3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
-
Csak77 #795 "Normál" használat napi 1-2 giga, azaz egy hónapban a 30-60 giga teljesen normális. -
thenry #794 Sziasztok! Annyit szeretnék kérdezni h ti kb mekkora szokott lenni az adatforgalmatok? Mi számít normál használatnak? Előre is köszi -
#793 de hogy, minden topikkal eljátsza.. -
speeki89 #792 Ez valahogy nem ide tartozik, nem erről szól a topic. Biztos hogy van olyan ahol hamarabb választ kapsz a kérdésedre mint itt! -
#791 thx -
Csak77 #790 Természetesen. -
#789 Egyáltalán hogy lehet a telefonon bekapcsolni a netet? MEG A MOBILTVT?:) -
#788 a rapidos letöltés az webesnek számit ugye?
azt lehet? -
speeki89 #787 Milyen színűen világít a modem? Az lehet hogy jó a lefedettség, csak rossz helyen van a modem!Ha ez a probléma esetleg akkor ki kell próbálni ablak közelében... Elsőre csak ennyit tudok mondani! ( ha zölden világít akkor GPRS, ha sötétkék akkor 3G, ha pedig világoskéken akkor HSDPA).
Sztem ez lesz a probléma.. -
Cavalorn007 #786 Sziasztok!
Egy segítségkéréssel fordulnék hozzátok.
Van egy barátom, aki pár napja vett új netet, Vodafone Mobil Net, és valami elképesztően lassú neki. Hiába 1,5 Mbit sebességű, 15 percig tart betölteni egy oldalt, mindig lefagy neki, msn-e is állandóan késik...mitől lehet ez? A lefedettsége kiváló, szóval tényleg nem értem miért ilyen iszonyatosan lassú neki. Van valami ötletetek? Segítségeteket előre is köszönöm! -
Csak77 #785 Mindenki szarik az egészre! -
#784 várható volt. -
zfr PITE #783 Az NFH "nem igazán" mozdult rá az ügyre...:
"Tisztelt Bejelentő!
Bejelentésével - annak a Vodafone Magyarország Zrt-hez, kivizsgálás és válaszadás céljából történő egyidejű megküldése mellett - kapcsolatban a következőkről tájékoztatom:
Felügyelőségünk hatásköre a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. tv. 38.§-ában foglaltak: „ (1) A közüzemi, a pénzügyi és nyugdíjpénztári, a biztosítási, valamint a távközlési szolgáltatási tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek a fogyasztói bejelentések intézésére, panaszok kivizsgálására és orvoslására, a fogyasztók tájékoztatására az ügyfelek részére nyitva álló helyiségben ügyfélszolgálatot kötelesek működtetni.
(2) Az ügyfélszolgálat működési rendjét, félfogadási idejét a gazdálkodó szervezet úgy köteles megállapítani, illetve működésének feltételeiről oly módon köteles gondoskodni, hogy a fogyasztói érdekek ne sérüljenek.
(3) Az ügyfélszolgálat a panasz elutasítását köteles indokolással ellátva írásba foglalni és annak egy példányát a fogyasztónak átadni vagy tizenöt napon belül megküldeni.
(4) Az ügyfélszolgálat a fogyasztói bejelentések intézése és a fogyasztók tájékoztatása során köteles együttműködni a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó társadalmi szervezetekkel." vizsgálatára terjed ki.
Tájékoztatom továbbá, hogy amennyiben a szerződő felek a szerződéskötés utáni szolgáltatással, számlázással és kárigénnyel kapcsolatos jogvitában nem tudnak megegyezni, ennek elbírálására a rendes polgári bíróságok polgári peres eljárásban jogosultak.
A bírósági vitarendezés helyett, illetve annak alternatívájaként, illeték megfizetése nélkül fordulhat az ország valamennyi megyéjében működő békéltető testületekhez. A békéltető testületek eljárása ingyenes, és sokszor a rendes bírósági eljárásnál gyorsabb vitarendezést tesz lehetővé az érintett felek között. A békéltető testületek elérhetőségeit a www.ofe.hu oldalon megtekintheti.
Kérem válaszadásom szíves elfogadását.
Budapest, 2008. szeptember 18."
