6068
  • TDantes
    Kipróbáltam mennyit ér egy lovas roham, fullos lovas sereggel, egy ágyúkkal és gyalogosból álló sereg ellen. Totális kudarc, 800 lovasból alig maradt, míg a gép csak 300 embert vesztett, percek alatt oda lett a teljes támadó lovasság. Hát igen, ennyit érnek.
  • szabii98
    köszi a tanácsot:)
    a 4 darab ágyú azok egymás mellett 4, de lehet hogy ez az én felfogásom x)
    szóval akkor mind a két oldalon 1 csapat van, egy csapatban 4 ágyú.azt hiszem akkor az középre.egy hosszú védőfal szerűség az első sor(előttük az ágyú) aztán mögöttük 3 csapat lovas(a biztonság kedvéért) mindjárt csinálok még 1et.
  • TDantes
    Hát én a helyzettől függően alakítom a felállást. Amúgy mi az 4 darab ágyú? 4 csapat ? Mert 1 csapatban több ágyú van, és én inkább középre tenné, az ágyúkat.
    Mert így, az csata tér közepét be tudják lőni. Úgyis ott támad a gép. Ha az ágyúk középen vannak, nem lehet őket bekeríteni. Ha oldalt egy kósza lovas csapat kapásból lecsapja őket.
  • szabii98
    például ez a felállás milyen?(a 4 sor azt jelenti hogy kb. 4 sor van belőlük, és nagyon hosszú.)

• TDantes
    Nem-e?A tüzérség létfontosságú! Két három ágyú, kartáccsal másodpercek alatt szét szór egy nagy támadó sereget. Tarackokkal, mozsarakkal távolról lehet jól osztani az áldást, főleg az ilyen robbanó lövedékekkel, becsapódik, és 120 fős csapatból 5-10 ember máris kidől! Volt, hogy egyeten szerencsés lövéssel telibe lőttem az ellenség tábornokát, meghalt kapásból, a lovasok maradéka kapásból megfutott.

Jól használt tüzérséggel hatalmas túlerőt vissza lehet verni.

Legutóbb, erős tüzérséggel + pár gyalogossal(voltak vagy 500-an) 1400 gyalogost vertem szét.

Igaz volt olyan is, hogy a gép lerohanta a tüzérségemet, meg volt olyan is hogy rossz helyen állítottam fel az ágyúkat, így nem voltak hatásosak.
    Napoleon is úgy vezette a seregét: gyors csapat mozgások,+tüzérség+ jól összehangolt fegyvernemek.
  • TDantes
    Nálam a jól felépített sereg, mondjuk 5-6 tüzérség(ebből három ágyú, a többi tarack, mozsár, rakéta) meg a tábornok, +2 lovas. A többi gyalogság. Én legalábbis így szoktam összerakni, de a játék elején örülök ha egy ágyúm van!
  • SötétBarom
    Hát azért néhány jól időzített cannister shot komoly tényező a csatatéren :DD
  • szabii98
    Értem.
    Szóval akkor sok gyalogos és egy pár lovas+ágyúk.

Az egyik videóban volt egy ilyen háromszög alakú keret, hatása olyan mint az ágyú és úgy néz ki mint a tűzijáték ha fellövik.Az mi és hatásos-e?
  • szabii98
    Értem amit beszélsz, de minden videóban amit megnéztem lovasság volt az első támadó:S(mondjuk nagy hatása nem volt)
  • qwertrt
    Hát én úgy vettem észre, hogy a lovasság csak kiegészítő szerepet tölthet itt be... Nem tudom a hadtörténelem ezen korszakában hogy volt, de szvsz a gyalogság sokkal erősebb és hatékonyabb. Eddig én így vettem észre, 1762-nél járok. Persze mindig van 1-2-3 lovas egységem egy seregben, ha kell azzal gyorsan tudok hátba támadni, üldözni, de lovasokat közvetlenül soha nem küldök szembe semmilyen egységgel.

Hasonlóan vagyok az ágyúkkal is, kiegészítésnek jó, de nem érzem, hogy döntően befolyásolná egy csata alakulását.

