3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • Montanosz
    köszi ez jó írás
  • user2008
    akkor, hogy kicsit átlássátok: total commander (ftp-re), ftp rush (ftp-re), flashget (web-esre) stb. ezekkel semmi baj. a flashget azért szerepel a listában, mert alkalmas p2p-re, magyarul amit letöltesz, vissza is tudja tölteni (mint pl. a torrent-nél), és az már bizony file-csere! ha tudod használni a flashget-et, és nem állítgatod el, akkor abból nem lehet baj. a lényege a dolognak, hogy bármilyen programot is használsz, CSAK 1 SZÁLON, és CSAK LEFELÉ tölts!!! ha bármi megosztásra kerül, tehát visszafelé is töltődik, hogy másoknak is meglegyen, az "csöcs"! én pl. fizetős ftp-ről töltök, meg netről. a havi forgalmam simán veri a 80-100 GB-ot, és már 5. hónapja semmi gond. a DC és társai tényleg felejtősek, mert azokkal semmiképpen nem tudtok csak egyirányba tölteni! a flashget, mint letöltésvezérlő teljesen oké, mert igazából csak azt töltöd vele, amit amúgy pl. explorer-el töltenél, csak az ie-ben ugye külön-külön, ott meg berakod sorba, és megy. tehát, ez oké! annyira nem ismerem a flashget-et, de gyanítom, hogy az újabb verziók már képesek a sima letöltéseken kívül torrent és hasonló fájlokat is kezelni, ettől kerülhetett fel a voda listájára. de, 100 szónak is 1 a vége, SENKI NE OSSZON MEG SEMMIT, ÉS NE HASZNÁLJON OLYAN PROGRAMOT, AMINÉL A LETÖLTÉSNEK FELTÉTELE A FELTÖLTÉS IS!
  • Montanosz
    ezt hogyy érted? mert én most kötöttem
  • Csak77
    Még pár nap, és mindenkire érvényes lesz a forgalomkorlázás...
  • Montanosz
    hát akkor jó...mert írtam az ügyfélszolgálatnak és semmi,,csak a szerződés pdf változatát linkelték
    mondjuk találtam a internet download managert, legfeljebb azt használom
  • Fabio Capello
    a flashget?

én is azt használom már legalább másfél éve, semmi gondom nem volt
  • Montanosz
    furi..nekem a szerződésben ez benne van a extrém ppropgramok felsorolásában, azért kösz
  • vohanyi
    Tavaly december óta használom a FlashGet 1.73-ast,soha nem volt gond belőle!!!!Havi adatfofgalmam össz.:10-15Gb.!
  • Montanosz
    tudja valaki végül is akkor melyk letöltés vezérlő programot engedik használni mert a sszerződésben a flashget nem engedélyezett?
  • user2008
    hírközlésiek, fogyasztóvédelem stb. jó dolgok, csak nem így. egy komoly balhéhoz kevés ez a bejelentésszám. mindig arra figyelnek, ami tömeges. heti 10-15 bejelentés az nem komoly ilyen helyeken. ha van egyáltalán ennyi. de, gondolom nincs. lehetne, de nincs. azért nincs, mert a felhasználók kb. 80%-a azt sem tudja mi fán terem a net, meg mi az a KB/s. nem érdekli őket, meg igazán észre sem veszik. aki warez-ol, meg töltene, mint állat, annak feltűnnek a dolgok, de ez kevés ide. az egyszerű ember mail-ezget, chat-el stb. kis igényű dolgok, nem igen tűnik úgy fel a sebesség, mint amikor pl. 2 napig töltesz egy sima 700 megás filmet. ez van. itt egy fecske nem csinál nyarat, de még 100 sem. mondjuk én nem panaszkodom. nálam "minden oké". megszoktam, hogy éjjel kell menni a gépnek, ha tölteni akarok, nappal meg csak éppen egy kis mail, vagy olvasgatás, mert olyankor én sem nagyon lépem túl a 20-30KB/s-ot. :D
  • Gerec
    Hát nálam sajna ennyi sosem volt még, de nálam az RSSI magasabb értéken,83dBm-en megy és a térerőm is kevesebb,csak a felén van, lehet közelebb megyek kicsit a toronyhoz és megnézem ott.
    Amúgy azt hogy 7,2mbittel lép fel azt onnan lehet tudni,hogy csatlakozáskor ennyit ír ki,vagy valami más is van? pl mint adsl-nél ugye mindig 100mbitet ír mert a modem és a gép közötti sebességet nézi.
  • vohanyi
    Erről beszéltem....reggeli csúcsok...:

Seb.optimalizálásra EZT használom!
  • Gerec
    A vodafone oldalán van egy ilyen:
    "Miért nem tudom elérni a maximális letöltési sebességet?
    Ennek több oka is lehet:
    ...

...
    Fix szélessávú megoldásoknál is ismert jelenség, hogy a számítógép alap rendszerbeállításai mellett nem lehet teljes egészében kihasználni a kapcsolat maximális áteresztőképességét. Ezt az úgy nevezett TCP protokoll sajátosságai okozzák. A TCP „Receive Window Size” paraméterét megváltoztatva orvosolható ez a probléma. Az Interneten több ehhez kapcsolódó segédprogram is található (mint például http://www.speedguide.net/tcpoptimizer.php), ezek használatát azonban csak tapasztalt Előfizetőinknek javasoljuk, saját felelősségükre."

