3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • vohanyi
    Nem értelek Titteket....-1270-5/0-ás menü!
  • Montanosz
    ezt honnan és mikorra tudhatjuk biztosra?
  • vohanyi
    Engedni fogják a P2P-t is,nem lesz bünti,-aki használja-5Gb. felett seb.korlát!!!-tárgyhónapra...
  • Montanosz
    ja csak te írtad lejjebb #843-ban asszem
  • Fabio Capello
    Szüljön sünt a voda, nem hiszem el hogy a 21. században vissza kell állni a kőkorszaki netsebességre.

asszem abban mindannyian egyetérthetünk, hogy tudnának ennél ők többet is adni (ne vicceljünk már, itt olyan adótornyok vannak hogy beszarás, pár ezer ügyfelet is simán kiszolgál)... ez az egész csak arra jó hogy benyaljanak az újaknak, na de később majd ők is pofára esnek.

Egy dolog biztos: vagy marad az eredeti sebességem (5 giga után korlátozás? Jobb helyeken ez max két hét alatt meg is van...), vagy ha felbontom, akkor némi kártérítést követelnék magamnak.

Hihetetlen hogy a pénzéhség mire visz rá egyes cégeket
  • Csak77
    Sehol, mert nem lehet.
  • Montanosz
    de hool írják hogy p2p-t is lehet használni,
  • vohanyi
    Viccelsz?Emlékszel júliusra?380Kbit/s.,csúcsidőben töredéke....!
  • Csak77
    A kérdés, hogy mennyire csökkentik... ha mondjuk 1 megára, az még jó.
  • Fabio Capello
    de ééééérted... egy megkötött szerződést nem módosíthatnak, bassza meg a jóisten... ha ők módosíthatják, én is megtehetem, ezesetben én nem vagyok elégedett a szolgáltatással, és egy százast szeretnék fizetni érte...
  • speeki89
    Vohanyi! Köszi szépen a felviágosítást.

A voda ismét kitett magáért. Legalább most nem akkora titokban korlátoz mint eddig tette, igaz én kimaradtam az akkori szórásból, de ebből már senki sem marad ki..
  • Montanosz
    10 giga aki töltöget 5 nap alatt simán megvan
  • vohanyi
    Kommentár nélkül:

Tisztelt Vohányi Úr!

Köszönjük, hogy megkereste ügyfélszolgálatunkat!

Elektronikus levelével kapcsolatban munkatársunk 2008. november 17-én a 70 622****-es telefonszámon egyeztetett Önnel.

A beszélgetésben elhangzott, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően két országos napilapban, a Népszabadságban valamint a Magyar Nemzetben jelentettünk meg közleményt 2008. október 24-én arról, hogy a hálózati teljesítmény megfelelő szinten tartása érdekében lassíthatjuk a az adatforgalmat. A fentiekről külön levélben nem értesítjük ügyfeleinket. A közlemény megjelenését követő 15 naptári napon belül élhettek előfizetőink azzal a lehetőséggel, hogy szerződésüket a szerződésbontási díj megfizetése nélkül felbonthassák.

Az Általános Szerződési Feltételek 2008. november 23-án módosul, a megváltozott tartalom a http://www.vodafone.hu/egyeni/common/segithetunk/ugyfelszolgalat/letoltes/aszf/2008_11_23/aszf_08_11_23_1.pdf linken érhető el.

Az új „Vezeték nélküli Internet” című 9.4.1. alpont tartalmazza az átalánydíjas vezeték nélküli internet tarifacsomagra vonatkozó speciális szabályokat, amely rendelkezések szerint a hálózati erőforrások optimális felhasználása, a hálózati teljesítmény megfelelő szinten tartása érdekében a Szolgáltató fenntartja azon jogát, hogy az adatforgalmat lassítsa. A módosítás mindenkire vonatkozik, aki Internet Szabadon akcióban kötött előfizetői szerződést – akár a Vodafone Fix, akár a Vodafone Internet Szabadon tarifacsomagot használja.

A mobilinternetezők nagy többségének internet-élmény fokozása érdekében a Vodafone Internet Szabadon akcióban korlátlan internetes tarifacsomagra szerződést kötő ügyfelek körében, a számlázási időszakban az 5 gigabájt adatforgalmi korlátot elérve csúcsidőben, 10 gigabájt felett csúcsidőn kívül is csökkentjük az adatátviteli sebességet. A számlázási ciklus lezárultával a lassítás megszűnik. A forgalmazható adatmennyiség továbbra is korlátlan.

A http://www.vodafone.hu/egyeni/common/vodafonerol/magyarorszagon/letoltes/felettes_szervek.pdf oldalunkon tekintheti meg azon szervek listáját, melyekhez panaszával fordulhat abban az esetben, ha a kivizsgálás eredményével nem ért egyet.

Szíves megértését köszönjük!

