6068
  • Cowek
    Ha egy fordulón keresztül nem mozdul a sereged, akkor az harc előtti elhelyezésnél van rá lehetőséged.
  • ironman39
    sziasztok.Hogy lehet beásni az egységeimet?
  • Pierre75
    Engem a fagyások elkerültek, 1x volt egy városostromnál. Viszont 1760 után borzalmasan lelassul a gép a start.térképen, hosszú mp-ket gondolkodik ha egységre, kikötőre klikkelek. Tapasztalt ilyet más is?
    Hosszabb ideig nem is játszottam vele, de most lehet nekiveselkedek egy fr. hadjáratnak.
  • rexsimus
    Az nem lényeg, mert erdőben rejtve van, mert én nem láttam, és rengeteg erdő volt akkor jelen az ütközet mellett, vagy az is lehet, hogy mobil erdőjük van :D
  • Amergin
    Itt a megoldás
  • a.carkey
    Mikrochipes grúz technológia. Nem tudtad? Csak az a rohadt transzformátor teve ne lenne 5 tonna ... :D
  • Amergin
  • rexsimus
    Akkor Georgia még nagyobb ász, mert egy egész egységnyi orosz gyalogos egységemet futamította meg, úgy hogy az egység még csatába se lépett, háttérben volt. Egyszer csak villog a zászló, és azt veszem észre, hogy futnak :O
    Félelmetes volt az akkori haditechnika :D
  • Djuree
    az a marathák szuperfegyvere volt, az árnyékoló sugár. ki lehet fejleszteni a technológiát nekik. azért csak olyan későn jön elő, mert nagyon sokáig tart kifejleszteni, asszem 50 kör:)
  • Forolto
    Egy kérdés:Olyan országgal,ami az origi játékban nem választható csak akkor tudsz játszani,ha meghódítottad?Vagy van valami más megoldás?
  • TDantes
    Aha. Akkor nem csak nálam volt ilyen hiba. Fekete pont a készítőknek. Gyorsan egy új javítást, ami rendbe hozza
  • SZU
    Ilyesmit nekem is csinált! A térképen, vagy csata közben mozgatva a képernyőt be-bevillantak ég felé tartó hmm csíkok, vektorok. =)
  • obe
    ugyanez a gondom volt nekem is, de nekem a medieval 2 ban, szintén a játék fele, háromnegyede körül jött elő, ráadásul csak bizonyos szögből, ha 80 fokot elforgattam tiszta kép fogadott
  • gvarga12
    nem lehet hogy ez valami feature? :)
  • Amergin
    A hiba egyik részét megerősítem: a marathák ellen a máltai lovagrenddel kampányban (!!) játszottam és ott körül (1760) volt 1 azaz egy darab csatám a sok közül, ahol volt egy ilyesmi grafikai gond. A földből a csatamező egyik pontján ég egy bizonyos pontja felé "sugarak" törtek elő és ott is maradtak akár mit csináltam: szépen lehetett forgatni a nézetekkel a jelenséget, csak éppen a mögötte álló dolgokat eltakarta: soha nem játszottam le még csatát olyan hülye nézetekkel mint akkor
  • sakkay
    kb 1762 tele.
  • TDantes
    Aha...1760 körül. Kipróbáltam, ugyan az a város, ugyanannyi ember, minden ugyanaz, csak nem ástam be a sereget, tehát egyből megtámadtam a várost nem vártam. 123-adik kör. Tökéletes, hatalmas győzelem, semmi hiba. Semmi

Várok két kört, és iszonyú, szar az egész. Őrület. Komolyan, ez valami csoda .

Egyszerűen nem értem ,hogy eddig semmi bajom nem volt vele. Néha kifagyott ennyi. De tökéletesen elégedett voltam...és most...egy bizonyos kör után valahogy elszaródik.

Nem tudom mit csinálnak a készítők, de jól elrontották most nekem . Oda egy nagy előnyöm, így nem tudok védelmet a csata előtt kiépíteni.

