3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
-
H4RDC0R3 #1155 Szerencsére engem még nem korlátoztak..
Bár ennél soha nem is volt nagyon több a sebességem..
Olvastam, hogy vohanyinak simán szokott lenni 5-6 Mbit, az simán 768 KByte.. -
#1154 Arról beszélek amit a fogyvédelemnek küldtél. Mindjárt átküldöm azt amit én küldtem nekik. 2 perc -
#1153 Ezt most nem értem!Nem kaptam ma Tőled mailt! -
#1152 Ismerősnek ilyen netje van, ha átlépi a havi limitet akkor csak lekorlátolják vagy lekorlátolják és kiküldenek neki egy szép nagy összegről szóló csekket?
Régen az ÁSZF-be az volt, hogy átrakják egy másik, drágább csomagba, most már nincs ez kiírva csak be van szarva :D -
Csak77 #1151 frissitve vodanet.extra.hu -
#1150 korrekt, simán megállja a helyét.
Elküldeném arra a mailcímedre azt, amit én küldtem pár órája, megnéznéd és kommentálnád válaszemailben? :) -
#1149 Szerintem nagyon korrekten összeszedted azt a levelet! Én a helyedben elküldeném a vodának is, hagy tudják,hogy mi a helyzet és merre hány méter.
Én írtam közben a hírtvnek és a tvügyvédjének is. Várom a válaszokat tőlük. -
#1148 Kérnék véleményt!:tegnap elküldtem a Fogyasztóvédő Alapítványnak és a HÍR TV-nek a mailt,amit párotoknak elküldtem,a végére beraktam hivatkozó linkeket.Na ezt a mailt ne küldjem el a vodának is?Mit lépnének...?Engem július óta nagyon ismernek.... -
#1147 Remélem tönkremennek:)
A jelek erre mutatnak: Cikk -
Csak77 #1146 Vettem egy 8gb-os pendriveot, és a melóból megoldom a letöltések, ezt a szart még 4 hónapig kénytelen vagyok használni, aztán lemondom a picsába. Ezért a szolgáltatásért egyszerüen brutálisan sok a havi 5000 forint. -
#1145 megtettem amit megkövetelt a haza, írtam az ügyfélszolgálatukra minden érvemmel és indokommal, meglátjuk mi lesz.
vész esetére beleírtam, hogyha kitérő választ kapok, vagy nem válaszolnak a levelemre, több fogyasztóvédő portálra, és médiába is eljut a levelem (amikt gondolom ők nem szeretnének)... szóval reménykedjünk. -
onlineman #1144 Bocsi tévesen tüntettem fel az értékeket én Kbit/s-ről beszéltem sorry -
balint7111 #1143 Bár nekem lenne 79KB/s!!!Nálam 16KB/s!!! -
#1142 Ezt csak az elkeseredettség írja belőlem, de most legalább senki nem panaszkodhat hogy ingadozik a sebessége :D Mindenkinek megvan a 20-25KB/sec :D:D -
RolandX #1141 khm222 figyeltem én: "..most se lep meg, hogy egy olyan társaságra hivatkozik, aminek még csak nem is tagja..." bár ez részletkérdés :)
onlineman: a 150, amit emlegtnek, mint minimális sávszélesség KBit/sec-ben értendő, ami kb 18 KByte/sec-nek felel meg, ha nálad az a 79 is Kbyte/sec, akkor még örülhetsz is. (az kb 640 KBit/sec-nek felel meg) -
#1140 Hát én kiváncsian várom,hogy mikor lesz ez 100%osan kiépítve.
Nekem a mostani letöltési sebességem 20-25KB/sec ami kb 160-200kbit között van.
