6068
-
bgabor #4028 Van e már lehetőség a warez verzió patchelésére? Ha nem, továbbra is halott a játék. -
Amergin #4027 Teljesen gusztus dolga, hogy ki mit szeret...
Régebben én próbáltan ezeket: A Proper Empire - Terra Incognita, Imperial Splendour, Rights of Man.. de mostanában leálltam a modozásról.
Pár hónapja a játék tök bug volt és a modok úgymond "javítottak" rajta. Ma már az alapjáték sokkal többet tud (hála a peccseknek) és stabil is, a modokban meg továbbra is sok a bug és az extra szopatás (csak hogy nehezebbnek tünjenek), meg sok az "átíni mindent az alapoktól a legapróbb részletekig és nem számít ha desktopra vág 20 kör után" tipusú mod, ami nekem nem jön már annyira be.
Egy "mod" van fent: az összes népet választhatóvá tevő mod. Én a kihívást a gagyi népekben látom: Grúziát vagy Dagesztánt kell kiválasztani very hardon és world dominationt a kampány céljának -
#4026 ahogy olvasom a kuruc modnak annyi a textúrák átkerültek egy másik modba:S
szerintetek melyik az eddigi legjobb mod a játékhoz? -
#4025 köszi -
rexsimus #4024 Én direkt kipróbáltam és nem kavarnak be a régi mentések, sőt azokat tudtam is folytatni.
Kuruc mod egyenlőre stagnál, azt hiszem :( -
Amergin #4023 Nem nehéz:
1. Letöltöd az Early protectorates.zip-et
2. Megkeresed (a játék könyvtárában) azt a két fájlt és felülírod a zip tartalmával (biztonsági mentés máshová vagy átnevezés ajánlott)
3. Törlöd a C:\Documents and Settings\Felhasználó Neve\Application Data\The Creative Assembly REJTETT könyvtárat (XP), hogy még véletlenül se kavarjanak be a régi beállítások. (a játék ide menti az állásokat meg a beállításokat)
4. Voila, indul a játék.
Fontos, hogy nálam az eredeti játék van és azzal nálam rendesen működik. Feltört játékkal nem próbáltam, fogalmam sincs működik-e.
Magyarokkal ebben a modban nem lehet lenni viszont ez elég stabil. Már azokhoz a modokhoz képest, amikben az EMERGENT frakciókat is lehet választani (olyan népek, amik csak úgy jönnek be a játékba, hogy a meglévő birodalom összeomlik vagy lázadás tör ki és az sikerrel jár: a magyar is ilyen a játékban) A ilyen modok bizonyos kör után kihalnak: ez általános rinya a fórumokon.
Mivel a magyar egy "emergent" nép a játékban nem tudom, hogy a készülgető(?) Kuruc mod hogy is áll, de nem lesz egyszerű egy stabil modot összehozni az tuti... -
#4022 ezt hogyan kell megcsinálni mert nekem eddig nem sikerült.próbáltam mod managerrel is de azzal mindig hibát észlelt a windows.különben a magyarokkal is lehet akkor lenni? -
Star #4021
Köszi szépen! -
rexsimus #4020 A kalózokkal nekem nem megy, nem látok semmit térképen, mint ha nem lenne ott semmi, de amikor támadnak, lőn világosság :( -
#4019 ok köszi szépen -
Amergin #4018 Ezzel a moddal az összes "small" nép választható (indián népek és kalózok is), ami a diplomáciai fülön megjelenik, plusz a Mogul birodalom is választható. Nem választhatók ugyanakkor az angolok, a franciák és a spanyolok amerikai gyarmatai. -
#4017 azt szeretném tudni hogy a játékban milyen frakciókat lehet feloldani a alapokon kivül? -
Amergin #4016 Hááát igen, végül is te döntöd el, hogy mennyi pénzt szánsz építkezésekre és mennyit a hadseregre...
Az is igaz viszont, hogy a kereskedelem is nagyon sokat számít mert sok pént hozhat. A kereskedelmi sikerekhez pedig kell a diplomácia.
