6068
-
#4908 szerintem ingame térképre gondolt:
http://img242.imageshack.us/img242/1228/myetwmapwy3.jpg
bár sokat nem fogsz kinézni belőle. közép Európában jó nagy összevisszaság van. Poroszország a két kis sötétbarna, majdnem fekete tartomány Skandinávia alatt. -
MaRee #4907 Jobb híján ez:
http://www.euratlas.net/PHA/history_europe/europe_map_1700.jpg -
#4906 Egy térkép képet tudnátok adni?Ahol pontosan mutatja a birodalmakat. -
#4905 Ja, pont ezt csinálom sziléziában -
#4904 Most néztem körül a neten, csakis a CDgalaxison lehet kapni a játékot.
Azon kívül a külföldi legtöbb oldalon fenn van Oo
Durva:G -
TDantes #4903 Bonts le pár iskolát. Lehet túl sok van, építs helyére olyat amitől jó kedvük lesz. -
MaRee #4902 Én most kezdtem egyet a franciákkal, 1710 körül járok de szinte az összes Amerikai területemet elfoglalták a barom indiánok, nagyon idegesítőek! :D Európában először én mindíg a legkisebb államokat foglalkatom el(Genova, stb), aztán most majd átugrok Afrikába vandálkodni kicsit ;) -
#4901 Poroszország az Prussia ugye? -
#4900 tengeri csatát meg csak a Svédeknél meg az angoloknál alkalmaznék majd.
Ha jól tudom partra is lehet szállni.Azt hol? -
#4899 Poroszokkal nyomtam először, elég power népség. A line infantry úgy tudom náluk a legerősebb, szal szárazföldön nem lesz sok gondod :D -
#4898 nem baj az:)
nem szeretem a Lengyeleket annyira, ők lesznek a 2. célpont. -
#4897 Eléggé azok, már ha poroszokkal vagy, folyton powerkodnak, de nincs igazi erejük. Idegesítő, hogy folyton foglalkozni kell velük.
Amúgy nem volt olyan nehéz, ráadásul van egy rakat német állam (Bajorország, Szilézia, Lotharingia, stb.), amiket el lehet foglalni anélkül, hogy konkrétan valamelyik naggyal tengelyt akasztanál.
Egy idő után betámadnak az osztrákok is, de ez csak jó, mert el lehet happolni Ausztriát tőlük.
Tengeri viszonylatban elég bngák a poroszok, sokat kell fejleszteni, hogy egyáltalán tengeri kereskedelem beinduljon.
Viszont minden nemzetre érvényes, hogy ha hirtelen nagy területnövekedést érsz el, a nagyhatalmak utálni fognak. De ki lehet engesztelni őket ajándékokkal, én Franciaországnak adtam egy 5000 aranyas valamit (korona?), és egyből +os lett a viszonyunk. De azért kereskedni nem akar :) -
#4896 Amúgy te a Poroszokkal kezdted?Nehéz volt?Mert épp van időm, azon gondolkodom kivel legyek
Viszont én Lengyelországot akarnám előbb elpusztítani, és utána valahogy, mert áll. a lengyelek k. idegesítők.
Aztán egyesíteni a birodalmat:D -
#4895 Akkor 1 év elég lett volna, most 2 hónap elég volt hogy ideérjen a H1N1 -
#4894 Hát igen, nekem mai szemmel furcsa, mikor ma pár óra alatt ott vagyunk Amerikában, akkor viszont gondolom hetekbe tellett egy hajóút. A lassabb közlekedés meg ugye egyértelműen lassabb nemzetközi áramlásokat tesz lehetővé. -
#4893 Basszus, államformát kellett váltanom, nayon szarban volt a haza.
1766 körül jártam már, a könig fiatal, tejfelesszájú, huszonéves mandró volt. Európában iszonyatosan rossz helyzetem volt, rengeteg tartomány elkezdett újra forrongani, például Brandenburg is, pedig az tősgyökeres német föld. A bevételek a korábbi évtizedek 5-6 ezres mennyiségéről 1 ezerre apadtak, bizonyos években csődöt jelentett az állam. Ahogy megfigyeltem, ez legfőképpen a jobbágyok elégedetlensége miatt volt.
Hát fogtam magam, minden tartományban kinulláztam az adókat, kivéve Brandenburgot, ott csutkára felhúztam. 3 körnek kellett eltelnie, 1769-ben kirobbant a forradalom. Gyorsan lezajlott, a népfelkelők kicsiny csapata hamar leverte Brandenburg még kisebb védőseregét, elfogták a királyt (nem néztem végig, egy szekéren tolták egy szál pendelyben, a nép lószarral dobálta... azt gondolom biztos száműzték). Megalakult a köztársaság. Mivel a tartományok 4 körön keresztül adó nélkül voltak, a kedélyek kissé megnyugodtak. Plusz a köztársaság +2 rendet jelent asszem mindkét osztálynak. 1769 után van hogy 10 ezer arany a bevétel körönként.
