Empire: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jah, az a mocskos tetves büdös kur.a életbe, már sehol sincs :S
tudja vki, hogy a steam hova húzza le a játékot a gépünkre, csak azért, ha másik gépre akarom átrakni a demot ne keljen megint végigtöltögetnem!??? kerestem a steamos mappákban, de sehogy sem találom a telepítõt :o((
a.carkey
Mert már lennie kéne, ugyanis több helyen már el is fogyott. Magyarországról beszélek, nem "külföld"-rõl.

A medve nem játék.

Nekem ez lenne a dilemmám h mondjuk megveszem a játékot 10-ért.

Tudok otthon LAN-ba játszani két gépen, vagy kétszer kell megvennem a játékot a Steam-es baromkodás miatt?

Nincs Special Forces kiadás? honnan tudod, még meg se jelent...
Remélem, hogy lesz
a.carkey
Nehogy már sehol sincs Special Forces kiadás??? Bezzeg, ha valami tucatm MMO SE-a kéne, akkor lenne nekik vagy ezer raktáron ...

A medve nem játék.

OFF: Tessék, a lengyelek még ma is tudnak igényes, nagyszabású történelmi filmet csinálni. Nálunk meg "Honfoglalás" címen leforgatták, hogy a fehér nindzsa 5 statisztával keregeti a csodaszarvast (háttérben beton villanyoszlopok), és ha elfáradnak, teszkós bográcsban fõznek maguknak. 😞( Ja, tették mindezt természetesen VHS-en, kb. "Szomszédok" képi megoldásokkal.

a.carkey
Napoleoni méreteket írtam. Na az tömeghadsereg volt, de 1700-1789 között zömmel 25-40k-s hadseregek csatáztak egymással.

A medve nem játék.

Mellvért/sisak szinten azért maradt páncél a nehézlovasság számára, talán még az 1800-as évek végén is.

A francia cuirassier-ok elég félelmetes erõnek számítottak a csatatéren: lóból és emberbõl is a legerõsebb, legrobosztusabbakat válogatták ide. Támadáskor tömör sorban vágtattak elõre, az egymás mellett rohamozók csizmája szinte összeért. Keresztülgázoltak mindenen ami eléjük állt. Közelharcban viszont a nehézkes mozgásuk miatt legyõzhetõk voltak.

Ez is nagyon komoly film, meg kell szerezni valahonnan:

Waterloo I.

Waterloo II.

Kõkemény tömegjelenetek, semmi kamm CGI. Legjobb!

Török háborúk? 30 éves háború. Angol polgári forradalom? Nézd meg a csata létszámokat 20-100000 között.

A szamurájok és ashiguruk a hátukon egy aprócska zászlót hordoztak, a feudális uruk jelképével, hogy meg lehessen õket különböztetni a csatában az ellenségtõl. A lengyeleknél a szárnyak állítólag arra szolgáltak, hogy a tatárok lasszóval ne tudják õket a nyeregbõl lerántani - és persze divatként, félelemkeltésként is.

Az egyik ETW-s videón egyébként látszik hogy a lengyel huszároknak lesz egy olyan tulajdonsága, hogy negatívan befolyásolják az ellenséges egységek morálját. Mindenesetre érdekes egység lesz, kíváncsi vagyok már rájuk.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

hmm...hasonló díszes szárnyat már láttam szamurájokon is

..szinte biztos hogy pár napon/héten belûl a virágbolti verzió tulajdonosai is aktivizálni tudják majd a speciális egységeket, efelõl egy percig sem volt kétségem..csak ha veszek eredeti game-t, évente 4-5 alkalommal akkor az a pár ezer forintos különbség nem vág falhoz, viszont a körítés simán megér nekem ennyit..pl fallout 3 3 ezer került többe, fémdoboz, kemény fedeles art book, bólogatós pip boy az asztalom dísze😊..én oda vagyok az ilyen bisz baszokért<#nezze>

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

+ Tûzzel-vassal!

Fordítva!

