3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
-
user2008 #915 ezért mertem leírni, amiket leírtam. mikor még nem volt trendi ez a korlátozós dolog, nekem akkor is szar volt a sebességem napközben, és éjjel jó. most is ugyanez a helyzet. erre mondtam, hogy az új ászf csupán azért lett, hogy ne kelljen a vodának magyarázkodni állandóan, hogy miért vagy lassú napközben. meghát ugye a korlátozás is arról szól, hogy csökkentik a sebességed, ha túllépsz ezt-azt. nem ők csökkentik, hanem a torony, meg a többi olyan felhasználó, akik még nem lépték át a határokat. ez tök egyszerű megoldás részükről, a jelenlegi technika ennyit enged nekik, és most hivatalossá tették a kibúvót. ez minden. -
#914 jó sokáig fenn maradtál, de hogy igazad lehet hasonló a helyzet szegeden is a bátyáméknál, hétvégén szinte használhatatlan, hétköznap éjszaka viszont hasonló az eredmény mint nálad -
user2008 #913 ma reggel 05:40-kor a sebességem, úgy, hogy a mostani számlázási ciklusban nem az 5, nem a 10, hanem már a 70GB-ot is átléptem. mint megmondtam, korlátozósdi ide, vagy oda, ha neteznek lassú vagy, ha alszanak, gyors :)
-
#912 Fejezzétek be!A fórumnak : - Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel -
a címe...!!! -
user2008 #911 "Mikor, és hol kisfiam?"
#858. hozzászólás: "a hírközlésről szóló törvények értelmében, ha egyoldalúan módosítják az ászf-et, fel kell hogy ajánlják a hűségidőn belüli díjmentes szerződésbontás lehetőségét."
itt kisfiam!
"No comment."
#861. hozzászólás: "Csak77,vagy a másik fórumon 'gábbor',szerintem is be lehetne fejezni!
Velem is kikezdtél,emlékszel,de nem volt igazad,be is láttad!Nem ez a módja,formája..."
"Nem, te baromságokat beszélsz, a kosaraddal, és a postás példával együtt."
hát, azl, hogy neked meghaladja a képességeidet egy egyszerű viszonyítási alap, az már nem az én bajom..
-
Csak77 #910 Uhh, mint egy pisis fiúka, akinek elvették a babáját!
Lássuk!
"leírtam az egyoldalú módosítás feltételeit anno, azt is lereagáltad a magad módján, hogy hülyeség"
Mikor, és hol kisfiam?
"úgy lehet azt hiszed chat-en vagy, pedig a chat =/= fórum. majd rájössz. bár, amiket olvasok itt veled kapcsolatban, már felvilágosítottak téged máshol is"
No comment.
"most megint mondtam pár dolgot"
Nem, te baromságokat beszélsz, a kosaraddal, és a postás példával együtt. -
user2008 #909 #889 -
#908 őszinte leszek, nagyon elvesztettem a fonalat, most a Te álláspontod az, hogy nem tesznek semmit, csak népriogatás van? -
user2008 #907 kedves Csak77!
