Empire: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lyukhoz odatolni az ágyút és kartáccsal szétlõni a bentieket.
Bemenni csak akkor éri meg, ha már kevesen vannak. Kintrõl szép lassan fel kell õrölni a bent lévõket. Esetleg belõdözni mozsárágyúval, robbanó töltetekkel...
Falra úgy felmászni, hogy van a tetején ellenség max a legdurvább közelharci egységekkel lehet. Fulltáp lájninfantri simán felmegy parasztok közé.
Ja, és itt jönnek ki leginkább a verihárd gép morál és egyéb bónuszai, kurvasokat csal magának a rohadék.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Akkor talán mégsem lesz érdemes megvenned. Ugyanis multizni _kizárólag_ a realtime csatákat lehet, a kampány single only.
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
oké, a kampányt végig tolom és nem izgulok real time csatákra, csak jó multizni.
aki akar, vegyen fel xfire-re majd: louie20
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Ostromolni nem szoktam. Kiéheztetem õket, és ha kitámadnak, megverem õket. Ennyi
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
A sima csatákat elég jól nyomom már, de az ostromokhoz sötét vagyok, mindig a géppel játszatom le.
Ágyút mennyit visztek, közelharcost mennyit visztek, hogyan támadtok, stb...
Nekem elkezdenek az emberek kötélen szépen felmászni, és rövid idõn belül lekaszabolnak mint a szart.
Na. Franciáknál a zöldkabátos valami tri...akármi nem tudom fejbõl a nevét egységgel lehet.
Nagyon fasza, de figyelni kell, saját egység ne legyen az akna mellet...mert a robbanás azokat is elkapja.
Én úgy csináltam a seregem elé, kb annyira pakoltam le az aknákat, mint az ellenséges gyalogosok lõtávja...ha megindulnak éppen akkor fognak az aknára lépni és felrobbani, amikor már lõnének...a saját egységeim meg biztonságos távolban vannak már.
Hû a mindenit! Azt a büdöskurvaélet!
116 fõs sereg, rá ment az aknákra és 49-en maradtak!!! Azonnal megfutamodtak...a mindenit neki...ez valami rettentõ brutális.
Az ellenség elsõ támadó hulláma, az összes seregének vagy a 2/3-ada megsemmisült...megfutamodott...
Hát egy cseppet hatásos!
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
Én meg egyébként úgy szívtam meg egy ilyen házas témát, hogy volt egy "söprögetõ" seregem, csak lovasból állt, a lázadókat, az ilyen egycsapatos utánpótlásait, meg az esetlegesen elmenekült, legyengült "seregeket" szedtem velük össze.
Kinn a pusztán volt a csata. De volt egy farmház a térképen. Természetesen a gép azonnal megindult a ház felé, és egy csapattal bevette magát a házba. Idõlimit kikapcsolva, egységeim lõni nem tudtak...
Aztán olyan is volt, loadgame után, hogy hozzájuk csaptam egy csapat elefántot (Indiával voltam), gondoltam majd azzal kilövöm õket a házból.
Hát nem jött be. A ház pont egy ilyen kerítés mellett állt közvetlen közel, és ahogy az elefántok átugrálták a kerítést, és valahogy becsúsztak a ház belsejébe. Nemtom mennyi lehet az elefánt beltéri harcértéke, de nagyon hamar felszeletelték õket...
(Itt hagytam abba indiaiakkal a kampányt, harmadszor nem volt kedvem ilyen idétlen csatához... 😛)
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
Amíg nincs szurony, addig csak akkor éri meg, ha nagyon nincs más választás, vagy több egységgel meg tudod támadni a célt, esetleg közben lovasroham mehet a hátukba.
Késõbb, amikor már bajonettzáras bajonett van, meg new model bayonet drill, onnantól kezdve a roham is nagyon durva tud lenni.
Lovasok elég gyengék szegények, általában csak az oldalról megkerülni próbáló egységeket szoktam összefogdosni velük, meg ugye a közelharcban lévõ ellenséget jó velük hátba támadni. De itt már nagyon kevés kivétellel csak könnyûlovasság van (cuirasser pl páncélozott, de az sem ér sokat), az nem igazán az elpusztíthatatlanságáról híres. (Lelövik, mint egy kutyát)
Azért hasznos, csak oda kell rájuk figyelni nagyon, a 24 fõs tábornoki csapat egy rosszul sikerült rohammal pillanatok alatt meg tud halni.
Na meg vannak a karók, amiket védekezésnél a gyalogság pakolhat ki, volt már, hogy úgy szívtam meg, hogy egy menekülõ egységet kergettem, nem figyeltem rájuk, az ellenség meg átfutott egy ilyen karós csapdán. A lovaim utánuk, aztán kb három lovas élte túl a találkozást, természetesen a tábornok nem volt köztük...