Sajnos (??) a geopolitikai helyzet (hol van az országod, mik az erőforrásai és kik a szomszédai) is NAGYON sokat számít. Bizonyíték: próbáljunk meg játszani Máltával vagy Grúziával. Elvileg ugyanolyan nehezek, gyakorlatilag Grúzia valószínűleg a legnehezebb az egész játékban. Miért?
Minden oldalról be fognak támadni már a legelejétől. A csecsenek, az oszmánok, a perzsák mind azt az egy szerencsétlen területünket akarják...
Az oroszok északon nem kereskednek velünk szárazföldön, kikötőnk meg persze nincs. Sok sikert hozzá! -
#4015 Amelyiket ló húzza azt igen, a többit nem. -
Star #4014
Sziasztok!
Csak egy rövid kérdés.
Lehetséges mozgatni az ágyúkat? -
#4013 /OFF Ideiglenes elmezavaromban lehet, hogy én is beszerzem a Rome-ot, csakhogy "teljes legyen a kollekció". (Néha rámtör a gyűjtő szenvedély. ) De játszani nem nagyon fogok vele. Medieval II után nagy csalódás volt amikor kipróbáltam. Egyszerűen nem tudtam megszokni a gyenge grafot. Az Empire megjelenésével már hasonló érzéseim vannak a Medieval II-vel is.
/ON
Az Empire-ban jó lenne, ha egy kicsit nagyobb befolyással lehetnék a gazdaságra, mert most számomra nagyon lutrinak tűnik, hogy mennyi lóvéval indulok a következő körben. Nem nagyon tudok még akár egy körrel előre számolni. Pedig mintha az előzetes interjúkban arról volt szó, hogy nagyobb befolyással rendelkezik a játékos a gazdaságra. Ez valahogy elmaradt. :( -
TDantes #4012 A Rome-t most adják ki teljesen magyarul az egész pakkot...szerintem nagyon jó vétel...attól hogy régi még jó játék. A Medieval is követi hamarosan. -
#4011 Bocs, igazad van. Mai szemmel nézve szar.
Minden kezdet nehéz. De ha az Empire-ral akar játszani, akkor mi a francért vegye meg a Rome: Total Wart vagy a Medieval II-t (nem is tudom elképzelni, hogy hol lehet mostanság beszerezni.) Rome-t láttam pár ezerért a Media Marktban, de Med2-t nem. -
TDantes #4010 Szar? Dehogy szar....csak régi...
Tőlem kezdhet az Empire-el, csak aki még sosem játszott vele, annak nehéz lesz... -
#4009 A Rome-nak nagyon szar a grafikája. Kezdjen csak nyugodtan az Empire-ral, ha nem tetszik nem tetszik és kész. Nem értem kristálytisztán ezt a felkészítősdis marhaságot. Én anno a Medieval II-vel kezdtem, fogalmam sem volt mi az a Total War széria, de magával ragadott az a játék. Az Empire a komplexitásával szerintem még jobban magával tudja ragadni az embert. -
TDantes #4008 Szerintem meg inkább a ROME-al kezdjen az még egyszerűbb...a Medi2-ben szarabb a gazdaság, emiatt többek kell vele szórakozni. -
#4007 sokkal komolyabb, nehezebb sikereket elérni, de ezekből kifolyólag nagyobb élvezet is, mint ezek a kvázi rts-ek, mint pl. az ageof, starcraft ahol bárki tud jól játszani.
javaslom ne az empire-el kezdd, mert el fog menni a kedved az egésztől. sokkal bonyolultabb mint az előző részek. kezdd a medieval2-vel, az egyszerűbb és átláthatóbb, meg rengeteg mod is van hozzá;) -
ded #4006 heló! amikor a játékban rá léptem a single playerbre ott a road condependecére akkor az 1-ső pályán megöltem az ellenségeket ki írta hogy continue vagy end battle az end battlére mentem és kezdett tölteni valamit és kidobott egy hibát hogy:valami memóriacím rosszhelyre hivatkozodt vagy valami ilyesmi ha tudtok segtíni akkor lécci segítsetek! előre is köszönöm! -
#4005 Én azt szoktam mondani, hogy a Total War játékok olyanok mint a Centurio csak egy kicsit jobb graffal. -
SH3 #4004 Nagyon köszönöm! :) -
TDantes #4003 Hát azért aki életébe nem játszott TW szerű stratégiákkal, csak Age of Empire-szintűekkel annak kicsit bonyolult azért...én Red Alert meg Warcraft után próbáltam ki a Rome-ot...eleinte nem nagyon ment...
