Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Természetesen. Alap<#eplus2>

iSS!

Ez az!
Szép munka.
Bár nem írtad, de gondolom VH/VH fokozaton nyomod, ha ilyen elszánt vagy.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Azért tudtam ennyi hadsereget felállítani és ilyen eredményes lenni, mert leszámoltam egy rögeszmémmel, hogy nekem 20 egységbõl álló hadsereg kell, meg legyen benne 5 tûzérség, meg 4 lovasság, meg....
Bármilyen és bármekkora hadseregét meg lehet verni a gépnek ezzel: 1 tábornok, 1 tûzér, 6 sorgyalogos, 1 dragonyos, 1 gránátos(tartaléknak). Ez 10 egység. Opcionálisan még lehet 2-3 milicia, ha tényleg dúrva hadsereg jön ellenünk, vagy várost ostromlunk.
Az a szép benne, hogy a tapasztalt tábornok mellett a milicisták is úgy harcolnak, mint az oroszlánok!!<#papakacsint>

iSS!

Na végre meglett...
1740-re befejeztem a kampányt Grúziával world domination (30 tartomány elfoglalva). Igazából nem volt olyan nehéz mint vártam.
Pár szóval: Az elején hagytam veszni a fõvárosom, mert a pici kis katonai erõmmel nem álltam be védekezni, hanem elfoglaltam elõször Irakor, majd Iránt. Innen kiindulva már ki lehetett fejleszteni egy jó kis birodalmat plusz lett végre tengeri kijáratom (nagyon fontos!)
A törökökkel folyamatosan hadban álltam, emellé betámadtak az oroszok is északról (ekkor már nem volt se Perzsia se Dagesztán<#hehe>), majd hogy még szebb legyen a kifejlõdött Maratha birodalom keletrõl támatott, szóval 3 frontos háborúba keveredtem<#gun><#boxer><#violent>
Majd amikor a törökök összes ázsiai területét elfoglaltam hadat üzentek az osztrákok is... meg mivel észak afrikában határos lettem velük a spanyolok is...<#fejvakaras>
Mivel admiralitást nem tudtam építeni és befoglalni se tudtam végig az alap hajókkal harcoltam 6th rate volt a max. A spanyol gallonok ellen annyi esélyem volt, mint a trójai falónak az escot-i derbin<#vigyor1>
Az osztrákokat a boszporusz átjáró folyamatos hajós õrzésével leszereltem, a spanyolokat Líbiáig ûztem vissza és elfoglaltam a karibi gyarmaitaikat, az oroszok Moszvától keletre lévõ összes területét elfoglaltam, India északkeleti és északnyugati részét is meghódítottam mikor kiírta a gép hogy:<#worship>
Amúgy jó lett a tengeri invázió: az indiaiak majdnem partraszálltak mélyen a front mögött Irakban (szemfüles voltam és levadásztam õket idõben) Talán a gépnek SOKKAL több tábornokot kéne használnia és akkor izgibb lenne.

iSS!

Rolika16
Már csinálják Napoleon Total War-t. Hétvégére ígérnek több hírt róla...link
Illetve neki láttak megint ETW 1.4-nek...

Nem lehetséges...
Más.
Ha a birodalom központja összeomlik, akkor a gyarmatok helyén független lázadó államocskák jelennek meg: pl. amikor Franciaország elveszti az összes európai területét, akkor hiába van Amerikában még területe kikerül a játékból és az ottani területek önállók lesznek.
A lázadó népek megjelenése az uralkodó nép összeomlása után szokott elõfordulni.

iSS!

Warton
A háború már zajlik, de arra gondoltam, hogy ilyen rebellis sereg megjelenése gyengítené az ellenséget.

Attól tartok nem nagyon lehet anélkül, hogy háborúba keverednél velük. Lehet szabotálgatni az épületeit, de elõbb-utóbb lebukik az ügynök és akkor jön a war...
Akik fanatikusak és a legnehezebben játszható népeket szeretik, azoknak szolgálati közlemény: Grúziával NE ragaszkodjunk a fõvárosunkhoz, mert ÚGY SEM fogjuk tudni megvédeni... helyette foglaljuk el Bagdadot, vagy Perzsiát<#hehe>

iSS!