De maga a hiba természete is igen érdekes...hogy sikerült ezt összehozniuk...
  • SZU
    A legújabb javításokkal és eredeti gémmel?

Egyébként a 124-125 kör az kb. mikor van évszámilag?
  • TDantes
    Nem tudom van-e másnak ilyen gondja, de én megőrülök. A következő a helyzet, Indiában harcolok, úgy a 124-125 kör ment le. Ha egy fullos sereggel be támadok egy várost, ahol egy másik fullos sereg van, és kiéheztetem őket, várok pár kört(mert ekkor lehet védelmi cuccokat építeni ha a sereg ügye két körig nem mozdul) Nos...a lényeg ebben az esetben nagy ronda foltok jelennek meg a képernyőn és az egész jászhatatlan! Iszonyú szar! Vibrál meg minden!

Azt hittem a gépemnek annyi, kész, VGA beszart. De nem! Ugyanis, ha ha vagy tíz körrel korábbi mentést próbálok ki, tökéletes. Semmi hiba! Viszont egy bizonyos számú kör után, így elcsesződik az egész....és a csatákat így nem lehet lejátszani.

Tapasztalt már valaki ilyet? Vagy bármi tanács, ötlet? Egyszerűen falnak megyek tőle...harmadszor kezdem újra vagy tíz körrel előbbről. Hiba egy szál se. El érek erre a pontra, vibrál, meg nagy foltok jelennek meg...hihetetlen.
  • SZU
    Meg tudod cáfolni?
  • Cowek
    És egy újabb (jellemzően építő) hozzászólás
  • SZU
    Még egy év és elérik azt a szintet, amivel reklámozták...
  • Amergin
    A peccs meghoza a tengeri inváziót (ezt eddig nem is tudtam, csak egy modban láttam eddig).
    Dánokkal nyomom és közben látom, hogy Sri Lankát (Ceylon, hollandok) betámadta a Maratha Confederacy és el is foglalta!
    Pozitív, hogy a kalózok (és akivel háborúban állunk azok is) most már simán betámadják a kereskedelmi területen álló flottákat is. Úgyhogy fejlődik a játék, jóvan
  • Rolika16
    Kedves Total War játékosok
    Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en működik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
    1.lépés Belépsz a steam-be
    2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
    3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
    4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Először ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
    Minden új tagot nagy örömmel látunk!
  • Forolto
    Megtaláltam az elit egységeket,letöltés nélkül ott vannak.
    Befizeted a pénzt és máris ott látod csak a steam-et kell ujraindítani.
  • ugribugri
    Az amerikai kampányban minden országot elfoglalhatsz a 4. részben. Köss kereskedelmi egyezményt, és nő a kikötő forgalma. Hiába fejleszted a kikötőt, ha nincs kivel kereskedni. Viszont ha van kivel akkor fejleszd a kikötőt.
  • horthy
    Volna egy két kérdésem Elöször !
    Elöször is a Road of Indenpence hadjárat az csak az amerikai térképen játszodik ? Hajokat és csapatokat mondjuk nem lehet küldeni angliát blokkolni , Indiát elfoglalni gyarmatositani stb ?
    Másik kérdésem pedig a kikötökkel kapcsolatban van .
    Megfigyeltem hogy a kereskedelmi kikötök mellé ha ráklikkelek oda van irva prosperous , poor vagy groving . Ha gy kikötö mellé oda van irva hogy poor mégha az Global trading port is az gondolom azt jelenti hogy kicsi a forgalma ? Tehát ha valahol poor ( szegény ) a forgalom akkor azt pl commercial port-ról nem érdemes commercial base-ra fejleszteni ?
    Ki mit tanácsol ?
  • TDantes
    De még mennyire hogy akad...A Panzers:Cold War optimalizálatlanabb mint bármi amit láttam. Pedig van egy két szarul optimalizált játék...szóval ehhez képest az Empire tényleg nagyon jól optimalizált
  • SZU
    "Medieval 2 már csak low/mediumon ment, de még így sem volt csúnyább, mint a maxolt Rome."
  • SZU
    TDantes! Azért a videókarid ha jól tudom elég bika! Ezen a konfigon akad a panzers cold war? =O