-
rexsimus #4002 "A játék két egészen elkülönülő részre osztható. Az első, fontosabb, egy stratégiai rész, a másik a csaták real-time levezetése, na de csak sorjában.
A stratégiai rész körökre osztott, nem túl bonyolult, de azért kicsit mindenbe belekóstolhatsz: diplomácia, gazdaság, kémkedés, tudományos kutatások irányvonalának meghatározása, és persze a hadtestek mozgatása, logisztika.
A real-time harc rész talán a Myth féle stratégia és a Sid Meier's Gettysburg harci szimulációja közé pozicionlálható. A ... csapatokat különféle formációkban lehet hajtani keresztül-kasul a vidéken, egy kis taktikai érzékkel és logikával egy egész nagy csapatot is le lehet nyomni egy maroknyi emberrel. Ebben persze a domborzatnak, és hasonló dolgoknak is nagyon nagy módosító szerepe lehet. "
Itt utána nézhetsz a régebbi részeknek, melyre az Empire is épül, csak az idő különbözik, és pár apróság.
Ajánlom még a netet, keressgélj, és nézz vidiket róla. -
SH3 #4001 ÖÖÖ nekem semmilyen verzióban nincs meg a játék, csak érdeklődöm. Addig meg pláne nem veszek meg egy játékot, amíg alig tudok róla valamit. :) -
rexsimus #4000 A nagy térképen építkezel (bányákat,katonai-kereskedelmi épületeket), toborzol, mozgatod az egységeidet, menedzseled az országod. Csata térképen meg harcolsz, ha akarsz.
Bár azt nem értem, hogy hogy vetted meg, ha ennyire fogalmad nincs a játékról, ja hogy nem vetted meg, akkor iszonyatosan bugos. -
SH3 #3999 Vki elmondaná a játékmenetet? Mert én egészen idáig azt hittem itt olyan a játékmenet mint pl. Age of Empiresben. Szval házakat se te építesz? Katonák h lesznek? Meg nyersanyagot h kell szerezni? Plz vki mondja el! Nembaj ha hosszú... :D -
obe #3998 ..alap, ha jätszok minden szart kilövök a feladatkezelöben -
obe #3997 hät az hiba, az 1.0-äs hemzseg a bugoktol, többek közt crash-el, tessek felpeccselni -
#3996 Nekem is be-befagyogat néha. (Eredeti a játék.) Ez főleg akkor következik be, ha valami hülye program elindul a háttérben. -
Krisi94 #3995 nem pecseltem -
Krisi94 #3994 Ez a játék nagyon idegesítő tud lenni. Minden faszán megoldódott az exés baromsággal, úgy h kezdtem egy új játékot, erre most játék közben egyszerre kiírja h "insufficient video memory to run game terminated" vagy valami ilyesmi. mit csináljak??????? -
obe #3993 felpeccselted a legujjabra? -
#3992 Olybá tűnik, hogy csak akkor csinál ilyen hülyeséget, ha ő támad. Védekezésnél nem. Akkor áll egy helyben. -
#3991 Ő támadott, ha békén hagyott volna és a Cherokke indiánokat cseszegette volna jó keresztyényként akkor nem kellett volna szarrá vernem és elfoglalnom őket Pennsilvániától VMarylanden keresztül Virginiáig az egész kócerájt! :D -
ugribugri #3990 Régebben az AI az ágyúknak támadt következetesen minden lovas egységgel, majd a gyalogosokkal is. A frissítésben végre ezt elhagyta de néha tényleg megrohanja az összes lovas szemböl a védelmem és felmorzsolódnak, eldöntve az elején a csatát -
rexsimus #3989 Újratelepítés.