Vodafone internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem max 1 évre szerzõdj... VMC Adatkártya E870-et válaszd. Igaz így 9000 az adatkártya, és gondolom a kedvezményes havidíj sem jár az 1. 3 hónapra, de ha 2 évre szerzõdsz, és mondjuk 1,5 év múlva korlátoznak, akkor 6x6000=36000-be van, míg megszabadulhatsz a hûségtõl...
Sziasztok!

Nagy dilemmában vagyok! Szeretnék segítséget kérni. Most tervezem, hogy elõfizetek a korlátlan netre a vodánál. De elég sok rosszat írtok mostanában. Szeretnék vele letölteni is, ftp-n persze de nem havi 100-200 Gb-ra gondolok, csak 1-2 filmet vagy játékot.
Szerintetek megéri? Vagy nekem is csökkentenék a sávszélességem?
Sajna más lehetõségem nincs netre, úgy hogy ez vagy a semmi!

Elõre is köszi!
örülök, hogy neked visszajött sebességed. Ez jó jel, de az enyém még mindig csiga, így még a weblapok is bosszantóan lassan jönnek be.
én úgy vagyok vele, hogy ugyanolyan szar mint eddig.

///// Asus G751 \\\\\\\\\\

hali

Nem tudom hogy vagytok vele, de nekem ma visszajött a segességem
Ja! <#vigyor5>

😄 mióta az ÁFA 20% 😊
12150 Ft + ÁFA = mióta? 14580 Ft??? <#confused><#nemtudom>

vohanyi
Rosszul érted!Voda,mivel az õ hibájukból volt,jóváírják feleségem adatforgalmát,mivel a 120Mb. miattuk generálódott!

- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"

Én így értettem:
12150 Ft + ÁFA = 14580 Ft
Ha jól értem, akkor 14580+12150ft a havi számlád? <#confused>

tudom hogy nagy az arcom, de azért remélem hogy "csak úgy" nem fizetitek be....

Még az sem kizárt, hogy megnézték a feleséged SIM-jének adatforgalmát és kiszámolták: Adnak neked egy havi jóváírást a problémás elõfizetésedre, hiszen a bizonyításod több mint kétszer annyi pénzt hoz nekik minimális adatforgalom mellett is...
pffffff........

vohanyi
Voda újabb gyalázata!Elõzmény:Júl.9-ei korlátozásnál elõszõr a feleségem voda fix 3000-es SIM-jével bizonyítottam be a korlátozást-övén reggel 4.5Mbit/s-el jött a cucc le,enyémmel max.500kbit/s-al.Erre a hálózatmérnök,majd késöbb a 1270-es kezelõ is KÉRTE,hogy sebességtesztet,majd 2 perces letöltést is mind a 2 SIM-el,idõpont,stb.Mondtam,hogy neki a netstart van aktiválva,ami ugye 10kbyte/1.20.Kértem jóváírást egybõl az adatforgalomra neki,mivel õ a telóba NEM használja a netet,csakis a voda-korlát miatt raktam a modembe.
Na kijött a számla-az adatforgalom 14580.-%Lebontva:35 db. csatlakozás-121.500.00 KB.-12150.-plussz ÁFA! Anyádat!

- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"

Szerintem, sajnos nem lesz semmilyen fejlemény...

vohanyi
Pepitában ugyanez volt nálam is!Nekem 80-150Gb. adatforgalmam volt karácsonytól július 9-ig.Kaptam idáig 1 hónap jóváírást,számcsere emiatt/szerintük!/ 5eFt.De akkor még nem beszéltem a kötbérrõl :
5000/30=167.- 167*4=668.--egy nap. 668*21=14028.-
Minden felügyeleti szervüknek /is/ elküldtem minden bizonyítékot,csatolmányokkal stb.,várom a fejleményeket!

jah ez ugrott be nekem is

tulképp ez akkor (volt) jó amikor szolgáltatót váltottál, de nem akartad elveszteni az aktuális számod.