Én gyalogsággal egyébként szinte mindig megvárom, hogy az ellenség "rohamozzon" belém, jellemzõen sz*rrá lövöm, míg õ mozog (és közben nem lõ), aztán meg beleszalad a bajonettfalba... Nem szokták sokáig bírni.
Na meg a szokásos TotalWar betegség, hogy az még hagyján, hogy az AI csatában hülye, de a kampánytérképen is, és igen hamar le lehet fejlõdni a világot technikában. Aztán amikor legjobb bajonett, meg újféle bajonettroham, meg elit egységek, meg néhány csík tapasztalat, meg egy jobb tábornok így egyben összegyûlik, onnantól nemigen tétel halomba mészárolni a milíciát, meg a felfegyverzett parasztot...
Gránátosok nagyon hasznosak még. Lényege, hogy meg kell akasztani valami eldobható egységekkel (line inf) az ellenséget, hogy ne legyen "szabad" ellenfél, mindenkinek legyen már célpontja. Akkor elõre lehet rohanni a gránátosokkal, nem fogja õket bántani senki, és szanaszét lehet gránátozni a vonalaikat.
Ágyúk is nagyon jók lettek, sokkal jobbak, mint az eddigi TW-okban. A speciális muníciók nagyon nagy pusztítást tudnak végezni, hagyományos ágyúknál a kartács, mozsárágyúnál a becsapódásra robbanó muníció rettentõ hasznos.
Fõleg a gyalogság a hadsereg gerince
A lovasság kisebb szerepet tölt be, vagy érdemes azokra is gyúrni?
Érdemes sortûz-roham kombóval lerohanni az ellent, vagy vannak körmönfontabb módszerek is?
picit off:
ma este 21.00 kor: a császár és a bérgyilkos
ha jól sejtem, akad itt egy két hadvezér, aki rajong a történelmi / kosztümös filmekért<#ravasz1>#ravasz1>
De úgy vagyok vele, hogy nem baj, ha akad egy-két ilyen bugos csapat, legalább kevesebb lesz a veszteségem 😄
Ja, egy kérdés. Képeztem grenadier osztagot, mondom az majd jó lesz, ha az ellenség elbarikádolja magát az épületekben. Hát a gránátok zápora nem hogy teljesen hatástalan volt, de még csak az épületet sem sebezte meg, egyáltalán.
Ti milyen taktikát használtok az épületek ellen? Mert tüzérséggel is veszteséges lõni õket, ha bajonettel beküldök egy csoportot akkor is viszonylag sokan meghalnak. Vagy erre nincs korrekt taktika?
Mondjuk már nem is tudnám lenullázni, mert 180 ezer körül van a pénzem, és 20 ezerrel nõ körönként
De mikor csak pár ezerrel, vagy pár százzal nõt, akkor se nulláztam le.
-core 2 duo E8400 3ghz x2
-4gb ram 800mhz
-1gb 4650 videokártya
És Teljesen jól megy fullon. Nem száguld a csata, de nem is nagyon akad.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
A csata tanulsága az, hogy a mennyiségi túlerõ nem jelent automatikusan gyõzelmet. Másik tanulság peidg az, hogy pikemaneket nem szabad a tüzérség kartácstüze ellen vezetni. Pedig az AI nem szokott ilyen hibába esni, de ebben a csatában elkövette. Ráadásul még szerencséje sem volt, mert az egyik csapata elérte a tüzérséget és kézitusára is kényszerítette õket, de pont abban a pillanatban a dragonyosok a csatatér másik felében kivégezték a perzsa sereg kapitányát. Ennek hatására mindenki a perzsáktól menekülõre fogta. És nem sikerült egyetlen tüzért sem likvidálniuk. Nem értem, hogy hogy lehet az, hogy a perzsák még mindig nem használnak puskákat. Egy újonc hadvezértõl elég szép eredmény.
Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II
Letöltöttem a minden nép játszható patch-et,ám amikor elindítanék egy kampányt(pl. Dagestánnal) akkor a töltés felénél kidob a menübe. Mi lehet a probléma?(eredeti játékom van)
wapolok
-core 2 duo p8700 2,5ghx2
-4gb ram 800mhz
-1gb 4650 videokártya
A legújabb verziójában rengeteg új egység lesz. Pár kép az új egységekrõl:
képek
Szerintem nagyon jó lesz...Most is van elérhetõ verziója, de abban nincsenek új egységek. Max pár alapjátékban meglévõ egység át van skinelve. De amúgy kilehet próbálni...