Remélem hogy tényleg igazad van -bár meglepődnék- és nemsokára eltűnik ez a korlát, de addig is mindent megteszek,hogy a vodafonenak rossz legyen! -
onlineman #1139 Azért fura a bejelentés után két perccel: 236/262Kb/s
-
onlineman #1138 Most beszéltem a voda ügyfélszolgálatával. Nekem azt mondták h a 15 nap a bejelentéstől van számítva és hogy ezek a korlátozások csak ideiglenesek és teszt jelleggel működnek. A késöbbiekben ahogy a hálózat fejlődik a korlátok is egyre magassabak lesznek és a végén eltűnnek. Valami emberkére is hivatkoznak aki megbütykölte a modemet és egy hónap alatt lekapott 1TB mennyiséget és ezeket akarják elkerűlni amíg a hálózat nincs 100-on kiépítve a jelenlegi ill. a fejlődő igényeknek. Azért hívtam őket mert a korlátozás óta 79Kb/s a letöltési sebességem és ez baromira nem 150Kb/s. Azt mondták hogy ez biztos hálózati leterheltség és hogy a csúcsidő után biztos nagyobb lesz és amikor közöltem hogy éjjel nappal ennyi akkor rögzítették a panaszt és majd értesítenek. Várom.... -
fiman28 #1137 Van egy ötletem A voda túl sok előfizetést adott el, a rendszer nem bírja, és most a módosítással arra játsznak, aki eléfedetelen, menjen át vmelyik másik szolgáltatóhoz, szívjanak azok is. -
#1136 Idézet a voda oldaláról:
"A Vodafone Internet segítségével könnyedén lehet nagy adatforgalmat igénylő alkalmazásokat futtatni, videót nézni, zenét hallgatni, Internet-telefonálni, videotelefonálni, vagy nagy adatfájlokat, fotókat le- és feltölteni. Egy 10 MB-os video például 1,5 Mbit/s sebességgel kevesebb, mint 1 perc alatt letölthető."
No comment. Nem hogy, amikor én kötöttem, de még ma is intézményesen verik át embereket. -
klm222 #1135 RolandX... nem figyeltél :)
A voda nem tagja (!!!) az ISZT-nek!
Ennyi erővel hivatkozhatnának a pannon ÁSZF-ére is :) -
#1134 Na, ez jó fogás lehet, hiszen kizárólag a GPRS-re határoz meg minimál értéket!
Erre érdemes hivatkozni szerintem. -
RolandX #1133 tűrsasűgrta = társaságra
kicsit belegabalyodtam :)
Mellesleg nekem 13-án lesz hónapzárásom, gondolom utána lép életbe a korlát, jelenleg még szépen (3-400 KByte/sec-en) muzsikál. -
RolandX #1132 Ez a banda össze-vissza beszél, félrevezet, lop. csal, hazudik... Mindig keresi a kibúvót, a kiskapukat. A júliusi "átemeneti" belassuláskor pl azt a tényt állították sokunknak, hogy technikailag nem is tudnak korlátozni. Ezt persze nem vettük be, de egyemberként az össze ügyfélszolgálatos ezt mondta. Most se lep meg, hogy egy olyan tűrsasűgrta hivatkozik, aminek még csak nem is tagja... Mellesleg én se hallottam eddig erről az ISZT-ről, hogy most ők mik is is mit csinálnak vagy mit védenek? Nem lepne meg, ha semmit (de a tagdíj (100e/év) persze kllassz bevétel lehet.) -
klm222 #1131 Felébredek... nem korán... szombat van... teszek veszek, netet útjára engedem... mi történt a nagyvilágban? Hmmm... ok... jól van...
Ahh... tegnap elkezdtem letölteni vmit... folytassuk...
Nimmá, vmi nem ok... 150kbit/sec-kel özönlik a bittömeg a gépre!!! Ehh, mindegy...majd lesz jobb is.
Nem lett.
Estefelé, 6 körül csak felhívom az ügyfélszolgálatot, hogy mi a stájsz?
Aszongya: "Ja... Látom, hogy feltettünk egy sebességkorlátozást az előfizetésre! Mert túl nagy volt a forgalom."
Mire én: "Tessék??? Ez egy "internet szabadon előfizetés", melynek egyik hülye jellemzője, hogy korlátlan! P2P-t meg nem használunk, mert akkor valóban korlátozhatják az előfizetést."
Erre ő: "Igen, valóban, de benne van az ÁSZF-ben (Általános Szerződési Feltételek), hogy mely esetekben korlátozhatják a letöltési sebességet."
Mire én: "Ugyan, keresse már meg nemkem az erre vonatkozó részt!'
Hosszas várakozás után, aszongya: "ÁSZF 3. melléklet, 3-as pontja."