próbáltam toleráns lenni veled, és megérteni szellemi alultápláltságod, de látom, neked hiába beszél az ember. amint az kiderült a hozzászólásaidból, érdemben a világon semmit nem tudsz nyilatkozni semmiről, csak osztod az embereket olyanért amiről azt sem tudod micsoda. leírtam az egyoldalú módosítás feltételeit anno, azt is lereagáltad a magad módján, hogy hülyeség. és láss csodát úgy lett, ahogy mondtam. most megint mondtam pár dolgot, megint kezded a dolgot. amiről aztán persze megint csendesen hallgatsz, mert ki fog derülni, hogy úgy van, és tévedtél. tudod, az a külömbség kettőnk közt, hogy én tények alapján írok, nem írok le olyat -veled ellentétben- amit út széli vodaellenes szabadságharcosoktól hallok itt-ott. nem értem neked miért élvezet az effajta viselkedés, de igazán nem is érdekel. olyan nagyon nem tudod felvinni a vérnyomásom, inkább kinevetteted magad. én azt gondolom, ha hozzászólsz valamihez, azt érdemben tedd, és ha lehet te is -mint mindenki más rajtad kívül- a témával foglalkozz ne a felhasználókkal. úgy lehet azt hiszed chat-en vagy, pedig a chat =/= fórum. majd rájössz. bár, amiket olvasok itt veled kapcsolatban, már felvilágosítottak téged máshol is erről, azért vagy most itt. mindent félretéve, még mindig azt mondom, nincs veled semmi bajom. maradjon is így! kösz! -
Csak77 #906 Ugyan, a nagy cégek simán megveszik a fogyvédőket. A vodanet.extra.hu oldalon lévő balhéra, valamit hwsw.hu oldalon lévő riportnak sem lett semmi híre, következménye. Azt csinálnak a nagy cégek amit akarnak. -
kabirjedi #905 Ha a jelen akciójuk következmény nélkűl marad(úgy fog)akkor átlépték azt a határvonalat ami után már mindent megtehetnek mert fedezik őket a pitiáner, átgondolatlan, elavúlt, minimalista "törvények?" -
#904 Nekem csak egy kérdésem lenne igazából... Ha most megteszik azt hogy egy átlag használattal kétheti adatforgalom generálása után leviszik a sávszéledet, merthogy ne más elől vegyem el a sebességet, ha még több előfizető jön, akkor mi lesz? Ha átlépem az öt gigát, a következő számlázási ciklusig felfüggesztik az internetemet?
Ez azért már tényleg röhejes kategória, és a vicc az, hogy lehet hogy megteszik. -
Csak77 #903 Nagyon szép az okoskodásod, kár, hogy baromság! -
user2008 #902 kabirjedi :D ez jó volt :DD hát, az enyémen is volt annak idején még express matrica is :D mostmár csak a saját kézhez van mikor jön a csekk :D -
kabirjedi #901 Én annak idején még tértivevényesre fizettem elő wehhhe.....Hihetetlen a voda oda kaksizik ahonnan eszik.Két telefon előfizetésem van náluk+2 feltöltőkártyaás+"INTERNET SZABADON KORLÁT NÉLKŰL"ennyit érek......Na mind1 májusban lejár az öszzes hűségem nem hiszem,hogy maradok. -
user2008 #900 egyébiránt egyszerű. 25-e után nézd meg a nappali, meg az éjszakai sebességed. fogadjunk, hogy új számlázi ciklusban is ugyanaz lesz, mint most :) -
user2008 #899 na, akkor mégegyszer:
A HÁLÓZAT AKTUÁLIS TERHELTSÉGÉTŐL FÜGGŐEN !!lassíthatja!! az adatforgalmat!
fordítom újra:
nem állandóan leszel lassú, csak az eddig megszokott módon. tehát nappal. mert, ha átléped az 5, ill. a 10 gigát, bekerülsz abba a kosárba, akik a lista végén vannak sebesség szempontjából. magyarán, ha többen is neteznek, akik még ezt nem lépték túl, vagy nem korlátlanok, ők élveznek elsőbbséget, ők lesznek kiszolgálva a lehető legnagyobb sebességgel, te meg battyogsz a neten a maradék 15-30KB/s-al. még magyarábban, HA NETEZNEK LASSULSZ, HA NEM, AKKOR NEM! ezt jelenti a hálózat aktuális terheltségére való hivatkozás. és a "lassíthatja" szó. mert nem az van odaírva, hogy "lassítja" hanem hogy LASSÍTHASTJA!
