6068
  • obe
    ez durva, ilyennel nem találkoztam, én is a dart mod-ra gyanakszom

SZU:

köszi szépen, ez jól hangzik
  • Amergin
    Sajnálom, hogy nem mentettem ott egy szkrínt A játék eredeti és a Darthmod van fent. Elképzelhető, hogy csak az csinálja ezt a bugot, nem tudom...
  • Amergin
    Újabb "fíícsör" Hogyan érhetjük el, hogy az összes szövetségesünk betámadjon minket ugyanabban a körben
    Kiadom egy hajónak, hogy vegye blokád alá az ellenséges kikötőt, de az a hajó abban a körben nem jut el a kikötőig. Körváltás. Az új körben egy inváziós hajó indul katonákkal és az említett kikötőben partra teszi a katonákat, akikkel még ugyanabban a körben elfoglalom a tartományt. Az elsőnek elküldött hajó (amelyikkel blokádolni akartam) még nem lépte le a körét! Körváltás. Kör legelején feljön egy olyasmi szöveg, hogy "ha folytatod az hadüzenetet jelent! OK / Cancel" Aszondom: OK.
    Erre háborúba kerültem saját magammal!!!
    "Segítségül hívod a szövetségeseidet?" Peeeerszehogy!
    Kör végén pedig látom, hogy az eddigi szövetségeseimmel immár hadban állok.
    Ez sirály!
  • SZU
    Így működik, ahogy mondod. Egy ellenfélre ráböksz miután bekapcsoltad a fire and advance-t és azt csinálják, ami a nevében van. Tüzelnek, majd előre törnek. =)

Tehát első sor tűz, majd amíg ők töltenek, a második sor előre szalad, majd tüzel, és aztán a 3. is. Kb. eddigre a legelső sor betárazott és előre szalad. És így tovább.
  • obe
    märmint kiadom a line infantry-nek a tämadäs parancsot, erre gyalogläs közben sortüz - elöre - sortüz - elöre - stb? nem ertem, ha tüzparamcsot adok akkor nem mozdulnak, hanem lötävon belülre erö ellenre tüz zudul...vagy ez csak akkor müködik ha konkreten räbokök hogy erre az egysegre tämadäs?
  • wednes
    Medieval 2-vel viszont csak az nem játszott aki nem akart. Azon se lepődnék meg ha eredeti játékoknál viszont több lenne az Empire mint a Medieval 2.

Egyébként nekem a Rome: Total War résztől kezdve(itt kapcsolódtam be) az összes rész tetszik.
  • bgabor
    Nézd csak meg a hiozzászólások számát. Több mint fél éve kint van a játék, és még 5000 hozzászólásnál se tart a topic. A Medival 2 topic ekkoriban már bőven 15.000 hsz felett volt. Ez szerintem remekül mutataja a két játék közti durva színvonalkülönbséget, a Medieval 2 javára.
  • SötétBarom
    Fordítva. Előre mennek közben :DDD
  • obe
    hmm...nekem a kartäccsal sosem volt gondom, mindig betaläl ha lötävon belülre er az ellen, az egyik legjobb vedekezö ficsör, szämtalaszor "nyerte" meg a csatät nekem (imädom mikor lassitva megy a cucc, bele a tömött sorokba, mindig lelassitom)

sräcok:
    eleg kesön (ma) tudtam az advanced fire-t kifejleszteni, ha jol ertem az arra valo ha egy egyseg häträl akkor a hätso sor marad es lead egy fedezö sortüzet amig a többiek häträlnak, majd ezek is häträlnak?..real csatäban meg nem volt modom kiprobälni..köszi
  • ugribugri
    A fagyás, akadozás már megszünt teljesen. A majdnem agyonvert országok szívesen fogadják, (elfogadják) a békeüzenetet, protektorátust. Az AI előszeretettel tesz partra egységeket, sőt támad is tengeren keresztül. A löfegyveres lovasok végre roham előtt lőnek ahogy kell.