-
speeki89 #782 Olvass vissza pár oldalt, és megtalálod a választ.. -
Dettina #781 nekem is ilyen internetem van, 3g. az a problémám, hogy a letöltési sebesség mindig 40 kbps körül mozog. Miért ilyen alacsony? Remélem tudtok segtíteni. ( ja amugy mindenféle update megvolt). Üdv! Detty -
ocsieu #780 :D
Nézd, egy haverom kért meg, hogy az alábbi tartalmú hírdetést feladjam... Saját nick alatt tettem, mivel nem volt kedvem tökölni új reggel... Talán van, akit érdekel 1 ÁSZF módosítás előtti internet szabadon csomag... Annó, korlátlan gprs csomagokkal volt tele a net... -
Csak77 #779 Hát ez kész! -
ocsieu #778 2008.08.14-én, tehát az ominózus szerződésmódosítás előtt kötött, internet szabadon előfizetés 2 éves hűségszerződéssel, átírással költözés miatt, modem nélkül eladó. A modem megadta magát... Gyakorlatilag kültéri használat miatt beázott, amire ugye nincs garancia... -
zfr PITE #777 Mivel ez az egyetlen használható sebességadat, amit elértem a szerződésben, így ezt tekintem mértékadónak ill. ők is erre hivatkoznak, tehát szerintem ez az, amit az előfizetőkre vonatkoztatnak.
Engem mindig a sablonszöveggel próbálnak elhessegetni, amiben mindig arra hivatkoznak, hogy a sebesség ezek szerint vállalt. A legutolsó kommunikációjuk felém, hogy a sebességem pont olyan, mint régen. Kiszámoltam, hogy a jelenlegivel 31/24 folyamatos használat mellett csak ~ 60GB hiányzik ahhoz a forgalomhoz, amit régen, normál sebesség mellett produkáltam... Valamit nagyon tudhattam, v. nálunk az idő lassabban telt?! -
#776 Már sokszor mondtam:EZ NEM GPRS INTERNET,hanem SZÉLESSÁV HSDPA!!!!
Akkor a voda mire is hivatkozik?NHH és a többi felügyeleti szerv lépni fog,többit hamarosan...! -
zfr PITE #775 "Az átlagos le, illetve feltöltési sebesség, amelyet a Szolgáltató az Előfizetői számára a szolgáltatás igénybevétele esetén a vizsgált esetek 90 %-ában garantál. GPRS Internet tekintetében:
A minőségi mutatóra a Szolgáltató által megadott érték:
letöltési sebesség:
Célérték GPRS lefedettségi területen: 22 Kbit/másodperc
Minimálérték GPRS lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc
Célérték 3G lefedettségi területen: 150 Kbit/másodperc
Minimálérték 3G lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc
feltöltési sebesség: Célérték GPRS lefedettségi területen: 7 Kbit/másodperc
Minimálérték GPRS lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc
Célérték 3G lefedettségi területen : 40 Kbit/másodperc
Minimálérték 3G lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc
A lefedettségi területekre vonatkozó információ a Szolgáltató honlapján érhető el."
Tehát a minimális, amit biztosítanak 1 Kbit/sec. Nekem jelenleg ~380Kbit/sec, ahogy jön le. Tehát egy szavam nem lehet, mert bőven túlteljesítik a minimumot! Az, hogy a keveset használt készülékekkel (SIM-mel) 2800-3200-t is mértem, ugyan akkor, ugyan ott, ugyan annak a fájlnak a letöltése közben, az kit érdekel...
-
#774 cseréltem és még mindig levagyok :S -
user2008 #773 én úgy tudom, a minimálisan biztosított letöltési sebesség 1Mbit/sec (128KB/sec), és NEM 1KB/sec! legalábbis mikor én kötöttem a szerződést, ez állt az oldalukon... -
zfr PITE #772 Én a Voda által az NHH-nak küldött levélre várok már egy hete. Arra a kérdésre, hogy nemleges/tagadó válasz esetén az NHH mit tud tenni, nem sok jóval bíztattak: mondván nincs hatósági jogkörük, így csak a bírósági feljelentés segíthetne. Ott viszont hogyan bizonyítod, hogy te csak a többiek felé nyújtott szolgáltatás tizedét kapod, és mégis 380x többet, mint a szerződéses minimum? Nem érzem úgy, hogy megnyerhető egy ilyen per...
