3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • Csak77
    Nem azonnal lép érvénybe a lassítás, 1-2 nap miután túllépted a 5GB-ot, addig tölthetsz. orrba szájba. Hiába versz te ki bármit, nem érsz vele semmitse.
  • Fabio Capello
    Hm, én 20 giga felett járok és még semmi

bár, ha lekorlátoznak, kiverem a balhét, nekem munka miatt nagy az adatforgalom részben... (de csak részben :D), és amúgyis feltétlen szükséges a gyors netelérés...
  • vohanyi
    Gondolom emlékeztek a júli 09-től 1 hónapig tartó szándékos korlátozásra,amit a voda a mai napig tagad!Minden lehetséges Felügyeleti szervüket megkerestük/Fogy.Védelem,GVH.,stb../Minden bizonyítékom a mai napig megvan a voda hazudozásairól,de semmilyen büntetést nem kaptak!Én kaptam összesen 10eFt. jóváírást,amiből lejön az 5eFt számcsere,ami megoldotta a voda "rendszerhibáját"...!Pedig/utólag/ akkor tesztelhették a korlátozás lehetőségeit.Ugyanúgy 380Kbit/s.-ra korlátoztak,csak úgy..............
  • Calver
    ezzel még inkább egyet tudok érteni. okozzunk nekik legalább ugyanakkora kárt mint ők nekünk...
  • Montanosz
    alakitsunk valamiféle szövetséget, aminek lenne fegyveres szárnya is, és merényleteket hajtanánk végre vodafone üzletek és központok ellen
    a VÉM (Viharsarki Ébredési Mozgalom) nevében máris kinyilvánítom a cstlakozási szándékom...

• Calver
    de gondolkodik. nagyon is.
  • Csak77
    Hiába adja a t-mobile is a "korlátlant", ha egyszer korlátoz. Hányinger az egész.
  • Csak77
    Már nekem is korlátozva van, használhatatlan!
  • atila4
    lehet győznénk,de kicsi az esély
  • kabirjedi
    Ezt is megéltem...... ....Gyorsabb a feltöltésem 280kbs mint a letöltésm 202 kbs 2008 köszönöm vodafone.

Ui.:Senki nem gondolkodik csoportos perelésen? Talán ha ők megismételték a 2002-es esetet nekünk is sikerülhet.
  • atila4
    Beszál a T-mobile is
  • vohanyi
    Még egy cikk!
  • vohanyi
    Na igen-cikk ITT!
  • speeki89
    Én csak elsőnél biztonság kedvéért írtam oda! Aztán ugye elmentettem a fizetési űrlapot.. :)
  • vohanyi
    Beszéltem vodáékkal,jól mondtam,p2p engedélyezett,ahogy tegnap átléptem a 10Gb.-ot,egyből lekorlátoztak 380kbit/s-ra számlazárásig,dec.25-ig.
  • Montanosz
    köszi...csak mindig belegabalyodok az ügyfélszolgálat menürendszerébe)))

nektek is jöt sms az új vitamaxos internetről?
  • Gery85
    Én is neten szoktam átutalni, én eddig sose adtam meg a telefonszámot,csak a befizetőazonosítót, szerintem ennyi is elég nekik,legalábbis eddig nem volt gond.
  • Montanosz
    ja a modemben lévő sim telefonszámát ugye?
  • Montanosz
    köszi)))
  • H4RDC0R3
    kezd a zsákom telelenni már ezzel a vodafonnal..
  • H4RDC0R3
    Én nem értem már ezt az egészet..
    Írtam egy levelet vodának, amire azt válaszolták, hogy már lehet P2P hálózatokat használni..
    prohardver fórumba viszont bemásolt AATT egy levelet, amit ő kapott az ügyfélszolgálattól, neki meg azt írják, hogy nem lehet.. akkor most mi van?

a két levél..
    *************/ ENYÉM
    Tisztelt Ügyfelünk!

Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!

Hivatkozva a 2008. november 25-én érkezett elektronikus levelére az alábbiakban válaszolunk.