Azt hiszem nem sokkal azután, hogy lement az ára az alapnak.

Warton

Érdekes csata volt a lett-litván határfolyónál. Az oroszokkal északról támadtam, míg a litvánok a hídfõnél egy elõretolt sereggel vártak, illetve a fõvárosukból még egy nagyobb támogató erõt biztosítottak. A stratégiám lényege az volt, hogy a folyót két részen keresztezem a kezdeti, gyengébb ellenállásokat megtörve, mire beér a nagyobb sereg két oldalról izzé porrá zúzom õket. Kicsit erõsebbek voltak mint sejtettem, de az ostoba AInak hála megnyertem. A tévedése az volt, hogy a csatától nagyon távol egy 13 fõs 12 lbs tüzérségi egységre ráküldött két 120 fõs militiát, amibõl az egyik megkapta a maga kartácsát megfelezvén az embereket. Mire végeztek a tüzérségemmel addigra a fõ serege nagyon súlyos hátrányba került, ráadásul a parancsnokuk is odaveszett. (Szerintem ha ezt a két egységet nem pazarolja el és a nagy csatában használta volna akkor valszeg megnyerte volna a csatát.) Eztán maradék lovasaimmal szétszórtam a két ellenséges milíciát. Érdekes, hogy a másik tüzérség ennyire nem szúrta a szemét.

Na mindegy az orosz gõzhenger ezt követõen roboghat tovább Varsó irányába.

Kérdés: hogyan lehet lázadást szítani másik ország területén? Mert a MTW2-es módszer, hogy telelököm spyokkal nem igazán mûködik.

Ja igen, hogy leszedni? Igen, a steam-es a legmegbízhatóbb verzió.

Amúgy jöhetne már valami kiegészítõ hozzá , a Medieval 2höz mennyi idõ múlva jött kiegészítõ?

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Igen, de a steamrõl lehet a leggyorsabban leszedni 😄

Te meg írd már le, géped megfelelõl-e op.rendszer. driverek...

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

A CD galaxis féle a legmegbízhatóbb verzió

Mikor akarom elindítani a demo-t akkor egy fehérség van csak és a kurzort látom és semmi más.

Valaki tud rá megoldást?
sziasztok-mi a legmegbizhatobb warez verzio mostansag-razor911 meg mindig?
kene egy link hogy honnan szedjem,koszonom

Üdvözlet!

Most már mindegy mert letötörlet.

de azért köszi
Tipikus, nekem telepítés után semmi nem indul el ami steam , újraindítás, és másodjára elindul.

Rámegyek annyit ir ki hogy elökészítés az inditásra az eltünik aztán semmi
a.carkey
Lehet, hogy:

- kevés hozzá a géped
- megakad a tûzfaladon
- ?

A medve nem játék.

letöltöttem a demot a steam-mel és nem akarja elinditani

Mi lehet a gond?
valaki tudna segíteni?????????
letöltöttem a demot a steam-mel és nem akarja elinditani
a.carkey
Pedig a palánk mindkét oldalára lehet egységet tenni, sõt, még a sorhosszúságot is be tudod lõni. 😊

"Ágyu a gyalogság mögé ugy, hogy a kartács hatótávja a gyalogság lõtávján kivül legyen egy kissé."

"Tipikus scenárió, hogy az AI elindul középfelé néha az egyik szárnyfelé, erre én a másikat beforditom ( /---I) és az "I" vel oldalról felgönygyölitem. Ennyi."

Mindezt azért, mert az alaptól meg van neki mondva, hogy elõször - ha törik, ha szakad - iktasd ki az ágyúit. Õ meg minden erejével és "tehetségével" csak erre törekszik, mégha bele is döglik.

