Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dronkZero
Meg kell szivatni az AI-t. Belõni valahol a falat, felállni a lyukhoz egy sereg-darabbal, és amikor odagyûjti az egységeit, akkor felmászni a falra valahol a vár másik felén. Végigfutni a falon, kinyitni a kaput, bemenni lóval, stb.

Lyukhoz odatolni az ágyút és kartáccsal szétlõni a bentieket.

Bemenni csak akkor éri meg, ha már kevesen vannak. Kintrõl szép lassan fel kell õrölni a bent lévõket. Esetleg belõdözni mozsárágyúval, robbanó töltetekkel...

Falra úgy felmászni, hogy van a tetején ellenség max a legdurvább közelharci egységekkel lehet. Fulltáp lájninfantri simán felmegy parasztok közé.

Ja, és itt jönnek ki leginkább a verihárd gép morál és egyéb bónuszai, kurvasokat csal magának a rohadék.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
"és nem izgulok real time csatákra, csak jó multizni."

Akkor talán mégsem lesz érdemes megvenned. Ugyanis multizni _kizárólag_ a realtime csatákat lehet, a kampány single only.

el kell csipni, volt valameylik hetvegen akcio a steam-en, 50 % os leertekeles, igy kb 25 euro volt...ha valami ez megeri tuti az ärät<#eljen>
Legend Killer
köszi az információt. ha nem kerül sokba, akkor valószínûleg megveszem. kár, hogy steames.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Nekem egyszer fordítva volt ,egy 120 fõs sereg belefutott a fõseregembe, és nem volt kedvem csatázni, fõleg a töltögetés miatt, erre valahogy megölték a vezéremet 😄 visszatöltés után földúltam az országukat 😄

Ne lepõdj meg, ha nagyon bugos, ez a warez miatt lesz. Amúgy ha tényleg érdekel vedd meg, mert megéri, plusz nem tudom, hogy warez-zal lehet-e multizni, mert Steam-es a játék.

Legend Killer
értem. hm, medievalt kipróbáltam, aztán hagytam, nem volt elég erõs akkor a gépem, most van egy erõs. azt is letöltöm és ezt is.
oké, a kampányt végig tolom és nem izgulok real time csatákra, csak jó multizni.

aki akar, vegyen fel xfire-re majd: louie20

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

elébb játssz végig egy short campaign-t, a hétvége még korainak találnám csatározásra, ha soha nem játszottál a total war széria vmelyik részével...és különben is, én kizárólag single módban játszom, ha 2-3 országgal is végigjátszol 1-1 nagy kampányt, pár száz órát belefeccölsz<#ravasz1>, ez a játék nálam sokkal többet játszódik a nagy térképen, stratégaként órákig piszmogva a világtérkép felett <#nezze>..de biztos akad aki a real time csatákra izgul, hozzá teszem egy csatát sem nyomok el, kivétel pl egy portyázó zöldfülû felderítõ beleszalad egy nagy seregbe😊
Legend Killer
ja, lehet ebben multizni és van kedvetek majd a héten egy nagy sg partihoz?

Legend Killer
ok, köszi emberek 😄. tényleg nem ismerem a játékot, csak érdekel és kipróbálom.

Eh, hülyeséget mondtam, Special Forcest, össze kevertem a DLC-vel ami ki jött hozzá...<#falbav>

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Én tüzérségbõl legalább ötöt viszek. 2 ágyú, (24-18 fontos) egy 24fontos tarack, egy 4 inch-es mozsár, meg esetleg rakéta.

Ostromolni nem szoktam. Kiéheztetem õket, és ha kitámadnak, megverem õket. Ennyi

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Valami ostromtaktikátok van? vagy tudtok tanácsot adni?
A sima csatákat elég jól nyomom már, de az ostromokhoz sötét vagyok, mindig a géppel játszatom le.
Ágyút mennyit visztek, közelharcost mennyit visztek, hogyan támadtok, stb...
Nekem elkezdenek az emberek kötélen szépen felmászni, és rövid idõn belül lekaszabolnak mint a szart.
megy a special forces az alap nélkül. gyakorlatilag nincs semmilyen "alap", ez maga egy alap.
Legend Killer
akkor majd azt is beszerzem. kösz.

Nem.

Legend Killer
kéne1válasz.