legegyszerűbben talán a postát tudnám példának hozni. ha te vagy a sima levél, és millió másik levél is van, akkor ugye téged beelőz az elsőbbségi, az ajánlott, meg a tértivevényes is. erre mondja a posta, hogy 5 napra vállalják a sima levél kézbesítését. persze, az esetek 80%-ában másnapra ugyanúgy ott van, mint régen, csak, ha sok a válogatnivaló a postázóban, akkor a te leveled elkerül a holnapi dobozba, mert nincs rajta semmi matrica. remélem érthető :) -
#898 Most is 4 napja jön le ftp-ről,ezután is így lesz!Nekem 25-én van számlazárás,2 nap alatt lehozok 10Gb-ot.Ha a voda lekorlátoz a júliusi állapotra---annyi nekik is,meg egyből lépek.... -
fiman28 #897 Én csak ftp-ről töltök, p2p-t nem használok. de ezután azt is hanyagolhatom, mert se az 5 se a 10 GB nem túl sok, és azt kinézem megint a vodától, hogy a korlátokat elérve visszaküld az őskori sebességek idejébe. -
#896 Gyakorlatilag erről beszéltem,gyakorlati részére azért kiváncsi vagyok...!P2P--már írtam:5Gb felett egyből sávszél. csökkentés bünti,felszólítás nincs,engedve lesz,de megéri?...? -
fiman28 #895 Hát ez akkor a 22-es csapdája, az okosság. A "10 gigabájt felett csúcsidőn kívül is csökkentjük az adatátviteli sebességet." miatt az esti töltést hanyagolni lehet. -
user2008 #894 ja, az új ászf-ben sehol nem találtam p2p-re vonatkozó rendelkezést. bár nem olvastam végig, rákerestem a teljes ászf-ben az extrém, fájlcserélő, p2p szavakra, találatok NULLA -
user2008 #893 a lentebb említett új ászf: (ami egyébként 2008.11.23-tól hatályos)
9.4.1.1 Az átalánydíjas vezeték nélküli internet tarifacsomagokra vonatkozó speciális rendelkezések
A szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erforrásokra épül. Ezeknek az erforrásoknak a túlzott
igénybe vétele, akár egy Elfizet részérl is, minden más felhasználó számára negatív hatást
válthat ki. A hálózati erforrások fentiek szerinti használata leronthatja a hálózat teljesítményét.
A fentiek figyelembe vételével az Internet Szolgáltatók Tanácsa által támogatott hálózathasználati
irányelvekkel összhangban (megtekinthet a http://www.iszt.hu/iszt/aup.html internetes oldalon) a
Szolgáltató fenntartja magának a jogot az adatforgalom – idszakos, vagy állandó - lassítására. A
lassítás nem jelenti, a letölthet adatforgalom mennyiségének korlátozását.
A számlázási ciklusban elért 5GB-nál nagyobb adatforgalom esetén a szolgáltató rugalmasan, a
hálózat aktuális terheltségétl függen lassíthatja az adatforgalmat. A lassítás mértéke nem
akadályozhatja a szolgáltatás rendeltetésszerK használatát, azaz a 3. számú mellékletben garantált
le-és feltöltési sebességeket.
A számlázási ciklus lezárultával a forgalomlassítás megszKnik.
ez meg az okosság:
A forgalomlassítást a Szolgáltató csak a korlátlan adatmennyiség leforgalmazását nyújtó vezeték
nélküli internet tarifacsomagjait választó ügyfelei esetén alkalmazza. E tarifacsomagokat az ÁSZF
1. számú Díjszabás címK melléklete tartalmazza.
okos. tényleg okos. ha "korlátlan vagy" majd csinálnak korlátokat, ha nem vagy az, húzz le mindent vagy 600KB/s-al, úgy hamar elfogy az előfizetett adatmennyiség, és bumm jön a csekk :D
fiman28! lehet éjjel nyomni továbbra is. ezért emeltem ki a AKTUÁLIS TERHELTSÉG részt. és ezért írtam amit utána írtam... :) -
fiman28 #892 Semmi gond az éjjeli töltögetéssel, de úgy néz ki, hogy ezután már este sem lehet tölteni, mert lekorlátoznak. De akkor ez nem Internetezz Szabadon. Na persze, szabadon, mint a csiga. -
user2008 #891 (Extrém használatnak
minősül a fájlmegosztó/-cserélő programok üzemeltetése abban
az esetben, ha a tárgyhavi összes adatmennyiség meghaladja az 5 GB-ot.)
