás nem tetszik neki. Mind a kettőre van megoldás, a megszállás miatt, például dragonyosok, meg idővel ,,beletörődnek" -
TDantes #3754 Éppenhogy logikus, hogy az iskolák növelik az elégedetlenséget. Miért? Mert ha az emberek okosabbak, tanultabbak műveltebbek nem veszik be azt, hogy jó nekik ha egy VIII. Idióta ül a trónon. Aztán, konkrétan a játékban kell fejleszteni, ügye bár az eszméket is...új forradalmi eszmék...kész a forradalom.
Különben is, 1584-ban és 1956-ban nálunk az egyetemisták igencsak kivették a részüket a forradalomból. A valóságban is így volt hát. -
uwu #3753 Hát ja, eléggé el lett kúrva. Szerintem az lenne a normális, ha kifejlődsz teljesen, az iskolák és egyetemek ne elégedetlenséget szüljenek, hanem boldogítsák a népet. Így nem kéne lerombolni őket, ha kifekójlesztesz mindent, sőt megérné építeni még többet...
reménykecxjünk, hogy jön majd egy peccs ami ilyet csinál. -
uwu #3752 Az a gyanúm, hogy nem volt újjászületés, és bujkálás sem.
Van, hogy elégedetlenkedik egy tartomány. Ha kivonod az adózás alól nem lesz piros ugyan, de attól még lázadozik (ez csak akkor látszik, ha rámész a tartománmy fővárosára). Ilyenkor néha jön egy üzenet, hogy fellázadtak a népek (előtte csak sztájk szokott lenni), megjelenik egy sereg, mint ahogy az egy rendes lázadásnál elvárható, és elkezd randalírozni. Az a tippem, hogy mindkettőtöknél ez történt. -
#3751 Inkább mindenki elkezd okoskodni és ez forradalomba torkollik. Egy nagy birodalomnál már annyira nem számít a fejlesztés. -
obe #3750 úgy-úgy, én a franciákkal nyomok egy próbakampányt, ennek levét leszűrve indítom majd a grand campaign-t -
#3749 nem volt ilyen hogy újjászületett egy nemzet még eddig.
nekem a saját lázadóim foglaltak el egy városom, és abból született meg az a nemzet, akit lemészároltam már indiában:S érdekes...
legalább nehezebb a játék mint eddig, igaz ezt nem így kellett volna elérni hanem az ai jobbá tételével, de ha ezt nem tudják megoldani akkor nehezítsék valamivel.
majd megy ez jobban is, bele kell még ebbe jönnöm, anno a med2-vel is szoptam az elején:)
itt mega azt sem tudom még mik azok a miniszterek, meg a fejlesztéseket is ki kell még tapasztalni...