Igen -mondom- csakhogy ez a garantált minimum sebességre vonatkozik.
Jaja -mondja- hát azt is kapom.
Ennyit kötelesek, mi a baj?
Hááá -mondom- csak annyi, hogy ez az "ígért" max letöltési sebességnek (7,2 Mbit/sec), kb. a 2 -azaz kettő- százaléka.
Ez van, ennyi jár ilyenkor, benne van az ÁSZF-ben, hogy korlátozhatják, a korlátlant... legalábbis sebesságileg. Tetszik, nem tetszik!
Nem tetszik, ugyan mondja, már meg, hogy hol van EZ az ÁSZF-ben?
Azt ő nem tudja, de írjak emilt, majd válaszolnak...
Feladtam, de azért kértem, hogy egy panaszt ugyan rögzítsen már.
Megtette.
Azért nagy elánnal, csak nekiestem a keresgélésnek...és láss csodát, mit találok?!
Vodafone ÁSZF:
" 9.4.1.1 Az átalánydíjas vezeték nélküli internet tarifacsomagokra vonatkozó speciális rendelkezések
A szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erőforrásokra épül. Ezeknek az erőforrásoknak a túlzott igénybe vétele, akár egy Eléfizeté részéről is, minden más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erőforrások fentiek szerinti használata leronthatja a hálózat teljesítményét.
A fentiek figyelembe vételével az Internet Szolgáltatók Tanácsa által támogatott hálózathasználati irányelvekkel összhangban (megtekinthető a http://www.iszt.hu/iszt/aup.html internetes oldalon) a Szolgáltató fenntartja magának a jogot az adatforgalom – időszakos, vagy állandó - lassítására. A lassítás nem jelenti, a letölthető adatforgalom mennyiségének korlátozását..."
Mi a túró, az az ISZT???
Utánanézek, és láss csodát:
http://www.iszt.hu/iszt/aup.html
Idézet: "... 6. Az osztott erőforrásokra vonatkozó irányelvek
A szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erőforrásokra épül. Ezeknek az erőforrásoknak a túlzott (indokolatlan mértékű) igénybevétele vagy ezekkel való visszaélés, akár egy előfizető részéről is, minden más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erőforrásokkal való visszaélések leronthatják a hálózat teljesítményét, és az Irányelvekbe ütköznek. Az ilyen visszaélések a szolgáltatás felfüggesztését, illetve megszüntetését eredményezhetik..."
Hát ez érdekes... Mintha szóról szóra, ugyanezt láttam volna a voda ÁSZF-ében?!
Csak egy a bibi: A voda NEM tagja a saját ÁSZF-ében emlegetett, és hivatkozott társaságnak!!!
http://www.iszt.hu/iszt/index.html
Akkor, hogy is van ez??????????
ÉS AMI NEM MINDEGY!!! Az ÁSZF 3-as melléklete, amire mindig hivatkoznak!!!
OLVASNI FIGYELMESEN:
"...Az átlagos le-, illetve feltöltési sebesség, amelyet a Szolgáltató az Előfizetői számára a szolgáltatás
igénybevétele esetén a vizsgált esetek 90 %-ában garantál.
GPRS Internet tekintetében (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!):
A minőségi mutatóra a Szolgáltató által megadott érték:
letöltési sebesség:
Célérték GPRS lefedettségi területen: 22 Kbit/másodperc
Minimálérték GPRS lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc
Célérték 3G lefedettségi területen: 150 Kbit/másodperc
Minimálérték 3G lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc..."
Tehát ezek a GPRS (!!!)internetre vonatkoznak!
A voda pedig az ÁSZF-ben mindig következetesen kettéválasztja a GPRS és a 3G/UMTS internetet!
Vélemény? -
kabirjedi #1130 Tisztelt Gudman Úr!
Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!
Mindenekelőtt engedje meg, hogy szíves elnézését kérjük az okozott kellemetlenség miatt!
Levelére válaszolva szeretnék tájékoztatni, hogy 2008. október 24-én a jogszabályoknak megfelelően két, országos szintű napilapban - Népszabadság, Magyar Nemzet - jelentettük be a 2008. november 23-án életbelépő változásokról a közleményünket, miszerint a korlátlan adatforgalmú internet csomagunknál 5GB feletti adatforglaom esetén a hálózat védelme érdekében lassítható a sebesség, adott számlázási időszakra vonatkozóan. A lassítás megszűnik az új számlázási időszak kezdetével.