A ráhordozás azt jelenti, hogy van egy hívószámod a másik kettõ szolgáltató egyikénél. Azt áthordozod (számhordozás!) a Vízfonhoz, arra a számra, amit addig az adatkártyában használtál. Maga a folyamat ingyenes, de kell hozzá egy idegen SIM kártya/hívószám, ami meg valamikor pénzbe került, pluszban a hordozásnak van egy idõigénye.
atila4
Ez engem is érdekelne

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

😉 akkor peace

és ez a ráhordozás hogy mûködik? vajh 1270en elintézhetõ?

Rendben, így szerettem volna már a kezdetektõl is... Neked is thx az infót. 😊
próbáld ki, de csak óvatosan. 6-7 giga fölé az adott hónapban ne menjen az adatforgalmad, mert elég sokban fog kerülni, ha az 5 giga fölött sok marad. (valamelyik hsz-ben kiszámoltam, meg tudod nézni, asszem kb 2000Ft 1 giga.)

Nyugodtan ki lehet számolni mennyit töltöttem átlag egy hónapban, a nap szinte 100%-ban ment a letöltés, egész napos átlagot nézve mondjuk 160 kb/s-el.

Az egy óra alatt kb 560 mega X 24el = 13.5 giga X 30 nappal = kb 400 giga havonta X 12 hónappal = 4.8 TB.

A személyeskedést pedig mindenki befejezi (többek közt én is), koncentráljunk a problémára.

Thx az infót, és hogy megosztottad velünk a te eseted... itt egyébként azt olvastam, hogy a vodánál ingyenes számcserét szám(rá)hordozással meg tudod játszani...
Konkrétan a nagy forgalmú elõfizetõk (50GB/hó<<<???) telefonszámára tesznek fel egy sávszélesség korlátot (valahol 512 kbit/s körülit). És mivel ez a maximum sávszélességet jelenti, ezért logikusan terheltebb helyen/idõszakokban ennek kapod meg valahányad részét.
Persze a Vízfon szakembergárdájának néhány tagját ismerve nem tartom kizártnak, hogy csak valamit elszúrtak (pl. az amdocsban) és azóta is keresik, hol kell azt a valamit visszakapcsolni, ami miatt néhányan július eleje óta háborgunk.
Egyre jobban úgy érzem, hogy itt nem adatkorlátozás volt/van, hanem akik FTP-tõl szednek sokat, azokat vágák le!

Ha már kardoskodásnak nevezed: Akkor én azért kardoskodom a legsz..abb hazai mobilszolgáltató mellett, mert az elmúlt fél évben úgy töltöttem le 0.5 TB-ot, hogy ezért havi fix 5000 Ft-ot fizettem. Az már más kérdés, hogy engem is utolértek a sávszélesség-korlátozásukkal, ami nekem azért volt gáz, mert hivatalos/legális DVD iso-kat is töltögettem napközben a fõállásomat jelentõ munkához, amit viszont nem tudtam 8 óra (munkaidõ) alatt befejezni a korlátozást követõen. Így hozzá kellett még járuljak a Vízfon üzleti eredményéhez egy extra 5000 Ft-al (a számcsere díja), hogy visszakapjam a megszokott napközbeni 2.5 Mbit/s-omat. Ez utóbbiért tudom csak õket utálni.
olvasgass! Te is, meg Matte is jöttök itt a dumával, hogy én milyen vagyok, meg mit képzelek, voda nettel korlátlanul P2Pezni, de amit írtam, nem hiszitek el, hogy nincs mögötte hátsó szándék... Asszem már leírtam párszor, hogy a kábelnetem akarom lecserélni mobilnetre... Az utóbbi idõben meglehetõsen változtak netezési szokásaim, régen havi átlag 4-6xosa volt a manapság jellemzõ havi 20-30GBnak... Szóval ne gondold,hogy én lennék az, aki gallyra terhelné a voda hálózatát... és mint a 483-asban írtam, /torrent és global peer limittel nem megterhelõbb torrentezni, mint akár http-n, ftp-n (DHT-t nem használva) 3-4szállal tölteni... Kérdezd meg Matte-t, a 13 hónap alatt hány GB-ot forgalmazott...