Az továbbra sem tetszik, ahogy szomszédos leszel egy országgal, az betámad.
    A kartács tűz még mindig fölé megy ha te lősz, és talál, ha téged lőnek.
    Az sem tetszik, hogy 10-20ágyús hajókkal lehet elintézni 80-100ágyús sorhajókat. Azt sem értem egy brigg tüzérsége mitől gyorsabb újratöltésnél mint egy sorhajó tüzérsége.

az újratöltési gyorsaság:
    Brigg: 70
    third rate:40
    Second rate: 15

a hivatásos katonáknak nem megy a tempó? akkor mit gyakorolnak?

Azt sem értem az indián íjászok tűzgyorsasága mitöl lassabb mint a vöröskabátosoké?
  • wednes
    "Most még sokat toltam a játékot.."

Rosszul fogalmaztam:
    Nem sokat játszottam még úgy a játékkal a Road..-ba kezdtem bele..
  • wednes
    Warez verzióval én igen nem játszottam, úgyhogy nincs viszonyítási alapom.(mivel a legeső virágbolti példány kivágott állandóan asztalra, játékélmény=0)
    Most még sokat toltam a játékot a Road to Independence-t játszottam szinte ki, meg belenézem a grand kampányba is pár népnél.
    Csatákba szerintem előfordulhatnak még bugok azért(olvastam más fórumokon). Én nem találkoztam velük ami engem megzavart volna, max az AL volt hülye párszor pl: négyszögbe rendezte a csapatát, mikor nem is lovassággal támadtam és egyszerűen szétlőttem őket sortüzekkel. :)
    1.5-nél sokkal agresszívabb a térképen az Al főleg nehéz fokozaton.
    Összességébe én meg vagyok elégedve a játékkal, számomra megérte a pénz, persze az akciós áron(25euró), valószínű a teljes árú játéknál még mindig várakozó állásponton lennék, főleg azért mert szűk a költségvetés játékok terén. :)
    Azt tudom ajánlani te is néz bele pl: TW online fórumára és ha összességébe olyanokat olvasol, ami számodra megfelelő, akkor döntsél a vásárlás mellett. Eredeti játéknál én is körbe járom rendesen a témát. :)
  • SötétBarom
    Én a warezzal végigtoltam egy kampányt, de rengeteg bug volt. Csatabán az útkeresés nem volt az igazi, az erődök használata igazi kínszenvedés volt. Diplomácia: AI 40 körön keresztül elfogadta-felbontotta ugyan azt a szerződést, ilyesmi.

A fő problémák már megoldódtak?
  • wednes
    Én nemrég vettem meg a játékot a steam akció keretében. Teljesen játszható a játék a tapasztalataim szerint. Nem volt soha fagyás kilépés, vagy, hogy percekig vártam volna a körre (igaz a régebbi részekhez képest tényleg lassabb a körváltás). Amit már obe is leírt az ikonok keveredése a zavaró bug, de én ilyenkor becsukom az ablakot ahol az anomália felbukkan majd újra megnyitom, tehát ettől játszható a játék, de azért ezt javítsák ki ha lehet. A demo-t próbáltam még anno ahhoz képest a gépigény is jobb lett.
  • obe
    1.5 mäsodik patch, mär majdnem tökeletes volt, mire az utlso patch ujra elbaszta egy kicsit, ujra kerssel, ikonok keverednek, ilyen aprosägok, bär ettöl meg ugynaugy jätszhato (csak egy hajomra nem szabad räkattintani mert kidob asztalra)..ezenkivül mär böven jätszhato, gondolom pär nap es kijön erre egy ujabb javitäs az orvosolja ezt az aprosägot
  • SötétBarom
    Tényleg, ezzel a résszel mi a helyzet? Hányadik patchnél tart és mennyire jó? Ezt se nyomtam nagyon régóta, de ha már közel fasza, akkor lehet megérne pár ezrest..
  • SötétBarom
    Ez mondjuk hidegen hagy :)
  • obe
    a magyarításra céloztam hogy végre 100 % os
  • TDantes
    Szerintem 100%os csoda azért mert 100%-osan magyar...

