3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • Gery85
    Én beszéltem ma szintén az ügyfélszolgálattal egy Halász Erzsébet nevü ügyintézővel erről, ő is azt mondta,hogy megszüntették az erre vonatkozó tilalmat,de bármely adatforgalomból elért 5gb után csúcsídőben majd 10gb után mindig korlátozzák a sebességet,de ez mindig el fogja érni a 150KB/secet.
    Tehát mindegy hogy torrentezel vagy ftpzel e.
    Ezután bementem egy vodafone szervízátvevőhelyre az európarkban ahol a pult mögött ülöktől is megkérdeztem,hogy lehet e fájlcserélő alkalmazásokat használni, és szintén ezt mondták el amit a telefonba is hallottam.
    Kicsit bosszankodott is a nő az üzletben,mert mondta,hogy ő nem használ fájlcserélőket és voda netje van, és mostmár ő is bele fog esni a korlátozásba mert sokat netezik.

Vicces,hogy a saját embereik ilyeneket mondanak:)
  • Montanosz
    nem tudom, én nem mertem használni, kivárom ezt a hónapot hogy másokkal mi az ábra
    amúgy nem nagyon torrenteztem máskor sem, emule érdekelne ha tényleg szabad
  • atila4
    de azért fura,hogy telefonba azt mondják lehet emailban meg azt hogy nem... most hogy is van?
  • Montanosz
    végül is amit leírtak az a hivatalos
    akkor még se lehet p2p, reméléjük senki nem szívja meg anyagilag
  • atila4
    Kaposvár
  • szmore86
    Jó neked, talán itt is fejlődik a rendszer, Te merre laksz?
  • atila4
    nálam még ilyenkor is 1 megával jönnek a cuccok
  • szmore86
    Nem, nem torrenteztem, és nem töltöttem sehonnan. Napközben ilyen "gyors" a netem. ISDN korszak köszönt vissza. Este gyors, akkor 3-4Megára is felugrik, du. 2 és este 10 között viszont k*rvalassú. Csináltam még egyet.

• atila4
    A mobilinternetezők nagy többségének internet-élményének fokozása érdekében a Vodafone Internet Szabadon akcióban korlátlan internetes tarifacsomagra szerződést kötő ügyfelek körében, a számlázási időszakban az 5GB adatforgalmi korlátot elérve csúcsidőben, a 10 GB felett csúcsidőn kívül is csökkentjük az adatátviteli sebességet. A számlázási ciklus lezárultával a lassítás megszűnik. A leforgalmazható adatmennyiség továbbra is korlátlan.
    Az 5 és a 10GB feletti lassítás bekapcsolása automatikusan történik, illetve a számlázási ciklus lezárultával annak megszűnése is automatikus, ehhez semmiféle riport vagy manuális tevékenység nem szükséges.

A lassításra vonatkozó döntés oka, hogy a tapasztalatok szerint annak ellenére, hogy a fájlcserélő alkalmazásokat nem engedélyezzük a korlátlan internetes csomagunkban, az ügyfeleink nagyon kis része hatalmas adatforgalmat bonyolít, ami az internetezők nagy százaléka számára jelentősen csökkenti a sebességet, ezáltal pedig az internetezés élményét. Vannak ügyfeleink, akik több 100, sőt akár 1000GB-ot is forgalmaznak egy hónap alatt. Ők ezt feltehetően kereskedelmi céllal, valószínűsíthetően illegális tartalmak le ill. feltöltésével érik el. A mobilinternet technológia jelenleg még nem képes a kis területen összpontosuló nagy adatforgalmat kezelni anélkül, hogy a többi felhasználó minőségromlást érzékelne. Az intézkedés az ügyfeleink mindössze 5%-át fogja negatívan érinteni, míg 95%-uk minőségjavulást fog tapasztalni.
    Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a lassítás ideje alatt is rendeltetés szerint használható marad az internet szolgáltatásunk böngészésre, levelezésre, chatelésre