Had kérdezzem meg, milyen (nem melyik) oktatási intézményben dolgozol (nem informatikai ugye)? Meg magyarázd már el nekem, ha itt tartunk, a koleszos netekrõl akkor hogy P2Peznek (akad szépszámmal...)? Meg úgy a legtöbb hazai és nemzetközi Oktatási Intézmény miért nem akar nagyon együttmûködni a jogvédõkkel? Úgy értem, ha olyan biztos vagy az általad leírtakban, akkor miért nem a megelõzésen van a hangsúly?

Ajánlom figyelmedbe, nem csak a cikket,a hszeket is...
Az informatikai hátértudást úgy értsem, hogy akinek megvan, az ki tudja játszani a voda rendszerét? Szted, akinek megvan hozzá a tudása, és ki tudja játszani, annak szabad? Csak azért kérdem, mert ha ez így van, akkor nem aggódom, hisz akkor hamarosan lesz 1 publikus, laikusok által is könnyedén használható megoldás a voda kijátszására...

Nem szívesen, de a levegõbe beszélek/ünk... Ennek meg nem látom sok értelmét. A puding próbája az evés... A többi meg majd kiderül...1 próbát megér...
De tudod, az a szomorú, hogy azt is megszívatta a voda, akik nem használtak P2P-t, meg még sokezer ügyfelet egyéb dolgokkal, szóval nemtom, mi ez a nagy kardoskodás a voda mellett... Olvass terminal.hu-t Mindegyik szolgáltatónak van gyalázó, és dícsérõ topicja is...
Nem értem ezt a nagy - és dicsérendõen beismert amatõr - lelkesedést a fájlcserélõk használatának titkosítására, de elárulom, hogy még kicsiny oktatási intézményünk, (ahol dolgozom) tartalomszûrését (értsd: protokol szintû szûrés - p2p, ftp, voIP, msn, stb...) sem tudnád megkerülni, megfelelõ hálózati programozói háttértudás nélkül, nemhogy egy kimondottan informatika, azon belül mobil kommunikációra szakosodott cég (Vodafone) esetében.
Egyébként pedig még az elmélkedés is zsákutcában jár, mivel õket nem az illegális letöltés megakadályozása érdekli, hanem a fájlcserélõkre jellemzõ több száz élõ kapcsolat okozta hálózati túlterhelés, ami pl egy lakótelepen a többi felhasználóra nézve drasztikus sávszélesség csökkenést eredményezhet, a HSDPA technológiából kifolyólag. Bár gondolom alapvetõen ezzel se vagy tisztában. 😊

Üdv: Roland

AeroCool ExtremEngine 3T - Chieftec GPS-550AB-A - Gigabyte GA-MA790X-DS4 - AMD Phenom X4 9850 BE + Asus Silent Square Evo - Geil Ultra PC2-8500 4x1 GB 1066 MHz - Gainward HD 4870 GS 512 MB

szerintem 30 gigával nem lesz bajod

1270

Kockazone
Amatõr kérdés vodafonnál milyen számot kell felhívni hogy aktiválni tudjam a 3g-t meg a mobiltv-t ? vagy hogy kell beállítani😄

IPhone 4.5G (64Gb),Psp 2 (120Gb),Xbox 480 (1Tb),Ps4 (1Tb),WII 3D Amd X16 52000+ , Ati HD9800 8Gb GDDR6 ,32Gb DDR6 3600Mhz ,30Tb HDD

Okay, igazad van, thx.
te tényleg nem érted. ez itt rajtad kívûl a kutyát nem érdekli egyenlõre.

a korlátozás nem a p2p adatforgalom miatt lépett életbe. A gond a letöltött adatmennyiséggel összefüggõ korlátozásban van. az hogy hogyan lehet torrentezni úgy hogy ne vegyék észre: SENKIT nem érdekel.

Fabio Capello
már válaszoltam

a letöltött fájlhoz tartozó kontroll szekvenst ellenõrzik a voda központjában, a szekvens beazonosítja a fájlátvitel formáját, és a fájl formátumát.

