140
  • echo
    NEm a reklámmal van a gond, hanem a villogó zenélő, tb fossal. Ha statikusak lennének a hirdetések szerintem nem is blokkolnák ennyien(és akkor még nem is beszéltünk a google féle kultúrált hirdetésekről). Szóval a kedves hirdetők és websiteok akik hagyják hogy ilyeneket helyezzelnek el náluk magukra vessenek.

Egyébként láttatlanba azt mondom, hogy ezt is ki lehet majd szűrni gond nélkül, de majd meglátjuk.
  • strogg
    nekem két böngésző van telepítve mindíg. Opera, és firefox. Operával netezgetek, és tiltva van minden. Java, javascript, pluginek, süti, flash, stb...
    Ha pedig be kell lépnem valahová, akkor ahhoz az oldalhoz, és linkhez indítok egy firefoxot. "oszt jóvan".
    Jó kérdés, hogy ezután mi lesz. Aki nyugisan akar netezni visszatér a lynx-hez?

Mondjuk a lámák már most is bambulják a sok vacak reklámot. A reklámpiac nem belőlünk él, hanem az egységsugarú júzerből.
  • Penge4
    "Bár szerintem téged az zavar, hogy én meg tudom oldani, Te meg nézegetheted a buta reklámokat."

De jó neked, hogy olyanról tudsz biztosat állítani, amit még csak beharangoztak és nem láttad még a gyakorlatban.
    Ha te meg tudod oldani, akkor én is és mindenki más. Ha viszont nem, akkor fortyoghatsz a saját levedben. Inkább felkészülök a legrosszabbra és akkor nem fogok pofára esni. Amúgy meg nem izgat, amíg nem fogok ezzel az "új technológiával" találkozni és ki nem derül, hogy mégsem tudom blokkolni, csak jól esett leírni.
  • chokeerigo
    ADP-nak van egy kiegészítője, azzal lehet a reklámelemeket az oldalon, tehát pl. majd ezeket is eltűntetni. :\
  • Cat #16
    "szerintem meg lehet blokolni mindent. ha meg mégsem legfeljebb nem megyek arra az oldalra. aztán nesze neked reklám."

Azért nézzétek meg a másik oldalt is: az interneten olvasható tartalom szinte egésze ingyenes. Ezt a tartalmat valamiből viszont ki kell termelni, annak a munkáját pedig aki órákon át görnyed a monitor előtt ki kell fizetni. Ez pedig csak reklámokból (= pénzből) valósulhat meg. Szóval vagy van tartalom ÉS reklám, vagy nincs semmi. Köztes variáció hosszútávon nincs.
  • Magnetic
    Igen stilusos a hozzászólásod. Bár szerintem téged az zavar, hogy én meg tudom oldani, Te meg nézegetheted a buta reklámokat.
  • torma99
    Oly buták a cégek, hogy blokkolhatatlan reklámokkal hirdetnek, nem hiszem el, hogy az embereknek ez jó. Egy bank plö azért esett el a pénzemtől (egyáltalán nem olyan sok, hogy bármit is észrevegyen belőle), mert az egyik oldalon egy ilyen furcsán bezárható hirdetését kellett végignéznem napokon keresztül...
    utálom a reklámokat, utálom, hogy egy cég megmondja nekem, hogy vegyem meg a **** termékét amire egyáltalán nincs szükségem, szeretnék magamtól dönteni
  • Validus
    Szerintem nem kell kétségbeesni.
    Az leírtak alapján az adblockerek logikus válasza lehet a hirdetés címe helyett a weboldalon elfoglalt helye alapján történő blokkolás.
  • ooz
    Penge4
    ettől nem kell tartani. a prohardver is hasonló elven mutaja a reklámokat annak aki nem tiltotta még le :P
    gondolod hogy a portál-kezelői ezután minden képet egy azaz egy dir-be pakolnak be?
    ugyanmár... ;-)
    nem kell besz.rni ettől a cikktől.
    akiket eddig sem zavartak a reklámok, azok észre sem veszik, akiket igen és letiltották, azok ezek után is letiltják!
    lehet kijön majd egy újabb FF extension, ami pl. méret alapján tilt :P stb
  • Simaji
    Hi!

