6068
-
hornblower #5028 a lovasság tényleg hasznos. Jól lehet alkalmazni a dragonyosokat is, akik eddig nem voltak a kedvenceim; nagyobb a lőtávjuk, mint a sorgyalogságnak, két dragoon-egységgel simán ki lehet nyírni egy line infantryt, egyik szemből, a másik oldalról, a skirmish order bekapcsolva, így szinte nem is tud rálőni a gyalogság. -
sakkay #5027 Az ajándékokat erőltessed. És ne mutassad gyengének magad a határaidon. -
MaRee #5026 Köszi a válaszokat,megpróbálom észben tartani! -
#5025 Hi!
Tud valaki segíteni, hogy miért van az hogy legnehezebb fokozaton úgy érzem szinte semmit nem ér a diplomácia? Folyamatosan támadnak. Pl: Russia vagyok és Great Britain-al full zöldben voltam (jó kapcsolat) kereskedelmi szerződesem volt és csak úgy gondolt egyet a gép és a következő körben hadat üzent minden ok nélkül és mindenki folyamatosan támad. Valami tanács? Kenjem őket zsével? Akkor kb. mi az ami elég? -
sakkay #5024 Na. A lovasság nagyon sokat ér, csak kell tudni használni.
Négyszögbe nem rohanunk
Betöltött gyalogságra nem rohanunk
Emelkedőn nem rohanunk
Fáradtan nem rohanunk stb.. stb..
Rohanunk--
Megtörőben lévő gyalogosra
Háttal álló gyalogosra
mással törődő gyalogosra
Éppen elsütötteapuskályátdenemrám gyalogosra stb stb..és még sok minden van. -
#5023 A lovaság semmit sem ér a gyalogsággal szemben. Lovasságot csak akkor szabad alkalmazni, ha már a másik oldalról egy saját gyalogos egység foglalkoztatja őket, illetve ha menekülnek vagy nagyon gyenge a moráljuk és van arra reális esély, hogy a lovasrohamtól a maradék moráljuk is elszáll és elkezdenek menekülni. De abban az esetben, ha négyzet formációban állnak a lovasroham teljesen hatástalan függetlenül a moráltól, létszámtól. -
obe #5022 hmmm...elöfordulhat, ha beäll vedekezni a life guard (egyik legkemenyebb egyseg) negyzet alakzatba, annak a lo nem megy neki, es ha a 3 lovasegyseggel nem egyszerre tämadsz 3 iränybol, akkor elkepzelhetö hogy felmorzsolodnak... -
MaRee #5021 Egyre kevésbé értem ezt a játékot, nem tudom hogy van az hogy egy 20 life guard megfutamitja a 3 fullos 1 experiences heavy cavalrymat :D -
#5020 szerencsére mégse :) -
#5019 basszus, lehet, hogy nekem is ezt csinálja... :( -
#5018 ez naon faja -
rexsimus #5017 Napoleon játékmenet vidi: link -
ugribugri #5016 a galleon lőtávja 400 a brigg-é 500 a galleon sebessége 15 a brigg-é 22 hogy lő rád a galleon? Ha tud rád lőni tényleg vége. Max az első ágyúkkal teheti meg, de arra is vigyázni kell ne sokszor -
hornblower #5015 még az is súlyos, hogy egyszerre tartom blokád alatt az ÖSSZE spanyol, francia és marátha kikötőt, de látni, hogy az említett államok teljesen fullos seregei, megtűzdelve elit egységekkel fel-alá mászkálnak a térképen, míg ha bárki rááll egy tengeri kereskedelmi utamra, minuszba átesek rögtön. -
hornblower #5014 Az tényleg bosszantó, hogy a teljes hadsereg elmenekülhet egy vesztett tengeri csata után, ha akár egy hajója is van az ellenségnek, ami vitorla és ágyú nélkül el tud menekülni. Az sem egészséges, hogy a bomb ketch se tudja megállásra kényszeríteni, ha már routingol, és nem megadja magát, hanem menekül.
Az sem tiszta, hogy az új amerikai spec egységek közül párat nem hajlandó behozni a program.
-
MaRee #5013 És azt mégis hogy?