Kimásoltam, szóval Trialleurs és azt hiszem a Chasseurs a Pied egységeknél lehet

Hát, már minden ki van fejlesztve. Ügye, itt is várni kell pár kört, csak akkor lehet építeni, amikor sáncot meg ilyesmit.

Na. Franciáknál a zöldkabátos valami tri...akármi nem tudom fejbõl a nevét egységgel lehet.

Nagyon fasza, de figyelni kell, saját egység ne legyen az akna mellet...mert a robbanás azokat is elkapja.

Én úgy csináltam a seregem elé, kb annyira pakoltam le az aknákat, mint az ellenséges gyalogosok lõtávja...ha megindulnak éppen akkor fognak az aknára lépni és felrobbani, amikor már lõnének...a saját egységeim meg biztonságos távolban vannak már.

Na mesélj, mert én eddig nem találkoztam aknákkal.

Na, végre telepíthettem aknákat. Rájöttem melyik egységekkel lehet.

Hû a mindenit! Azt a büdöskurvaélet!

116 fõs sereg, rá ment az aknákra és 49-en maradtak!!! Azonnal megfutamodtak...a mindenit neki...ez valami rettentõ brutális.

Az ellenség elsõ támadó hulláma, az összes seregének vagy a 2/3-ada megsemmisült...megfutamodott...

Hát egy cseppet hatásos!

qwertrt
Remélem nem porcelánbolt volt a ház 😊

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

dronkZero
Nem értem a problémát, miért is veszélyes ágyúval, kilométerekrõl rájuk dönteni a házat?

Én meg egyébként úgy szívtam meg egy ilyen házas témát, hogy volt egy "söprögetõ" seregem, csak lovasból állt, a lázadókat, az ilyen egycsapatos utánpótlásait, meg az esetlegesen elmenekült, legyengült "seregeket" szedtem velük össze.
Kinn a pusztán volt a csata. De volt egy farmház a térképen. Természetesen a gép azonnal megindult a ház felé, és egy csapattal bevette magát a házba. Idõlimit kikapcsolva, egységeim lõni nem tudtak...
Aztán olyan is volt, loadgame után, hogy hozzájuk csaptam egy csapat elefántot (Indiával voltam), gondoltam majd azzal kilövöm õket a házból.
Hát nem jött be. A ház pont egy ilyen kerítés mellett állt közvetlen közel, és ahogy az elefántok átugrálták a kerítést, és valahogy becsúsztak a ház belsejébe. Nemtom mennyi lehet az elefánt beltéri harcértéke, de nagyon hamar felszeletelték õket...
(Itt hagytam abba indiaiakkal a kampányt, harmadszor nem volt kedvem ilyen idétlen csatához... 😛)

qwertrt
köszi!

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

dronkZero
Van fejlõdési fa, nagyjából azon múlik, hogy érdemes-e rohamozni.
Amíg nincs szurony, addig csak akkor éri meg, ha nagyon nincs más választás, vagy több egységgel meg tudod támadni a célt, esetleg közben lovasroham mehet a hátukba.
Késõbb, amikor már bajonettzáras bajonett van, meg new model bayonet drill, onnantól kezdve a roham is nagyon durva tud lenni.

Lovasok elég gyengék szegények, általában csak az oldalról megkerülni próbáló egységeket szoktam összefogdosni velük, meg ugye a közelharcban lévõ ellenséget jó velük hátba támadni. De itt már nagyon kevés kivétellel csak könnyûlovasság van (cuirasser pl páncélozott, de az sem ér sokat), az nem igazán az elpusztíthatatlanságáról híres. (Lelövik, mint egy kutyát)
Azért hasznos, csak oda kell rájuk figyelni nagyon, a 24 fõs tábornoki csapat egy rosszul sikerült rohammal pillanatok alatt meg tud halni.
Na meg vannak a karók, amiket védekezésnél a gyalogság pakolhat ki, volt már, hogy úgy szívtam meg, hogy egy menekülõ egységet kergettem, nem figyeltem rájuk, az ellenség meg átfutott egy ilyen karós csapdán. A lovaim utánuk, aztán kb három lovas élte túl a találkozást, természetesen a tábornok nem volt köztük...