Az ajánlat 2008. október 1-től december 31-ig érvényes, kétéves hûségnyilatkozattal. Egy év után más
tarifa is választható.
közben utánajártam... a fenti szöveg végén szereplő dátumból szerintem egyértelműen kiderül, hogy p2p használatról szó sincs, tehát nem kéne kísérletezni a légből kapott hírek alapján :)
fiman28! pontosan. éjjel kell tölteni, meg a reggeli órákban, ennyi. bevált technika :) -
fiman28 #890 Számomra nem gond, hogy hagyom este menni a gépet, berakom töltésbe ami kell és az jó esetben reggelre lejön. Amúgy ha jól megnézem én a héten összehoztam vagy 20 GB letöltést ftp-ről. Olvastam más fórumokat az ottani hozzászólásokat.
Hogy ne vegyem el a sávszélességet mások elől stb. A vodának kellene fejlesztenie, bővitenie, mielőtt útjára enged egy olyan szolgáltatást, amit nem bír el a rendszere. Csak ugye minimális befektetéssel akart kaszálni, és be akart törni a mobil netes piaci szegmensre, ez valószinüleg sikerült is, mert más szolgáltató nem kínált, eddig, korlátlan mobil net csomagokat. Csak nem számoltak azzal, hogy a felhasználók teljes mértékben ki is akarják használni a szolgáltatást.
Mert ha én fizetek egy szolgáltatásért el is várom, hogy hasznáhassam is.
De ha 5 ill. 10 GB után lekorlátoznak? Akkor korlátozzák a jogaim. Persze hivatkoznak a rendszer védelmére. Ez az ő gondjuk, fejlesszenek.
Úgy látom nálunk még mindig a felhasználok vannak hátrányban. -
user2008 #889 A hálózat védelme érdekében, számlázási ciklusban elért 5GB-nál nagyobb adatforgalom esetén a szolgáltató rugalmasan, A HÁLÓZAT AKTUÁLIS TERHELTSÉGÉTŐL FÜGGŐEN lassíthatja az adatforgalmat.
a nagybetűs rész az érdekes! magyarán az égvilágon semmi nem változik. ha sokan neteznek belassulsz, ha kevesebben, akkor pörögsz. ennyi az egész! ez a lépés semmi másról nem szól, minthogy ne kelljen minden nap mail-ek százait olvasniuk, hogy miért szar a sebesség!? okos húzás, mert eddig duma kellett, így-úgy a hegyek-dombok, meg esik az eső, meg tedd ki a modemet az ablakba, meg szar a géped stb. most meg csak simán odavágják, persze öcsém, mert átlépted az 5 gigát :D
a p2p rész eddig nem tisztázott valóban, mert, bár a bevezető szövegben még mindíg az van, hogy normál használat mellett korlátlan, az oldal aljáról eltűnt az extrém használat című rész. na, mondjuk ez nem feltétlen jelenti azt, hogy lehet, előfordulhat, hogy direkt vették le, hátha jó sokan bebuknak vele, aztán ugye fizetnek jó sokat. de ők nem tudták? hát ja. olvasni kell ászf-et :D meghát ugye a sablon A TÁJÉKOZTATÁS NEM TELJESKÖRŰ! :D -
#888 Papíron,elvben minden szép,minden jó a vodánal is : cikk... -
