Empire: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Sem egységek tekintetében, sem kezdõpozíciót tekintve nem õk voltak a legerõsebbek.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
középkorban is az angolok igencsak durvák voltak...med2-ben is õk voltak a legjobbak....
Waaaaaagh!
De persze az angol egységeket erõsítették meg legjobban.Gondolom ott van a játéknak legnagyobb piaca.S maga Creative Assembly is angol székhelyû...
sakkay:az angolok egységei elõzõ verzióban is elég erõsek voltak...Velük legkönnyebb Single Player-ben...Mostanában nem ritka,hogy ha valaki angolokkal nyomul mp csatában,kibasszák mert legerõsebb nép...Vagy magának szerver nevének is azt írják no GBR...
Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en mûködik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
1.lépés Belépsz a steam-be
2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Elõször ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
Minden új tagot nagy örömmel látunk!jk
A játék végén már úgyis mindegy, hogy mennyi van.
A többiek addiga csak a helyet foglalják a térképen, akár 1-2 sereggel is be lehet fejezni.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Bajnai Gordon meg nem ér rá most segíteni Sanyolországon, neki valami komolyabb dolga akadt.
MFR online autoklub http://autoklub.lapunk.hu/
Azt hol lehet beálítani, hogy hány fõ legyen egy osztagban? Mert az opciókban nemnagyon találtam :S
Elõre is kössz!
Én attól kapok agyfaszt, hogy pl. az erõdöt nem lehet megsemmisíteni ...
A medve nem játék.
A medve nem játék.
Pl. Lengyelországnál kezdésnek van 2 város fullos egyetemre, ez a végére 4 város lesz. Amúgy így áll a rangsor a választható nemzetek között (elsõ szám a kezdõ városok száma, a második a játék végéig alapítható városok száma), vagyis ennyi 4-es szintû "modern" egyetemet tudsz felhúzni a fõvárosodba:
Oroszország 5+3 város
Franciaország 5+3 város
Nagy-Britannia 4+2 város
Spanyolország 5+0 város
Poroszország 2+3 város
Svédország 3+1 város
Lengyelország 2+2 város
Törökország, Ausztria 3+0 város
Hollandia, Maratha 2+0 város
Nekem a legnépesebb régiós fõvárosom Európában Nápoly/Nápoly volt 16+ millió lakossal, Indiában pedig Bengal/Calcutta volt 67+ millió lakossal, de ezeknél se adott több várost, mint amennyivel elfoglaltam õket ...
Szóval a fejlesztés az oroszokkal és a franciákkal a legönnyebb, de a britek is bõven elég erõvel rendelkeznek kb. a 10. kör után.
Az oroszokkal 1727-re, a svédekkel 1730-ra volt meg az összes tech. (Loptam vagy vettem õket). Az osztrákokkal kicsit késõbb.
De mindegyik nemzettel folyamatosan lázadtak kb. 1717-tõl kezdve (talán az oroszoknál kevesebbet).
A medve nem játék.
Én sosem tudtam technológiát cserélni, mert az elsõ 10 körben minden pénzt seregre költöttem, késõbb meg nem volt mit cserélni, mert lefejlõdtem mindenkit.
A pénzt arra használtam, hogy fenntartsam az expanziót.
Egyébként ezzel a változással, pont a terjeszkedõs taktikát nehezítették meg.
Ezután lehet, hogy tényleg hatékonybb lesz valami más. A terjeszkedni, biztos, hogy nagyon megéri, de lehet, hogy nem kell meghagyni az egyetemeket, hanem pénzt kell termelni az új területeken.
Ki fogom próbálni. Már meg is van a tervem. A cigányokkal fogok játszani.
Megnézem, hogy ha telerakom a fõvárost egyetemmel, és kivonom az adózás alól fellázad-e.
A medve nem játék.
A fejlesztés nem pénzbõl megy, hanem egyetemek kellenek hozzá. Ezért az az optimális, ha annyi egyetemed van, ahány technológiát tudsz egyszerre fejleszteni.
Ha nem háborúzol folyamatosan, biztos, hogy lassabban fejlõdsz. Nem minden tartományba fér bele az egyetem, mert színház is kell mellé, hogy rend legyen, ezért borzasztó sok taromány kell.