Eredetileg a huszárok a 16 században ilyen középnehéz, félvértes, lándzsás lovasság voltak. Báthory István amikor lengyel király lett "divatba hozta" õket és a jellegzetes magyar-török viseletet, felszerelést a lengyel udvarban - a legtöbb lengyel név a felszerelési tárgyaikra magyar eredetû (karvas, szablya stb.). A szárnyakat leszámítva egy az egyben ugyanolyan megjelenésûek követik mint a magyar huszárok a 16-ik században.

Késõbb itthon és nyugaton egyre könnyebb lovasság lett belõlük, mert a tûzfegyverek elavulttá tették a páncélt, a lengyeleknél viszont megmaradtak, hiszen elsõsorban a törökök és tatár lovasok ellen hadakoztak, kvázi õk voltak a - lengyeleknél legendásnak számító - nehézlovasság, ami abba a háborúba jól beleillett.

Szóval a lengyel szárnyas huszár tkp. megmaradt eredeti formában, míg másutt tovább fejlõdött a huszárság.

POI33
Szárnyas huszár. 😊
Bár az érdekes hogy huszár létére elég nehéz felszerelésben van.

Azért voltak akkoriban is méretes csaták, pl. Leuthen, Höchstadt.

a.carkey
Kötelezõ filmek a játék megjelenéséig: Özönvíz, Kislovag 😊

A medve nem játék.

a.carkey
A lengyelekkel pl. miattuk lesz érdekes harcolni:

A medve nem játék.

a.carkey
Még nem voltak un. "tömeghadseregek", legalábbis nem Napoleon korabeli méretben!

A medve nem játék.

a.carkey
Holnap kiderül, hogy az 576 kapott-e. Elvileg igen.

A medve nem játék.

Nagy hibája a sorozatnak , hogy nem lehet a tömeg harcászatból adódó szitukat lemodellezni. Vagy pl. igazán fõcsatát nyerni-veszíteni. Mondjuk 20000 ember veszteséget nehéz egycsapásra pótolni.

POI33
Az komoly.
Már pcdome-on is elfogyott a special edition.
Hát akkor marad a sima.
Akkor szívják majd meg akik a spec-et vették meg, ha majd valami fájlátírással vagy pecsel unlockolni lehet azoknak is ezeket az egységeket akik a sima etw-t veszik meg. <#vigyor1>

Hali,

még nem, de most regisztráltam (ua a nick mint itt)!

Rolika16
Valóban nincs már cdgalaxis weblapján etw spec. forces.De biztos hogy volt TW online-n is mondták,hogy hétfõn mennek cdgalaxis boltjába átvenni.PL😄AR õt meg biztos ismered.

a.carkey
Honlapjukat néztem, ott csak a simát láttam, de lehet, hogy csak néztem. 😄

A medve nem játék.

Rolika16
20 a max . Minek több ?

Rolika16
Pénteken néztem cdgalaxist,és akkor még volt,ETW spec. forces. Tehát vagy elfogyott,vagy nem tudom mi lett.

nekem péntek este írtak a cd galaxisból hogy van még s.e, bár szombat óta változhatott a helyzet, ráadásul a galaxisnál 1300 huf-al olcsóbb is mint pc dome
Hali! Valaki tud valami egység limitrõl? Ahogy látom marad a 20 db de azért reménykedek valami meglepiben. Vagy úgy mint a med2-ben csak komolyabban megoldva.

van a pcdome-nál, és a cd galaxisnál is, de ha special editions-t akarsz, akkor jobb ha hetfõn leadod a rendelést, vagy befáradsz személyesen
a.carkey
A shop alapján nincs, csak a sima. Nem akarok házhoz szállítást, de kéne a SF, így marad a pc dome ...

A medve nem játék.

@Hi Kurf !
Te jársz a magyar TW oldalra is ? Ha igen ott mi a nicked ?
magyar total war oldal
(aki akar jöjjön át oda is fórumozni, elég jó az oldal, sok a link és kép, külön római, med, és ETW szekció)
Rolika16
cdgalaxisnál biztos van.

