6068
  • smusher
    Hú, baszd meg, te okosabb vagy, mint a fejlesztők
  • smusher
    Sztem te nem kicsit vagy köcsög, hanem nagyon. Ez nem a wareztopic, és ha kérdésed van ilyen téren, menj a torrentoldalra, ahonnan leszedted, húgyagyú.
  • Berv
    Ki van kapcsolva, így ilyen hosszú :)
  • Bitaboy
    Valahogy be lehet menni a városaimba?
  • SZU
    Hali!

Játszottam pár órát a törttel, hogy megnézzem milyen lett!
    Hát elsőre eléggé bejött, bár van pár apró érdekessége.

Pl.: minek van az egységeknek lőszer kijelezve, ha egy 40 perces pergő csatában a legtöbbet lőtt egységemnek sem ment le, csak max a felére a municiója? Akkor vagy végtelenített legyen, mint a tüzéreknek, vagy csökkentsék le a felére, vagy az alá. Így lenne beleszólása a küzdelembe! =)

Az meg a másik, hogy itt már bevezették a formáció gombokat, akkor lassan leszokhatnának az egérrel széthúzós formáció állítgatásról. Lehetne egy gomb a négyszögnek a lovasok ellen, egy line/vonal a tüzeléshez, és egy hadoszlop a gyorsabb mozgáshoz, szuronyrohamhoz.

Mi értelme van annak, ha 10 muskéta századot akarok vonalban előrébb helyezni, akkor ha balról jobbra húzom az egeret akkor a 3-as oszloptól a kettes sorig ki tudom őket húzni térkép széltől-szélig?
  • Bitaboy
    Az kizéárt dolog mert nem tudom.
    Na jó, lásd hogy nem vagyok egy k*csög, leírom. De kb egy oldalt kellett volna visszamenned, na mindegy. Szóval:

A #1417-es hozzászólásbán minden le van írva részletesen én is ezt követtem és mint látod sikerült!
    1. letöltöd (utána seedeled)
    2. kicsomagolás (egy winrar csomag letöltése és telepítése, ezután automatikusan már a totalcommander is simán kibontja)
    3. betöltés a daemon toolsba --> dvd1
    4. autorun vagy setup.exe indítása, ezután elindul egy steamet megkerülő razor telepítő segédprogi (ez teszi lehetővé hogy a gém elinduljun hogy nincsen steam fiók)
    5. megadod a helyet hogy hova települjön
    6. install közben többször is keresni fog "valami.sid" nevezetű fileokat, amik rajt vannak a lemezképfájlon ! (tehát -- > dvd1 megmutatod neki az útvonalat tallózás pl. --> h:\
    7. többször is kérni fogja, ugyanígy, majd lemezt kell cserélni daemon tools --> dvd2
    8. ha gond nélkül fent van akkor a cracket be kell másolni a játék főkönyvtárába ! (ne foglalkozz vele hogy nincsen Empire.exe !!!)
    9. végigjátszás !! )
  • Prince23
    Kapcsold ki azt a beállítást, hogy ne kövesse a kamera a többi nép lépéseit
  • Bitaboy
    Nekem is pont ez a problémám. Nem lehetne valahogy felgyorsítani, mert így tényleg idegesítő. Kinő a szakállam mire végeznek.
  • [Jakuza]
    Gondolom ezt akartad:

• Berv
    Szevasztok!
    14 kört játszottam le eddig, de a körvége lenyomása után nyugodtan elmehetek kávét főzni, mert min. 5 perc mire végigmazsolázza a többi népet. Elég idegesítő. (Gondolom a gépem karcsú: 2 magos 2.66 MHz-s P4 proci, Xp, 2 GB RAM.)
    Másnál van ilyen? Csatabetöltések 20-25 mp alatt megvannak
  • Pluskast
    Hááát, hogy annyira egységesek lettek volna... Van benne igazság, bár pl több fajta ágyút is bele lehetett volna pakolni vagy a lovasokból is lehetett volna még 1-2 fajta. Viszont remélem kijön majd egy jó kis mod amiben pl ezred szintű egységábrázolások lesznek jó kis korabeli zászlókkal :)
  • Cowek
    Biztos, de ne számíts rá a közel jövőben szerintem.
  • a.carkey
    Azért Gyulai Ferenc táborszernagy baromsága volt a csúcs: akinek nem volt bajusza, annak ha díszszemle volt, akkor festenie kellett egyet.