Sajnos nem elegendő pusztán a P2P alkalmazások tiltása, mert nagyon sok ügyfelünk számára nehezen volt értelmezhető a jelenlegi szabályozás, sokan nem tudják, hogy mik azok a fájlcserélő alkalmazások, és bizonytanságot okozott, hogy esetleg ilyet használnak és átkerülnek egy nem korlátlan csomagra, ahol a számla jelentősen több lehet a havidíjnál. Számukra egy sokkal átláthatóbb, érthetőbb, a számlaösszeget illetően pedig 100%-os biztonságot garantáló rendszert fogunk most bevezetni.

A lassítás az Általános Szerződési Feltételek 3. számú mellékletében meghatározott mindenkori célérték (jelenleg 150 kbit/s) az a sebesség, aminél alacsonyabb szintre nem lassítunk senkit (az EU szabályozás szerint 144Kbit/s az alsó határa a szélessávú internetnek).
    Azonban a lassított mobilinternet is teljes értékű szélessávú szolgáltatás, amely továbbra is alkalmas a felhasználók 90%-a által kizárólag folytatott tevékenységekre: böngészésre, e-mailezésre, chat-elésre.

Továbbá tájékoztatjuk, hogy a csúcsidő nem fix érték, a hálózat aktuális terheltségétől függ, ezt ennek megfelelően fogjuk rugalmasan alakítani, általában az esti órákat (kb. 18-00 - 19-00tól 22-00 – 23-00ig).

Fentiek értelmében, amennyiben szerződését Vodafone Internet Szabadon akcióban vásárolta, úgy a korlátlan adatforgalom ellenére továbbra sem engedélyezett a havidíj ellenében előre megvásárolt 5G adatforgalomnál nagyobb forgalmat felhasználó P2P kapcsolatok alkalmazása.

Szíves megértését köszönjük!

Tisztelettel:

Vadkerti Hajnalka
    Vodafone Magyarország zrt.
    levelezési csoport
    Ez furcsa.. nekem a 1270-en azt mondták lehet p2p-zni...
  • Gery85
    Dobj rám egy privátot vagy e-mail a mail címeddel és akkor küldök 1et.
  • atila4
    lehet épp akkor csináltad amikor le volt terhelve a hálózat... ilyen nekem is szokott lenni ha nagyon terhelve van... próbáld meg később
  • Gery85
    Most csináltam 14:15kor. Nálam teljesen jó a sebesség
  • Csak77
    torrentezél mi? :)
  • szmore86
    Ezt egy perce csináltam. Körmend. Kicsit durva, nem?

• onlineman
    Nekem végülis mind1 lenne csak legyenek fennt torrentek rendesen mert a blue nagyon döglött. Előre is köszike...
  • Gery85
    Nekem is teljesen jól meg még mindig, pedig 2 napja csak torrentről húzok, kb 35-40 giga jöhetett le eddig,mert HD filmeket töltök.
    Remélem így is marad!
  • Gery85
    Ncoreon is szünetel a meghívás.
  • atila4
    nekem Ncore-ra tudna vki meghívót küldeni?
  • atila4
    Reggel 5 órakor 20GB-t letöltés után

• Gery85
    Igaz már elmúlt éjfél,de már 25giga felett járok letöltésben torrentről, még mindig nem látok semmi korlátozást ami persze pozitív dolog.
    Linkelek egy képet

