6068
  • rexsimus
    A mentés mappát is kitörölted, már mint a helyéről, mert lehet ott van a hiba.
  • garke
    Hello!
    Olyan problémám van, hogy nem indul el az eredeti játékom pedig elötte hibátlanul futott de egy ideje mindig kiirja hogy az adatok valoszínűleg elvesztek vagy mi pedig nem töröltem ki semmit és már többször újratelepítettem a játékot. Pedig fel van updatelve is meg minden.
    Nem tudja valaki, hogy mi lehet a probléma??
  • Warton
    Fejletlen, kisebb városoknál le lehet venni az adót, akár 0-ra is, de egy Moszkva nagyságúnál már nem.
  • ugribugri
    a total war-on írtam egyszer. nem volt egyszerű, de működőképes a dolog. auto csata nem volt. mindenhol túlerő ellen kellett nyomulni személyes irányítással.

A poroszokkal nemrég kezdtem egy próba kampányt észak-kelet poroszországot elcseréltem rögtön Prágára, még az első kör előtt. Nem kellett sokat várni az Osztrákokra körváltásnál, már kérték vissza, mivel nem adtan hadat üzentek. A Königsbergböl visszavonuló seregekkel a Silesiát foglaltam el, így nem támadhatták Prágát, mert Sileziát akarták visszavenni, tehát volt időm oda helyörséget állítani. A Lengyelek hirtelen el lettek foglalva észak-kelet porosz országgal, tehát hadba léptek Ausztriával. És mivel a protekturátusukat nem piszkáltam, nem is támadtak. "A Berlini sereg fedezte Siléziát ha a Lengyelek megérkeznének" Így már mentem is neki Pozsonynak, és ugyan azzal a lendülettel Bécset is lenyomtam. .Ausztria kiesett.

Közben azért Bavaria ellen kellett védekeznem Prágában, de az megoldható, mivel az elején csak a poroszoknak van szuronyuk, így a szurony rohammal elég nagy túlerő ellen is lehet nyomulni. minimális helyörséget hagytam Pozsonyban és Bécsben, és irány Bavaria. Majd pár kör "pihi", míg a lázadásokat mérsékeli az ember. Persze hannover megérkezett addigra, így a lázadozások végén a sereg ment Hannoverbe.

Nos innentől kicsit furcsa a dolog, mivel nyugatról nem akart támadni senki, Hollandok Franciák kereskedelmet kértek, az Osztrákok és a Lengyelek pedig egy oldlra kerültek és megszünt a két tűz között hadakozás. persze a Lengyelek is beköszöntek, de így már egyszerűbb volt velük hadakozni, mert közben az osztrákokkal is el voltak:D

Kb a 20. kör végére elértem, hogy nyugalom van és csak egy irányba kell hadakoznom
  • szabii98
    Gyerek:D

1705ben vagyok.
    Kelet poroszország elbukott, majd még vissza kell szerezni:S
    Dánia nincs többet, Prága 1 kör uralom után újra Ausztriáé.
    Következő céljaim:
    -Kelet Poroszország visszaszerzése
    -Ausztria elfoglalása
    -Lengyelország tolása
    -Countlourd vagy minek hatástalanítása(tökre idegesít:G)
    Sok dolog, legalább 10 éve(kör) lesz.
  • ugribugri
    nem tart sokáig a lázongó állapot
  • ugribugri
    a jelentéktelen városoknál a lázadás is jelentéktelen:) ha adó emeléssel rásegítesz nincs épület sérülés, rögtön lázadás van amit ha leversz, nagyobb a békesség, és nem tart sokáig.