Megjegyzem, az ő egyik utóda volt Horthyné Edelsheim-Gyulai Ilona ... :D
  • Madi92
    Hali!
    A játékhoz van vagy készül valamilyen honosítás?
  • Nekrofil
    van rá vmi mód hogy nem eredetivel lehessen multiplayert tolni?
  • apedro
    Sziasztok!

Van valaki, akinek eredeti játéka van, és az intro valamint az in-game videók szaggatnak a gépén? Nálam ez a helyzet, alapvetően a hang "akad" be - a videó egy darabig megy tovább - , mint amikor lemezjátszónál ugrál a tű, és ez aztán a kép ugrásához-kihagyásához vezet. Videó kártya driver firssítés nem használt. Lehet, a hangkártyával van gond?
    Magát a játékot viszonylag jól viszi a gépem. Minden high-on, persze az AA és AF visszavéve.
    Az élsimítást különösen nem szereti, még a 2x-t sem. Ezt mondjuk úgy oldottam meg, hogy kicsit távolabbról - 1-1,5 méter - nézem a monitort. Így sikerült becsapni a szemem, nem látom a fűrészes recéket az objektumokon. Lehet, a szemem is szar, de kit érdekel, ha az öregedésnek ilyen, kézzel fogható haszna is van. Legalább nem kell videokártyát cserélnem...
  • Scouser
    Szvsz az, hogy kevés fajta egység van az a kor adottságaiból következik. Ekkor már nem volt szükség annyi fajta egységtípusra, mert a hadviselés egy irányba ment el ez pedig a puskapor. Azért találtam egypár unique egységet is, de valóban nem jellemző.

A másik amit sokan írtak, hogy kinézetre ugyanolyanok egy egységen belül a katonák. Nos itt a véleményem az, hogy ez szándékos, szintén azért, mert ebben a korban megkövetelték a katonáktól az ugyanolyan ruházatot, ezért nem lehettek eltérőek egymástól. Ráadásul ha a CA megoldotta az eddigi játékokban ezt a kérdést, akkor nyilván most is meg tudta volna, csak hát ez szándékos volt szerintem.
  • Slewy
    yeeeeee, holnap szabin vagyok :D
    Lesz időm lezúzni a földet :D
  • obe
    igen, ha special forces edition-t veszel, abban van hms victory, 104 ägyuval, de ertelemszerüen csak az angoloknak..de ahogy itt olvastam a razor mär kesziti a törest hogys bärki aktivizälhassa a speciälis egysegeket
  • nono55
    Nem azért erősebb a 74 ágyús, mert építéskor egyből kettőt épít?
  • Pluskast
    Ok változás valóban van de ennél többet ígértek a fejlesztők :) (Bár úgy hallottam, hogy a hamarosan megérkező patch-ben teljesen átírják a diplomáciát). A 74 ágyús hajó mizériát én is észrevettem, de 2 fajta 74 ágyús hajó van. Az egyik sima 74 ágyús a másik pedig olyan hajó amiből admirálisod lesz ami meg valóban erősebb a 86 ágyúsnál.
  • Kurfürst
    Hali, a diplomáciai rendszer azért nem ugyanaz, ugyanis működik! :) Megmaradnak a szövetségek, nem támadnak állandóan hátba, eddig csak igazából dísznek volt

Ennek az volt az oka hogy a korábbi TW játékokban külön volt katonai és diplomáciai AI, és a kettő nem vett tudomást a másikról. A diplomáciai AI azt látta hogy baromi erős vagy, veled jó lesz jóban lenni, a katonai AI meg csak azt hogy jéé, a következő körben már nem véded a határon lévő teljesen jelentéktelen falut... nosza henteljük le!

