6068
  • szabii98
    oké.
    ilyen tapasztalatokkal már nyugodtan mernék játszani:)
    #4866:köszi, nem láttam...
    #4865:anyámék nagyon nem akarnak ilyen drágán venni, de hogy is mondjam nem is érdekel a véleményük...Vaterázok és meglesz a lé:D
    Addig meg megpróbálom a Warezt...
  • Warton
    Ahogy a helyzet megkívánja. Kis létszámú ellenség ellen igen, nagy létszámúnál kénytelen vagy őket egyenesen felállítani.
  • grebber
    Oda van írva ha továbbmész 2.95font tehát 1000Ft sincs!
  • TDantes
    Innen vedd már meg! Ne külföldről!
  • szabii98
    Mekkora lehet a posta/repülő költség?
  • szabii98
    értem.
    Akkor fél kör alakzatban álljanak a gyalogosok?
  • Warton
    Így már értem. Még sose csináltam ilyet, általában amikor hajós csatába fogok mindig én szoktam az erősebb lenni így nem szoktam ilyen kímélő üzemmódban játszani.
  • Warton
    Nagyon csúnyán helyezte el a tüzérségét. Általában emelkedő legaljára nem szabad sima tüzérséget rakni, mert kb. semmit sem ér. Kivéve, ha az emelkedőről várható, hogy az ellenség leözönlik. De ebbem az esetben nem, így történt. Mindig emelkedő tetejére, vagy olyan magaslatra, amiről jól belátható a csatatér.

A seregek felállításáról. Én mindig úgy szoktam, hogy a mozsárágyúkat egy helyre összpontosítom, általában középre két oldalt gyalogosok, a mozsarak elé sima ágyút, illetve amennyiben nincs elég normál ágyúm akkor valamilyen gyengébb minőségű gyalogságot (Militia) is szoktam tenni. Erre azért van szükség, hogyha az ellenség a tüzérséget célozná meg, akkor ne egyből őket kaszabolja le. a lovasság két oldalt. A lovasságot kizárólag menekülő ellenségek lekaszabolására, szabadon hagyott tüzérségek likvidálására szoktam használni. Amennyiben harcoló gyalogság, vagy lovasság van a közelben akkor nem is próbálkozom ilyesmivel.
  • szabii98
    értem.a végső az lesz hogy megveszem... úgyhogy mind1....
    csak legyen meg.
  • TDantes
    Hát több esélyed lenne ha megvennéd, ugyanis a warez verziót nem nagyon lehet patch-elni mert steam-es és patch nélkül szar a játék.
  • szabii98
    összekavarodtam de igazad van.
    végig arra gondoltam, de összezavarodtam.
    Amúgy van esélyem hogy amit letöltök menni fog?
  • ugribugri
    és azt játszhatod most is.... road to indepence..
  • TDantes
    A hazafi az függetlenségi háborús film.
  • szabii98
    na ugye:)
    de pl. a Hazafi c. filmben még mindig nincsenek olyan nagyon gyors fegyverek.
    Egyedül van a puskaporos meg egy másik félautomata.
  • TDantes
    Nem lenne rossz egy polgárháborús TW sem, beásni magunkat, lövészárok, aztán Gatling-al vissza verni a rohamozó ellenséget. Marha jó lenne, mert most legfeljebb a Puckle Guns hasonlít erre, de az valahogy nem az igazi. Nem is szeretem, nem szoktam használni.
  • TDantes
    Aha, de a Amerikai polgárháború az jóval később volt, és technológiában is nagyon más. Ott már ismétlő puskák, pisztolyok, Gatling-gépfegyverek voltak. Eléggé más mint az 1700-as évek.
  • a.carkey
    1 tábornok, 2 nehézlovasság, 2 dragonyos, amit használhatsz lovasságként és gyalogságként is. Főleg erődökben és rendfenntartásra használhatók kitünően, ahol ugye hol támadni, hol védekezni kell. Meg raidre. Csatában nálam ők a tartalék, és mindig bevethetőek a legdurvább helyeken.

Svédként nagyobb számú egy-egy lovas egység, érdemes náluk ezekre gyúrni.
  • ugribugri
    nekem 6csapat 24 fontosom van 2 seregben és 4 csapat howitzer. ennyit enged, de nem is kell több. két sereg hódít, mindenhol máshol minimum helyőrség. Hiába van több lóvé, katona nincs több. A gépnek is kell esélyt hagyni:)
  • szabii98
    polgárháborús filing.
    tehát nem polgárháború hanem nem tom elmondani....
    mint a függetlenségi háború(Amerika), örökösödési háború(Spanyolország).
    ilyen filinges.
    érted?:)
  • TDantes
    Világos, csak ...na mindegy, kicsit megkevertem a mortar-howitzer dolgot, nem érdekes
  • TDantes
    Milyen polgárháború?
  • TDantes
    Igen, azt tudom de ha nem tévedek a 24 fontos ágyúkat korlátozza nem? Nem lehet belőle akár mennyit építeni.

