6068
  • markus3
    és mit kell csinálnio h végig menjen 1 kör?
  • markus3
    és hol lehet adót növelni???
    toom h hülye vook de ez az 1. ilyen játékom
  • markus3
    és az meddig tart???
  • Kurfürst
    Elég jó a battle AI, nagyon tetszett, nem hittem volna hogy ennyi év TW után még meg tud szorongatni, a Shogun óta nem éreztem ugyanezt.. borzasztó sokszor vesztettem csatát a régi TW-hoz képest, egyenlő erőviszonyok mellett. Itt vannak pl. a hollandok, háborúba keveredtünk, küldök egy fullos sereget Hollandiába - megtámadja, épp hogy sikerül kicsikarni a győzelmet, jön a következő serege - tuti bukás. Máskor pedig már az első csatában feléjük billen a mérleg (pedig még ranked fire-t se használ a gyalogsága, ellenben valamiért nagyon nagyon jó közelharcban (pedig van socket bajonett, bajonett drill stb.). A legutolsó csatát majdnem megnyertem, két serege közé préselődött a seregem, sikerült az egyiket addig feltartani, amíg a másik seregét megvertem, de utána láttam hogy ömlenek be az erősítései és vége a dalnak.. apropó, jó ez a régi-új erősítés rendszer, elhúzza a csatát, kicsit reálisabbnak is érzem, mint az egymásnak esik a két teljes sereg, és 5 perc alatt lerendezik az egészet dolgot.

Ezt eljtászottam néhányszor, legalább 5000 embert veszítettem így félgőzzel csatázva, amíg rájöttem hogy ez így nem fog menni egyszerűen, nem lehet egy sereggel világot hódiítani mint régen.. ezért - mivel elég jól állok, körönként 20 000 pénz jön be - a 3. osztályú sorhajókból álló "nagy" flottámmal elvágtam a kereskedelmi útvonalait (kicsit csalódás volt hogy a hollandusoknak nincs erős flottája), és ráküldtem 3 teljes sereget (neki addigra már csak kb. 1,5 volt) és ostrom alá vettem mindhárommal Amsterdamot.

Mivel ilyen erőviszonyok között vesztés kizárva, poénból megostromoltam az amszterdami csillagerődöt, háát elég komoly, szemét módon kitalált építmény. Meg is kapta a general a "bloody" becenevet, tekintve hogy egy sereg majdnem teljesen kipusztult a folyamatban.

Szóval jó ez, tetszik, a legjobb hogy viszonylagos béke honol a világban, működik a diplomáciai rendszer, és respektálja a gép hogy a világ nagyobbik része szövetségesem.
  • Curesz
    te jóég xD az 3 kör-t jelent:)
  • markus3
    ha rámegyek az épületre és kiírja h pl:3 akkor az mit jelent??-3 percet vagy 3 órát vagy mit?
  • bgabor
    Érdekes, én a te viselkedésedet érzem pitiáner arroganciának.
    Egy olyan ember arroganciájának, aki azt mondja "bezzeg én megtehetem hogy megveszem az eredti vadiúj játékot tizenakárhányezerért, mekkora jófej törvénytisztelő arc vagyok már, a többiek meg, akik ezt nem engedhetik meg maguknak, azok ne játszanak" "Én jó helyre születtem, ezért nem jelent gondot az új játék megvétele, a többiek meg ne játszanak egyáltalán" Ez vagy te.

Csakhogy attól még hogy neked ilyen pökhendi idióta hozzáállásod van, attól ez még magyarország marad, a szegénység, a kétségbeesés és a birkaszellem országa, ahol tudod nem úgy működnek a dolgok mint nyugaton.

Úgyhogy elmész te a fenébe, ahová való vagy, ahogy erre már itt jónéhány fórumozó felszólított.
  • Slewy
    csak rake van? külön spy nincs???
    mert nekem eddig nem sikerült "csinálni".
  • Cat 02 #1620
    Hm, beküldtem a kémem elllenhez, és csomószor kiírja h succes, de akkor mit is kapok ? Technológiát lehet kémlelni ?Illetve kihívni ki tudom onnnan ?
  • Slewy
    A rank fire nekem nagyon is működik, techológiáért eladtam egy régiót a frenciáknak, am it hamarosan vissza is foglalok :D
  • Cat 02 #1618
    Ha rákattolsz kiírja... ám pénzt farm építésével, adó növelésével tudsz szerezni.
  • markus3
    segítség!!!
    hogy lehet pénz gyűjteni(szerezni)?
    és ha felakarok építeni egy épületet az meddig tart?(hova van írva h meddig tart)?
  • Warton
    Nekem akkor lépeget ki, ha Siléziában ráklikkelek az egyik városra. Reprodukálható hiba.
  • a.carkey
    Ha van is kapacitásod újabb trade slotra, nem biztos, hogy neki is van, vagyis az általad keresett birodalomnak lehet, hogy tele minden trade slotja. kb.
  • Pleomax365
    Sziasztok!
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy mért van az hogy nem enged több birodalommal kereskedni?? Olvasom én hogy, teljes kapacitás...de a nagy angol tudásomnak hála, nem tudom hogy mire értendő...)