Ezzel játszadozott már valaki,van értelme?
  • Gerec
    Mértem egyet gyorsan:

Ugyan itt 2987kbitet ír most,de gyakorlatilag 334KBal tölt, ami ugye nincsen annyi.
  • Gerec
    Nálam is 7,2mbit/s van,Pest-megye Gyálnak vagyok a külterületén, nekem egész nap jön 3mbit körül,mert itt nem sokan használják, de 4,5mbit sosem volt. 1x ha gondolod össze futhatnánk,hogy az én modemem nálad produkál e ekkora sebességet, kiváncsi lennék!
  • vohanyi
    Most 20:45-kor a feltöltés lett lassú-nem szokott-speedtest egy szálon:
  • fiman28
    Én Kaposváron használom, és itt is csúcsidőben lassú, most éppen max 50kbyte-al döcög, de este itt is felmegy 4-500-ra. Csak a max 50 még arra sem elég néha, hogy a youtub-on folyamatosan végignézz egy klippet.
  • vohanyi
    Pest megye-Szigethalom-csúcsidőn kívül 5-6Mbit/s.-ahol 7.2Mbit/s.-os lefedettség van,ott reális.Csúcsidőben 2 körül van./E220-voda/
  • Gerec
    Hol mértél ekkora sebességet? nálam csak 3 mbit körül szokott lenni:(
  • vohanyi
    Nálam is jó a júliusi balhé óta...E220 :
  • speeki89
    enyém szerencsére még mindig jó!
  • Csak77
    iszonyat lassú ez a szar pár napja a sebesség... bár lehet csak újra korlátoznak
  • krisztianp16
    nekem is ez a net van.(sajnos)Nagyon laddu még itt is meg rádásul nem is korlátlan most csderéljukki.Ez szerintem olyanoknak jok akkik utaznak és mailt küldenek.:)
  • zfr PITE
    Nekem nem állt még vissza a sebesség (gondolom nem is fog). Az NHH és a fogyasztóvédők hárítanak, mondván a voda szolgáltatja a minimumot, ami a szerződében van. Csak hát ugye aki nem töltött 5GB felett annak gyors továbbra is, ugyan annyi pénzért, mint akit belassítottak, ez a "fura"... Éljen a jogállam, ahol a törvényeket nem lehet kijátszani:-)
  • Montanosz
    ó...hát ok
  • Csak77
    Szerintem az internet szabadon csak előfizetésés buli!

Mindenkinek visszaállították a régi sebességet?
  • Montanosz
    az internet szabadon-t feltöltőkártyásként is megvehetem külön előfizetésként vagy át kell mennem előfizetésesre?
  • vohanyi
    MDMA legfrissebb,10027-es verziója : ITT,ezen belül ITT !
  • Fabio Capello
    megpróbálom, köszönöm :)
  • vohanyi
    Én a VMC-ben állítom be az APN-t..stb...utána kézi indítás,és az MDMA-t használom:
    APN: standardnet.vodafone.net

APN:
    80.244.97.30
    80.244.96.1
    Tárcsázandó szám:
    *99#

Felhasználói név és jelszó nincs!

Különleges beállítások:

További inicializáló parancsok:
    AT+CGDCONT=1,"IP","standardnet.vodafone.net"
  • Fabio Capello
    ehh... sorrya sok kérdésért, reinstall volt

feltettem MDMA-t, beállítottam a standardnetet mint APN, de mégis fosh minőségben jönnek le a képek... Teendő?
  • vohanyi
    E220 UNLOCK!!Tényleg műxik,igaz időigényes!Figyelem!Amikor kiírja,hogy'Please register'-egy felugo ablakban-ne klikkelj rá,a progi így is fut tovább,csak türelem...amúgy OK!
    Link leírással ITT !
  • Fabio Capello
    nem tudtam hogy új a neve, de hálás köszönet
  • vohanyi
    Gondolom az E620tool-ill.mostmár MDMA hun-ra gondolsz:ami ITT van!
  • Fabio Capello
    Valaki megtenné, hogy linkeli nekem az E220 toolt, mert én sehol nem találom hogy b*szná meg... Előre is nagyon köszönöm :)
  • Csak77
    Soha nem használok p2p-t... mozielőzeteseket, játék videókat szoktam tölteni. Nézd meg mondjuk a hardwired.hu oldalt, egy videó 160mega...
  • vohanyi
    Na ja,nekem is szakadt állandóan,közel egy év alatt ilyen nem volt,ma már rendben...voda alkot v.mit...
  • Montanosz
    de ha nem használsz p2p-t akkor hogy jön össze ennyi?
    rapid meg ftp?
  • Csak77
    Nekem (belváros) tegnap este-éjjel nagyon szar volt a kapcsolat, állandóan megszakadt, használhatatlan volt. Remélem ma már jobb lesz!
  • user2008
    hali! hát, én stabilan nyomom a 80-100 gigát havonta. bár, nekem még a régi szerződésem van, és csak este töltök, mert nap közben (mivel már a fél városnak ilyen netje van) csak olyan 30-50KB/sec. talán egyszer majd kicserélnek valamit, hogy esetleg ki is tudjanak szolgálni minden ügyfelet folyamatosan...