Az Általános Szerződési Feltételek 1.5 pontja szerint az értesítéstől számított 15 naptári napon belül van lehetősége felmondani szerződését, amennyiben az hátrányosan változik az Ön számára.
1.5 "Az Általános Szerződési Feltételek módosítása
Az Előfizető az Általános Szerződési Feltételek elfogadásakor egyben tudomásul veszi, hogy annak rendelkezéseit a Szolgáltató, az Általános Szerződési Feltételekben meghatározott esetekben és módon (különösen: 1.1.9 és 2.2.4 pontok), illetve a körülményekben bekövetkezett lényeges változás esetén, továbbá jogszabályváltozásra vagy hatósági döntésre tekintettel egészben vagy részben egyoldalúan módosíthatja.
Amennyiben a Szolgáltató az Általános Szerződési Feltételeket módosítja, azt a Nemzeti
Hírközlési Hatóságnak megküldi, és az Előfizetővel közli, külön felhívva a figyelmet arra, hogy a módosítás az Előfizető jogait és kötelezettségeit is érinti.
A módosításról annak hatályba lépése előtt 30 (harminc) nappal a Szolgáltató ügyfeleit (az értesítendő Előfizetők körétől függően) országos vagy megyei lapban legalább két alkalommal feladott közlemény útján, a módosításnak a Szolgáltató ügyfélszolgálatán történő egyidejű közzétételével tájékoztatja, vagy írásban, elektronikus levélben, illetve egyéb elektronikus hírközlés útján értesíti.
Az Előfizető jogosult a módosítás tárgyában megküldött értesítést követő 8 napon belül a szerződés azonnali hatályú felmondására. Az Általános Szerződési Feltételek módosítása elfogadásának minősül, ha az Előfizető ráutaló magatartásával a Szolgáltatást továbbra is igénybe veszi.
Amennyiben a módosítás az Előfizető számára hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, az Előfizető az értesítéstől számított 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani az Előfizetői szerz őést. Nem mondhatja fel azonban az Előfizető az Előfizetői szerződést ilyen esetben akkor, ha kötelezettséget vállalt arra, hogy a Szolgáltatást meghatározott időtartam alatt igénybe veszi és az előfizetői szerződést az ebből eredő kedvezmények figyelembevételével kötötte meg, és a módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti."
Mivel a megjelenéstől számított 15 nap november 10-én járt le, így a fentebb idézett ÁSZF szerint nincs lehetősége felmondani szerződését. Azonban ha bontani szeretné előfizetését a fentebb leírtakra hivatkozva, úgy egyedi elbírálás esetén biztosíthatjuk Önnek azt. Ez azonban külön elbírálást igényel, mely során nem jogosként is megállapításra kerülhet a bontási igénye, vagyis a vállalt összegek megfizetésétől eltekinteni nem tudunk ez esetben.
Ha továbbra is a bontás mellett döntene, úgy szíveskedjen megírni a bontani kívánt internetes hívószámot, illetve a hozzá tartozó ügyfélbiztonsági kódot, valamint a pontos indokot, miszerint bontani szeretné az előfizetését, hogy felelős munkatársaink felé továbbíthassuk azt.
A kivizsgálás eredményéről válaszunkban fogjuk tájékoztatni, hogy miként bonthatja szerződését.
