46
  • Anotino
    #46
    bizony. enermax 300wattos tap rohogve visz 3 vinyo, x2 4600+, x1650xt -s konfigot
  • dez
    #45
    Vagy valami gagyi tápja van, ami csak papíron 400W-os, vagy régi táp, ami nem ad le eleget 12V-on, hanem helyette túl sokat akarna 5V-on, de az újabb gépeknek nem az kell.
  • BiroAndras
    #44
    "Most komolyan, észre vett valaki jelentős javulást attó, hogy DDR2 RAMokat használ?"

    Hát az valóban nem valami nagy szám. Én ki is hagyom, és egyből DDR3-ra váltok, az már talán tényleg jobb lesz.

    "Vagy tényleg sokkal jobb a SATA-vinyó az ATA-tól?"

    Igen sokkal. Pl. vékonyabb a kábele, hosszabb kábellel is stabil, nincs master/slave szenvedés, menet közben cserélhető, 4-nél több eszközt is rakhatsz a gépbe, és van NCQ.

    "az XT1650nek nem elég a 400W, mint 500 kell neki."

    Ez elég fura. Nekem X1600XT-m volt, és simán ment 400-as táppal, úgy, hogy egy halom más nagy fogyasztó is volt a gépben. Még a mostani 8800GTX is megy vele, ha kiveszem a sok vinyót.
  • dez
    #43
    A semmiért... Aham.
  • sztechnika
    #42
    Teljesen igazad van sajnos.
    Költsük a gépre a pénzt a semmiért
  • 00 Blue 00
    #41
    Igazat adok, habár az ATA és a SATA2 között nagy a külömbség, de pofátlanságnak tartom, ezt az egész marketinges faszságot
  • dez
    #40
    Azért jobb az a vékony kábel. :)

    A SATA2-ben NCQ is lehet, ami az SCSI egyik fő előnyére hajaz, ami meggyorsítja az adatelérést, legalábbis több egyidejű hozzáférés esetén.

    Arról meg nem az átviteli szabványok tehetnek, hogy a vinyók a mai viszonyokhoz képest lassúak.
  • Sanyix
    #39
    Ja keskenyebb a kábel, és le lehet húzni menetközben. EGETRENGETŐ fejlődés!
    Kár hogy nem így fejlődött az emberiség, mert akkor most jönnénk rá, hogy a négyzet alakú keréknél picit jobb a kör alakú :D
  • DrFantastikus
    #38
    ''1. manapság két egymást követő szabvány, technológia között már nincs akkora fejlődés mint régen. A gyártók apró kis lépéseket próbálnak eget rengető jelentőségűnek beállítani. Most komolyan, észre vett valaki jelentős javulást attó, hogy DDR2 RAMokat használ? Vagy tényleg sokkal jobb a SATA-vinyó az ATA-tól?''

    igen, SOKKAL jobb a SATA vinyo !!!!
  • RedRiot
    #37
    "Maradjunk a 200mhznél és a PCI-nál."

    Ezt nem írtam, és azt sem hogy egy '97-es és egy '07-es játék közt nincs semmi különbség. 20 éve játszok, ekkora hülyeséget nem írkálnék.

    Megpróbálom mégegyszer megfogalmazni, hogy pontosan mi a problémám:

    1. manapság két egymást követő szabvány, technológia között már nincs akkora fejlődés mint régen. A gyártók apró kis lépéseket próbálnak eget rengető jelentőségűnek beállítani. Most komolyan, észre vett valaki jelentős javulást attó, hogy DDR2 RAMokat használ? Vagy tényleg sokkal jobb a SATA-vinyó az ATA-tól?

    2. Az új termékeket úgy kapcsolják össze, hogy akár van rá szükséged, akár nem, nehezen tudod megkerülni őket, kénytelen vagy megvenni mind. Akartam a régi Sempron procim helyett egy új Athlon64 3500+-t. Új alaplap kell, OK, ez nyilvánvaló. Radeon X700 helyett is néztem egy újabb kártyát. Legyen X1650XT. Legyen PCI-E, úgyis új alaplap, és ez a modernebb. Hoppá, az alaplap csak DDR2 memót támogat, új RAM is kell. Jólvan. Hoppá, az alaplapon csak egy hagyományos IDE kábel van, és vagy öt SATA. De jó.

    Magyararul vagy közös kábelre rakom a DVDt és a vinyót (így csak egymást lassítanák), vagy... Vagy venni kell egy új vinyót! Sirály. Vettem új vinyót is. Új gép összerak, elindít, pár perc múlva újraindul. Na most miafasz? Melegedni nem melegszik, akkor nincs elég kraft a tápban. És igen: az XT1650nek nem elég a 400W, mint 500 kell neki. Jó, venni kell új tápot is.