Ez egy elég szemét húzás volt szerintem. Engem két szempontból idegesítenek a reklámok:
    1. lassítják az amúgy is lassú netemet
    2. lassítják a gépet mert ha pl. egy flash fut az már eleve sok procit eszik meg a popup ablakok blokkolása se valami proci kímélő folyamat. Főleg ha egyszerre 5 vagy 6 popup-ot kell blokkolni.

Én most jelenleg Firefox-ot használok és az ABP (Ad Block Plus) azért sokat segít. Mióta felraktam gyorsabban jönnek be az oldalak. Csak remélni tudom,h ogy tovább fogják majd fejleszteni.

Bye!
  • Caro
    Majd legfelebb jönnek az intelligens adblockerek, amik tartalom alapján fognak szűrni. Be OCR-ezik a hirdetést, és ha hirdetésre utaló jel lesz bennük, akkor nem jelenítik meg.
  • Penge4
    Igen olvasd el az utolsó két bekezdést. Ha mondjuk ezentúl nem adverticum.net/ads/banner.swf lesz ami estén szűrtél az *adverticum* szóra, most meg sg.hu/kep234.jpg lesz, majd ha F5-öt nyomsz, akkor sg.hu/image453.gif és hasonlók. Szóval vagy letiltod az összes képet és csak az oldal szöveges tartalma marad szöveges hirdetésekkel, ami ugyanilyen elven lesz megoldva, vagy felkötöd magad.
  • Penge4
    Ha már a net is tele lesz blokkolhatatlan reklámokkal, akkor tényleg elköltözök valami lakatlan szigetre és saját törzset alapítok.

Ennyire köcsögök már nem lehetnek. TV-t is már a kibaszott reklámok miatt nem nézek. Az ilyen geciknek levágnám mindkét szemhéjját és odaültetném egy kereskedelmi csatorna elé. Annyira azért nem lennék kegyetlen, éjszakára letakarnám a fejét, csak napi 16 órában kéne néznie, amíg életben marad, mert enni/inni azért kapna, nehogy olyan könnyű halála legyen...
  • Magnetic
    Nálam eddig se voltak reklámok, most se lesznek :-)
    Az adverticum.net és az összes reklámszerver pl. gugli tiltva.
    A felugró ablakok meg alapból tiltva minden méretben.
    Ha ezt ki tudják játszani akkor emelem kalapom, de addig nem foglalkozom vele.

Skynet: azért azt is meg lehet állitani. Elég egy darabot kivágni a sinből és már meg is állt
  • Rage47
    én nem látok semmilyen reklámot itt :) firefox+adblock^^
  • horvathkri
    Blokkónád?
  • haxy27
    szerintem meg lehet blokolni mindent. ha meg mégsem legfeljebb nem megyek arra az oldalra. aztán nesze neked reklám. Ha meg ezután mailben kapik egy ijet akkor meg be perlem a reklámban szereplő cégeket.
  • Skynet
    Egy tankokkal telepakolt fél kilóméter hosszú tehervonat az a blokkolhatatlan...:)
  • syn7h37ic
    Fúúúúúj !!!!!!
    Eddig is elég sok szar reklám van, ráadásul már blokkolhatatlan is... Remélem hamar lesz hozzá blocker mert akkor eljön a káosz.
    A halálom úgy is az, mikor belevágják a képembeaz oldal fölé a szaros reklámaikat (lásd itt is van ilyen)
  • Dany007
    Előbb vagy utóbb úgyis kitalálnak valamit erre is hogy blockolni lehessen :) Eddig is így volt...