A medve nem játék.

letöltöttem a demot a steam-mel és nem akarja elinditani pedig letöltötte a direktx-et is

mi lehet a probléma??
Ezt nem tudtam.
Warton
Ez hülyeség, mert mindkét oldalára lehet állítani egységet, csak hosszan rá kell klikkelni.

training,,,, és egy szárazföldi csata és egy tengeri.

Am a demo változatban miket lehet csínálni??

Gondolom ez is olyan mint a Rome total war csak pár évvel késöbb, ha az egész játék van meg.

De mi van a demoban??
nincs magyarosítás a játékhoz, de nem annyira bonyolult a nyelvezete, szótárral simán elboldogulhatsz, ha ennyire nem tudsz angolul.

Am a demo váétozatban mit lehet csínálni.

van hozzá magyarítás??
Nálam a standard hadsereg:
2-4 lovas
3-4 ágyú
7-10 gyalogos.
A felállás: 2-3-3-2 esetleg 1-2-3-1 vagy hasonlo, a szél mindig ferdén hátra (/---\) védi a szárnyakat. Ágyu a gyalogság mögé ugy, hogy a kartács hatótávja a gyalogság lõtávján kivül legyen egy kissé.

Tipikus scenárió, hogy az AI elindul középfelé néha az egyik szárnyfelé, erre én a másikat beforditom ( /---I) és az "I" vel oldalról felgönygyölitem. Ennyi.
Ha tul sokan jönnek, beáldozom az egyik lovasságot, mert tuti leválaszt jó par gyalogos egységet ellene.
MIndennek nem volna szabad müködni, ha a korabeli módon harcolna, a leghosszabb vonal amit tud, a szélek lovassággal védve. Ilyenkor a morál és a számbeli különbség döntene.
van pár dolog amin kár vitatkozni.
v1.3 nyomulok, fal mögül nem lõ a teljes sor.
Az AI mindenféle manõverezés nélkül, kisebb nagyobb csoportokban elindul a vonalaim felé, még akkor is ha õ a védekezõ fél.
(lehet, hogy a settlers mintájára, szándékosan gagyi az ai a könyvtári verzióknál???)

Az idéze a Zahar könyvbõl van. Szóval ha szerinte akár 5t is lehet lõni, akkor biztos ugy van.

Az MTW-ben az volt szerintem az "eredeti" 5let, hogy a Fog tipusú csatát, korrektül megcsinálták, és tettek köré gazdaságot stb. Részleteiben mind meg volt már, de õk képesek voltak 1 korrekt és jó rendszert csinálni a részletekbõl. Nonpluszultra, egész jól visszaadta a középkori csaták hangulatát.
Az RTW-ben szakítottak a RISK féle térképpel, "valós" terepen csatáztál, fejlõdött a diplomácia, a segédcsapatot irányithatta a gép és onnan jött ahol a nagy térképen is volt.
Ezekhez képest az MTW2 már nem hozott nagy ujitást, igazából egy RTW mod volt, egy sokkal gyengébb AIvel. Viszont én középkort jobban szeretem az ókornál, ezért játszottam vele.
már meg van a hiba de azért köszi
a.carkey
"Az ETW-ben meg a buta AI miatt nem érdemes erölködni, ~1100 vs. ~1500 ellen is csak simán leteszem az egységeket és az AI felörli magát rajta."

Ugye mindez attól függ, hogy mit teszel le ...

Mindegyik részben - Shogun, Med1, Rome, Med2 - voltak Ai beli problémák, de szépen csiszolódtak a különbözõ patchekkel.

A medve nem játék.

a.carkey
"A fedezék nem igazán használható, bugos. Csak az 1ik oldalról lehet mögé állni, ráadásul csak páran tüzelnek."

Na ez nem igaz!

Nálam - eredeti - ilyen probléma még nem volt.

"400 lépésrõl alig 20 %, de még 100 lépésrõl is csak 60 % a volt"

Na akkor a 200 méter az kb 45%, nem? 😊

"Az AI hülye. 😊 A lovasságot szembõl neki vezeti a gyalogságnak, öszhang nélkül vezeti a csapatokat, nem használja ki ha átszakad a vonal."