    Lényeg hogy a rakat új alkatrész közül a CPUn és a videókarin kívül nem érzem úgy, hogy a többire szükségem lett volna. Az új vinyó nem gyorsabb észrevehetően a régítől, és a DDR2-től sem dobom el az agyam.
    Olyan mintha az autómban olajcserénél nem csak az olajat és a szűrőt, hanem a motort, a sebességváltót, és a harmadik féklámpát is cserélnem kellene kötelező jelleggel. Profi árukapcsolás, és szerintem naív dolog azt hinni, hogy ezzel mi, felhasználók járunk a legjobban.
  • intrex
    #36
    Fontos a fejlődés, csak ez a kis társalgás itt szépen elment a játékok irányába.
    :)
    Az újabb és újabb PCI-e és hasonló fejlesztések egyáltalán nem a kedves játékosok miatt vannak. Sokkal fontosabb dolgok is vannak a világon annál, mint hogy a windows nevű oprendszer elsődleges célját, a játékokat kiszolgálják.
  • balee66
    #35
    Például a STALKER, elég hosszú ideig készült, és mi lett belőle?
    Akiket ismerek, maximum két hétig tolták, aztán megunták...
    Meg pl. a GTA:SA, jóval kevesebb játékosnak jön be, mint az előző epizódok (bár ennek sok köze nincs a grafhoz, nem lett sokkal szebb mint az előző GTA-k)
  • balee66
    #34
    Nem az a baj, hogy szépek a mai gamek. Aki megteheti, hadd játszon csak max grafikán.
    De egyrészt nagyon sokan inkább minimalra butítják a megjelenést, hogy ne 15-20-30 hanem stabil 70-100 FPS-sel menjem a cucc. Észre sem veszik a fejlődést, nekik egy 2000-es játék ugyangyúgy néz ki mint egy 2005-ös.
    Az a baj, hogy sok játék még közepes grafikával is élvezhetetlen, unalmas, gagyi.
    Na most mindenki hámozza ki a hsz-emből, hogy mire gondoltam:D (késő van már, aludni kéne:D:D)
  • cateran
    #33
    Nem beszél hülyeségeket,csak te nem érted...az arányokat nézd...az akkori teljesítmények-játékok szinvonala és a mostani arányokat a teljesítmény-szinvonal között...persze, hogy sokkal szebb a mostani, de vajon szebb-e annyival, mint amennyivel szebbnek kellene lennie, ahhoz képest amennyit fejlődött az eszcájg?
    (szép mondat lett..:D)
  • who am I 7
    #32
    nagy játék volt ez tény
  • balee66
    #31
    Kinek? És miért?
  • balee66
    #30
    Amikor megláttam Kurt Hecticet a bőrcuccában, könny szökött a szemembe....
    Jézusom, mennyit toltam én ezt a játékot, szokszor heteken keresztül azt sem tudtam mi történik a "való világban", csak ez a game számított. Mióta szgépem van (~11 év) kb 4-5 játék volt, amire azt tudom mondani hogy igazán megfogott. Az MDK volt az első, utoljára 2-3 éve toltam végig, hetente többször is:D:D
  • who am I 7
    #29
    "komolyan akkora szükségünk van rájuk?"

    Nem semmi szükség nincs.Maradjunk a 200mhznél és a PCI-nál..jézusmária már.A HALÁLRA OPTIMALIZÁLÁSNAK is vannak határai waze...Annyit elismerek, h nem halnak bele az optimalizálásba a fejlesztők, de ha belehalnának se lennének sokkal gyorsabbak a cuccok.

    http://www.gamespot.com/video/939980/6176261/rage-id-tech-5-stage-demo-part-1-2

    ID Tech 5....:S Sajnos szinte semmi különbség a régi 3dfxes játékokhoz képest :( mondjanak LE A FEJLESZTŐK
  • who am I 7
    #28
    Ha lehet...ne beszéljünk már hülyeségeket...Azért nézzünk már egy akkori játékot (MDK)



    És egy mostanit.. COD4



    Én úgyérzem, h van különbség....és nem is kicsi Jó persze, vannak vakok akik nem látják a különbséget..deazért mégismár
    3dfx?Hm...asszem eleinte a bilinear filtering volt a nagy CUCC benne...aztán még pár dolog.De effektive semmi különleges nem volt rajta, amiből arra lehetne következtetni, hogy 2007-re sokkal szebb játékok kellenének, h legyenek, mint amilyenek most vannak.Főleg úgy, hogy az NV felvásárolta a 3dfx-et.Szóval ott dolgoznak...és nem haltak ki.Fejlesztenek igen.

    Szal ha lehet, hülyeségeket ne beszéljünk már :S
  • Marko001
    #27
    Nekem is. Jól elvagyok még a 7600gt-mmel. :)
  • Alwares
    #26
    Váá nekem még AGP-s a gépem :D
  • Marko001
    #25
    Ámen.
  • RedRiot
    #24
    Szerintem ez már nem egészséges fejlődés. A gyártók már gusztustalanul arra játszanak, hogy félévente lecseréld a komplett géped. Hogy szarnak érezd azt a gépet, amit mondjuk 200 ezerért vettél 6-8 hónapja.

    Régebben a szoftverfejlesztők is jobban optimalizálták a játékokat. Döbbenet, hogy tíz éve miket megcsináltak 200MHz / 8MB RAM / Voodoo1 gépekre.