(#498)

Ok, de még mindíg nem tisztázott, pontosan hogy azonosítják a P2P forgalmat, és hogy van-e lehetõség az azonosítás "elkerülésére", de úgy látom, itt már ez nem is lesz tisztázva.
"Egyértelmû, hogy nem 100GB-ot forgalmazva kell tesztelni a vodát... De sztem 2 dolgot figyelgetnek... A havi forgalmat, és a kapcsolatok számát... Ebbõl a 2 adatból már elég jól kikövetkeztethetõ, hogy valaki p2p-ezik, avagy nem..."

"Senki sem állította, hogy nagy adatforgalom és kapcsolatok száma=P2P... De könnyen elképzelhetõ."

Hmm.. 😄

"Nem vok profi, csak lelkes amatõr, ezt elismerem, és minden hszemben ott volt a SZERINTEM, ami látom a te szótáradból hiányzik..."

Matte-nek azért nem kellett SZERINTEM-et használnia mert a tényeket mondta, valós dolgokat nem pedig spekuláciokat ennyire egyszerû.

Más..
Senkinek semmi info arrol hogy mennyit tölthetek hogy ne korlázottanak be? Bár mondjuk 30gb fölé nem nagyon szoktam menni...

Tényleg unalmas ez a torrent mániád, elég lesz már! Ha annyira nagy "letöltõ" lennél, akkor nem a net legaljáról töltögetnél ilyen torrent szarságokkal! Mellesleg látszik, hogy teljesen laikus vagy ehez az egészhez! Amúgy meg, vegyél vodafone mobil internetet, és tölcsél torrent dolgokat, lehetõleg több száz gigát!

lépj csak be bh-ra...

Már ami gigát illeti...
Fabio Capello
Na elég legyen mostmár mindkettõtöknek

Látom hozod a formád... Azt hiszed, hogy hátsó gondolatokat kell keress a hszeimbe..., csak közben a mondanivalómat nem látod meg...
Ja én vok, és itt lennél te:
Feltöltött 33.28 GB
Letöltött 20.42 GB

Nem a te hatalmas buktádról beszélek, hanem azéról, akinek 2-4 hónap után behúzzák a féket..., de sebaj, majd 10x leírom neked, hogy 1x felfogd.
😄😄
milyen forintosításra vagy kíváncsi?

valahogy így:

13 hónap internet: 65.000 Ft
nem megfelelõ sebességgel mûködõ idõszak díja: 5000 Ft
Személyes utánajárás díja, vagy emiatt kiesõ jövedelem: 0 Ft
Telefon, e-mail díja: 0 Ft
Kötbér: 25.000 Ft

Egyébként még nem bontottam szerzõdést, majd a számlázási idõszak végén.
Ha kötbérrel bontok szerzõdést, akkor mondjuk hogy 5000 Ft-ot buktam (utolsó hónap ahol csak lassan mûködik).

Nem értem milyen hatalmas buktáról beszélsz....

Persze hozzátartozik a dologhoz, hogy NEM marad meg egy HSDPA modemem. Azonban a legkevésbé sincs rá szükségem, így ez számomra egyeltalán nem mérvadó.

Szóval hol a bukta? Mert 13 hónapig a 3.6 Mbit 5000ért nekem nem volt az. Szóval?

A személyeskedéssel semmi bajom. Porszem vagy a sivatagban és jól szórakozom rajtad. Mindössze ennyi.

gondolom ez te vagy:

BH: Feltöltött 24.20 GB (25,984,551,265 bytes)
Letöltött 28.33 GB (30,421,229,106 bytes)

NC: Feltöltött: 1.01 TB
Letöltött: 242.03 GB

......

Sorry, 512-es elkerülte a figyelmem..., ettõl függetlenül még mindíg nem forintosítottad a dolgot..., persze azt se feledjük, hogy 13 hónapig volt neted, havi 5-ért... Csak sajna nincs rá garancia, hogy aki most belép, nem bukik túl nagyot...
A személyeskedést te kezdted, szóval ne csodálkozz, ha azt kapod, amit adsz...
Látod, te kérdezed hogy hogy értem hogy vered magad. 5 év...