Persze ehhez hozzájön az, hogy ebből rögtön feljavítottam mind az európai (éppen elfoglalták Amszterdamot), mind az indiai hadtestet, ezzel egyből 8 ezerre esett vissza a bevétel, hiszen a legtöbb pénz a hadseregre megy el.
Sajnos újra csökkenő tendencia van, mert a jobbágyság nagyon nem szeresse a reformot... Nem tudom hogy lehetne ezt kivédeni.
Mindenesetre túl vagyok egy kényszerű váltáson, és mivel csak Berlinben emeltem adót, csak ott tört zúzott a nép. Úgyhogy elég olcsón megúsztam asszem. -
TDantes #4892 Ide lassan ért el a technológiai fejlődés. Mesze van Amerika -
TDantes #4891 Nem, tévedsz. a polgárháborúban ezeket már rendesen használták. -
#4890 Hát a polgárháború 1860 és 1865 körül zajlott. Ott már erősen jelen voltak az ismétlő fegyverek, lásd pl: http://en.wikipedia.org/wiki/Gatling_gun
Én azon csodálkoztam töri órán, mikor mondta a tanár, hogy az 1871-es porosz-osztrák háborúban már a legmodernebb fegyvereket használték, mint hátultöltős puska - nekem ez olyan egyértelműnek tűnt, mikor akkor a cowboyoknak már szériatartozék volt a winchester és a colt :) -
obe #4889 nem akarok okoskodni, de én úgy tudom, hogy mind az ismétlő, mint a gattling rendszerű fegyverek kb 20-30-40 évvel az polgárháború utáni találmányok -
#4888 Az jó:D -
#4887 Egyszer fizetsz mindent amikor leszedi a számládról. 2-3 munkanap alatt itt van a játék.
Nekem eddig nem volt vele gondom. -
rexsimus #4886 Előbb, utóbb kell úgy is. -
#4885 hát ja:S
Apám azt mondja ha eladom a PS2-őmet akkor megvehetem és már van 4 jelentkező:D -
#4884 Csak az a baj, hogy itt bankkártyával, meg utalással, meg ilyen hókuszpókuszokkal kell fizetni, nekem pedig ilyesmik nincsenek... Nekem a jó öreg utánvét lenne a legjobb :( -
#4883 Most épp azzal etetem a szüleimet hogy 5 perces a warez xD
Egy nap csak 5 percet lehet vele játszani
Jövő héten 100% hogy étel lesz:) -
rexsimus #4882 #4801 es hozzászólásban, kb 5500ért van. -
#4881 hát igen csak anyámék félnek a "szállítási díj" miatt mert azt hiszik hogy 10000FT a szállítás meg 8000....olyan elavultak
De így vagy úgy meg fogom venni -
#4880 hát a The PirateBayen vannak patcheltek de nem tom mennyire jók. -
MaRee #4879 Én elvagyok a sima AI-val is, amúgy meg biztos lehet valahogy patchelni. :) Én azért nem veszem meg mert nem akarok vele neten játszani, amúgy simán megvenném.Egyedül R:TW-t nyomtam neten, de arra is youtubeon találtam egy key-t :D -
#4878 nem mindegy, hogy 5000-ért veszi vagy 8-ért.. én is UK-ből rendelem minden játékomat... -
#4877 Én is szívesen megvenném, már 5-6 ezer forintért ha lenne, de 8 ezer már túl sok kiadás egyszerre :( -
#4876 Na, azért ég és föld a különbség már az 1.0 és az 1.2 között is. Főleg AI téren javul sokat a dolog. -
#4875 5.-re....elrontottam sorry a 2 HSZ-ért! -
#4874 az jó:)
amúgy kiszámoltam, ilyen tempóval(56kb) 5re lejön a gém:D
de 100% hogy megveszem, mert útóljára az Imperium Romaniiumot vittem végig meg a Stronghold 2-t...kb. ugyan ez a feladat meg a játék, és szeretem az ilyeneket:)
-
MaRee #4873 Patch nélkül nyomom megjelenés óta, semmi baj vele. -
#4872 hát azt még meg kell fontolnom^^
de meggyőztem magam:D -
#4871 Steamen jóáras és ha kedveled vásárolgathatsz hozzá egységeket DLC ben. -
#4870 Megfogom, de a warezhoz annyit TDantes szerint azt nem lehet patchelni, azért nem:G
-
MaRee #4869 Warez témához hozzászólva:
én isohunt-ról töltöttem(kurva sokáig mondjuk mert kevés a seed), de semmi baj a játékkal soha nem volt egy crash sem.
De amúgy tényleg vedd meg eredetiben, cdgalaxison a legolcsóbb tudtommal, ennél olcsóbban nem fogsz találni.