Én gyalogsággal egyébként szinte mindig megvárom, hogy az ellenség "rohamozzon" belém, jellemzõen sz*rrá lövöm, míg õ mozog (és közben nem lõ), aztán meg beleszalad a bajonettfalba... Nem szokták sokáig bírni.

Na meg a szokásos TotalWar betegség, hogy az még hagyján, hogy az AI csatában hülye, de a kampánytérképen is, és igen hamar le lehet fejlõdni a világot technikában. Aztán amikor legjobb bajonett, meg újféle bajonettroham, meg elit egységek, meg néhány csík tapasztalat, meg egy jobb tábornok így egyben összegyûlik, onnantól nemigen tétel halomba mészárolni a milíciát, meg a felfegyverzett parasztot...

Gránátosok nagyon hasznosak még. Lényege, hogy meg kell akasztani valami eldobható egységekkel (line inf) az ellenséget, hogy ne legyen "szabad" ellenfél, mindenkinek legyen már célpontja. Akkor elõre lehet rohanni a gránátosokkal, nem fogja õket bántani senki, és szanaszét lehet gránátozni a vonalaikat.

Ágyúk is nagyon jók lettek, sokkal jobbak, mint az eddigi TW-okban. A speciális muníciók nagyon nagy pusztítást tudnak végezni, hagyományos ágyúknál a kartács, mozsárágyúnál a becsapódásra robbanó muníció rettentõ hasznos.

qwertrt
Üdv! Tetszetõsnek tûnik a játék, bár RTW-rõl nehéz átszokni, ez csak egy lõfegyveres korszak már 😊 Pár taktikai tanácsot kérnék.

Fõleg a gyalogság a hadsereg gerince
A lovasság kisebb szerepet tölt be, vagy érdemes azokra is gyúrni?

Érdemes sortûz-roham kombóval lerohanni az ellent, vagy vannak körmönfontabb módszerek is?

Legend Killer
a special forces megy az alap nélkül? vagy mi ez? 😄 nem ismerem a játékot még és kipróbálnám.

én pedig, 2-3 gerendás (remélem jól mondom) milícíát, azok egyszerûen erre a legjobbak, alig esik el pár, és mivel olcsók , nem pénz újraképezi

picit off:

ma este 21.00 kor: a császár és a bérgyilkos

ha jól sejtem, akad itt egy két hadvezér, aki rajong a történelmi / kosztümös filmekért<#ravasz1>
Én vagy nagy túlerõt küldök be, vagy kifejezetten közelharci egységet és megtámogatom még valami feláldozhatóbbal, de mindig az áldozat egység menjen be elõbb.

Warton
Én tüzérséggel szoktam lõni, egészen addig, amíg az épület össze nem dõl és/vagy ki nem jönnek az épületbõl. Általában olyan távolságról, hogy jól rálássanak a tüzérek, de az épületben lévõk ne tudjanak kilõni a tüzérekre.

az AI csinál hülyeségeket... Nálam szinte minden csata alkalmával elõfordul (ha indiánok ellen megyek), hogy hozza a harcosait, aztán megállnak a tüzérségem lõtávján belül, és csak állnak, nem is támadnak. Aztán megritkítják õket, és menekülni kezdenek...
De úgy vagyok vele, hogy nem baj, ha akad egy-két ilyen bugos csapat, legalább kevesebb lesz a veszteségem 😄

Ja, egy kérdés. Képeztem grenadier osztagot, mondom az majd jó lesz, ha az ellenség elbarikádolja magát az épületekben. Hát a gránátok zápora nem hogy teljesen hatástalan volt, de még csak az épületet sem sebezte meg, egyáltalán.
Ti milyen taktikát használtok az épületek ellen? Mert tüzérséggel is veszteséges lõni õket, ha bajonettel beküldök egy csoportot akkor is viszonylag sokan meghalnak. Vagy erre nincs korrekt taktika?
Warton
Minek a tartalék?

Én soha nem nullázom le. Mindig legyen tartalék, a kincstárban.

Mondjuk már nem is tudnám lenullázni, mert 180 ezer körül van a pénzem, és 20 ezerrel nõ körönként

De mikor csak pár ezerrel, vagy pár százzal nõt, akkor se nulláztam le.

