6068
-
#4548 Ezt a patchet valószínűleg a B csapat csinálta, mert az A a dlc-t farigcsálta. Majd lesz újabb patch, de azért az vicces, hogy azt sikerült elrontaniuk, amivel eddig semmi probléma nem volt. -
obe #4547 värnod kell a következö patch-ra:((
sajnos egyre több apro kis bosszanto hibät hozott az 1.5 utäni atillery fix-es patch:((...nekem is keverednek mär a fejlesztesi ikonok, kressel ha egy bizonyos hajot odebb akarok monzditani...kär, pedig az 1.5 utän semmi gondom nem volt a jätekkal, rä egy pär napra jött egy ujabb peccs, na azota szarakodik aprobb bugokkal... -
#4546 Üdv! Elment a hang a játékban, és nem nagyon akar visszajönni. Esetleg valaki tud megoldást a problémára?(a játék eredeti és windows 7-em van) -
Berv #4545 Vicces AI:
Angolokkal vagyok, fél Európa ellenem - is - harcol, köztük a franciák.
Na a franciákat érdekesen irányítja az AI:
Két déli kikötőmet egy-egy hajójával - ahogy elkészül, vezényli is - blokád alá vonja. Első körben 4, most már 2 x 4 hajóból álló flottával mindig odamentem, lenyomtam.
Ami az esetek 70 %-ban bejött, h. a hajója nem elsüllyedt, hanem megszálltam. Ezeket a hajókat szépen feltápolom a kikőtökben, majd hozzácsapom a várakozá flottához. Gyakorlatilag 5 - max 6, nem számoltam - kör alatt hajóépítés nélkül kiállítottam a 2. négyhajós flottám (ami számomra nyereség). A francia meg csak jön és jön. Többször felajánlott már tűzszünetet, de egyelőre hagyom a csalást felém érvényesülni. Mondjuk küldhetne Indiaman hajót is végre [ -
#4544 Ilyen dolgokat én is tapasztalok, de érdekes módon nem ellenem csinál ilyet a gép, hanem saját maga ellen is. Máképp nem tudom elképzelni, hogy a poroszok hogyan kaphatták meg Tunéziát. Csak zárójelben: most épp a svédekkel játszom, így engem nem érdekel, csak furcsállottam, amikor véletlenül É-Afrika helyzetét láttam meg. Na mindegy, a gép tényleg sokkal gecibb lett. Egy idő után szinte mindenki hadat üzen nekem, és nem igazán látom át, hogy miért is. Egy-két eset magyarázható azzal, hogy aki ellen hadat viseltem az kereskedelmi partnere volt, de amúgy sok kérdéses hadüzenet van. Aztán meg nem győzök békét kötni. -
gezmo #4543 köszönöm a tippeket most felraktam harmadszorra is, de most sem müködik... A segitségeteket mégegyszer köszönöm.
Modok voltak fenn, de már letöröltem őket igy talán nem azok kavarnak be inditáskor.
-
obe #4542 akkor majd inkább egy másik néppel, már csak egy tartomány hiányzik és vége...köszi -
#4541 a játék elején érdemes forradalmat kirobbantani amikor még kevés területed van. érdemes a fővárosban lerobolni azokat az épületeket amik jó kedvet adnak illetve minden egységet eltávolítani az adott régióból, természetesen az adókat maximumra kell emelni(a többi régiót egy kör után érdemes felmenteni az adózás alól), plusz még az is jól jöhet ha kirugod azokat a minisztereket akik jó hatással vannak a népre. -
obe #4540 srácok, forradalmat szeretnék kirobbantani (megy az magától is hiszen a fejlesztés pont ezt serkenti), próbáltam már előbb is, mind a nemesség, mint a polgárság adóját maximumra emeltem...a gondom az hogy már szinte minden városban lázongnak, ami avval jár hogy épületek tömkelege sérül meg, ami több több tízezer pénz !!...marha sokba kerül az újáépítés, meg lehet más módon is oldani a forradalom kirobbantását anélkül hogy ennyi kár keletkezne?...köszi -
uwu #4539 Miért nem foglalod az az összes kikötőt?
Mi ennek az értelme?