    DX10 - mi a f@sz értelme van? Néztem a MOH: Airborne screeneket, semmi extra. Van ez az új effekt, amikor ha vmire közvetlenül erős fény esik, akkor az fehéren világít, HDR vagy mi a f@sz. Kurva jó. Lehet hogy szebbek a bump mapek is. Vagy hogy az új NFS-ben állat lesz a füsteffekt. De ezért váltsak instabil fos Vistára, és ezért vegyek új videókártyát? Meg hát ugye majd új alaplapot is, mert a gyártóknak az volna az optimális, ha nem lenne két kártyageneráció, ami belemegy ugyanabba a slotba.

    Persze. Megvenném az új cájgot, aztán menne a MOH 20fps-el full detailban. Választhatnék: indíthatnám dx8/9 módban, levehetném az AA-t stb. De akkor tényleg megérte az upgrade?

    Nekem van egy új taktikám: nem erőltetem a legújabb játékokat, inkább a 2-3 éves gámák közül válogatok. A 90%-uk elmegy full detailban a gépemen, és sok le is van árazva közülük 3-4k-ra, amit már könnyebben kiad az ember, mint egy új játékra 12ezret. A mostani játékokkal meg majd játszok 2 éve múlva. A jobbakkal akkor is fognak multizni, és lesznek hozzájuk modok is, és nem utolsó sorban hibátlanra lesznek patchelve.

    DDR2, SATA, PCI-E, most már PCI-E3 (kettő is volt?): komolyan akkora szükségünk van rájuk? Szerintem inkább csak a gyártóknak...
  • turul16
    #23
    8B/10B_encoding
  • turul16
    #22
    http://en.wikipedia.org/wiki/4B5B
  • peterx
    #21
    Minél gyorsabban fejlődünk annál jobb lesz!
  • Oblivion 5
    #20
    helyes! minél erősebb legyen a gép!!!
  • balee66
    #19
    Hova ez a nagy sietség??
    Na OK ha az ilyen fejlesztések hatására olcsóbbá válnak a jelenleg csúcstechnológiás hardwerek, de akkor is...
  • Mice
    #18
    "mégpedig a 8b/10b tömörítési séma mellőzésével,"
    szerintem ezt vágja a legtöbb sg-s fórumozó csuklóból az egész cikkből...
  • droberto
    #17
    Sorry 1x volt szándékos... Az Opera nem szívleli a fórummotort!
  • droberto
    #16
    Jah, egy gépben mondjuk 4 ilyen kártya egyenként 4db 2 magos GPU-val, és kártyánként 4GB memóriával, mire odaérünk legyen benne 2db 8 magos CPU benne (Socket1456) 5Ghz-n és DDR5 memória 3Ghz... Kissebb erőmű kell majd a kiszolgálásához!
  • dez
    #15
    Egy másik nézőpont: a gyártási technológiák fejlődése egyre nagyobb átviteli órajeleket és így sávszélességeket tesz lehetővé -> valaki biztos ki fogja használni ezt -> ha nem a PCI-Expressesek, akkor egy másik csoport jegyeztet be egy új szabványt erre, és kezdi terjeszteni -> a PC gyártók elkezdenek arra átállni, mert ugye fejlődni kell -> PCI-Express mehet a levesbe -> visszafelé kompatibilitással együtt. Ez kell nektek?
  • turul16
    #14
    Mi a titka ?
  • turul16
    #13
    Beszarok. Egy adatvonalon 8 Ghz-en adatot küldeni, ráadásul 10/8 cumó nélkül.
    Régebben tört részére is azt mondták lehetetlen, most meg..

    Mi titka ?
  • droberto
    #12
    Jah, egy gépben mondjuk 4 ilyen kártya egyenként 4db 2 magos GPU-val, és kártyánként 4GB memóriával, mire odaérünk legyen benne 2db 8 magos CPU benne (Socket1456) 5Ghz-n és DDR5 memória 3Ghz... Kissebb erőmű kell majd a kiszolgálásához!
  • ddt500
    #11
    Van 2.0??????
  • who am I 7
    #10
    Gratula
  • Sanyix
    #9
    Ez ql. 2.0 még nem nemnagyon van semmilyen eszközön. Emellett, még az 1.0 sávszélessége sincs kihasználva. És az agp-t is 3.0-nál váltották le. Lehet hogy ezért sietnek a pcie 3.0-val, hogy azt leváltsa az agp hyper super ultraexpress, vagy az isa ultrabrutalquantumblaster, de lehet hogy a vesa 64565465465464565464565464564564564576756867876/pbit sec átviteli sebességű csatolója.
  • Lewy20
    #8
    én leszarom mennyit fog fogyasztani, csak ugy nézzenek majd ki a játékok mint a killzone 2 első e3 as trailerjében :D bár az még pár év szerintetek mennyi év kell ahhoz hogy ugy nézzen 1 game realtime ban? :D
  • tmisi
    #7
    Szeretem az ilyen híreket. Sokaknak még 1.0 sincs, csak AGP.