Nálam a sereg alapja mindig a jó öreg line infantry, ennél eddig még nemigazán találkoztam hatékonyabb egységgel. Illetve újonnan vannak a gránátosok, amik jók, bika gránátot tudnak dobni viszonylag közelre, de csak 60 van belőlük egy egységben (ellenben a line infantry 120-an van). Illetve vannak még dragonyosok is, amiknek az a különlegessége, hogy lóval közlekednek, és adott esetben gyalogszerrel is tudnak harcolni. Még nem igazán próbáltam ki őket.
  • TDantes
    Ja, fő fegyver a lovasság? Hát egy lótúrót. Az 1700-as években lovasság? Gyalogság és erős tüzérség +minimális lovasság.
    Lehet menni Amerikába és Indiába is.
    A hajók marha fontosak, háború idején a gép blokád alá veszi a kikötőket, és máris leesik a bevétel. De amíg nincsenek erősebb típusú hajók kifejelsztve nem érdemes velük foglalkozni
  • TDantes
    Ajánlani? Hm. Kezdetnek inkább az angolokat vagy franciákat ajánlanám, azok könnyebbek. De válaszd azt a nemzetet amelyik szimpatikusabb.
  • szabii98
    Helló!
    Éppen töltöm a játékot, ha megtetszik meg is veszem.
    Olvasgattam már vagy 3 napja itt, és azt figyeltem meg hogy a kezdő csapatnak a Svédeket ajánlja néhány fórumozó.Én vagy Angol, vagy Spanyol, esetleg Osztrák szeretnék lenni, de ha a Svédeket ajánljátok akkor szerintem azzal szállnék be a "harcba".
    Állítólag ha Angliával vagyok, onnan nehéz átjutni Franciaországba a kalózok miatt?
    Szerintem a fő egység a lovasság.Ezért úgy gondolom hogy ha csatába mennék, akkor először a lovasságot, utána a gyalogos egységeket és végsőként egy lovas támadással zárjam le(persze az ágyúsok végig lőnék az ellent.)a csatát.Erről mi a véleményetek?
    És csak Indiába és Amerikába lehet menni hódítani?Vagy lehet pl. Ázsiába is?
    Továbbá a fejlesztések mennyire tudnak beleszólni a játékba, és mennyire fontosak a hajók?
    Bocsi az összekuszált kérdésekért.
    Előre is köszi a választ(okat).

• Warton
    Nem értem pontosan, hogy milyen T alakzatról beszélsz. Általában az ellenség mindig libasorba rakja a hajóit, majd megpróbálja az enyéimet körbekeríteni.

Általában van néhány rocket shippem, vagy bomb ketchem, amivel megalapozom a későbbi taktikát. Sok értelme amúgy nincsen, de volt már olyan, hogy felrobbantott egy-egy ellenséges hajót, vagy leégette a vitorláit. Én azt szoktam csinálni, hogy az ő sorával párhuzamosan két oldalról próbálok menni, de nem végig a soron, hanem kb. az első két-három hajóig, majd ott a sorba bevágva azzal merőlegesen keresztezem a sorát, amikor is egyszerre két oldalról tudok lőni a hajóimmal. Egy második szintű hajó egy közeli sorozata általában térdre kényszerít bármilyen ennél kisebb hajót, akár 3-as , 4-es szintűt is. Így egy ilyen manőverrel két ellenséges hajót likvidálni tudok. Egyetlen veszélye van ennek, ha netalán felrobban az ellenséges hajók valamelyike az magával viheti az enyémet is. De a robbanás ritka általában rocket shippek és bomb kethek szoktak ilyen módon robbanni, úgyhogy azokra figyelni kell, hogy ne ilyennél csináljam a manővert.
  • ugribugri
    A 5th rate a legjobben használható. abbó max 5 kell, de 2-3 hajóval szoktam a kalózok ellen nyomulni, de nem auton. a galleon és fluyt-okat elfoglalom a többiért jöhet a lóvé.