Én simán hadat üzenek bárkinek aki hajót mer küldeni bármelyikre. Az mind engem illet, a történelemben is úgy volt, hogy monopol helyzetet próbált kiépíteni mindenki, ez a Kelet-indiai Társaságnak sikerült is. Szerintem az lenne a cél, hogy mind a tiéd legyen, hamarabb meg szokott lenni mint a győzelem, és tök jól néz ki, ha mindegyiken csak a te zászlód van. A játék legelején érdemes rástartolni, mert elég viharvert flottákat küld oda a gép, később egyre nehezebb. -
sakkay #4538 Hú ez nagyon jó! Majdnem végzek már az1.5-el, 1 tartomány kell, de ezt még nem láttam az ai-től. Amúgy volt ilyen a töriben nem is egyszer. -
Amergin #4537 Kismocsok lett a gép Én eddig nem csináltam olyat, hogy a négy kereskedelmi terület mindegyikén egynél több helyet befoglaljak még ha volt is rá módom, mert "az már csalás". A gép a peccs óta feltűnően csinál ilyesmit. Nem tettem olyat sem, hogy amikor egy tartományt éppen elveszítenék, akkor átadom olyan országnak, akivel az ellenségem még nem háborúzik. A gép szemrebbenés nélkül megcsinálja!
Korrekt, nem? Csak azért, hogy ne te foglald be: mindegy, hogy semmi köze nincs ahhoz az országhoz, akinek odaadja azt a területet, a lényeg, hogy ne a tied legyen és egy újabb háborút kelljen indítanod azért a területért ha továbbra is kell neked (ja és persze ilyenkor nem lázadnak az új tulajnak, hiába egy egység se őrzi a tartományt!)
A cseroki indiánok északi tartományát épp befoglaltam volna a következő körben, mire az új körben jelzi, hogy "taktikai visszavonulás" volt, a tartomány meg Új-Spanyolországé lett...
De jártam már így a Barbary Statessel is: Algériát befoglalása előtt odaadta a svédeknek, Tunéziát meg a poroszoknak.
Jó, hogy jobb AI, meg ilyenek, de ez gusztustalan. -
Berv #4536 hi,
Na ezt - is - kipróbálom :) -
sakkay #4535 10 esetből ha egyszer megölnek...de lehet 20... -
#4534 Én egyszer probáltam lopni következö körben duel-ben megölte a gép az emberemet azota nem probálkozok inkább saját fejlesztést segitem és diplomáciába cserélgetek technologiát. -
sakkay #4533 Hi-hi. Hát képzelheted Hollandiával voltam! Egy kikötő az elején, ha be blokádóltak 0! pénz. Erős flotta Európában. Kereskedelemből élő népnek kötelező 1.5 után.
És igen minden kör után beállítani a lopást...és írtam nagyon megéri. -
Berv #4532 Most végzek az első 1.5 kampányommal, soha nem volt még ilyen nehéz TW. kampányom. Háromszor az életemért küzdöttem, ilyen sem nagyon szokott lenni.
Bevallom én is csak hüledezem, ennyire nehezített játékkal még nem találkoztam - mondjuk eddig azért nyafogtunk, mert vh-vhn is könnyű volt - így most élem át első krízisem angolokkal, mikor is az Ír szigetek francia kézbe került, a kontinensről kirugdaltak holmi Hannower, egyéb egy területes államocskák (Svédekkel, oroszokkal karöltve) A seregeim az első lepkefingtól elfutnak
Stb negatív élmények, így ma nem lesz multi, láttalak ott is válaszoltál, h. segítesz (Berv = ejejump)
-
Berv #4531 60 % alatt nem adott esélyt a lopásra... ezt tippeltem egy körösre, ált-ba így is lett.
-
obe #4530 micsoda????...több körön ät?..hät ezt is most kell megtudnom?..en azt hittem hogy egy körön belül ellopja a technologiät.
be kell ültetnem egy gentlemant az ellen egyetemere, es otthagyni több körön ät?...ha egy kör utän irja hogy sikertelen, akkor simän hagyom toväbb amig nem sikerül?..közben lehet olyan is hogy felfedeztek, vagy kivegeztek kemkedesert? -
sakkay #4529
Úgy csináld , hogy csak a nagy fejlesztéseket lopjad, mondjuk 8 felett és általában 5-6 kör alatt lopja el a manusod. Na most ha a fejlesztés 20 körig tartana akkor is.(persze a % arányt nézzed a 10% általában 8-10 kör de a 30% is eltart 4-5 körig) Így a nagy fejlesztéseimet 2-3 szór hamarabb lettek meg, mint ha én fejleszteném. NAGYON fontos! A sikertelen lopást a gép a kör elején jelzi üzenetben, és neked kell újból beállítani az ellopni való technológiát(minden körben). Ha sikerült, akkor meg újat kell megadni. -
obe #4528 .."eddig 3 találmányt loptam "...