user2008 #887 ugye hogy ugye :) azért olyan hülye mégsem vagyok... megmondtam, hogy lesz ingyenes szerződésbontási lehetőség, vagy nem? :) ettől függetlenül voltak némi dolgok amikről nem tudtam, ez beigazolódott. hát, ez, hogy ők akár KETTŐ DARAB újságban is meghírdették a közleményt... hát... ebből még lesznek bonyodalmak, mivel nem elég, hogy nem kötelessége minden előfizetőnek ezen lapok olvasása, az emberek 80%-a már igencsak nem újságolvasó fajta. nem gondolom, hogy a voda ezzel a két lappal kimerítette volna a tájékoztatás fogalmát. de, majd ezt is -mint minden mást- meg fognak vétózni nálunk okosabb emberek, amiből majd tudunk tanulni, ill. érvelhetünk vele problémás esetekben. ezektől függetlenül, én még (kopp-kopp) semmi jelét nem látom a korlátozósdinak. nekem a szokásos éjjel-reggel 250-350KB/s napközben 15-30KB/s az átlagom, pedig pl. épp csak a mai nap generáltam 3,5 gigát ftp-n. a továbbiakat majd meglátjuk :) -
fiman28 #886 Én csak arra leszek kiváncsi, hogy mennyire leszek lekorlátozva, annyira mint hónapokkal ezelőtt? Mert ugye mostanában,délutántól kezdődve, a sebesség alig éri el az 50 kbyte-ot, az szép és jó, hogy úgy 11 után felugrik 600-ra. De akkor csúcsidőben ne nagyon akarjak se youtube-on klippet nézni, vagy esetleg játszani. Ha jól emlékszem tegnap olvastam, hogy jövőre a t-mobile 14M-ra duplázza fel a sebességét, gondolom erre a voda is kénytelen lesz lépni. Na de akkor is, netezzek korlátlanul, de nézzem, hogy mennyi adatot forgalmazok és vigyázzak magamra? Ez a internetezz szabadon? Számomra az a gond, hogy más net lehetőségem nincs, ott, ahol használom a vodást. És még azt mondják, hogy a mobil interneté a jövő. Az lehet, de úgy néz ki, hogy nem itt, Magyarországon. -
#885 ja köszi, átrágtam a hozzászólásaid a másik hasonló témájú fórumon a ph-en
egész képbe kerültem))) -
#884 Amit írtam,november 23 vagy 25-től!!! -
#883 ja csak ahány ügyfélszolgot felhívtam annyi fajta válasz a p2p-t illetően, mégis csak fontos.
nem merek töltögetni továbbra sem ha nem látok valamiféle hivatalos hivatkozási alapot, v meg olyan bennfentesnek tünt, gondoltam bővebben kifejt ezt illetően
a japánok megállították az időt, az amcsik időgépet működtetnek és megfilmesítik a feltaláló sztoriját, míg mi még mindig a kőkorszakban vagyunk, ki van a hócipőm -
#882 Ne hari,én sem mindíg érek rá,végigkísérhetted ami nyár óta történt,ahol tudtam segítettem,pláne,hogy érintett is voltam!Nem azért,de '61-es vagyok,témában otthon,szakmám...stb...de ezt elvárom mástol is....
A korlátozás számlázasi ciklusban lesz!!! -
speeki89 #881 Sztem most sem volt probléma a hangnemével;) -
#880 szóval minden hónap elején visszakapom a sebességem és ha elérem az 5gb-ot lekorlátozzák? -
#879 ja tudom)))
csak máskor olyan kézségesen válaszolt Vohanyi...
-
speeki89 #878 Vodafone ügyfélszolgálat az a "kódsor" :D -
#877 amúgy akivel én beszéltem csak annyit tudott hogy nem veszik olyan szigorúan, azért jobban szerettem volna valahol hivatalosan is írásban látni, ezért kérdeztem tölled mert tájékozottnak tünsz, és udvariasnak,de ebben tévedtem -
#876 ez valami kód sor?