A AI ritkán mozgatja külön a hajóit, így könnyű a flotta elé kerülni. Ha megvan a T alakzat az első vitorláit szétlövöd, és mivel a 5th-nak nagyobb a lővávja, gyorsabban tölt ujra, és elég gyors is, szépen leamortizálod az első pár hajót, majd arréb mész és kezded előröl, míg van az ellennek hajója. volt már, hogy csak azért nyertem, mert lejárt az egy óra és nem én támadtam. a 3 hajómbol csak egy maradt, de zsákmányoltam 4-et:D
  • Zsil
    lehet folytatni 18oo után is?valaki vitte odáig?
  • Warton
    Én úgy csináltam, hogy Komit elcseréltem az angolokkal a Leeward (vagy valami ilyesmi, amerikai színtér dél-keleti részén) szigetekre. Aztán onnan szépen gyökeret vertem a kontinensen, majd újabb csereberékkel hozzájutottam New Orleanshoz. Onnan meg már egyszerű Texas vagy észak felé nyomulni. Amibe az ottani hadsereg fenntartása kerül sokszorosan megtérül. Ráadásul nem is nagyon lázadoznak ott az emberek.

Nem javaslom, hogy kisebb hajóhaddal elindulj Amerikába. Sajnos sok a kalóz, akik nem pöcsölnek sokat és 10-15 galley-el péppé zúznak, ha nem sikerül kimanőverezned őket. Én is alig tudtam lenyomni őket a 2 nd rate hajóimmal.

Amúgy a hajócsaták nagyon érdekesek. Úgy tűnik a gép a sok lúd disznót győz alapon játszik és rengeteg briget meg sloopot gyárt. Ám ilyenből kb. 8-10 kéne, hogy egy 3rd rate ellen esélyük legyen, ráadásul úgy kell manővereznie, hogy lehetőleg egyszerre lőjje a nagy hajót. Szóval én 2nd rate alatt nem is gyártok hajót, mert nincs értelme. Viszont, ha automatán játszatom le akkor nagyon nagy veszteségeket szoktam elszenvedni, úgyhogy mostanában mindig kénytelen vagyok lenyomni a hajócsatákat.
  • ugribugri
    nem kell fullos sereg a gyarmatosításhoz. lehet találni kisebb szigeteket, elhagyottab területeket, ahol. Kisebb sereggel is be lehet foglani városokat, oszt bevéded, és szépen felmorzsolod a környékbeli erőket.
  • qwertrt
    De folytatható 1800 után? Megvallom szűknek érzem ezt a 200 körös keretet, pláne, hogy tapasztalatlanságból 1725 és 1740 között szinte semmit sem haladtam előre.

Hajóhadat kell építenem, plusz egy hadsereget, ami iszonyúan megterheli megint a költségvetést, pedig nemrég álltam talpra, és elég szép, körönkénti 6-8 ezres hasznom van. Egy fullos új sereggel ez szerintem felére apad egyből.

De azért megpróbálhatom.
  • Warton
    Annál is inkább mert a gyarmatokról hihetetlen nagy összegű pénz tud befolyni, amivel a kontinensen történő hódítás is sokkal könnyebb.
  • Warton
    Párhuzamosan kell csinálni a kettőt.
  • qwertrt
    Ha eljön 1800, akkor automtikusan vége a játéknak, vagy lehet folytatni? Csak mert most 1752-ben vagyok, mire elfoglalom azokat az európai birodalmakat, amelyekkel teljes lesz a birodalmam, már ott lesz 1780, aztán nem lesz időm még gyarmatosítani is.
  • TDantes
    Itt próbáld meg