Warton
Ez miért baj? Én mindig lenullázom magam a kör végére. Az oroszokkal úgy éreztem, hogy elkezdhetem egy kicsit a gazdaságot fejleszteni és nem kell a haderõre annyit költenem, amikor sajnos beborultam skandináviában. Enyém volt Norvégia és Svédország. Sajnos egymás után a svédek visszafoglalták Norvégiát is és Svédországot is. Majd Finnország felõl egy óriási sereggel (+1600 fõs) tönkreverték a Szentpétervári helyõrséget, ami úgy 500 fõbõl állt. Így sok-sok évtized után ismét svéd zászló lobog Szentpéterváron. Úgyhogy most egy elég nagy sereget fejlesztek, ami remélhetõleg egycsapásra kétvállra fekteti a svédeket.

jah, sajna én is mindig így zárom a köreim, mindig van mit venni, fejleszteni<#nezze>..bár ehhez hozzájárul az is hogy bénán kezdtem a franciákkal
Warton
Kör vége volt.

nem állsz valami fényesen anyagilag<#vigyor3>
Nekem ez a konfigom van:

-core 2 duo E8400 3ghz x2
-4gb ram 800mhz
-1gb 4650 videokártya

És Teljesen jól megy fullon. Nem száguld a csata, de nem is nagyon akad.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

adios
Köszönöm szépen,szerintem az lesz a baj, hogy a protektorátusosat is telepítettem és bekavarhatott.Még 1x köszi ki fogom próbálni! 😊

Warton

A csata tanulsága az, hogy a mennyiségi túlerõ nem jelent automatikusan gyõzelmet. Másik tanulság peidg az, hogy pikemaneket nem szabad a tüzérség kartácstüze ellen vezetni. Pedig az AI nem szokott ilyen hibába esni, de ebben a csatában elkövette. Ráadásul még szerencséje sem volt, mert az egyik csapata elérte a tüzérséget és kézitusára is kényszerítette õket, de pont abban a pillanatban a dragonyosok a csatatér másik felében kivégezték a perzsa sereg kapitányát. Ennek hatására mindenki a perzsáktól menekülõre fogta. És nem sikerült egyetlen tüzért sem likvidálniuk. Nem értem, hogy hogy lehet az, hogy a perzsák még mindig nem használnak puskákat. Egy újonc hadvezértõl elég szép eredmény.

elindulni elundalna akár fullon is, csak nembiztos h élvezhetõen

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

A No FOW Bug-ost "telepítsd" az normálisan megy nálam, telepítésnél meg annyi maradt le a leírásban, hogy a data\campaigns\main -ba kell bemásolni. Ha a protektorátusosat akarod, akkor ot még egy scrips.valami t ki kell törölni a rejtett mappájából a C meghajtón. Nem tudom pontosan, mert ez nekem nem futott, ezért nem is nagyon szenvedtem vele. A másik simán fut vele nálam, és még a mentéseket sem kavatja mod-modnélküliekkel, csak a kalózokkal nem lehet játszani, mer tott fog of war bug van 😄

adios
Errõl a linkrõl töltöttem le és elvileg követtem a telepítési útmutatást is.

Linkeld már be légyszi, hogy melyiket töltötted le, mert szerintem azzal a verzióval van a gond(pl.: valamit kihagytál a telepítésénél). Asszem 3 lappal visszább, pont ilyen modokról volt szó, és vannak is linkek.

adios
Hali!
Letöltöttem a minden nép játszható patch-et,ám amikor elindítanék egy kampányt(pl. Dagestánnal) akkor a töltés felénél kidob a menübe. Mi lehet a probléma?(eredeti játékom van)

Nem. Kizárt.

áááá biztos hogy nem te hülye

wapolok

Hello! Szerintetek ezen elindulna a játék akár fullon is?
-core 2 duo p8700 2,5ghx2
-4gb ram 800mhz
-1gb 4650 videokártya
Rolika16
Magyar mod - A kereszténység pajzsa !

A legújabb verziójában rengeteg új egység lesz. Pár kép az új egységekrõl:
képek

Szerintem nagyon jó lesz...Most is van elérhetõ verziója, de abban nincsenek új egységek. Max pár alapjátékban meglévõ egység át van skinelve. De amúgy kilehet próbálni...

Azt én is néztem, hogy eladhatóbbra szabták Napóleont 😄