Amúgy mindenben dilettáns volt a Medi2-ben az AI.Nálam a Medieval 2 a ,,leggyengébb" epizód
  • SötétBarom
    Miért? Az ára miatt, vagy már annyi patch van hozzá, hogy szinte tökéletes? A Medieval2-t a (diplomáciához) dilettáns AI miatt untam meg..
  • obe
    ide is betolom, itt is erdekelhet valakit:

a värva värt 100 % os csoda
  • Warton
    Ott a bug, hogy

1. mégis kijött a brigád fele
    2. rengeteg időt szenvedtek a kapunál, aztán a következő pillanatban az egész brigád a falakon kívül tűnt fel.
  • ugribugri
    Hol itt a bug ha nincs nyitva az ajtó nehogymá kijöjjenek:)
  • rexsimus
    Akkor EZ a HIBA!!
    Lemaradtál, nemrég féláron volt a Steam-en.
  • rexsimus
    XD
  • obe
    akkor sajna
  • Warton
    Én inkább annak örülnék, ha az ilyen bugok végre eltűnnének.

Szintén hasonló várostromot majdnem elvesztettem, mert képtelen voltam egy tüzérségi üteget a városfalakon kívülre vontatni, mert a kapu nem akart kinyílni.
  • Lacc 88
    Nem igazán
  • rexsimus
    Eredeti?
  • Lacc 88
    Sziasztok. Jelentkezett nálam egy probléma immáron sokadjára. road to independence-ben a második részben, mikor a farnciákat kellene legyőznöm, egy idő után mikor új küldetést kapok nem tudok tovább haladni a térképen. Először megmutatja mit kell csinálnom aztán visszaugrik a bázisomra a kép és újra elsőtétül minden rész, amit addig nem fedeztem fel. De mikor hajóval vagy szárazföldön akrok tovább menni nem enged és a területek sötétek maradnak. Remélem világos mire gondolok. Van vmi megldás a dologra?. Patch-el és anélkül is ez van.
  • gallardo
    úgy tudsz vele játszani hogy nem a grand campaign-on belül hanem a road to independence-n belül ha jól emlékszem akkor a 4. menüpont.
  • rodzsi
    hm. de akkor is csak ott jelenik meg nem? szóval a grand-ba nem? mert amikor játszottam a grandba angliával akkor az indiánok elfoglalták boston-t rá két körre megjelent az usa....
  • gallardo
    úgy lehet ha végigviszed a road to independence-t.
  • rodzsi
    sziasztok
    azt szeretném kérdezni h grand camapign-ba lehetséges valahogyan amerikával játszani? mert próbáltam a lázadást mint mondjuk franciaországba de sehogy se lehetett választani h kinek az oldalán harcoljak

valami moda van rá mégis?
  • Zsil
    jonak tunik,ez csak multi?v single player is megy?koszi
  • rexsimus
    Gondolj bele, hogy a modok, nem az 1,5 öshöz készültek, így fenn áll a hiba lehetősége.
  • obe
    nem rossz, de akkor már inkább ez

neocore
  • obe
    szerintem várd meg a következő patch-et, ez igy is instabil hogy semmilyen mod-ot nem használok, nem hiszem hogy létfontosságú egy reskin

warez kérdésben nem hiszem hogy kapsz itt tanácsot, nem azé mer gecik vagyunk, hanem mert ezt elvégzi magától a steam, nem kell törődnöm a frissítéssel..már régen írnod kellett volna a steamnek (miután meggyőződtél arról hogy nem te miattad nem konnektál), hogy gebasz van simán tudják orvosolni username + jelszó birtokában...erre te feldobtál egy törtet, ami lehet hogy majd bekavar ha működik már a steam-ed újra üzemel...előbb a steam-hez kellett volna fordulnod..szerintem
  • Nos
    egy kis fantasy kitérő: http://www.worldofbattles.com/
  • Hunor1
    Hi.

Sokan írták már hogy a különböző modok zavarják a peccselt játékot.
    De mi van akkor ha a szűz játékot az 1.5 után moddoljuk?
    Mert már láttam modokat a TWC-n amire már azt írják hogy kompatibilis az 1.5 -el.Mondjuk én elsősorban az újraskinnelt egységeket szeretném berakni a játékba.

Most ne nbaxatok le nagyon de ha telepítem az 1.5 öt akoor az tartalmazza az előző javításokat is ?...igen virágbolti a verzió.Köszönhetem a fax steamnek mert egy winfos újrainstall után nem akar rendesen müködni, nem konnektál a serverrel, így az eredeti játékomat nem tudom újra feltenni !! grrrrrrrrrrr..)