Vagy ott, ahonnan letöltötted.
  • Zsil
    sziasztok product key kéne nekem,europai t9rtlemezhez...köszi
  • sakkay
    Boldog új évet!!!
  • sakkay
    Egy brutális jó mód, mindent javít a játékon, és az egységek létszáma 250-600 főre van emelve. Nézd vissza a fórumon, találsz több infót. A you tubon meg videót. Érdemes.
  • qwertrt
    El tudja valaki mondani pár mondatban, hogy mi az a darth mod? És valaki játszik vele?
  • grebber
    Most kiszállítással együtt kb~ 5500FT
  • obe
    megnyugodhatsz, igen
  • proway
    Sziasztok. Nyugtassatok meg hogy csak a "nemmondjukkianevét"(w4R3z) verzió csinál kifagyásokat, és elég instabil is?
  • ugribugri
    ha van egy hajód, aminek 750 a lőtávja, akkor az csak akkor használható jól, ha a 400-as lőtávú nagyobb tűzerejű hajó közelébe nem kerül.
  • sakkay
    Elég nehéz , de ha kifejleszted a robbanó lövedékeket egy két találata brutális károkat okoz a nagyobb hajóknál. Ha talál..úgyhogy igen is meg nem is. Emberfüggő..
  • horthy
    Használhato valamire ez a Bombázó Ketch tipusú hadihajó ??? Eltünt nemtudom hogy az uj patch csinálta-e a levegőben felrobbano vitorlaszaggató lövedéke ? Mire jó ez a hadihajótipus egyáltalán ?? Egy ágyusorozatot kap és már robban széjjel ! Használható valami ellen egyáltalán ??
  • qwertrt
    Na, 1747-re körülbelül stabilizáltam a gazdaságot, lecsitultak a kedélyek, az elfoglalt területek lakosai asszimilálódtak, így folytathatom a pángermán terveket. Eddig München és Bécs városából ki sem mertem vonulni a sereggel, akkora elégedetlenség volt.
  • qwertrt
    Igazság szerint Erdély is nekik járt volna :P Én azt hiszem majd nekik adom, úgy fogom osztogatni a provinciákat, mint Napóleon. De Horvátországot elveszem Magyarországtól, mivel ott a horvátok vannak többségben, kíváncsi vagyok, hogy lesz-e önálló horvát állam.

Lengyelországot én is felosztom, mert halálra idegesít, hogy örökké támad, de semmi ereje sincs, és mindig elfogadja a békét. Így megy ez minden körben...

Aztán lehet, hogy Spanyolországra is ráteszem majd a kezem, elvégre a Habsburg rokonság okán talán van némi jogossága a követelésemnek :)
  • Warton
    Én meg megteremtettem a svéd egységet. Amszterdamtól Grúziáig. Mondjuk az osztrákokat hagytam hadd éljenek, el is foglalták az olasz félszigetet, viszont a magyarokat felszabadítottam és odaadtam nekik Prágát.
  • qwertrt
    Atyaisten, micsoda 10 éven vagyok túl!!! 1725 és 1735 között semmiből sem állt az életem, minthogy a Porosz királyságból kialakult Német Birodalmat próbáltam összetartani, vért verejtékezve! Fellázadt Bajorország, Würtemberg, Hannover és Ausztria, és mivel én pont ez előtt redukáltam a hadsereget, mivel iszonyatos pénzt emésztett fel, a két megmaradt sereggel kellett e négy pont között manővereznem. Minden provinciát legalább kétszer vissza kellett foglalnom!

Ráadásul elfoglaltam Prágát is, ahol végül megalakult a Magyar királyság, ez gáz, olyan rossz lesz ellene harcolni... Per pillanat szövetséget kötöttem velük, elhalmoztam ajándékokkal őket.

Egyébként világos pángermán célom van :D

1. Porosz királyság
    2. Német Birodalom

ez már megvan, a következők

3. Szent Római Birodalom vagy Német-Római Birodalom (tudjuk ez mit takar)
    4. Frank Birodalom (ezt is tudjuk mit takar)
  • Warton
    A steamnek írj egy emailt az accountod nevével és írd le, hogy mi történt, esetleg mellékelj a leveledhez valamilyen bizonyító erejű dokumentumot, számla amin megvetted a játékot, vagy a játék borítója, amin a kód szerepel.
  • grebber
    Ha nem hazudsz akkor szerezd vissza a steam fiókodat.
    Email értesítés nem volt beállítva? Ha nem akkor szopás van valóban ha igen akkor nincs gond.
  • hup
    Sziasztok!
    A következő problémám lenne! Eredetibe megvan a játék és egy pár napja Steamen megvettem az összes kiegészítőt hozzá... De tegnap feltörték a Steamem és sehogy se tudok belépni:( Nem lehetne valahogy offlinon játszani a játékkal? Már letöltöttem crackat is de mindig kidob a játék... Pls help és Boldog karácsonyt!