Nekem 99 óta van folyamatosan. 2 TB puffer... a Bh-n van csak annyim...
na de nem is ez az érdekes.

Hogy érted hogy ellenõrizzelek le? írjam be hogy ocsieu a google-be? 😄

Hát vegyél Vitamaxot, és próbálgasd. Kitûnõ lesz a sebességed. Mind az 5, esetleg 10 letöltött gigádban. Sõt, ha 200 gigát töltesz vele, neked akkor is maximummal jön majd, hisz gigánként fizethetnél több mint kétezret 😊

Nemtok mást mondani neked sem, mint Matte-nak, ellenõrizz le, és nagyot fogsz csalódni...
Dehogy akarok én adatforgalom után fizetni, épp ezért gondolkozom vitamaxos adatkártyavásárláson, ami 2 dologra jó:
viszonylag olcsón van egy saját adatkártyám, ami 3-4 évig nekem megfelel, és mivel 1 kisebb városban lakom, le tudom tesztelni a sebességet...
a másik ok, amiért vitamaxxal akarok adatkártyát venni, hogy ne kelljen a netre hûségszerzõdést aláírnom... Vodafone business csomagban vagyok egyébként, és most a presztízs díjcsomagot ajánlgatják nagyon..., amiben állítólag valóban korlátlan a net, van aki azt állítja, hogy még P2P-t használva is..., sávszélességkorlátozást gondolom xGB után alkalmazzák... Csak sajnos erre nincs garancia, bizonyíték...
Csakúgy megsúgom, ~5 éve netezek komolyabban, és kb azóta használok P2P és rapidshare, illetve egyéb dolgokat, szóval kicsit sem kell kezdõnek nézni...
Illetve ami miatt nincs szükségem egyenlõre kábelnetre, az a ~2TB puffer miatt van, több oldalon összesen...
rendben 😊

az alatta lévõ hosszabb hozzászólást elolvastad?

hogy...öö mármint hogy érted hogy kibújok a válaszadás alól? sorba, mindegyik kérdésedre aránylag normális hangnemben válaszoltam. Melyiket hagytam ki?

Ha van valami, csak bátran, válaszolok szívesen.

Fabio Capello
500 hsz felett vagyunk, kérheted a HG jogot, csak bátran 😊

ocsieu: Igen, jó ajánlat, de csak annak aki emailezésre használja. Most nem azért, de itt vagyunk jópáran 16-24 éves korcsoport, szerinted most komolyan mi is csak arra használjuk, hogy megnézzük leveleinket? Naná hogy nem. Szép nem szép, rendszeresen töltök le innen-onnan különbözõ dolgokat, szép nagy terjedelemben. A helyen ahol lakom csak egy szolgáltató kínál internetlehetõséget, alapból is piszok drágán, hát még ha korláltlan lenne, tehát mondhatni, bizonyos mértékben behatárolt a letöltési lehetõség (nem ildomos 10-20 gigákat lehúzni, mert megdobja a számlát - 80 gigáig fixdíj, utána 200ig keményen kell perkálni, utána meg free -> szép summa)

A Vodának jól jött ez a lehetõsége, a torrentbeli megkötés ugyan zavaró kicsit, de nem egy olyan helyen fennvagyok, ahol úgy szerezhetek meg sokmindent, hogy nem kell torrenteznem (amúgyse szeretem, Matte rávilágított - utálom a kis pöcsöket akik csak szednek, de vissza nem adnak).

Egy szó mint száz, jól jártam, mert volt(van) egy viszonylag stabil sebességem, korlátlan lehetõségem, és negyedannyiba se került mint az otthoni net.

Nem tudom, neked milyen lesz majd adatforgalom után fizetni, nyilvánvalóan te sem anyuci által küldött képeket fogsz nézegetni, majd kíváncsi leszek mi lesz a véleményed az elsõ három számla után

Üdv.