basszus nekem irto benäk a rakejeim , es a gentlemanjeim, se egy gyilok meg, se egy lopäs nem sikerült, max szabotäzs, kemkedes...hard/hard fokozaton tolom csak...bezzeg a medieval 2 ben rettegtek az assassinjaimat, itt meg iszonyu benäk, pedig gyenge värosokon, alacsony tiszteken trenirozom öket, mire egy nagyobb värosba bebengedem öket
fajlesztest meg irto nehez cserelni...csak most a vege fele, mkor mär nagyon erös vagyok sikerült 2 fejlesztest cserelnem, da azt is ugy hogy en adtam neki cserebe 4 kiräly skillt...nälatok is igy megy? -
sakkay #4527 A lopás nagyon megéri az elején. Később sem rossz, de a flottát hamar szedd össze amint lehet, mert megfojtanak a blokádokkal. Legalábbis nálam így próbálkoztak. Most végzek az első 1.5 kampányommal, soha nem volt még ilyen nehéz TW. kampányom. Háromszor az életemért küzdöttem, ilyen sem nagyon szokott lenni. Bár, azért nehezítek magamnak (én soha nem töltök vissza), már tényleg nehéz lett a kampány. -
Berv #4526 Nincs erős flottám "itthon" :):):) Egységeket innentől pakolok a kikötőkbe, uis a porosz fiúk már benéztek az egyikbe.
Amit kifelejtettem az első hsz-ból: eddig 3 találmányt loptam - franciáktól és hollandoktól - mind ipari, mezőgazdasági vívmány, így én a hadifejlesztéseket csinál(hat)om.
-
oli314 #4525 Hi! Valahol olvastam hogy lehet magyarokat is választani az 1.5-ben. Ez kamu, vagy nem? -
sakkay #4524 Maximum úgy lehetne , ha ezredparancsnok szinten játszol, akkor viszont a strat. térképet meg a gazdaságot lehetne elfelejteni. Inkább végre csináljanak meg nagy seregeket hihetetlenül megváltozna a játék arculata. Sokat multizok(tam) és mindig ultrán van az egység méret. Már ott látni, hogy aki mindig pár egységgel játszik, könnyen zavarba lehet hozni(nem olyan gyorsak az áttörések a méret miatt, és tovább tart a csata, nehézkesebb a mozgás) mi lenne egy 20000-20000 csatában? Arról nem beszélve , hogy igazi döntő csaták is lennének, akár az első,ami egyből az utolsó is lehet ha elcseszed. -
sakkay #4523 Az a baj ezzel, hogy a mostani ETW is sokat veszít a realitásából mert nem elég nagyok a seregek, az első vh. csaták pedig hónapokig tartottak, több százezer fővel. A tengeralattjáró csatára pedig , ha csak egy kicsit is reálisak akarnak lenni, nincs az az Isten , hogy megcsinálnák(elég sokat játszottam szimulátorral). Félek ha az 1vh. lenne a köv. a játék elveszítené az eddigi arany középutat.(én csak nagyon száraz full reális stratégiákkal játszom, kivéve a TW sorozat, mert még elviselek ennyi irrealitást), ha ezen az úton indulnak el beállnak a tömegjáték kategóriába. -
sakkay #4522 Na végre valaki aki vh-vh barát! Nagyon figyelj arra hogy a kikötőidben mindig legyen ember(mert belép a hajójával, és néha kirak egy sereget, ami ha kikötőből indul, máris eléri Londont). Ja, és nemsokára folyamatos blokád várható, kivéve ha van egy nagyon erős flottád otthon! -
SZU #4521 Haha, aztán csak figyelj oda, hátha nyugatról fúj a szél majd pár hétig és bécsiszeletet csinálnak belőled! =)
Szívesen fosztogatnám a konvojokat pár farkasfalkával is, de nagy kedvem lenne már 14-ben lefizetni az angolokat, hogy üssék meg a Franciákat és az orosz forradalmat is előrébb hoznám pár jótékony ügynökömmel. A világuralmi terveim máris készen állnak! Buhahahaa buhahahahaa! =]
Gyanítom a tüzérség lenne a legerősebb a játékban. Hisz akkoriban valójában is az volt a legdominánsabb harcnem. -
obe #4520 valo igaz, az elsö viläghäboru meg elkepzelhetö ugy ahogy, bär a a vörös bärot mär nehez ugy megvalositani hasonlo modon mint ahogy most egy csata zajlik....egyböl kigyurnäm a mustärgäz fejlesztest a monarchia oldalän, isonzonäl odabasznek a digoknak -
SZU #4519 Komolyra véve a szót, az I. VH-t még maximum el tudnám képzelni, hogy alakzatban rohamoztatom meg a lövészárkokat (már ha hagyom, hogy ki tudják építeni a csigazabálók! =)), támogatva pár magányos tank párral (mint a harci elefántok).