Az amerikai gyarmatoknál nincs ilyen ott addig van a sereg a városban mig pótlom a létszámot. ott tényleg nincs értelme az adónak. Több értelme van az adó csökkenésnek, mert hamarabb lesz új város ami bevételt hoz.
  • obe
    na de kollégák, sokkal olcsóbb az a megoldás, ha a város 2-3 körön át nem fizet (kisebb városról beszélek, ami körönként 4-500 pénzt hoz), mintha 2-3 épület megsérül, javítások horribilisek, van hogy egy komolyabb riot után 5-6000 pénzt is kipengethetsz javításra..természetesen nem minden esetben, de például a sok kis fejletlen amerikai város, franciáknak legalább 10-12 ilyet kell elfoglalniuk nagy kampány során, alig hoznak elfoglalásukkor 2-300 pénzt

• ugribugri
    és persze az elfoglalt várost ujjá kell építeni... azt pedig az ADÓ-bol lehet.
  • ugribugri
    Szerintem sem érdemes adót levenni. Ha lázadni akarnak lázadjanak. a várost elfoglaló erőnél még nem láttam erősebb lázadó csapatot. mármint személyes cirányítással könnyen leverhetők, rádásul, ha levered a lázdást, sokkal hamarabb lesz nyugalom. Némelyik város akár 5-10 körön keresztül is lázad, és ha csökkented az adót tovább tart. emeld az adót, lázadjanak levered és jöhet a normál adó, és min. helyőrség, és max 5 körig kell maradni a seregnek.

• qwertrt
    Ezt meg kell cáfoljam, mert bizony én a korai időkben, mikor még gyesza állam voltam, csak így tudtam egyszerűen megtartatni a hódításokat. Ha meghagytam az adót, akkor lázadtak, forradalom, szabadságharcos sereg, visszafoglalja a várost. Ha 2-3 körön keresztül szüneteltettem az adót, akkor jóval kevesebb intenzitással lázadtak, annyira, hogy szabadságharcos csapatok sem alakultak.
  • Warton
    Nem szabad adómentességet adni. Teljesen felesleges, mert ígyis-úgyis lázadni fognak, csak annyi lesz a különbség, hogy kevesebb lóvéd lesz a rebellió okozta károk, veszteségek helyreállítására. Én azt mondom, hogyha elfoglalsz egy területet és a nép elégedetlen a sereget ott kell hagyni, a rebelliót leverni, ha van iskola azt lerombolni és a helyébe kocsmát építtetni. Az adót nem szabad berhelni, illetve csak akkor érdemes, ha nagyon kevés bevétel jönne be, pl Komi vagy egyéb jelentéktelenebb tartomány esetén. De pl. a moszkvai 10000-es adót nem szabad elengedni.
  • MaRee
    Mostezmi?Meghogy?Megmiértitt?
  • szabii98
    off+ban
  • obe

• rexsimus
    De baj!
  • owen20
    sziasztok!
    ide irok remélem nem baj!
    olyan problémám van hogy feltettem a játékot nem ps2-höz köthető sima pc-s game és amikor tegnap elinditottam semmi baja nem volt ma inditanám és hibát ir ki alkalmazás hiba valami memóriacímre nem tudott írni vagymi
    ez mitől lehet?
    Word Championship Snooker 2004-es game
  • obe
  • szabii98
    Húhh ebből már most megtudtam rengeteget:D
  • szabii98
    köszi, átolvasom:)
  • obe
    np

nekem sokat segített ez a guide az elején, olvasd át, alapos, tömör, az én gyenge angoltudásommal is érthető faq:

empire tw guide
  • szabii98
    értem.
    elég lett volna a webfordítót használni:/
    én meg itt cicózok:G
  • obe
    ha ráhúzod az egeret a városra úgyis mutatja hogy elégedett-e a 2 osztály, vagy sem, ha lázadnak húzd lejjebb az adót, nálam általában a plebs a lehető legkisebb adót fizeti, a nemesség pedig a maximum alatt 1-el...ha sorra fejleszted a gazdaságot/ipart, egyre elégedetlenebb az alsó osztály...a nemességgel nem nagyon kell foglalkoznod, az ő csuszkájukhoz nem nagyon kell nyúlni, a pórnép az akivel hamarabb gondod támad, inkább rájuk figyelj a játék folyamán

ha pl egy frissen elfoglalt várost nézel, ott a lakosság eleve elégedetlenebb, mivel új zsarnok ült a nyakukba, itt hiába állomásoztatsz teljes sereged, pipák maradnak több körön át...én ilyenkor pár kör erejéig adómentességet adok nekik, ez segít a legjobban...ja én ne felejtsd el a vallási épületeit lerombolni, és saját templomod felhúzni..
  • qwertrt
    jól van, hát el volt a legeslegelső kampányom, az elején elég sok mindent elszúrtam, részben tapasztalatlanságból, amiket a következőben már nem fogok elkövetni. De nem is hagyom abba 1800-ban, folytatom valameddig 1830-ig.