• Gery85
    Szia
    Gigán dec24ig szünetel a meghívás.Esetleg BHra tudnék adni,ha az érdekelne.
  • onlineman
    Sziasztok tudom hogy amit kérek nem tartozik szorosan a topic tmájához de a mostanihoz igen. Tudna vki küldeni nekem a gigatorrentre meghívót? Fennt voltam sokáig aztán mikor elköltöztem otthonról akkor nem volt netem eddig meg a voda is korlátozta nem használtam megszünt az accom. De szeretnék megint beregelni. Ha valaki tudna segíteni... [email protected]
  • atila4
    na át írták :) amúgy rugalmassan korlátozza szal ha sokan használják akk mondjuk 50kb/s-ra ha nem sokan akkor meg magasabbra hagyják a sebességet?
  • vohanyi
    1270-en is hivatalosan mondják,de itt is láthatod,levették az extrém használatot! Tuti!
  • atila4
    hát hülyék lennének kiirni az oldalra,hogy leeht p2p-zni de 10 gb után korlátozzák a sebességet senki se kötne velük szerződést...
  • Csak77
    Bakker, fogtok ti torrentesek nézni a jövö havi számlánál... szerintem nem volt hivatalos közlemény, hogy lehet p2p, és a weboldalon is kint van még az extrém használat dolog...
  • atila4
    nem is olyan rossz ;)
    most csináltam a képet pedig most neteznek legtöbben
  • atila4
    én most próbálgatom a torrentet :)
  • Gery85
    Egy pár napon belül ki fog derülni úgyis,hogy lehet e érezni a féket, nekem ha jól tudom 17.én van a zárásom, azóta töltögettem már, tegnap torrentről is lehúztam 14 gigát, biztos ami biztos alapon,egyenlőre nem érzek semmit,a sebesség is jó, ha lesz valami tapasztalatom szólok.
  • vohanyi
    Ez így nem igaz!24-i zárásom 127Gb. volt,most járok kb.10Gb,-nál,zárás miatt még nem frissítenek,pontosan nem tudom,de a sebességgel semmi gond még egyelőre.Állítólag a 'féket' észre se vesszük a terheltség miatt...Ez így persze nem igaz,mert én ftp-ről egyfolytában töltök,most ugyan 1Mbit/s.-al,este 10 után megy fel 2-3-ra,éjféltől 5-6Mbit/s-ra EDDIG!
    Majd meglátjuk...
  • kabirjedi
    Teszteli a voda a 14.4-es hálozatot.De mi lópélonak? Csak nem állami támogatást kapnak érte? És majd jön a kaki marketing,hogy mi törödünk a felhasználoinkkal minőségi szolgáltatást aduk....blablabla..5 GB után meg jön a fék kökorszaki sebességre.Méghogy videó telefonálás meg online videó nézés.FELHÁBORÍTÓ!
  • Gery85
    Én ma elindítotam az utorrentet, ha így is úgyis korlátoznak,akkor tök mind1, felhívtam őket,lehet tolni, ftp után is korlátoznak,tehát tök mind1,hogy mit csinálsz....szopacs
  • atila4
    majd írd meg hogyha letöltöttél 5gb-ot mennyire korlátoztak le
  • vohanyi
    Mostmár nálam is minden rendbe,folyamatosan töltök ftp-ről-2Mbit/s.-al...
  • atila4
    nálam jó
  • Fabio Capello
    újabban negyedóránként megszakítja a kapcsolatot, minden jelzés nélkül (lámpa ég folyamatosan, MDMA jelzi, ám net nulla.)

köszönöm Voda.
  • fiman28
    Én soha nem szoktam p2p-t használni, csak ftp-ről szoktam tölteni, de most is csak 562/120 a sebesség, tuti hálózati leterheltség.Persze este ismét fel fog menni 5000-re.Talán nem ártana egy kis fejlesztés a lassítás helyett, bár elhiszem, hogy az utóbbi olcsóbb a vodának.
  • Montanosz
    tényleg merte már valaki a p2p-t?
    mert csak így egymásközt beszélve, jó lenne róla egy hivatalos nyilatkozat mert mnekem csak annyit mondtak hogy nem veszik olyan komolyan, hát erre még nem merném bepróbálni(((
  • atila4
    elvileg...mailban megkérdeztem várom a választ :)
  • Fabio Capello
    akkor ha jól értékelem, most az új minimum 150 kbps lesz, még lekorlátolva is?