Tájékoztatjuk, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően két országos napilapban, a Népszabadságban valamint a Magyar Nemzetben jelentettünk meg közleményt 2008. október 24-én arról, hogy a hálózati teljesítmény megfelelő szinten tartása érdekében lassíthatjuk a az adatforgalmat. A fentiekről külön levélben nem értesítjük ügyfeleinket. A közlemény megjelenését követő 15 naptári napon belül élhettek előfizetőink azzal a lehetőséggel, hogy szerződésüket a szerződésbontási díj megfizetése nélkül felbonthassák.

Az Általános Szerződési Feltételek 2008. november 23-án módosult, a megváltozott tartalom a http://www.vodafone.hu/egyeni/common/segithetunk/ugyfelszolgalat/letoltes/aszf/2008_11_23/aszf_08_11_23_1.pdf linken érhető el.

Az új „Vezeték nélküli Internet” című 9.4.1. alpont tartalmazza az átalánydíjas vezeték nélküli internet tarifacsomagra vonatkozó speciális szabályokat, amely rendelkezések szerint a hálózati erőforrások optimális felhasználása, a hálózati teljesítmény megfelelő szinten tartása érdekében a Szolgáltató fenntartja azon jogát, hogy az adatforgalmat lassítsa. A módosítás mindenkire vonatkozik, aki Internet Szabadon akcióban kötött előfizetői szerződést – akár a Vodafone Fix, akár a Vodafone Internet Szabadon tarifacsomagot használja.

A mobilinternetezők nagy többségének internet-élmény fokozása érdekében a Vodafone Internet Szabadon akcióban korlátlan internetes tarifacsomagra szerződést kötő ügyfelek körében, a számlázási időszakban az 5 gigabájt adatforgalmi korlátot elérve csúcsidőben, 10 gigabájt felett csúcsidőn kívül is csökkentjük az adatátviteli sebességet. A számlázási ciklus lezárultával a lassítás megszűnik. A csúcsidő nem fix érték, a hálózat aktuális terheltségétől függ, általában az esti órákat jelenti. A forgalmazható adatmennyiség továbbra is korlátlan.
    A sávszűkítés legalsó határa 150 kilobit/sec lehet, ettől kisebb sebességre nem korlátozzuk a forgalmat.
    A fájlcserélők és más, peer to peer alapú programok használata a továbbiakban már engedélyezett.

A fentiekkel kapcsolatban elérhetőség hiányában nem tudtuk Önt telefonon tájékoztatni.

Szíves megértését köszönjük! Bízunk abban, hogy segítségére lehettünk!

Tisztelettel:

Mészáros Ágnes
    Vodafone Magyarország zrt.
    levelezési csoport

********************/ AATT-é
    A mobilinternetezők nagy többségének internet-élményének fokozása érdekében a Vodafone Internet Szabadon akcióban korlátlan internetes tarifacsomagra szerződést kötő ügyfelek körében, a számlázási időszakban az 5GB adatforgalmi korlátot elérve csúcsidőben, a 10 GB felett csúcsidőn kívül is csökkentjük az adatátviteli sebességet. A számlázási ciklus lezárultával a lassítás megszűnik. A leforgalmazható adatmennyiség továbbra is korlátlan.
    Az 5 és a 10GB feletti lassítás bekapcsolása automatikusan történik, illetve a számlázási ciklus lezárultával annak megszűnése is automatikus, ehhez semmiféle riport vagy manuális tevékenység nem szükséges.
    A lassításra vonatkozó döntés oka, hogy a tapasztalatok szerint annak ellenére, hogy a fájlcserélő alkalmazásokat nem engedélyezzük a korlátlan internetes csomagunkban, az ügyfeleink nagyon kis része hatalmas adatforgalmat bonyolít, ami az internetezők nagy százaléka számára jelentősen csökkenti a sebességet, ezáltal pedig az internetezés élményét. Vannak ügyfeleink, akik több 100, sőt akár 1000GB-ot is forgalmaznak egy hónap alatt. Ők ezt feltehetően kereskedelmi céllal, valószínűsíthetően illegális tartalmak le ill. feltöltésével érik el. A mobilinternet technológia jelenleg még nem képes a kis területen összpontosuló nagy adatforgalmat kezelni anélkül, hogy a többi felhasználó minőségromlást érzékelne. Az intézkedés az ügyfeleink mindössze 5%-át fogja negatívan érinteni, míg 95%-uk minőségjavulást fog tapasztalni.
    Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a lassítás ideje alatt is rendeltetés szerint használható marad az internet szolgáltatásunk böngészésre, levelezésre, chatelésre
    Sajnos nem elegendő pusztán a P2P alkalmazások tiltása, mert nagyon sok ügyfelünk számára nehezen volt értelmezhető a jelenlegi szabályozás, sokan nem tudják, hogy mik azok a fájlcserélő alkalmazások, és bizonytanságot okozott, hogy esetleg ilyet használnak és átkerülnek egy nem korlátlan csomagra, ahol a számla jelentősen több lehet a havidíjnál. Számukra egy sokkal átláthatóbb, érthetőbb, a számlaösszeget illetően pedig 100%-os biztonságot garantáló rendszert fogunk most bevezetni.
    A lassítás az Általános Szerződési Feltételek 3. számú mellékletében meghatározott mindenkori célérték (jelenleg 150 kbit/s) az a sebesség, aminél alacsonyabb szintre nem lassítunk senkit (az EU szabályozás szerint 144Kbit/s az alsó határa a szélessávú internetnek).
    Azonban a lassított mobilinternet is teljes értékű szélessávú szolgáltatás, amely továbbra is alkalmas a felhasználók 90%-a által kizárólag folytatott tevékenységekre: böngészésre, e-mailezésre, chat-elésre.Továbbá tájékoztatjuk, hogy a csúcsidő nem fix érték, a hálózat aktuális terheltségétől függ, ezt ennek megfelelően fogjuk rugalmasan alakítani, általában az esti órákat (kb. 18-00 - 19-00tól 22-00 – 23-00ig).
    Fentiek értelmében, amennyiben szerződését Vodafone Internet Szabadon akcióban vásárolta, úgy a korlátlan adatforgalom ellenére továbbra sem engedélyezett a havidíj ellenében előre megvásárolt 5G adatforgalomnál nagyobb forgalmat felhasználó P2P kapcsolatok alkalmazása.
    Szíves megértését köszönjük!
    Tisztelettel:
    Vadkerti Hajnalka
    Vodafone Magyarország zrt.
    levelezési csoport

A két félkövérrel kiemelt a lényeg!
  • speeki89
    Én is neten fizetem be már jó rég óta a számlát.
    Leírom hogy nálam hogy van kitöltve:

Jogosult számlaszáma: 10402142 21418615 10010000
    Jogosult neve: Vodafone Magyarország zrt.
    Átutalás közleménye: ide be kell írni a megbízóazonosító(befizetőazonosító)-t, ami a számlán rajta van, tehát Az:********* ezen felül még a telefonszámodat kell beírni.

Ennyi:)
  • speeki89
    Természetesen fel lehet bontani! Csak fizetni kell érte.. :) Ha visszaolvastál volna egy kicsit a fórumban, láttad volna ,hogy ki lett tárgyalva ez az egyoldalú szerződésmódosítás.
  • szmore86
    Én már éjjel nappal 20 kb/sec-el töltök:S

Szerintetek fel lehet bontani a szerződést? Elvégre egyoldalú szerződésmódosítás az, amit a Vodafone csinált.
  • Montanosz
    a számla sorszáma melyik számlalevélen?

lehet kipróbálom a netes átutalást csekk helyet, és ott meg kell adni...
  • Montanosz
    most a falumban vagyok, itt csak gprs van, így is lerántottam 10 nap alatt majd 4gigát.
    szóval a 5 és 10 gigás határ nagyon szemétség
    20 és 40 talán reális lenne
  • zfr PITE
    Ne hidd el, amit az ügyfélszolgálat mond, csak azt, amit hivatalos papírral tudsz alátámasztani... Ha határozottan mondták a KB-t a KBit helyett, kérj jegyzőkönyvet róla, akkor reklamálhatsz. Aki mondta, azt kirúgják, neked meg max. felajánlanak valami kis összegű kárpótlást és elnézést kérnek a hibáért, többet nem fogsz elérni vele.
    A szerződésben (nem csak abban, amit aláírtál kötésnél, hanem a legfrissebben, ami éppen aktuális és fent van a weboldlukon és vonatkozik mindenkire) 150Kbit/sec van rögzítve, tehát ez a mérvadó, mindegy mit mondanak. Napközben már én is le vagyok korlátozva, este még nem.
    Most 8,20-kor 194/19 ! őrületes sebességgel hasít a vodanet a Blahán.
  • vohanyi
    Most már biztos,hogy lekorlátozott a voda tegnap 17:03-kor egy szakadás után 380kbit/s-ra.Egész éjjel is annyival jött ftp-ről.Ezért?!:
    Tisztelt Ügyfelünk!GPRS Internet forgalma 14880.42 MB,melyet 2008.11.26-tòl mérünk.Szàmlafizetö:********.Tàjékoztatò adat.Az utolsò frissìtés dàtuma:2008.11.28.
    Egyelőre No Comment...
  • Gery85
    Szia, sajnálattal látom,hogy te már megkaptad, én már 35 giga felett járok utorrentben,de szerencsére még mindig semmi korlátozás, egész nap 350K körül töltöttem. Lehet azért van mert külterületen vagyok, és itt nemigazán netezik más? Csak öregek laknak a környéken.
  • nbs86
    Köszönöm a választ!
  • Fabio Capello
    igen.
  • nbs86
    sziasztok!
    Ez az új felállás azokra is vonatkozik, akik a korlátozásos "5 gigás csomgra teszünk vissza, ha p2p ejnye-bejnye, ha sok" időben kötöttek szerződést?
  • vohanyi
    Minimum 150Kbit/s.-ra korlátozhat a voda-ÁSZF-be is benne van.Nekem 17:03-kor volt egy szakadás,csati után nem megy 380Kbit/s fölé,jelenleg is annyi---kb. 20Gb.-ot hoztam le 25-ei zárásom óta...!
  • Gery85
    Szia
    Természetesen nem keverjük, én is rákérdeztem,hogy Kilóbájt vagy kilóbit, mert nem mindegy,de nekem határozottan mondta az ügyfélszolgálatos hogy Kilóbájt és nem kilóbit, tehát 150KB ~ 1200kbit
  • zfr PITE
    Ne keverjétek össze a KB/sec és a KBit/sec értékeket! Ha 150 KB/sec jön az adat, az elviselhető, mert az 1000Kbit fölött van, míg a 150KBit minimum az 20KB alatt... Na az meg nem elég semmire. Nekem eddig a korlátozás alatt a GPRS sebesség felső határánál tartották a sebességemet, ami kb. 55KB/sec ~ 490KBit/sec volt. Ez már bőven kevés volt ahhoz, hogy egy youtube-os videó folyamatosan jöjjön le. Mi lesz, ha ténylegesen a minimumig vágnak vissza?!
  • vohanyi
    Téves infó volt---1270/5-0-ás menü---díjmentes,vagy Márkaképviselet...
  • Csak77
    Haha, én nem hülyéskedek. #987
  • vohanyi
    Senkinek semmilyen számla nem jön!!!Fejezd be a hülyéskedést!!!! Én is használok p2p-t,LimeWire-ről is töltök mostmár,össz. 2 nap alatt 18Gb. jött össze,vodával egyeztettem,SEMMILYEN SZÁMLA NEM FOG JÖNNI!!!P2P ENGEDÉLYEZETT,legfeljebb seb. lassítás!!!!
  • Csak77
    JÚJ!!!!! Milyen számlák jönnek majd azoknak akik torrenteztek! :D Főleg Gery85-nek a 35-40GB-jával! :D
  • Fabio Capello
    na ez a szívás, jövő héten mindenki kapja a cuki borítékokat... vagy felszólítással, vagy számlával :D