Kár, hogy a jobbágyfelszabadítós, polgárosodós társadalmi változásokat nem kalkulálták jobban bele.
  • TDantes
    1790? És ennyi gondod van? Tíz év és vége. 1790-re már szuperhatalmi státuszban szoktam lenni, és ha valaki megtámad, annak maximum három körön belül vége is.
  • szabii98
    nem:D
    na mind1 jönnek ezek maguktól:D
    már van vagy 8 szövis:D
  • qwertrt
    Ha nem tudsz angolul, ne kezdj bele szerintem. Remélem nem akarsz minden lépést megkérdezni itt, egy kis képecskével mellékelve :)
  • qwertrt
    Csak az a baj, hogy jelenleg hadban állok az európai német hercegségekkel (csinálom a nmet egységet), Amerikában van egy hadseregem, meg Indiában két nemzettel is acsarkodok, Franciaország 2-3 körönként hadat üzen, nem hiányzik még egy háború egy ekkora birodalommal... Ráadásul azt vettem észre, hogy olyan nehéz békét kötni, ebben megint hülye irányba mente el a fejlesztők. Magyarországgal 1740 óta hadban vagyok (most 1790 van), ő se csinál semmit, én se csinálok semmit, de az istennek nem kötne békét. És az a vicc, hogy nem is én robbantottam ki a háborút, mert a Habsburgoktól elfoglaltam Pozsonyt, az fellázadt, így lett Magyarország, és egyből háborúval kezdtük.
  • SötétBarom
    Steamen néztem :O

De tényleg, cdgalaxis 8k ... hm. HM. ..
  • szabii98

Itt?Hogy tovább:)?
  • MaRee
    wtf 50 euró, cdgalaxison kb 7000Ft.Szerintem ez nem nagy pénz egy ilyen játékért ;) Ennél olcsóbban úgysem lesz.
  • ugribugri
    kár erölködnöd a törökökkel, ha már horvátországot elfoglaltad akkor mellettük vagy, és hadat üzennek két három körön belül. legjobb horvátorszából lenenni Görögbe, ami útban van folgald el, és tied az Adria. így lesz egy csomó kikötőd és lehet flottád is
  • ugribugri
    a serleg alatt meg szövetséget kereskedelmi egyezményt tudsz kötni
  • ugribugri
    alul középen a serleg és az óra közé katt és ott a feljövő ablakban a második fül
  • szabii98

Itt keressem?
  • SötétBarom
    Én többnyire úgy próbálok játszani, mintha valóban emberekről lenne szó. Értem ezalatt, hogy igyekszem elkerülni a szükségtelen vérontást, folyton tárgyalok az arcokkal, és ha lehet, akkor inkább afrikára meg a tengerentúlra korlátozom a vérengzést :DD

Amúgy ha valaki beleszalad egy akcióba, szóljon, mert meg akarom venni, de steamen még mindig 50e.
  • owen20
    sziasztok!
    ide irok remélem nem baj!
    olyan problémám van hogy feltettem a játékot nem ps2-höz köthető sima pc-s game és amikor tegnap elinditottam semmi baja nem volt ma inditanám és hibát ir ki alkalmazás hiba valami memóriacímre nem tudott írni vagymi
    ez mitől lehet?
    még1x bocs hogy ide irok de lehet valaki tudja ezt!
  • qwertrt
    Na pl. az RTW-ben én sem csináltam ilyet, csak zúztam :) DE az más korszak volt. Itt az elején pl. a poroszokkal különösen óvatosnak kell lenni a nagyok mellett. Aztán ahogy növök, törvényszerűen utálnak meg a nagyhatalmak. Nem akarok többfrontos háborút.
  • MaRee
    Én sosem taktikázom ennyire meg nem megyek bele a diplomáciába, aki nem tetszik azt leigázom és pont.:) ETWben ha jól emlékszem még csak szövetséget sem kötöttem soha :D A Brit kampányomban szinte mindenki az ellenségem, mégis enyém szinte egész Amerika,Európa és Afrika :D
  • SötétBarom
    :D