Rexsimus. Szerintem ugyan azt mondod, mint én, csak az enyémet félrértetted. ;)
  • rexsimus
    Ez nem is vitatott, szerintem, de vedd figyelembe, hogy a Rome ba minden katona ugyan úgy nézett ki, a Medieval 2 ben már különböztek a skinek.
  • TDantes
    Hát nálam high-on fut az Empire és szerintem nagyon faszán néz ki, főleg a hajók. Azok nagyon durvák.

Pedig csak 2 giga ramom és 2200-as Dual Core-om van. Viszont a VGA erősebb, ATI4830-al jól veszi az akadályokat high-on is.

Szerintem az a 8600GT már nem valami erős cucc.

Mindenesetre nekem nem tűnik optimalizálatlannak se, mert nekem jól megy.

Ott van a Panzers:Cold War az nálam közepes beállításokkal is úgy akad mint a nyavaja...na az optimalizálatlan...
  • Forolto
    Sziasztok,

Csak egy gyors kérdés,lehet volt már róla szó.

Este steamen keresztül befizettem a special forces kieg-et a 14 új egységet,meg is kaptam a mailt,de nem tudom hogyan töltsem le,vagy egyáltalán le kell töltenem valamit?Az acc-hoz hozzárakta már,de kicsit furcsa,hogy letölteni semmit nem tudok.

Köszi a válaszokat.
  • SZU
    Ebben az esetben valóban nehéz ítélkezned ebből a szempontból.

Nekem anno egy 2.5Ghz-es Bartonom volt 1GB-al GF6600-al és a Rome teljesen jól ment maxon. Medieval 2 már csak low/mediumon ment, de még így sem volt csúnyább, mint a maxolt Rome.

Aztán bővítettem egy 3.2-es core2-re, 4GB rammal 8600GTvel. A Medieval2 maxon fut kiválóan. És nagyon szép is. A Totalwar2 meg közepes/alacson felbontáson megyeget és nem vagyok a grafikájától elájulva (ezen beállításokkal).

Erre mondom azt, hogy a régebbi részek optimalizáltabbnak tűntek.
  • ironman39
    Hol tudom visszanézni a felvet csatáimat?
  • Cowek
    Én már alig várom a következő részt, mert akkor ez lesz majd fényezve hogy mennyire hibátlan volt :-))
  • TDantes
    Hogy mi? Gépigény/grafika? Nálam se a Rome se a Medieval 2 nem futott maxon, mert akkoriban egy régi gépem volt...nem sokkal az Empire előtt vettem új gépet...nálam nagyon szép, és jól is fut.

Persze a Rome és a Medieval is, de akkor lehetne jól összehasonlítani ha mindhárommal a megjelenéskor max grafikán tudtam volna játszani
  • SZU
    "De ha azt nem nézem melyik korban játszódik, akkor a Rome a Medieval2 és az Empire közül, a Medieval2 a ,,leggyengébb" "

Ha pedig azt nézed, hogy arányaiban melyik gépigényhez társul a legszebb grafika?
  • TDantes
    Szerintem meg a Medieval2 nem jobb egyáltalán. Sőt. Az ,,csak" egy Rome mod, amiben középkor van semmi több. Az Empire sokkal több újjítást tartalmaz.

Míg a Medieval...nos...hozta a Rome hibáit, sőt hopzzá is tett párat és szinte semmi újdonság.

Persze az hogy kinek melyik tetszik, attól is függ, hogy kinek melyik kor jön be jobban.

De ha azt nem nézem melyik korban játszódik, akkor a Rome a Medieval2 és az Empire közül, a Medieval2 a ,,leggyengébb"
  • gvarga12
    eleg sovanyka update