Jó cucc nagyon , az ilyen erős tüzérség, ágyúkból shrapnel-t nekik ,ha közelebb jönnek meg kartácsot, a 24-fontos howitzer-ekből meg robbanó lövedéket , annak nem tudom így mi a neve.

De a legjobb, az aknás gyalogos egységek. Egy sor akna, és a támadó sereg 40-50% kapásból meghal, ha rálépnek! Marha jó szórakozás.
  • szabii98
    Igen, ez.Ez jön be, a polgárháború...a többi nem nagyon:S
  • szabii98
    így szerintem jó lesz, de nem biztos:)
    előre is sorry ha nem jó!
  • ugribugri
    nem van még egy 24 fontos ágyú is a legvégén kapod meg az utolsó épületből jön elő.
    adfdig 12 fontos van csak

a howitzer, ből az elején van 12 fontos, majd 24 fontos
  • TDantes
    Első TW játékod? Akkor könnyűn kezd mindenképp. Pénzt minden körben kapsz, attól függ hogy áll a gazdaságod. Ha szarul áll, akkor nem kapsz semmit, hanem inkább csökken. Sereget te tudsz kiképezni a tartomány központokban, vagyis nagyvárosokban-
  • ugribugri
    a legvégén lehet a 24 fontos ágyút is kifejleszteni. kivéve a törököket, ott a 64 fontos csúcs löveg:)
  • TDantes
    Tehát na, ez a 24 fontos

Ez meg a mortar
  • szabii98

itt pl. sok a lovas egység és az nyomul előre.
    De ez vlami online battle.
    ha nem jó a videó beszúrás, itt a link.
  • TDantes
    24 fontos az tarack nem? A mozsár az a mortar(ez utóbbi fix löveg, nem lehet mozgatni) , a tarack az a howitzer és ebből van 24 fontos. Vagy rosszul tudom? Nem vagyok azért nagy fegyver szakértő.
  • TDantes
    Ne variálj már annyit. Ha mondjuk védekezel, akkor a gyalogsággal beásod magad, középre az ágyúk, mögéjük tarack, meg más ívelten lövő tüzérségi fegyver, a lovasság meg pár tartalék egység hátra. Nem kell ezt túlspilázni.
  • szabii98
    húú de nem értem x)
    én még ehez pici vok
    majd bele jövök.
    de amikor elkezdem a kampányt akkor ad sereget vagy 3-4 évig(körig) várni kell pénzre?
  • ugribugri
    Ha nincs ágyúd menj neki a vége felé valami török erőnek majd meglátod a 64 fontos-t aminek 600 lőtávja és asszem a legpontosabb is....
  • ugribugri
    Ágyúk elé csak akkor van értelme gyalogost tenni, ha mozsárral lősz, de annak rövidebb a lőtávja. Ha a 24 fontossal lősz (az szerintem a legjobb) akkor érdemes 1-2 egység ha már van light dragont tenni. mert ha véletlenül valaki átjön a kartácson a tüzérek fölött lőnek, míg az ágyúk töltenek. És főleg majd olyan pontosan mint a lővész egységek.
  • szabii98
    okos
    de van benne vlami x)
  • ugribugri
    A "T" alakzat az amikor az ellen hajója jön feléd kibontott vitorlával, ő a T szára, te pedig keresztben előtte a T teteje lövöd a vitorláját. max a második sortűzre buzkik egy árbóc. igaz, csak ha kibontott vitorlával jön akkor működik.

tehát törekedni kell arra, hogy az ellen jöjjön hátszéllel. Ehhez viszont neked gyors hajó kell. És hardon, vagy az fölött már az AI is lövi a vitörléidat, ha ő van kisebb hajókkal
  • ugribugri
    ja a gyalogság meg lövi az ágyúkat
  • szabii98
    Szerintem így lenne jó:
    Támadó:

Védő:

a védőhöz kell ágyú?
  • szabii98
    fordítva van a zászló
  • TDantes
    Jó, de ez attól is függ, támadok-e vagy védekezek. Ha védekezek is másként állítom fel a csapatokat. Meg ágyúknál, mondjuk nem érdemes magaslat , mondjuk dom elé rakni, mert akkor csak a dombot lövi.