Tisztelettel:

Elek Andrea
    Vodafone Magyarország zrt.
    levelezési csoport
  • Montanosz
    igazad van mert mikros netem van, sokan használják vacak, kevesen, mint a szélvész...gondolom a vodás net is hasonló
  • vohanyi
    Csak77,vagy a másik fórumon 'gábbor',szerintem is be lehetne fejezni!
    Velem is kikezdtél,emlékszel,de nem volt igazad,be is láttad!Nem ez a módja,formája...
  • user2008
    ekkora hülyeséget? ha lenne némi technikai hozzáértésed, te is tudnád, hogy egy rendszernek vannak korlátai. hogy nagyon egyszerű legyek: egy torony ki tud szolgálni mondjuk 1000 embert stabilan, nagy sebességgel. a voda meg (hogy jöjjön a pénz) az egy toronyra elad 5000 kártyát. ezen mi a hülyeség, meg a meglepő. ez így megy. nem csak a vodánál, minden wireless szolgáltatónál. egyébiránt nem lépem túl az általad említett sebességet napközben (bár ezt olvashattad is volna lejjebb, ha kicsit jobban figyelsz), és ez nem korlátozás, hanem a hálózat gyengesége. erről meg ennyit :)
  • Csak77
    "másik, hogy a csúcsidőbeni korlátozás a mai nap is működik mindenhol "nem hivatalosan"

Ekkora hülyeséget régen olvastam már itt! Nincs szó fikázásról. Te azt mondod, hogy ilyen nincs, pedig van. Ennyi. Majd ha lebasszák a sebességed 25k/s-re, akkor ne gyere ide sírni!
  • user2008
    a hírközlésről szóló törvények értelmében, ha egyoldalúan módosítják az ászf-et, fel kell hogy ajánlják a hűségidőn belüli díjmentes szerződésbontás lehetőségét. nem gondolom, hogy a voda ezzel a lépésével ügyfelek ezreit kockáztatná. a másik, hogy a csúcsidőbeni korlátozás a mai nap is működik mindenhol "nem hivatalosan", csak itt kvázi nem a voda korlátoz, hanem a torony. ha sokan neteznek, lassú, ha alszanak a felhasználók, gyors.

csak77! neked annyit tudok csak mondani, hogy nézz utána hatályos jogszabályoknak, mielőtt álmodozásról beszélsz. nálad (és nálam is) okosabb emberek nyilatkoztak erről így, nem értem neked miért kenyered a kötekedés. itt tények vannak, nem álmok. a fórum egyébiránt is eszmecseréről szól, nem a másik fikázásáról.
  • Fabio Capello
    velem akkorsem teszik meg

btw, ha ők csak így átírhatják a szerződésem, énis átírhatom
  • vohanyi
    Olassátok el:No Comment!Ebből buli lesz : EZÉRT
  • vohanyi
    Én is csak ITT olvastam,ha bevezetik,én sem hagyom annyiban!Várom válaszukat!
  • Fabio Capello
    ha egyénileg nem kaptál értesítést, nincs miről beszélni

velem nem fognak szórakozni, én kötöttem egy szerződést egy szolgáltatásról, amiben szó sincs arról hogy megváltoztathatják a felvételeket. Innentől kezdve egyoldalú szerződésszegésről van szó úgyhogy bajban lesznek

mindenesetre nem fogom hagyni hogy így kitoljanak velem, az tuti
  • speeki89
    Ezt a hírt egyébként hol olvastátok? Szívesen elolvasnám én is..
  • speeki89
    Az igen.. Szemét egy szolgáltató ez a vodafone akkor.. OMG
  • Csak77
    user2008 te csak álmodozzál tovább!
  • vohanyi
    Voda ÜSZ/1270/5-0/ határozottan mondta,hogy MINDENKIRE,a régi előfizetőkre is vonatkozik!Hivatkoztam augusztusi levelükre,10 perc várakozás,egyeztetés,stb.....mindenkire!....most várom a mailre a választ!Csak 2 újságban jelent meg állítólag a változtatásra figyelmeztetés,egyénileg senki sem kapta meg-na ezt sérelmezem!
  • Montanosz
    igen kösz, mint látható megtaláltam az apróbetűs részt, egy kutya..
    amúgy a vodával megvagyok elégedve, én voltam az 5dik vásárló amikor bcsabán megnyitottak még valamikor ezredfordulo környékén
  • user2008
    csak77! olyannal riogasd csak a népet, amit hivatalosan is alá tudsz támasztani. gondolok itt arra, hogy mindenkinek korlátozás... sem a voda, sem más szolgáltató nem módosíthat egyoldalúan szerződést. akinek ez benne van az aktuális ászf-ben szerződéskötéskor, arra érvényes, akinek nem volt benne, arra nem. a vodának se joga, se szándéka nincs erre.

montanos! pannon-nál a feltételeket olvasd el, mielőtt váltasz. ott is van apróbetűs rész, ami ismerete nélkül vajmi kevés a tv reklám, meg a honlapi hirdetés. (arról nem is beszélve, hogy köztudottan a pannon-os net a leggyengébb az országban sebességre)

mindezektől függetlenül mindenkinek szíve joga dönteni :)
  • Montanosz
    ööö de ez is!!!

