Vodafone internet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Viszont eddig nyugodtan tudtam játszani a kapcsolaton keresztül, nem szakadozott, most meg van hogy 10 percekre leáll a HSDPA ... inkább ne b.szogatták volna
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
elküldtem mindent,most jött visszajelzés,hogy elolvasták!Már rengeteg mailt kaptak ez ügyben!Ráadásul a voda végig azt állította,hogy technikailag nem tudnak sebességet korlátozni!Hangfelvételen rajta van.Én sem vagyok szívbajos,ráadásul szakmámból kifolyólag értek hozzá!Nagyon nagyot buktak!
- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"
Addig a Blaha Lujza téren (Bp., 8. ker.) 5-600 KB/sec jöttek a letöltések, most max. 50KB/sec. Nálam is megvolt a simcsere kb. 1,5 hete, akkor a vodás szervizes mért egyet ott a boltban, teljesen korrekt volt a sebesség. Másnap visszamentem vele, hogy ismét lassú ugyan úgy, vittem a laptopot, kollegám modemjét és az enyémet is: bedugtam õket felváltva, letöltésvezérlõvel egy olyan fájlt indítva, amelyik oldalról melóhelyen, bérelt vonalon 2MB/sec jön az adat. A kollegám modemével 600KB/sec, az enyémmel 45KB/sec ugyan ott, ugyan akkor, ugyan az a fájl…
A pultos mondta, hogy látja a problémát, de õ ebben nem tud segíteni, hívjam a 1270-et. Ott ültem elõtte, felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol felvette a technikus a hibajelenséget. Ma telt le a 15 nap várakozási idõ, majd holnap felhívom õket, hogy áll az ügy. (Sejtem/tudom...)
Õk is átmeneti leterheltségre hivatkoznak mindig (ami ugye kilõve a kölcsönmodemmel/SIM-mel, szintúgy, mint a modemhiba).
A telefonos ügyfsz. mindig végigfut a DNS-, APN-beállítás, vírusirtó, simcsere stb. vonalon, mert nekik ez van leírva: technikusig kell eljutni minimum, aki már tud "érdemben" segíteni.
A korlátozás bizonyítottnak tekinthetõ, most már csak az a kérdés, hogy el tudunk-e érni valamit, ha sokan jelezzük a problémát a fogyasztóvédelem felé...
Én várok holnapig, akkor felhívom õket telefonon, hogy mi történt az ügyemben, és ha nem volt változás, akkor megy a levél a hif/fv-nek.
/Anno még az elején kaptam az extrém használatra levelet -kipróbáltam, a Flashget azon verziójával, mely tudja kezelni a p2p-t, nem torrentet, de 5 Gb felett töltve minõsítettek extrémnek(?)- azóta Internet Download Managert használtam, és eddig teljesen jó volt, ráadásul elértem azt, hogy az ügyfélszolgálatuktól kapjak egy olyan levelet, amiben leírják, hogy igen, konkrétan ez a program használható letöltésre <#nezze>#nezze> nehogy belekössenek késõbb... (Ha érdekel valakit bemásolhatom a levélváltásokat abban a témában.)/
Igazából nem is azzal van a bajom, hogy lekorlátoznak, hanem ahogy csinálják: ha mondjuk, közlik szerzõdéskötésnél, hogy X GB felett visszaveszik a sávszélt, akkor az ember az alatt tartja a mennyiséget, de így, hogy korlátlan nem gondolná, hogy behúzzák a csõbe.
Arra leszek még kíváncsi, hogy így marad-e vagy bizonyos idõ elteltével visszaáll az eredeti sebessége? Tartok tõle, hogy nem fog, max., ha ráhúzzák a vizes lepedõt a cégre a HIF-nél...
ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com
no meg mit gondoltok meddig fog így menni a net?
1-2 hónapig talán...vagy nem töltötök. Akkor meg mire mentek vele?
Vagy két havonta számot cseréltettek? Jó üzlet....
Mindegy én most huzatom a naked adsl vonalat magamnak... 8 megabit 6800 Ft. Még szervert bérelnem se kell...
///// Asus G751 \\\\\\\\\\
ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com
Letöltési seb: http://prohardver.hu/tema/re_hir_hsdpa_es_internet_arzuhanas_a_vodafone-nal/friss.html
3.5-4Mbit/s !
- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"
"* Az ajánlatok 2008. július 9-tõl szeptember 30-ig érvényesek, 2 éves hûségnyilatkozat, 1 év után más tarifa is választható "
Pont július 9-étõl vagyunk korlátozva! NO COMMENT !
de kötbér fizetése nélkül. felháborító.