Ha nem tudnak kiépíteni lövészárok rendszet, akkor még a háborúban kihalt lovas rohamokat is tudnám használni nyílt mezőn a gyalogosok és tüzérek ellen.
Nyamnyam, pár full veterán Sturmtruppennel és Hegyivadásszal és könnyű hegyi tarackkal lenyomnám a Rommel féle olaszverést! -
Berv #4518 Megjött, gyönyörű, csodálatos, nagyobb felbontáson fut, mint a w. verzió, ennek külön örülök. Automatikusan upgrade-lt steam-ről, azóta minden happy. A hétvégén minimálisat fogok aludni, érzem előre.
Angolokkal kezdtem, és már mindenkivel hadban állok, viszont Brazilia és Afrika keleti partjainál minden kereskedelmi kikötőhely az enyém, így pénzem van elég. Mondjuk pont Európában vagyok gyenge, de majd helyrerázom a helyzetet (vh/vh) -
obe #4517 steam-en most 60 euro a total war megapack, tartalma:
Buy Total War™ Mega Pack
Includes: Medieval II: Total War™, Rome: Total War™ - Gold, Rome: Total War™ - Alexander , Medieval II: Total War™ Kingdoms, Empire: Total War™
-
TDantes #4516 Ugyan, simán meglehetne csinálni. A War Leaders sem emiatt volt szar...hanem mert bugos volt...gagyi az AI...rengeteget töltött..az egységek nem voltak kiegyensúlyozva...
Meglehetne azt csinálni jóra is. -
rexsimus #4515 Vagy pont fordítva, te támadod az angolokat :D. Egy külön gyarmatosító rész lenne jó :)
II vh-s total wart én sem tudok elképzelni, I vh- is necces. -
wednes #4514 Világháborút egyszerűen nem tudok elképzelni Total War köntösben. :)
Néhány nagyobb ütközetet leszámítva(amik egyébknét is hetekig-hónapokig is tartottak) nem úgy történtek a csaták, hogy megütközött 2 ellenséges sereg.
A modern korba nincs klasszikus csatatér, vannak a fontvonalak, és azt tologatják a szemben álló felek, már nem is a csatán van a fő hangsúly hanem a gyártási teljesítményen és az utánpótlás folyamatos biztosításán.
Szerintem nem lehetne körökre osztani a stratégiai térképet se, folyamatosan real time kéne telni az időnek pl: folyamatos előrenyomulás vagy visszavonulás miatt. -
wednes #4513 Igen az ostrom nagyon nem megy szegény AI-nak. Még a sima csata is nehezére esik. De szerintem ezt igen nehéz megoldani. Egy olyan AI kéne ami egységenként és egészébe is átlátja a helyzetet és dinamikusan tud reagálni a szituációkra, és akkor még vegye figyelembe a falakat milyen adottságok vannak a pályán stb. -
#4512 Én a sima kövár ostrománál szétlövöm a falat két oldalt, igy beszorulnak a kapu fölé és a csapatok 30-40% igy már ki is van véve a csatábol a maradékot meg legyüröm:) -
#4511 Kedves Télapó.
Amire én vágyom, hogy a várak védelménél ne legyen olyan hülye a gép.
Amikor ostrom van, olyan minta elfogyott volna az ész a program mögül. Csak állnak a drága katonák fenn és bámulnak lefelé ahogy mászik lassan az ellenfél. Röhej. -
TDantes #4510 Ez se rossz ötlet...mondjuk én egy II. világháborús Total War-t látnék legszívesebben...hatalmas lehetőség lenne egy ilyen játékban...nagyon jól meglehetne csinálni. Persze, az is gaz, hogy ki melyik korszakot szeretni
Nálam Róma, az Empire korszaka...no meg a világháború tetszene...mivel az előbbi kettő már volt, ezért örülnék egy II.vh-snak.
Csakhát, eddig nem készült ilyen, mert a War Leaders vagy mi a nyű, mint II:vh-s Total War klón...az valami borzasztóan szar. -
obe #4509 egyebkent afrika nem lenne rossz ötlet, gyarmatosito oldalrol jätszani (pärezer vöröskabätossal vedekezni 80000 zulu ellen) , plusz hozzäcsapnäm auszträlia es ujzeland kolonizäläsät