26
  • dez
    #26
    A felkonvertáltnál biztos, csak azt értsd már meg, hogy a régebbi, filmszalagos filmek HD-s kiadása nem "felkonvertált". A filmszalagra rögzítés minősége ott a meghatározó - van, ami nagyon jó és éles, és van, ami kaki.
  • onimusha
    #25
    hát tuti nemvok szakértő :), én kb. 1,5-2m-ről nézem a 82es-tv-m, mert arra van kötve x360 meg egy pc, rendes tv adást nem nagyon szoktam rajta nézni, dvd-zni meg ottvan a fal+projektor :) arra akartam kilyukadni, hogy az ilyen demo anyag/természetfilm amit direkt HD cam-el vettek szembetűnően élesebb mint a felkonvertált anyag, ennyi. blu/hd meg 1080p kétségtelenül jobb, ahogy néztem legolcsóbb full HD-s tv az is 360e(ami még szintén drasztikusan esni fog), mondjuk blu lejátszó 180e, hangrendszer 100e és akkor kb. ezzel belépő szinten vagyunk, ami kicsit fél misi felett van, a vicc az, hogy a tv-m tavaly vettem 200e-ért amikor épp le volt akciózva 280ról és volt belöle 3db, most meg kb. 150e :)
  • piskota666
    #24
    Egyetértek, HD-DVD-n valamivel gyengébb a hangminőség
  • dez
    #23
    Mert az újratömörítés, és meg is látszik rajta (kisebb kontrasztú monitoron kevésbé, nagy kontrasztú tévén annál inkább). Hang is csak kisebb bitrátás AC3.
  • Balumann
    #22
    Én láttam fenn már akár torrenten is HD anyagokat, 1080p -s film is 8 GB-t foglal, akkor extrákkal együtt miért nem elég 15 giga egy filmnek...?
    Ha a HDDVD olcsóbb is lesz mint a Blueray, arányosan amennyivel kisebb, akkor nyugodtan elterjedhet mind a 2 formátum, gépbe biztos lesznek olyanok amik mind2-t lejátszák. Jobb az, hogyha lesz olcsóbb és kisebb is, pl. ha kb. 10 gb-t akarok kiírni, és nem lesz pénz éppen egy 25 gb-s lemezre...
  • Lame
    #21
    Szerintem ez keves, de ok tudjak ...
    Persze, ha keno penz volt az 50 milla akkor mar ertheto :)
  • dez
    #20
    De, egy 82cm-es (1366x768-as) LCD-TV-n nézi a DVD-it, és azt írja, próbált már gépről HD-s filmeket, de nem volt annyira látványos a különbség (talán nem 3m-ről kellett volna néznie, bár én onnan is jól látom, de olyan távolságból max. hiradót szoktam nézni...), hogy számítson neki, meg különben is a DVD-k is "kurva jól néznek ki", akkor meg minek.
  • Csaba42
    #19
    Melyik topic is az?:)
  • virs lee
    #18
    Na az a "szagértő" se látott még HD filmet. Vagy DVD-t. Vagy mindkettőt. ^^
  • dez
    #17
    50 millió dolláért. (Kiderült, vagy maguk számoltak be róla, nem tudom.)
  • Lame
    #16
    Nem ertem, hogy egy kiado miert olyan hulye, hogy szandekosan csokkenti a potencialis vevokoret!?
    Nekem meg spec egyenlore tok mindegy, hogy HDDVD vagy Blu-ray rip-et toltok le :)
  • jefferson83
    #15
    Igaz, én még életemben nem vettem DL DVD-t sem.
  • jefferson83
    #14
    Köszi, már képben vagyok :)
  • AgentKis
    #13
    HáDé vagy Blúréj szar mindegy... Mire rendesen elterjed, hibrid lejátszók lesznek úgyis, amik mindkettőt írják/olvassák. Onnantól pedig csak a korongok Ft/Gb adata lesz érdekes. Mint ahogy a Dual Layer üres DVD sem nagyon fogy, mert kevesebb mint fele kapacitás, több mint 3x-os árral jár.