Elõfizetõ csak gyengébb minõségben tudja igénybe venni, a Szolgáltató a fentiekben leírt
kötbér felét köteles fizetni."Tehát ma 18. napja a korlátozás:5000:30=167.-.167*4=668.- egy nap.668*18=12024.-
1270/5.0-áa menü 10:36'-hívásidõ 33 perc.Elmondtam az elejétõl fogva újra mindent,ÁSZF 3.1.9,számítás,kötbér...stb.Elmondtam a "megoldás" számcserét díjmentesen,nem ötezerért.Technikusok nem engedik,mert már kaptam jóváírást 5 eFt.-ot....Ügyfélszolgálatos hölgy/Renáta/:ne adjam fel,ne hagyjuk magunkat,látta,hogy igazunk van.Küldjek újra mailt az ÜSZ.-re,minden friss bizonyítékkal együtt.Ha hülye választ kapunk,na azt is jelezzük!--ennyi
A Szolgáltató köteles az Elõfizetõ által bejelentett, és a hibabehatároló eljárás alapján
valósnak bizonyult hibát legfeljebb 72 órán belül elhárítani.
Ha a kivizsgálás vagy kijavítás kizárólag a helyszínen, az Elõfizetõ helyiségében és az
Elõfizetõ által meghatározott idõpontban lehetséges, vagy ha a kijavítás idõpontjában a
Szolgáltató és az Elõfizetõ megállapodott, és a hiba kijavítása a meghatározott idõpontban a
Szolgáltató érdekkörén kívül esõ okok miatt nem volt lehetséges, úgy a hiba kijavítására a 72
órás határidõ a Szolgáltató érdekkörén kívül esõ okból alkalmatlannak bizonyult idõponttól az
Elõfizetõ által megjelölt új alkalmas idõpontig terjedõ idõszakkal meghosszabbodik.
A fenti határidõ túllépése esetén a Szolgáltató kötbér fizetésére köteles a hiba bejelentésétõl
számított 72 órától a hiba elhárításáig.
Ha a hiba következtében az elõfizetõi szolgáltatást nem lehet igénybe venni, a kötbér mértéke
minden késedelmes nap után a hiba bejelentését megelõzõ hat hónapban az Elõfizetõ által az
elõfizetõi szerzõdés alapján az adott elõfizetõi szolgáltatásért kifizetett – elõre fizetett díjú
szolgáltatás esetén a felhasznált - díj átlaga alapján egy napra vetített összeg nyolcszorosa.
Hat hónapnál rövidebb idõtartamú elõfizetõi jogviszony esetén a vetítési alap az elõfizetõi
jogviszony teljes idõtartama alatt kifizetett (felhasznált) díj átlaga alapján egy napra vetített
összeg.
Ha a hiba következtében a szolgáltatást a Szolgáltató által vállalt minõséghez képest az
Elõfizetõ csak gyengébb minõségben tudja igénybe venni, a Szolgáltató a fentiekben leírt
kötbér felét köteles fizetni. A Szolgáltató a kötbért havi díjfizetési kötelezettség esetén a
következõ elszámolás alkalmával az Elõfizetõ számláján egy összegben jóváírja, vagy az
elõfizetõi jogviszony megszûnése esetén az Elõfizetõ választása szerint a bejelentés
elbírálásától számított 30 napon belül azt az Elõfizetõ részére egy összegben visszafizeti. A
kötbérköteles napok számát a Szolgáltató jelen Általános Szerzõdési Feltételei alapján kell
megállapítani.
Jól értelmeztem?
A csere természetesen nem segített, így ingyen cserélték a számomat.
Az eredmény? Hát nem is tudom, próbáltam ismét s sebességteszteket, de a speedtest.net-en több mint 1 hete most 1x mentem 1000 fölé, egy másik mérésnél 3200 volt a sebességem, de eléggé ingadozó az eredmény,próbáltam többször is mérni, de az eredmény eléggé változó volt.
Próbáltam programot, drivert letölteni, itt viszont ismételten visszaesett 60 kbyte ra. Szóval nem vagyok meggyõzödve, hogy a számcsere most segített e. Viszont a telefonos ügyfélszolgálat annyival jobb volt, hogy most nem tudták egyszerû hálózati leterheltséggel elintézni az ügyet, mert egyböl cáfoltam a dolgot. Majd kiderül, hogy mi lesz az eredménye a dolgoknak, de hogy az e-mail küldés tényleges probléma megoldásban nem segít igazán, csak egy üres sablonválaszt eredményez, az is biztos.