Válaszotokat előre is köszönöm!
  • Cat 02 #1613
    14-16 gb
  • Djuree
    mennyit telepít fel a gém?
  • Rolika16
    Jövő héten jön ki ETW-hez egy patch.
    Most volt steam frissítés,vmi bugokat javított ki ETW elindításánál.
  • Walcon
    Eredeti (Special Forces Edition) kiadványnál váratlan leállást és kilépést tapasztaltam jellemzően a diplomáciai tevékenységnél! Olvastam, hogy jön egy patch a steam-en, ami talán már elérhető, csak nekem nem sikerült még elérni. (állítólag ez automatikusan megtörténik a letöltés)
    Ki mit tud erről? THX
  • sakkay
    Oda teszi ahol a steam is van.
  • reger
    bocs hülye kérdés volt rájöttem elnézést:D
  • reger
    c:\-n kívül más partícióra hogy lehet felrakni ?
  • TDantes
    A rank fire egyébként nem tudom..de nálam nem működik pedig azt hiszem kifejlesztettem.
  • Gideon Wieth
    pls help
  • a.carkey
    + három oldalnyi infot olvass vissza!

Lesz szó rendfenntartásról (dragonyosok) és kereskedelemről (kereskedelmi utak).
  • a.carkey
    Guardold. Akkor nem mozdulnak. Közbe rank fire (increase rank) és (increase file) a kis füleknél, és visszarendeződnek alakzatba. :D
  • SötétBarom
  • bgabor
    Én a medieval2-ről beszéltem, az Empire-ről még nem nyilatkoztam. Azt még csak holnap fogm kipróbálni.
  • Taibi
    Jól van, akkor belevágok abba, köszi a válaszokat!
  • Cat 02 #1599
    Hát ennyire nem, de azért sokat segít.
  • Averna
    Szerintem tóld végig, nagyon hasznos lesz a későbiekben.
  • McCartman
    milyen nehezsegen tolod?:)
  • Taibi
    Tutorialt megcsináltam, a Road to Independence is ilyen szájbarágós?
  • Cat 02 #1595
    Road to independence/Tutorial-t told végig.
  • Taibi
    Üdv.
    Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami általános útmutató leírás a Total War-hoz, hogy mégis mikre kell odafigyelni, miket kell fejleszteni, tippek-trükkök, stb.?
    Elkezdtem játszani, de nem igazán látom még át a dolgokat, nem vagyok gyakorlott az RTS-ben. :)
  • SötétBarom
    Ha kiéhezteted őket, előbb utóbb ki kell támadniuk, tulajdonképpen mind1, hogy mikor :) Ugye ha nem támadnak ki, az adott számú kör után (ameddig kihúzza a település ostrom alatt) automatikusan vesztenek (ha jól emlékszem..)
  • Gideon Wieth
    valaki segítsen. felraktam a steam-et fut is de ez még mindig running steam-et kér hogy hálozaton játszhassak
  • Cat 02 #1591
    Hm ? Ezt kipróbálom majd :D
  • Hunor1
    @ ANULUUU !!
    Hello, nah végre valaki aki használja a négyszöget! Egy csatámban az angol line inf négyszögét támadtam 1 gránátos egységgek + 1 dragonyos egységgel ..és túlélték..! Sőt az én 2 egységem megfutott !! Dyönyörű !!
    CSak azt nem értem amikor én állítok négyszöget az nem olyan stabil../igaz csak amcsik/ Na meg az nem tecc hogy ha lövik őket akkor folyton rendezik az alakzatot, és így alíg tüzelnek az örökös mozgás miatt!
  • RedRiot
    Érdekes ez az AI. :/ Road To Independence-ben most jutottam el odáig, hogy egy francia erődöt kell elfoglalni a Niagaránál. OK, odamegyek, ostromzár alá veszem úgy 1100 emberrel, de nem támadok.

Erre a következő körben a franciák eldöntötték, hogy ők most kirohannak a várból, és megtámadnak. 650 emberrel. Baromi gyenge támadás volt, semmi kohézió nem volt az egységeik között, könnyen ki tudtam alakítani olyan helyzeteket, hogy többfelől tudtam tűz alá venni őket.

A franciák butasága ellenben igen erős elszántsággal párosult: 6-an élték túl a hentelést. :)))

Amit nem értek, hogy miért nem maradtak a várban? Valamivel több esélyük lett volna...