Nekem 1 lövéstől már route van, kettőtől meg felrobban -
#5012 Az, pl. ha új kör jönne akkor a zászlók olyan bugosak hogy néha elhánynám magam -
#5011 Felháborít, hogy steamen 50e. Viszont van total war megapack 60e-ért, és abban benne van ha jól láttam az összes rész :) -
#5010 Én is pont így voltam vele, de aztán "megtörtem" és megvettem. -
#5009 Szart sem ér, full bugos a warez release, ráadásul nem lehet patchelni. Az a baj, hogy 5k a lélektani határ, amennyiért vennék ilyet :DDD De mosmá annyira bassza a csőrömet vagy 2 hete, hogy meg fogom rendelni :D -
#5008 Igen!De elég durva hogy feltudták törni! -
MaRee #5007 Szerintem rohadt szar ez a steames rendszer, inkább maradt volna a régi. -
TDantes #5006 Hát igen. Steam-es. Ami egyrészt előnyös is, de másrészt meg marha szar dolog. -
#5005 Bazmeg télleg :|
El is felejtettem, hogy steames. -
#5004 Mindegy. ESF Editorral kikapcsoltam a Fire and Advance techet. Azóta tökéletes. :D -
#5003 Eredeti. Jóhogy. -
TDantes #5002 Már hogy lenne? A játék aktiválva van mindenkinél a saját steam-fiókjával. Gondolod, hogy valaki a játék mellé a steam-fiókját is oda adja? -
#5001 Nincs valakinek egy eladó példánya kedvezményesen? :] -
ugribugri #5000 pedig mekkor feeling... nincs annál jobb, mint kettő brigg-el lenyomsz kettő galleont:D Ha sikerül:D:D:D -
#4999 Hogy nekem mennyire nem volt még késztetésen tengeri csatát játszani... Mindig automatán nyomom. Szerintem egyáltalán nem tetszene. -
ugribugri #4998 a 10 fős evezős gálya is átvisz Amerikába vagy 2-3000 embert attól függően mekkora a csapatlétszáma...:D
minden flottába tarts egy gyors hajót, ami (nálam egy brigg) nem csatázik tevékenyen, de elkapja a szökni akarókat. Ha mást nem is tud, utoléri, szétlövi a vitorlákat, és akkor a nagyobb hajókkal el tudod foglalni, vagy sűllyeszteni -
ugribugri #4997 azért ha küldetést teljesítenéd és New Spain csatlakozna lóvéval is jobban jönnél ki:D az Afrikai gyartmatok sz...rt se hoznak csak lázonganak... -
MaRee #4996 Na én ma megvettem a játékot és próbára tettem magam multiban, gondoltam ha a very hard aikat fél kézzel verem, itt se leszek olyan rossz.
Hát, lófaszt.Nem tudom hogy én vagyok ennyire béna vagy az ellenfelek voltak túl prok, de 8 játékból 1et nyertem.Eddig 1.0-val játszodtam csak, így 1.5ben nem tudom mit balanszoltak meg hova, de nem értem miért futamítja meg 1 csapat sima milicista a 2 csapat upgradelt regiment of horsemat, meg stb :D
Alig vártam már hogy legyenek új mapok is amin játszhatok, hát inkább maradtak volna a régiek.. Egyszerűen nem tudom ki találta ki ezeket, de nagyon rosszak.Fél óráig az egységeket pozicionálni mert minden dimbes-dombos, pocsolyák mindenhol, semmi nem úgy áll be ahogy kéne..
-
#4995 Belefutottam egy elég súlyos hibába az előbb. A sztori csak annyi, hogy a svédekkel vagyok és a Maratha Konföderációtól elfoglaltam az utolsó földközi tengeri kapcsolatát is Grúziát. Nos, a konföderáció egy elég tápos kis kikötőt rendezett be a területen, ahol második szintű hajókat is tudott gyártani. Le is gyártott két flottányira való hajót, ám ezek vegyesen második szintű és ennél kisebb, főleg négyes szintű hajókból áll. Az egyik flottájába még egy nagyobb hadsereget is helyezett, hogy azzal valahol, ki tudja hol partra szálljon. Nekem csupán csak egy flottám tartózkodott a térségben, amit rögtön a "hadsereges" hajónak irányítottam. A hajócsatát természetesen megnyertem, viszont itt jött a bökkenő. Az ellenséges hajók közül egyetlen 4-es szintű sikeresen megmenekült a csatából (sajnos nem sikerült utolérnem). Az én teljes megrökönyödésemre a teljes hadsereg rajtamaradt. És hogy még jobban fokozza a mérgemet a következő körben partra szállította Szíriánál. A hadsereg teljesen fullos volt, egyetlen karcolás sem volt egyik egységen sem. Ez azért nem túl reális valjuk be őszintén. Eleve egy 4-es szintű hajóba, ami amúgy szanaszéjjel lett lőve hogyan is fér be ~1000 fő? -
#4994 Na.
A tesztnek vége van:)
Most elkezdtem egyet a Spanyolokkal, ezzel szeretném végig vinni:D
Szövetségeseim:
New Spain
Venice
France(igen hasznos szövi! megengedi hogy ha támadnak oda meneküljek a területükre.Velence ezt nem engedi meg:S)
Földbirtokaim:
Az eredeti Spanyol területek+Észak Afrika Nyugati része és Genoa v. mi. -
MaRee #4993 Legfrissebb patch fel van rakva? -
#4992 Nálam nem lő felváltva az első három sor ha megvan ez a fejlesztés. -
MaRee #4991 Nekem simán jól működik. -
#4990 Másnál is bugos a fire by rank ha az fire and advance ki van fejlesztve? (nem lő csak az első sor ...) Darth Modnál, simával nem próbáltam -
ugribugri #4989 Hali használ valaki HD 4670 1GB DDR3-as kártyát? ha igen leírná hogy megy vele a játék?