Nekem is úgy tűnik, hogy senki le sem sz@rja, hogy egy multi ilyet megtesz.
atila4 te cseréltél számot és még mindig le vagy korlátozva v. nem cseréltél? -
#771 engem érdekel mert még mindig levagyok korlátozva, de nemtok elene mit tenni:S -
Csak77 #770 Én úgy látom, hogy ez az egész korlátozási téma kurvára nem érdekel senkit. :( -
#769 Gondolom ismered az én sztorimat,Te simán nyersz ellenük...! -
zfr PITE #768 Tegnap jutott el velem a Vodafone olyan szintre, hogy már felajánlották az ingyenes szerződésbontás lehetőségét. Berágtak rám, mert 2 hónapja járok a nyakukra... Viszont továbbra sem ismerik el azt, hogy van olyan probléma, hogy adott sebsség fölé nem megy a net. Pontosabban az az álláspontjuk, hogy nincs probléma, mert az 1 kbit/sec mindig megvan, amit a szerződésben vállaltak, így nem biztosítanak lehetőséget arra sem, hogy valakinek prezentálhassam a jelenséget... Az, hogy az én adatforgalmi sebességem ~ tizede a normál felhasználóénak és ugyan annyit fizetek érte, az nem hatja meg őket. Talán majd valamely felettes szervüket. A céges jogászainkkal beszélgettem az ügyről, ők javasolták, hogy csalás ill. hibás teljesítés miatt pereljem be a Vodát. Még beszélek az NHH-s ügyintézővel a témával kapcsolatban, aztán meglátjuk... -
zfr PITE #767 Ha nem kaptál levelet és kellett volna (szerintem ez a régi szerződésekben is benne volt), akkor neked van igazad és jogtalan az átrakásod az 5G-s csomagba. A csekknemküldést én sem értem: ha nem kérted, ezt sem tehetik meg... Mindenképpen érdemes őket csesztetni, mert ha igazad van jóváírnak. A feljelentéssel addig érdemes várni, amig kiderül, mi a tényállás, de utánna egyből mehet és menjen is: ne hagyd magad, ha igazad van! -
user2008 #766 kár is elkezdeni belekavarodni, fizetned kell. szerintem a dolog kijátszása helyett inkább a részletfizetés lehetőségéről ülj le tárgyalni velük. az egyetlen kapaszkodód a felszólítás elmaradása lenne, de vannak ott erre kiképzett okos emberek, akik ezt intézni tudják. arról nem is beszélve, hogy már 1 éves a szerződésed, nem biztos, hogy az 1 évvel ezelőtti szerződések tartalmazták a tértivevényes felszólítás pontot, ennek járj utána. a szolgáltatóváltás is egy megoldás, de itt ugye csak hanyagolnod kell a p2p-t, és oké vagy, ott meg akárhogy csinálsz akármit, 5 giga, és viszlát. persze, lehet 10, és több giga is, csak azt már olyan csillagászati összegekért kapod meg, ami nem éri meg neked. mindezektől függetlenül a döntés a tiéd! :) -
worms01 #765 nem tom miért nem küldenek csekket,pedig direkt úgy kértem a fizetést.
ha minden igaz holnap megyek be hozzájuk és ha még lesz netem akkor meg mondom mi a helyzet,és azt is meg fogom kérdezni,h miért nem küldtek nekem eddig szerelmes levelet:).
ha viszont nem irok akkor nem jártam szerencsével és ki oFFoltak.
de nem tom mit csináljak mert ha nekik van igazuk akkor kifizetem valahogy,de ha nem akkor fel kellene jelentenem de attól félek h kidumálják magukat és szivni fogok.nem nagyon értek én az ilyen témához,ezért fordultam hozzátok bizalommal.
de azért köszönöm mindenkinek a segítségét.
akár,h is lessz tudatni fogom veletek,persze akit érdekel.
na sziasztok és legyetek jók :) -
Matte #764 "mert csekket már rég nem küldenek...."
akkor ez miért van így? -
worms01 #763 üdv mindenkinek
MATTE én nem mondtam le semmit,legalábbis nem tok róla.