Az elsõ patchek során még valóban így volt, de ezt csak azért tette, mert alapból ki volt neki adva, hogy elsõnek a lövegeket nyírja ki. Egy ideje már nemindít frontálist, sõt ...

"A korabeli puskákkal ugyanis percenként már akár öt lövést is lehetett leadni."

Ez kicsit sok. Königgrätznél, az 1866-ban talán a legjobb európai elöltöltõs puskának számító Lorenz-puskával is CSAK 3 lövést lehetett leadni percenként. A puska azt hiszem 1854-es fejlesztés volt, szóval ez az 5 lövés/perc kicsit soknak tûnik.

"Nem önmaguktól plagizáltak, volt már ilyen, nem szégyen az ha jótól teszik és jól adaptálják."

Szerinted a MED2 az egy vadi friss, soha el nem sütött ötleten alapult? Ilyen alapon az összes taktikázós statégia visszavezethetõ a Centurionra, az összes birodalomfejlesztõs a Defender of the Crownra (de legalábbis a Santa Paravia and Fumacciora), az összes birodalomépítgetéses pedig a Seven Cities of Goldra. Ilyen alapon új ötlet nincs. (A Civilization - ie 4000tõl az atomkorszakig - sem volt új ötlet. C64-en már volt egy ilyen játék - ie 2000-tõl lehetett nyomulni és fejleszteni isz 2000ig -, de nem emlékszem a nevére, de amint eszembe jut, beírom ide.) Amúgy az Age of Sail elõtt is volt bõven hajócsatás játék (Sea Legends, Sea Dogs).

A medve nem játék.

Változott. Hátrányára. 😞

Félreértés ne essék, szivem csücske a TW, csak már nincs meg benne az a kihivás ami az MTW1-ben és az RTW-ben volt. Ott nagyon kellett taktikázni egy csatában, lehet játszani a felállással, manõverekkel. Az ETW-ben meg a buta AI miatt nem érdemes erölködni, ~1100 vs. ~1500 ellen is csak simán leteszem az egységeket és az AI felörli magát rajta.

Hajócsaták: kifejezetten imádom a vitorlás hajókat, nem 1 nem 2 makettet csináltam, sokat olvastam róluk. Pont ezért idegesítenek azok a bakik amik a progiban vannak.
Gondolom a Steam-et a C-re raktad anno, na ez hiba volt. jobban jársz ha ott tartod, ahol a játékokat, mert az összes steames cuccot magához pakolja.

Bucser
A poén az, hogy bármelyik általad említett játékkal játszottam mindig azt kívántam, hogy bárcsak benne lenne a másikban szereplõ feature. itt meg megvan egyben.

nem értem a problémádat.

Egy játékon belül RENGETEG az újítás. nem azt mondtam, hogy a világtörténelemben totál új dolgok. hanem azt hogy a Total war szériához képest totál új dolgok. És igen az Ai erõsen változott a MEd1 mEd2 és Rome óta.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

A csaták szempontjából lényegtelenek.

Nem önmaguktól plagizáltak, volt már ilyen, nem szégyen az ha jótól teszik és jól adaptálják.

Kormányváltás volt a CIVben, ott ha jól emlékszem republicban nem is tudtál csak ugy hadatüzenni.
Tengeri csata volt már régebben is pl Age of Sail.

Csaták, na ezt ne mondtad volna. 😊 Fields of Glory, Gettysburg, Imperial Glory.

(btw a vita azon van, hogy az ETW csatái semmiben nem különböznek a sorozot többi tagjának csatáitól)

http://www.abandonia.com/en/games/23/Centurion+-+Defender+of+Rome.html
http://www.abandonia.com/en/games/288/Settlers%2C+The.html
http://www.abandonia.com/en/games/549/Lords+of+the+Realm.html
http://www.abandonia.com/en/games/106/Fields+of+Glory.html
http://www.abandonia.com/en/games/142/Defender+of+the+Crown.html
http://www.abandonia.com/en/games/14/Civilization.html
Az elsõ része AOE klón, a második nem annyira. Ezért nem is lett sikeres.