Tehát a hétfõi link :
"Korlátozás hírek!" : Felhívott a hálózati mérnök,nem tudják,hogy mi a gond/programozás hiba?/,direkt korlátozás nincs,de gond az van!Keresik a közös pontot a bejelentéseknél,figyelik a sebességet,stb.Türelmet kérnek,nem tudják,mi lesz.Javasoltam ingyenes szerzõdésbontást,újra-megkötést,-de ez drága.Meg lesz a megfelelõ megoldás.
Hihetetlen,de lehet,hogy több,mint egy hét,de lehet,hogy bármelyik pillanatban jó lesz.
Valami blokkolta tényleg,de nem õk direktbe.Arra kért,hogy mindenkinek jelezzem,bármit észlel,mailben küldje a vodának,válasszal ne törödjön,vizsgálják!
[email protected]
Ennyi...
írok nekik egy kicsit nyersebb hangvételû levelet, hátha abból értenek.
Köszönjük visszajelzését!
Mindenekelõtt engedje meg, hogy a felmerült kellemetlenségért szíves elnézését kérjük !
Amennyiben a továbbiakban is tapasztalja az Ön által jelzett hibajelenséget, az alaposabb vizsgálat érdekében szíveskedjen a mobil internet telefonszáma, valamint az ahhoz tartozó ügyfélbiztonsági kód megadása mellett, az alábbi adatokat jelezni telefonos ügyfélszolgálatunkon vagy az [email protected] címen, hogy mihamarabb segítségére lehessünk!
•Mi a telefonszám, amit az internetes csomaghoz kapott?
•A hozzá tartozó ügyfélbiztonsági kód
•Az elektronikus levelében említett tesztelés, melyik képviseletünkön történt?
•Milyen telefonszámon tudjuk elérni? (Kontakt szám) A gyorsabb ügyintézés érdekében ajánlott, egy olyan telefonszámot is megadni amelyen, szükség esetén munkatársunk felveheti Önnel a kapcsolatot.
•Mi a pontos idõpont, amikor tapasztalja a jelenséget? (Legalább 5 idõpont, lehetõleg a nap különbözõ pontjairól)
•Mióta tapasztalja a hibát?
•Idõszakosan, vagy folyamatosan?
•Mi a pontos hibajelenség? (Hibaüzenet száma, esetleg pontos kiírás)
•Mi a pontos cím, ahol ezt tapasztalja? (Város, utca, házszám)
•Melyik hálózathoz tud csatlakozni? (GPRS, 3G, HSDPA)
•Milyen típusú készüléket használ a csatlakozáshoz? (USB modem, Connect Card, Mobilkészülék, stb.)
•Milyen szoftvert használ? (Connect Now, Connect Lite, Dial-Up, stb.)
•Milyen operációs rendszerrel rendelkezik?
•Van-e tûzfal, vírusirtó, adatszinkronizációs szoftver telepítve a számítógépre?
•Ha igen, próbálta-e ezt kikapcsolni?
•Használ-e Internet Plusz klienst? (Dial-Up beállításoknál fontos)
•Ha másik számítógépen volt lehetõsége kipróbálni, mit tapasztalt?
Szíves megértését és együttmûködését kérjük!
Tisztelettel:
Nagy Ágota
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoport
öszönjük visszajelzését!
Sajnálattal értesültünk arról, hogy elõzõ válaszunkban foglaltak nem szolgáltak megelégedésére!
A 2323862-es számú elektronikus levelünket az alábbiakban szeretnénk megerõsíteni.
Technikai csoportunk panaszát kivizsgálta, melynek eredményeképpen nem tapasztalták a jelzett hálózati hibajelenséget. A szolgáltatás esetleges lassulását okozhatja a hálózat idõszakos terheltsége.
Szeretnénk tájékoztatni arról, hogy a Vodafone Magyarország zrt. az Ön által megrendelt szolgáltatást az elõfizetõi szerzõdésben, az annak részét képezõ Általános Szerzõdési Feltételekben, illetve a 3. sz. mellékletben meghatározott technikai specifikációnak megfelelõen biztosítja. Panaszát megvizsgáltuk, azzal kapcsolatosan megállapítottuk, hogy a szolgáltatást a vállaltak szerint nyújtottuk.
A Vodafone Magyarország zrt. a továbbiakban is a szerzõdésben meghatározottaknak megfelelõen biztosítja minden ügyfele számára a szolgáltatását, természetesen a technikai fejlõdés további lehetõségeinek folyamatos kihasználásával emelve a szolgáltatás színvonalát.
Szíves megértését kérjük!
Tisztelettel:
Nagy Ágota
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoport