3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
-
H4RDC0R3 #1075 8 nap sima szerződésmódosításnál, ha rád vonatkozva nem hátrányos, és 15 nap, ha rád vonatkozva hátrányosan érint (pl sebességcsökkenés, ami egyértelműen hátrányos) -
#1074 Ha kekeckednek, mondjátok, hogy többen a perre készüklnek, amit a GPRS-es eset alapján valószínűleg meg is nyernek. -
H4RDC0R3 #1073 A módosításról annak hatályba lépése elott 30 (harminc) nappal a Szolgáltató ügyfeleit (az értesítendo Elofizetok körétol függoen) országos vagy megyei lapban legalább két alkalommal eladott közlemény útján, a módosításnak a Szolgáltató ügyfélszolgálatán történo egyideju közzétételével tájékoztatja, vagy írásban, elektronikus levélben, illetve egyéb elektronikus hírközlés útján értesíti.
Ez se mindegy mit értünk 2 alkalommal alatt.. Én nem olvastam egyik lapot se, de ha jól tudom egy nap jelent meg mind a 2 lapban. Most ezt a két alkalomba belefér, hogy egy nap 2 lapban, vagy 2 különböző napon kellett volna megjelennie? -
#1072 De benne van az is, hogy egyidejűleg az ügyfálszolgálatán is közzé kell tennie, ami nem történt meg. -
#1071 Minden az értesítéstől számítva. -
#1070 Valakinek nincs vodás száma? mert akkor felhívhatná a 1270et és megkérdezhetné,hogy mi van, vissza lehet e mondani? ma is nyitva vannak a vodafone boltok. -
H4RDC0R3 #1069 jah most fogtam fel én is Kaio :(
szóval ezt a nyolc napot buktuk.. ez akkora geciség, mi közük nekik ahhoz, hogy olvasok-e napilapot, vagy sem? nem kötelezhetnek rá, hogy olvassam.. -
kabirjedi #1068 15 nap 8 nap melyik mitől érvényes ???????? A 15 a kihirdetéstől? A 8 a hatálybalépéstől? Érdekes..... -
#1067 Az értesítéstől számított 8 nap, nem a hatályba lépéstől. Úgyhogy arra érdemes hivatkozni szerintem, hogy nem értesítettek.
-
#1066 velem nem egyeztettek, dugják fel, akkor ezekszerint nem jogos amit tettek
bár... univerzális válasz: nem tudtuk elérni... -
H4RDC0R3 #1065 mert akkor 8 napig, azaz hétfőig felmondhatjuk.. -
#1064 Igen, de te megkerested őket és nem ők küldték ki automatikusan. Ez itt a nagy különbség. Neki tájékoztatási kötelezettsége van, mert megváltoztak a szerződés feltételei. -
H4RDC0R3 #1063 hivatalosan 23.-án történt meg a szerződésmódosítás, nem? -
#1062 Egyszer már bemásoltam,nekem ezt küldték nov.17-én:
Tisztelt Vohányi Úr!
Köszönjük, hogy megkereste ügyfélszolgálatunkat!
Elektronikus levelével kapcsolatban munkatársunk 2008. november 17-én a 70 6226412-es telefonszámon egyeztetett Önnel.
A beszélgetésben elhangzott, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően két országos napilapban, a Népszabadságban valamint a Magyar Nemzetben jelentettünk meg közleményt 2008. október 24-én arról, hogy a hálózati teljesítmény megfelelő szinten tartása érdekében lassíthatjuk a az adatforgalmat. A fentiekről külön levélben nem értesítjük ügyfeleinket. A közlemény megjelenését követő 15 naptári napon belül élhettek előfizetőink azzal a lehetőséggel, hogy szerződésüket a szerződésbontási díj megfizetése nélkül felbonthassák.
Az Általános Szerződési Feltételek 2008. november 23-án módosul, a megváltozott tartalom a http://www.vodafone.hu/egyeni/common/segithetunk/ugyfelszolgalat/letoltes/aszf/2008_11_23/aszf_08_11_23_1.pdf linken érhető el.
Az új „Vezeték nélküli Internet” című 9.4.1. alpont tartalmazza az átalánydíjas vezeték nélküli internet tarifacsomagra vonatkozó speciális szabályokat, amely rendelkezések szerint a hálózati erőforrások optimális felhasználása, a hálózati teljesítmény megfelelő szinten tartása érdekében a Szolgáltató fenntartja azon jogát, hogy az adatforgalmat lassítsa. A módosítás mindenkire vonatkozik, aki Internet Szabadon akcióban kötött előfizetői szerződést – akár a Vodafone Fix, akár a Vodafone Internet Szabadon tarifacsomagot használja.
A mobilinternetezők nagy többségének internet-élmény fokozása érdekében a Vodafone Internet Szabadon akcióban korlátlan internetes tarifacsomagra szerződést kötő ügyfelek körében, a számlázási időszakban az 5 gigabájt adatforgalmi korlátot elérve csúcsidőben, 10 gigabájt felett csúcsidőn kívül is csökkentjük az adatátviteli sebességet. A számlázási ciklus lezárultával a lassítás megszűnik. A forgalmazható adatmennyiség továbbra is korlátlan.
A http://www.vodafone.hu/egyeni/common/vodafonerol/magyarorszagon/letoltes/felettes_szervek.pdf oldalunkon tekintheti meg azon szervek listáját, melyekhez panaszával fordulhat abban az esetben, ha a kivizsgálás eredményével nem ért egyet.
Szíves megértését köszönjük!
Tisztelettel:
Elek Andrea
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoport -
#1061 Én nem kaptam sem e-mailt sem sms-t pedig mindkét adat meg van adva neki.De szerintem más sem kapott. -
H4RDC0R3 #1060 azt jelenti, hogy a szerződéskötéstől számítva 8 napig felmondhatod indoklás nélkül.. de szerintem ez ránk már nem vonatkozik :) -
#1059 Igazad van. Most látom, hogy nem a hatályba lépéstől számított 8 nap, hanem a "módosítás tárgyában megküldött értesítést követő 8 napon belül". Namost nekem nem küldtek semmit.
Ja és ez még érdekes : "A módosításról, annak hatályba lépése előtt 30 nappal a Szolgáltató ügyfeleit országos vagy megyei lapban legalább két alkalommal feladott közlemény útján, a módosításnak !!!!!!!a Szolgáltató ügyfélszolgálatán történő egyidejű közzétételével tájékoztatja, vagy írásban, vagy elektronikus levélben, illetve egyéb elektronikus hírközlés útján értesíti.!!!!!!"
Nos, a felkiáltójeles rész azthiszem semelyikünknél sem teljesült, magyarul szerződést szegtek.
Vagy volt valami titkos "ügyfélszolgálati közzététel" amről nem tudunk? -
H4RDC0R3 #1058 lehet h az előzőt rosszul értettem, szóval vagy napilap, vagy levés, stb.., de utolsó ígérem :D
8.3 A Szolgáltató az elofizetoi szerzodést csak az alábbi esetekben jogosult egyoldalúan
módosítani:
a) a gazdasági és/vagy muszaki körülmények olyan változása, amelyek következtében a
Szolgáltató az Elofizetoknek nyújtott szolgáltatást a korábbiakhoz képest megváltozott
pénzügyi és/vagy muszaki feltételekkel képes csak nyújtani, de nem jelent a
szolgáltatás igénybevételének feltételeire vagy minoségi célértékeire vonatkozó
változtatást;
b) új szolgáltatás bevezetése;
c) az újonnan bevezetésre kerülo szolgáltatások és a meglévo szolgáltatások megfelelo minoségének biztosítása;
d) az egyedi elofizetoi szerzodésben a felek a fentieken túl az egyoldalú módosítás egyéb eseteiben is megállapodhatnak;
e) jogszabályváltozás vagy hatósági döntés indokolja;
f) a körülményekben bekövetkezett lényeges változás indokolja;
h) a fentieken túli esetben a Szolgáltató a Díjszabást akkor is jogosult egyoldalúan módosítani, ha a Díjszabás legutóbbi módosítása óta eltelt ido fogyasztói árindexére tekintettel a módosítás indokolt. -
#1057 Igen pont most nézem én is ezt, lehet most kéne még gyorsan vissza dobni,de ez mi lehet?
10.2 Az Elfizet felmondásával
13
Az Elfizet az elfizeti szerzdést jogosult legfeljebb nyolc napos felmondási határidvel
bármikor, indoklás nélkül írásban – az ügyfélbiztonsági kód feltüntetésével - felmondani. Az
Elfizet ebben az esetben köteles a felmondás idpontjában fennálló, valamennyi esedékes,
illetve lejárt tartozását azonnal kiegyenlíteni, valamint az Elfizeti SIM kártyát a Szolgáltatónak
visszaszolgáltatni. Amennyiben a szerzdés az Elfizet által tett hségnyilatkozatban foglalt
idtartam lejárata eltt sznik meg, és az elfizeti szerzdés erre az esetre felmondási díjat
tartalmaz, akkor Elfizet ennek -
H4RDC0R3 #1056 Következő sor:
A módosításról annak hatályba lépése elott 30 (harminc) nappal a Szolgáltató ügyfeleit (az
értesítendo Elofizetok körétol függoen) országos vagy megyei lapban legalább két alkalommal
feladott közlemény útján, a módosításnak a Szolgáltató ügyfélszolgálatán történo egyideju
közzétételével tájékoztatja, vagy írásban, elektronikus levélben, illetve egyéb elektronikus
hírközlés útján értesíti.
szóval nem elég lehozni a napilapban, ha jól értelmezem, hanem írásban, elektronikus levélben stb.. értesíteni kell minden előfizetőt.
Gery85: 2008.11.23 -án változott, így még a 8 napban benne van.. -
H4RDC0R3 #1055 ASZF 8.2 es ponton belül 1. sor:
Amennyiben a Szolgáltató az Általános Szerzodési Feltételeket módosítja, azt a Nemzeti
Hírközlési Hatóságnak megküldi és az Elofizetovel közli, külön felhívva a figyelmet arra,
hogy a módosítás az Elofizeto jogait és kötelezettségeit is érinti. -
#1054 Én úgytudom,hogy ez a 8 nap felmondási idő már bőven lejárt,de ha elérsz valamit, akkor tájékoztass minket is. -
#1053 Sajnos a jogszabály szerint (legalábbis a pannonos szerződést alapul véve) a minimális követelmény ténylag a két országos napilap. Az más kérdés, hogy ez mennyire etikus...
Egyébként elvileg az egyoldalú megváltoztatástól számítva 8 napig fel lehet mondani a szerződést (a vodás ászf szerint), tehát Hétfőig.
Részemről átpártolok a T-online-hoz, remélem ott nem fognak szarakodni.
A vodafone pedig jobban jár, ha készségesen megszünteti a szerződést, mert garantálom, hogy a TV-ben - ahol dolgozom - felkaroljuk a témát és az egész ország előtt lerájatjuk őket. -
H4RDC0R3 #1052 Mondjuk az nekem is volt vodánál, de firmware frissítés is volt, meg már dchard féle dashboard van fent a modemen, és nem programmal csatlakozok, hanem simán csatlakozás a hálózati kapcsolatoknál. Azóta semmi baja a netnek, azon kívül hogy korlátozzák a sebességet. -
#1051 Ismerős elmondása alapján sokszor megszakad a pannon. De lehet csak rossz helyen lakik Vácon. -
H4RDC0R3 #1050 Köszi a helpeket.. És tapasztalat bárkinek? Akár ismerősök elmondása alapján? Milyen a pannon milyen a t-mobil mobilnet. Azt már tudom, hogy a vodafone szar :D -
#1049 google-ban találtam én is csak meg, pár cikket róla, talán még nincs a honlapon -
#1048 T-Mobil korlátlan..... -
H4RDC0R3 #1047 Ja amúgy hozzátéve, 1000 emberből kb hány ember tudott így időben a 15 napos felmondásról, hogy leközölték 2 napilapban? Max 100? Elég szemét húzás volt ez is a vodától, én ha tudtam volna róla már rég t-mobilnál vagy pannonnál lennék mobilinternet terén. Ahelyett hogy leközölték volna számla mellet, vagy a szaros one újságjukban amit havonta megkapok. Ez se volt sztem a leg"jogszabályosabb" húzásuk.. -
H4RDC0R3 #1046 Köszi a linket ezt megtaláltam, de ezen belül a korlátlan forgalmas csomagot nem.. Lehet hogy én vagyok a hülye :D -
balint7111 #1045 Szerintem is perelni kellene!Pár éve ugyanezt művelték pontról -pontra a gprs internettel.Azt a pert bukták és 100%,hogy ez is bukják! -
#1044 Ma megy a levél /mail/ a Fogyasztóvédelemnek,Gazdasági Versenyhivatalnak...is...plussz egy pár újságíró-barátomnak...Holnap megyek a Csepel Plázába,a T-Mobilhoz!-->T-Mobil-akciók/net -
H4RDC0R3 #1043 Ja és ha valaki tudna esetleg egy linket adni t-mobile oldalon az új korlátlan mobilinternet csomagjukhoz, azt megköszönném, mert én nem találtam. -
H4RDC0R3 #1042 Én amondó vagyok, vigyük perre a dolgot, vohányinak úgy is irattárnyi bizoyíték van a kezében.. =)
És mostmár pannonnál meg t-mobilnál is van ilyen korlátlan csomag.. Nektek van tapasztalatok azokkal kapcsolatban, jobbak-e? -
#1041 Kerested az ÁSZF-et-lap alján itt,ezen belül itt található! -
#1040 Min seb.150Kbit/s!!!Engem 3 napja korlátoztak,éjjel-nappal 380Kbit/s a letöltésem dec.25-ig!!!Tehát "belefér"...! -
onlineman #1039 Teljesen egyetértek veled. Nagyobb a feltöltési sebességem mint a letöltési és még hogy 150Kb/s alá nem fogják vinni mi? Őőőő.... 98Kb/s volt éjjel fél kettőkor. A hajamat tépem. Ennek max azok örülnek akiknek seedelem a torrentet, de én aki tölteném. Hivatalos válasz arra h miért nincs meg a min. sebesség: "Rossz a jel minősége". (A jelem kíválló az ablakban van a modem) Erről ennyit... -
#1038 hogy tovább fokozzam a hangulatot:
nálunk a faluban az önkormányzat régi de internetre jó számítógépeket osztogatott a cigányoknak, ingyenes tanfolyamot kaptak, valamint fél évig ingyen internetet!
DE!
a cigányok számítógépeket eladták, a szintén ingyen kapott számítógép asztalokat feltüzelték, a tanfolyamra nem mentek, vagy ha mentek a könyvtárból ellopták a könyveket, a netet meg nem kötötték be hozzájuk mert vagy áram nem volt, vagy nem engedték be a szerelőket (behajtóknak nézték őket egy helyen és majdnem lincselés lett), vagy nem volt kábeltv ahonnan adták volna a netet.
amikor érdeklődtem hogy én kaphatnák-e, elhajtottak mert nem vagyok kisebbségi!
ez egy viharsarki falucska
NA? -
#1037 engem roppantul feldobna perpill egy Vodafone üzlet kirakatának kiverése. mondjuk egy csőbombával. de sajnos kicsiny hibás társadalmunk ezt nem tekinti "civilizált" megoldásnak, ami régi nagy hiba. ha a csalókat egy szép méretes tömeg elé dobnák lincselés céljából, elég gyorsan kihalna a Vodafone teljes vezérkara. -
#1036 valakinek van egy mobilnetre vonatkozó ÁSZF-je? mert a Vodafone oldalán vagy nagy jól el van rejtve, vagy egyáltalán nincs is fent - én erre tippelnék - mert egyáltalán nem találom, a mobilnetes oldalról nagyon trükkösen nem az ahhoz tartozó ÁSZF-re hivatkozik. ha valakinek akad egy 2008 januári és egy jelenlegi esetleg, vagy tudja hol található, megköszönném.