Nézd csak meg: Tudom rengeteg hibája volt és a mai szemmel ocsmány. A nagy térképes stratégia vicc, de a taktikai része nekem eddig No1!

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Bucser
Melyik total war játékban voltak meg pl.: a tengeri csata, a kormányváltás, a gazdasági szerkezet ebben a formában, és persze a csaták.

Az miért nem innováció, hogyha ezeket egy játékba beteszed ahelyett, hogy külön külön alkalmazod.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Én nem találtam olyat, hogy 1 egységet upgradelni lehetne. Idõvel megkapja a tudást.
A fedezék nem igazán használható, bugos. Csak az 1ik oldalról lehet mögé állni, ráadásul csak páran tüzelnek.

Az AI hülye. 😊 A lovasságot szembõl neki vezeti a gyalogságnak, öszhang nélkül vezeti a csapatokat, nem használja ki ha átszakad a vonal.
Túl optimista vagy a 45%al. 😊
A hosszan elnyúlt vonalak a tábori és ezredlövegek tüzének fedezetében nyomultak elõre. Percenként 60-75 lépést tettek meg a gyalogosok. Amikor az elsõ vonal lõtávolságra megközelítette az ellenséget, össztüzet adott le. Ez az akkoriban még lehetetlen hatásos célzás nélkül is eredményes volt, bár a találati való színûség 400 lépésrõl alig 20 %, de még 100 lépésrõl is csak 60 % a volt.

A korabeli puskákkal ugyanis percenként már akár öt lövést is lehetett leadni. Az össztûz folyamatosságát pedig a következõ eljárással érték el: A vonalat alkotó elsõ sor, amelybe már harcedzett katonákat osztottak be, állva tüzelt. Ezalatt a második sor, amelybe a tûzkeresztségen éppen átesõ vagy még nem eléggé járatos ifjú katonák kerültek, letérdelt. Tüzelését követõen az elsõ sor a harmadik mögé lépett, a második pedig tüzelt. Azután következett, ismét állva, a harmadik sor, amelyben az öreg, sokat tapasztalt katonák voltak, akiknek ezt megelõzõen a fiatalokat hátulról kellett buzdítaniuk. Mire a harmadik sor végzett a tüzeléssel, az elsõ sor már újratöltött, és a harmadik sor hátralépésével egy idõben ismét tüzelhetett Ily módon a folyamatos tüzeléssel a gyenge lõszabatosság mellett is nagy pusztítást lehetett végezni az ellenséges vonalban. Ezt még fokozta, hogy az elsõ vonal az elsõ tûzváltás után még további, általában száz lépésnyi elõrenyomulást követõen folytatta a tüzelést, és így a második vonal is felkészülhetett a tüzelésre. A következõ elõrenyomulással már elérte az elsõ vonal az ellenséget, és kezdetét vette a közelharc a szuronnyal. A második vonal az elsõ után nyomult, ezzel pótolta a hadvezetés az elsõ vonal veszteségeit. A lovasságot, ha szükségesnek látszott, a közelharcba vetették be. A lovasok leggyakrabban vágtában, szálfegyverükkel rohantak rá az ellenségre.

Ezek csak annyiban ujak, hogy 1 játékban vannak. Külön-külön már meg volt.

Mitõl nagy ujitás, hogy mást kell fejleszteni, máskép kell gazdálkodni, kereskedni? Más, ok, de nem korszakalkotó.
A C meghajtóra akarja menteni a cuccost de nekem a D meghajtóra kéne mentenem azt hogyan tudom megcsínálni??
Hogy hogy nem csinál semmit?

Igen ott már probáltam de nem jó nem csínál semmit!

Steamrõl.

Demo-t honnan tudok letölteni mert nem nagyon találtam letölthetõ változatot