Nálam sztem demokrácia lenne:d
Na az jó hír Kurlfürst! Remélem, mert az ilyenek nagyon feldobnák a hangulatot sztem. És magyarok lesznek? vagy magyar egységek? kép róluk esetleg?
A hivatalos forumon olvastam egy kedvcsinálót, a fószer a porosz kampányt nyomta és amikor a király elhunyt, a hollandok bejelentették igényüket a trónra valami homályos örökösödés címen!

a.carkey
A cdgalaxisnál szerintetek van még special forces edition, vagy esetleg más cégnél?

A medve nem játék.

Prince23
Sõt, ez így kéne legyen valamilyen formába legalább, elvégre a forradalmi total war lesz
Állítólag te döntöd el az államformát... ez érdekes lesz

Szerintetek a játtékban lesznek királyok? mármint maghalnak, és akkor pl harc a trónért vagy vmi, vagy forradalom lehet benne ha pl utál a nép? tom érdekes kérdés de kíváncsi vok😄
Prince23
Hoztam nektek valamit 😊)))

Katt ide

Szuperül! Mehet az ostrom.

Hopp tényleg elfelejtettem, hogy AGP vagy PCI-E a foglalatod Blasius? Még jo hogy carkey említette. Ha AGP, akkor H 3850 a legnagyobb, ami belemegy.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

csivavax
Szerintetek ezen hogyan futna a játék? <#nemtudom>

Intel Core2Duo E5400 2,7 GHz
DDR2 4GB RAM (800 Mhz)
NVIDIA 9600GT 512MB

Elõre is köszi a választ.... <#worship><#finom>

a.carkey
Egy jó videókártya 1GB RAMmal megdobná a dolgokat, aztán ami marad, abból ami belemegy az alaplapodba azt a maxra feltuningolni, és ha még maradt cash, akkor venni még hozzá memóriát (4GBra bõvíteni).

Elõbb szerintem lépd meg a videókártyát, és nyersz egy kis idõt! Figyelj oda a videokártya-foglalatra!

A medve nem játék.

a.carkey
Akkor tomcsa ötletét javaslom.

A medve nem játék.

De lehet, ogy egy Socket AM2(+) alaplapot tudsz venni 8-10 ezerért is már. Ekkor viszont ott is van a maradék 5-7k spórolás és mehet a VGA-ba. De nagyon ki van centizve a pénz.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Nem mondtad meg, ohgy milyen monitorod van. Ezért két fele bontom, ok?

Ha 19 colos (wide, nem wide mindegy): megmarad az alaplapod és veszel Radeon HD 4670-et és egy P4 procit (nem celeron). Vagy váltasz alaplapot AMD platformra. Alaplapot kinézel 13-15 ezer környékén, X2 5200+ (15k), HD 4670(20-24k) és 2GB ram (5k). De ha még el tudod adni ,amid van (esetleg egy ötöst tudsz valakitõl kérni), akkor HD 4830. Vagy meg várod a HD 4750-et 120 dolcsi környékén.

Ha 22 colos, akkor mindenképpen HD 4830 (30k) vagy 4850 (40-45k) és egy P4 proci.

Jó jó, 6600Gt-d van, gondolom nincs 22 colso monitorod,de ki tudja, nem zene van a lényeg.

Egyébként én azzal sem értek egyet, h 50Euro az alapjáték és még 10 eurot elkérnek azért ha special unitokat akarsz... ennyire nem lehetnek jók azok. ha meg túl erõsek akkor a unbalansz, ha meg gyengék akkor meg mindenki rinyálni fog hogy miafasznak kér el 10 euroval többe... és az lesz a végén h vmelyik patchben mindenkinek elérhetõ lesz a special unit és aki specialt vett az kidobott +2-3ezer ftot 😊

hát ez most olyan h az a kevés annyit fog érni mint neked egy zászlóaljnyi mezei katonád😊

ewuk
hát ha nem egy zászlóalj iraki veteránt adnak, special unitként, akkor nem biztos hogy nagy lesz az erõviszony eltolás.