A tengeri nyersanyag is akkor ér valamit, ha mind a tied, ezért azután mindenkibe bekle kell kötni, ez mégtöbb háborúdkodást jelent.
Nekem a hollandokkal 50000 volt a bevételem mikor 1718-ban meglett a 40. tartomány (3 fullos sereg, és 3 kis flotta fenntartása mellett), és mellé az összes tengeri nyersanyag kikötõjét elfoglaltam, nem cak 1-1 helyet.
Azóta eletelt pár év, és a bevétel 90000,meglett a 4. hadsereg, és a 4. flotta is.
Szóval nem éri meg abbahagyni a háborút.
Viszont a gépnek is nehezebb fenntartani a hadakat és ha sikerül egy kis békét összehozni, akkor nagyon fel lehet pörgetni a dolgokat és nagyon el lehet húzni a gép fejlõdéséhez képest. Amellett az új rendszer nagyon jutalmazza azt aki kereskedik, mert az ebbõl befolyó zsé nélkül tényleg elég lehetetlen a világot leigázni...a gép ebben sem jeleskedik nagyon. Nem is csoda, ha nincs pénze fejlesztésre mert az összes pénzét elviszi a hadseregek fenntartása. Szóval nem tudom, szerintem könnyebb lett. Unalmasabb. A pénzhány megfojtja a gép kezdeményezõ készségét.
Ausztriával vagyok 1717-ben, 19 nemzettel kereskedek, minden kereskedelmi területen van flottám, a törököket kiûztem európából. Bevételem 27.000 körönként a nettó jövedelmem a költségek levonása után 18.000 úgy, hogy mindenütt csak helyõrség van és egy majdnem fullos hadseregem van. Törököket lenyomtam az elején és kénytelenek voltak békét kötni velem. A porosz veszély miatt és az elfoglalt iszlám területek integrálása miatt kiegyeztem a törökökkel. A lengyelek az elején betámadtak, de elkerültem a kétfrontos háborút: szerencsére a poroszok is megtámadták õket és sikerült a lengyelekkel különbékét kötni. Most senkivel nem állok hadban, a poroszok, lengyelek meg a többiek elvannak egymással északon én meg fejlõdésben lekörözök szép csendben mindenkit<#hawaii>#hawaii>
iSS!
Szeretném felhívni figyelmetek a Hungarian Total War Association-ra amely a Steam-en mûködik és a célja hogy összefogja a magyar TW játékosokat. Szeretettel várunk mindenkit! Aki nem találná, itt egy leírás a belépéshez:
1.lépés Belépsz a steam-be
2.lépés Ráklikkelsz a community (vagy közösség) menüpontra (fent balra találod).
3.lépés Fent a jobb sarokban találsz egy search feliratú sort, ebbe beklikkelsz és beírod hogy Hungarian Total War
4.lépés Ha jól írtad be a nevet itt megtalálod a közösségünket már csak két kattintás és tagja is vagy. Elõször ráklikkelsz a közösségünkre (itt láthatod a profilját) ezután fent a jobb sarokban találsz egy join gombot arra bátran rá klikkelsz és már tagja is vagy a közösségnek!
Minden új tagot nagy örömmel látunk!
A medve nem játék.
Az angolokkal elfoglaltam egész amerikát, és minden gazdasági épületet felhúztam. városonként1-2 milicia állomásozik, földrészekként 3 first rate minden kereskedelmi helyen van, min 5 kereskedõ hajóm, és indiában van 4tartományom. A városokon kívûl 2 fullos seregem. A patch elõtt 121685 a körönkénti bevételem (levonások után) most alig 50000. Így nincs sok értelme a kereskedelemnek
MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO
* Villámgyors kapcsolat akár több számítógépen
* Letöltés: max. 25 Mbit/s, min. 4 Mbit/s
* Feltöltés: max. 5 Mbit/s, min. 1 Mbit/s
* forgalmidíj-mentes havidíj
1 éves hûségidõvel T-Home tévé és telefon mellé bruttó
7 890 Ft/hó
MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB