5
 • wanek
  #5
  Nem eszik olyan forrón a kását. Először is nem kötelező ilyennel fizetni, de ha mégis, akkor egy fém tokban kell tartani, és utána leshetik a semmit. Így maximum azt tudják kigyűjteni, hogy hol használtam. Ezt már egyébként ma is megcsinálják a hitel- és bankkártyákkal.
  Szemét egy hely lett az usa, ha fizetnének érte, akkor sem mennék oda.
 • BlueGold
  #4
  Este 10 órakor a "helyi biztonsági erők számítógépei" kiértékelik ki mikor merre járt a nap folyamán és mit csinált. Utána ahogy bővitik a számítástechnikai kapacitást folyamatosan "nyomon lehet követni" mindenkit. 1984 szelleme felébredt!!! És mindenki örül a Szép Új Világnak ahol a Nagy Testvér "mindent tud mindenkiről".
 • wanek
  #3
  Erre a felhasználási területre a buta RFID tökéletesen megfelelő, de csak úgy, ahogy leírtam.
 • eax
  #2
  "Az RFID bárki által kiolvasható, ez így nem megfelelően biztonságos"
  RFID-bol nagyon sokfele van, amirol te beszelsz (a buta passziv tagek) a dolog egyik vege. Leteznek smart tagek is, amiknek van sajat beepitett processzoruk, memoriajuk, tudnak challenge-response authentikaciot, titkositast, stb. Mint ahogy a smartcardok altalaban.

  "Sokkal jobb lett volna, ha mindenki kap egy egyedi azonosítót, és egy központi szerveren rendelik hozzá a szükséges adatokat. A központi szerverhez való hozzáférést pedig könnyen lehet szabályozni."
  Nyilvan ez csak igy ertelmes, egy atlag passziv RFID tag csak az ID-jat tudja visszaadni, aminek EEPROM-ja is van, az sokkal dragabb, korulmenyesebb, es kb. semmiben sem jobb (ezen a felhasznalasi teruleten).
  Viszont ez az ID eleg a juzerek megszemelyesitesehez, tehat "az ellen nem ved".
 • wanek
  #1
  "Mindez úgy lehetséges, hogy az RFID-készülékekben eltárolják a bank- és hitelkártyák adatait." - Ekkora bandát! Az RFID bárki által kiolvasható, ez így nem megfelelően biztonságos. Sokkal jobb lett volna, ha mindenki kap egy egyedi azonosítót, és egy központi szerveren rendelik hozzá a szükséges adatokat. A központi szerverhez való hozzáférést pedig könnyen lehet szabályozni.