"A Pannon Internet Éjjel-nappal vagy Pannon Internet Éjszaka-hétvége tarifacsomagokban foglalt forgalmi keret nem korlátozott, azonban olyan fájlcserélő, fájlmegosztó, egyéb nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata során, amely révén az adatcsere közvetlenül a felhasználók között, a szervertől függetlenül zajlik, a Szolgáltató [b]az adotforgalom idején jogosult a sávszélességet csökkenteni.[b]
  • Montanosz
    ha pénteken kötöttem akkor a három napos felmondási idő még hétfőn rendben lesz nem? ha meggondolom magam, mert akkor vissza mondom és át megyek a pannonhoz
  • Montanosz
    erről hol van hivatalos leírás, mert akkor tényleg szopacs?
  • vohanyi
    Látom átmásoltad,amit írtam a másik fórumon,de a vodával most levelezem le,mert augusztusban azt ígérték hivatalos levélben,hogy a régi előfizetőket nem "bántják"!
  • Csak77
    November 25-től mindenkire vonatkozik : P2P engedélyezett,de ettől függetlenül,aki eléri az 5Gb.-ot-csúcsidőben korlátozzák a sebességét/le/fel!/;10Gb. elérésénél egyfolytában a tárgyhónapon belül!

Megszoptad! 2008.11.11-től van Pannon korlátlan csomag, 6e-ért, ott lehet P2P meg mindent.
  • speeki89
    Kifejtenéd bővebben, hogy miért írtad ezt?
  • user2008
    van egy számlazárási napod, onnantól "tiszta vagy". ha torrentezel, vagy dc-zel, akkor semmiképp ne lépd túl az 5 gigát, mert fizetős lesz az 5 gigán felüli forgalmad. elvileg, ha ilyet csinálsz, tértivevényes levélben felszólítanak, hogy nem kéne, de volt már rá példa (lásd lejjebb), hogy valakit szó nélkül áttettek az 5GB-os csomagba, és küldték a sok tízezres számlát. ftp, web-es letöltés, rapid, megaupload, ilyenek mehetnek nyugodtan, ami a csövön kifér. a kísérletezést szerintem hagyd, nem érdemes kockáztatni. bár, gprs-el nem igen léped túl az 5 gigát :) azért figyelj oda. nem bonyolultak a kritériumok, de lehet nagyot bukni, ha elsiklik az ember valami felett.
  • Montanosz
    hát még ebben a hónapban nem lépem túl az 5gigát,mert most költözöm de itt csak gprs sebesség van
    amúgy tényleg hogy nézzem a következő számlázási ciklust amikor már tölthetek bátran, mármint az előző hónapi torrentet gondolom nem számolja be a következő hónapiba
    csak az mikor kezdődik? az adott hónap elsejétől vagy a szerződés kötéstől számított nap egy hónap múltával?
  • user2008
    ajaj! ez már baj. :/ arról remélem te is tudsz, hogy akár 1KB is elég ahhoz, hogy átkerülj az 5GB-os csomagba!? :/
  • Montanosz
    aha köszi, közben persze rájöttem mert a du metert telepitettem és mért felelé megosztást
    inkább gondoltam a rapidot fizetek elő mert ott jobban van ami nekem kell
    meg az ftp-n inkább szinkronosan vannak fent a sorozatok, de ez okból pár évaddal lemaradva))
  • user2008
    nos, maga a torrent, az csak egy fájl. azt pl. isohunt-ról is le lehet tölteni. maga a torrent, még oké, mert az csak egy fájl, ami úgymond megmutatja majd a programnak, hogy mit, és honnan. tehát a torrent fájl letöltése, az még web-es letöltés, de maga a tartalom, amit majd eme fájl segítségével tudsz tölteni, az már p2p. az oldal amit írtál, java-t kér, gondolom ez a megoldás azért van, hogy program telepítése nélkül is tudj torrent-ezni. a baj csak annyi, hogy egy java-s dolog simán tudja ugyanazt, mint egy program, csak neten fut. magyarán az elv marad, csak telepíteni nem kell. ezt úgy képzeld el, mint pl. a meebo. nem kell msn-t telepítened, mégis tudsz msn-ezni. magyarán mindegy, hogy program, vagy web-es felületen futó java alkalmazás, a működési elv ugyanaz, tehát fájlcsere!! lehet, hogy tévedek, nem ismerem az oldalt igazán, de szerintem kár kísérletezni, mert, ha aztán meg kiderül, hogy nem oké, igen súlyos pénzekkel fogsz tartozni a vodának. szerintem nem kell sajnálni azt az 500-1000 forintot fizetős ftp-re, és megvan amit akarsz, nem kell remgve várnod a csekket, plusz jóval gyorsabb a torrent-nél.
  • Montanosz
    és mi a helyzet a www.bitlet.org-al ?
    mert ott egyből minden progi közreműködése nélkül a weboldalról tölthető a torrent.
    ott vajon van felfelé megosztás?