    Szóval szerintem ez a téma erősen túllihegett az átlag (de még az átleg feletti) magyar számára is. Az meg aki, a kiforratlan, csak az egyik formátumot támogató lejátszókból vesz az megérdemli. (Azt is cak féligmeddig, mert a mostaniak gondolom az írható vagy újraírható lemezeket ugyanúgy nem kezelik majd mint a régi CD-k, DVD-k.) Majd amikor lesz hibrid yamada lejátszó 25-ért akkor... Addigra talán lesz hozzá emberi áron nagyfelbontású projektor, ne adj isten nagyképernyős TV is.
  • dez
    #12
    Ja, azt persze tudom, hogy sok szalagos film HD-s kiadása hagy némi kivetnivalót, de nem a szalag miatt van ez, hanem egyszerűen elb@szták - van pár több évtizeddel ezelőtti film, aminek teljesen jó a HD-s kiadása (igen fura érzés ilyen jó minőségben újra látni...).
  • dez
    #11
    Abban persze egyetértek, hogy kurv@jól néz ki akár egy 720p egy 82cm-es LCD-TV-n (még kisebb monitoron is). Apropó, esetleg átnézhetnél itt az Informatikai hírek között a Samsungos topikba, mert ott azt ecseteli valaki, hogy ekkora tévén alig jobb a HD-s, mint a DVD-s kép, és hogy természetfilmen kívül máshol nem számít.
  • dez
    #10
    (A mozis filmszalag felbontása nagyobb, mint digitális HD.)

    Egyébként próbáld meg natív 24p-ben játszani számítógépről a filmet, hogy ne akadjon a 30p-re konvertálástól...
  • dez
    #9
    "jah és ami a legfontosabb, ezek a filmek csak felkonvertált szarok, 99% százalékát nem HD cam-el vették fel"

    Ezt a hülyeséget honnan szedted? Amit nem digitálisan vettek fel, azt hagyományos filmes mozikamerával, és a HD-s kiadás HD-s scanneléssel történt, tehát megvan a felbontás.
  • dez
    #8
    Blu-ray Disc: 25GB (1 réteg) / 50 GB (2 réteg)
    HD_DVD: 15GB (1 réteg) / 30GB (2 réteg)
  • onimusha
    #7
    hm, nemtom usa-ban egy blu movie átlag úgy $20-25 mozog (3891-4863huf), nos ennyiért én is vennék filmet mindegy most ,hogy blu/hddvd-ről van szó, de itthon kb. 8-10e között mozog, amig ez nem fog lefeleződni addig sztem lejátszó-t sem vennék, lejátszók meg min. 180K-től vannak kiv. mondjuk ps3, HD filmekkel meg tömve a net, 2 hete vettem egy barebone gépet házimozini kemény 75e volt, rá van kötve erösitőre+82es lcd-re, .mkv codec-es 720p-s rippek meg k*rvajól néznek ki szal sztem ez a háj deffelés még odébb van, jah és ami a legfontosabb, ezek a filmek csak felkonvertált szarok, 99% százalékát nem HD cam-el vették fel szal miről beszélünk, van 1-2 természetfilmes meg más témájú is :) movie-k amiket már HD cam-el vettek fel nah azok úgy is néznek ki, sztem majd úgy 2 év múlva megéri beruházni vmi-re ha van egy standard formátum vagy normális hibrid player.
  • jefferson83
    #6
    Én aazt nem értem, hogy HD-re miért nem lehet olyan jó minőségben felvenni? Méretben úgy tudom a korongok egálban vannak nem?
  • MaSzKa
    #5
    nekem a hddvd szimptikussab

    mert ha a blueray nyerne a sony tutti magasan tartaná az árait a régi ps2 még most is drága pedig már 7éves
  • kandeláber
    #4
    Úgy néz ki, hogy kaki van a palacsintában. Spielberg már eleve nem egyezett bele, hogy a Paramount/DW filmjei csak HD-DVD-n jelenjenek meg, most Michael Bay is kiakadt. Közölte, hogy számára elfogadhatatlan, hogy a rajongói nem a legjobb minőségben kapják a filmjeit, ezért ha nincs BluRay, nincs Transformers 2 sem.

    link
  • NEXUS6
    #3
    Hát vannak ilyen pletyik!;)
  • tibitoth
    #2
    tetszene ha most az Universal attalna a Blu-Ray melle mivel o nemkapott a 150m$-bol :)
  • NEXUS6
    #1
    Nagy lökés lehet ez a HD-DVD-nek feltéve persze ha az Universal is kitart mellettük. Persze ehhez a lökéshez vagy 150 millió dollár adott egy kis lendületet;)

    Én is határozottan támogatni akarok valamit/valakit!;)