-
Matte #762 hát ha jól értem, te "lemondtad" a levélben értesítése, valsz ezért nem kaptál figyelmeztetést sem. azt csak levélben küldik.
Másik kérdésedre a válasz: nem.
Ha fájlcserélőt használsz ÉS az adott hónapban nagyobb forgalmad van 5 g-nél, akkor áttesznek és fizetned kell az egészet.
Ez tisztán és világosan benne van a szerződésben. -
worms01 #761 sziasztok!
1x is köszi a válaszotok.
nem figyelmeztettek semmire se.
megkaptam a számlát persze sms-ben mert csekket már rég nem küldenek,majd irtam nekik 1 levelet,és ott mondták h mivel túléptem az 5gigát fizetnem kell.ja és ha fájl cserélörö lenne a probléma akkor nem a 5giga feletti adatforgalmat kellene kifizetnem? -
Matte #760 hát igen, ott a pont nálad, viszont...
amíg nincs figyelmeztetés, szó nélkül nem tehetik át 5g-s csomagba..
tehát 1:1 :) -
zfr PITE #759 Ha nem kaptál felszólító levelet eddig még egyszer sem az egy év alatt, akkor nincs probléma. Mivel regisztrálják az átvételét, tudod bizonyítani, hogy nem vetted át. Ha mégis, akkor egy szavad sem lehet: a szerződésben benne van, hogy p2p használat+5GB feletti forgalom+levél után= 5Gb-s csomag, e feletti részt fizetned kell. Ha így van, nem sok mindent tehetsz... -
#758 a választ lejjebb megtalálod:
300mega volt fájlcserélő saját bevallásod szerint is. megszegted a szerződést(((..5gigából 1megát is töltesz neked annyi sajnos, rosszul értelmezted a szerződést((( -
ocsieu #757 Hát... Majdnem egy egész évi díjat tuti nem fizetnék ki... Van a neveden valami? Felkészültél a törvényen kívüli életre? :) Mert ha ez nem probléma, én NEM fizetném ki a számlát, az tuti... Ha van egyéb előfizud, vagy valami a vodánál, és fontos a szám, próbáld meg azonnal elhordozni, bár nem biztos, hogy ez sikerülni fog, sőt, valószínűleg biztos, hogy nem... Mindenesetre értesítsd az ismerőseid, családtagjaid, hogy a számod változni fog... Vodás vagyok, de a voda ITT BASSZA el, hogy egy félig-meddíg fix havidíjas szolgáltatást 63 ezerrel megterhel... A legnagyobb hiba! Sokmindent elvisel az ember, nade az ilyet NEM!!! Ilyenkor lép az ember a 2 másik szolgáltató valamelyikéhez! Joggal, és helyesen! Javaslom, hogy TE tegyél lépéseket, de NE fizess, mert voda NEKED maximum HARMADFOKON fog visszafizetni bármit is... Fogyasztóvédelem, NHH, stbstbstb, tedd meg a kötelező lépéseket, különben ők teszik meg... -
worms01 #756 sziasztok!
én is vodás vok,most lesz 10.-én 1éve.
viszont most kijött 1 irdatlan magas számla 63e-ft,amit email-en azzal magyaráztak,h túl léptem az 5gigát,de ha korlátlan vok akkor ez h lehetséges?
ja és a fájl cserélő oldalak,arról meg annyit h 1x használtam az is 300mega volt amit lekaptam onnan,és nekem azt mondták h figyelmeztetnek legalább 1x levélben a szabályt szegek,h fejezem be az ilyen műveltetett mert különben le korlátoznak,de én semmi ilyet nem kaptam,se SMS-t se levelet.tényleg rendesen használtam a nettet. és nem 1x léptem túl az 5gigát ezzel-azzal,most meg kiszámláznak 8giga túl lépésért 63e-Ft.
kérdezem én mi ilyenkor a teendő? és ha fájl cserélőbe kötnek bele azt,h bizonyítják be? mert halvány fogalmam sincs az ilyen dolgokról.
légyszi aki tud az mondjon már valami okosat. elöre is köszönöm