A 86 ágyús 2. osztályú sorhajónál az 1. osztályú 100 ágyús erősebb, és van egy igazi monstrum, a 120 ágyús Heavy First Rate.

Amúgy szvsz valami bug van a játékban, a 74 ágyúsra nagyobb tűzerőt ír mint a 86 ágyúsra, úgyhogy én inkább azt építem.
  • Pluskast
    Eddigi tapasztalataim. Jó a játék élvezetes csaták mint tengeren és vízen. A diplomáciában semmi forradalmi újítás nincs amit a készítők ígértek, gyakorlatilag ua. mint az előző TW sorozatoknál. Az új technológiai rendszer bevezetése nagyon jó ötlet és tetszik a miniszteri kabinet kinevezése/leváltása is. Egyetlen negatívum számomra, hogy nagyon kevés az egységek típusa és így igazából tök mindegy, hogy melyik országgal vagy mert mindegyiknek egyforma a hadserege.
    UI: Nem tudja véletlenül valaki, hogy 86 ágyús Ship of Line-nál van e erősebb?
  • Slewy
    Én az angolokkal vagyok, Elfoglaltam párizst, de folyamatosan lázadnak az emberek és nem nagyon tudok mit tenni ellene, már kétszer pusztítottam el franciországot, mint frakciót most harmadszorra is lázadás volt és megint megjelent egy francia sereg...paaassz 1719-ben járok A 13 kolónia már csatlakozott a Huron tónál baszom az Indiánokat :D
  • Slewy
    én nem írom le, mert az enyém nem tört, tehát nem tudom :D
  • gyuri00
    nem írnátok le hogy tudom feltelepíteni???? tört verzió
  • Bitaboy
    Eddig remek a játék, igaz csak a tutorialt csináltam még meg. Töltöm a soundfixet:D. Gyönyörű, és hangulatos.
  • nono55
    Nem tudom mit lehet tenni...Gyarmatosíts,építs közintézményeket, csökkentsd az adóterheket...vagy gyere ki a városból, had lázadjanak fel, aztán zúzd le őket! :)))
  • Scouser
    Gyerekek mit lehet tenni, túl sokat fejlesztettem a technológiákat és most az emberek Reformokat akarnak. Az államformám abszolút monarchia, a Poroszokkal vagyok. Főleg Bécsben és Magyarország területén forronganak az emberek, de már a fővárosomat Berlint is elérte ez a hullám.
  • Slewy
    én se látok semmit, de benne vagyok!
    adjatok msn címet
  • nono55
    Én semmit nem látok...Gondolom valami video lehet...de sehol semmi!
  • a.carkey
    Egy ehhez hasonlót! :D
  • a.carkey
  • nono55
    Akkor estére szervezzünk má' valami mókázást...összejöhetnénk páran egy-két órára...egy kis észosztásra valahol Európában...XD
  • Slewy
    jah, nekem eredeti és online mókában én is benne vagyok :D
  • nono55
    Ok, köszi. Én most éppen a Hollandokkal zúztam le Franciaországot...Most India gyarmatosítása következik...:)

Azért kérdeztem, hogy eredeti-e, mert benne lennék egy-egy online Total War-ban is. :D

• a.carkey
    Neki is vannak kereskedelmi slotjai, mint neked, és az telítve van, így te már nem tudsz felkerülni a listájára. Kb.

Igen, eredeti.
  • nono55
    Neked eredeti a játék?
  • nono55
    Köszi, ezt tudom, csak mint lehetőség nem használható. Ezért szeretném tudni, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy aktív legyen a kereskedelmi szerződés lehetősége...Mert a listában ott van, csak ki van szürkítve...
  • a.carkey
    Szóval sokminden kimaradt, de mint látható van gyilkosság animáció is kémeknél, csak hogy miért nincs aktiválva, rejtély ...