Heheh nem nagyon akarnak közös megegyezést........ -
#1129 az mitől van hogy ha rapidról töltök és közben megakarom nyitni mondjuk a sg oldalát akkor nem nyitja meg a böngésző, vagy a rapidos letöltés szakad meg. pedig külön progit használok letölteni -
balint7111 #1128 Megkérdeztem és ők mondták,hogy 5Gb-os korlátban vagyok! -
balint7111 #1127 Az a csúcs,hogy amíg egy Általános Szerződési Feltétel módósítását két országos napilapban kell megjelentetni,úgy hogy az ügyfélnek,se egy levél,se egy sms!Viszont ha a számlád tartozást mutat,akkor természetes,hogy felszólítanak sms-ben,majd levélben is,hogy rendezd a tartozásod!Gusztustalan!!! -
#1126 1270/5-0-ás menü-SIM alapján megmondják a pontos korlátozást! -
balint7111 #1125 Engem elméletileg az 5Gb-os korlát átlépése miatt korlátoztak,ami elvileg időszakos korlátot jelent!Az elmúlt 24 órában stabilan töltök 16 KB/s-al!Ezek szerint a voda legnagyobb újdonsága a 24 órás csúcsidő!!!! -
balint7111 #1124 A realitást a #1080-as hozzászólásban látom!Szerintem is ott lehet "fogást" találni rajtuk! -
balint7111 #1123 Én,már felajánlottam mail-ben a vodának,hogy közös megegyezéssel bontsunk!Várom a válaszukat!Természetesen megírom az eredményt! -
#1122 Na, akkor én most mondok egy köztes verziót:)
Nekem azt mondta a telefonos kisasszonyka,hogy menjek be a márkaképviseletre, töltsek ki egy ilyen papírt és kérjek egyéni elbírálást, mert mivel 24.től volt a számított 15 nap ami már letelt, de ha kérek egyedi elbírálást, és leírom,hogy mi változott nekem negatívan a szolgáltatásban,akkor "megengedhetik" azt,hogy mindenféle plusz költség nélkül bontsak, tehát közös megegyezéssel lépnék ki a szolgáltatásból. -
#1121 #1062-vel belinkeltem a küldött mailt,de telón is megerősítették,október 24-től 15 nap állt a rendelkezésre!!!! -
balint7111 #1120 Calver!Én is beszéltem az ügyfélszolgálattal és nekem azt mondták,hogy az október 24.-ei közzétételtől számítják a 15 napot!Na,most akkor mi van?Ezek szerint még ők maguk sem tudják,hiszen nem ugyanazt mondják az ügyfélszolgálaton! -
#1119 na, most beszéltem a Vodafone-os ügyfélszolgálattal telefonon és van pár kellemes hírem...
tegnap már egyszer hívtam őket a korlátozással kapcsolatban, azt ígérték visszahívnak, természetesen ez nem történt meg, ennek örömére az ÁSZF kis tanulmányozása és az itteni hozzászólások olvasgatása után újra felhívtam őket, most kapásból az ÁSZF-re hivatkozva, és arra hogy elvileg mivel a szolgáltatás számomra hátrányos módon módosult (ahogy az ÁSZF-ben benne is van) megkérdeztem őket hogy hogy is van ez, hogy 15 napon belül felmondhatom a szerződést bármiféle extra díj kifizetése nélkül. a következőket tudtam meg: mivel az ÁSZF nov. 23-án módosult (ill 23-án kihirdették és így 24-én lépett életbe) ezért lehetősem van 24-től számított 15 napon belül a szerződés felbontását kérvényezni - ami után 8 napon belül fogják a szolgáltatást megszüntetni.
a felmondást a következő módon lehet megtenni: 1. faxon (de ezt nem tartom annyira biztonságosnak személy szerint, ismerve őket, nagyon szívesen "elkeverik" a faxodat) 2. személyesen bemenni az ügyfélszolgálatra, és kérni egy bontási kérelem nyomtatványt, azt kitölteni (név, telefonszám, ügyfélkód) és megjegyzésként feltüntetni, hogy mivel a forgalomkorlátozás végett hátrány ért az ÁSZF-ben leírtak szerint, ezért bontod fel a szerződést és "kéred" h tekintsenek el a hűségnyilatkozattól, tehát semmiféle extra (szerződésbontási díj) pénzköveteléssel ne éljenek. ezek után kapni fogsz egy szép kis végelszámoló számlát, és akkor elvileg vissza fogják a havidíjjal arányos tartozásukat téríteni. fontos, hogy semmi tartozásod ne legyen a Vodafone felé amikor bemész szerződést bontani.
én még ettől függetlenül - mivel nem bízok ezekben a patkányokban - hétfőn be fogok menni az egyik ügyfélszolgálatukra és valamelyik ottani embertől kérek egy aláírt, lepecsételt papírt arról, hogy ez az 15 napos időtartam annyi-e és hogy pontosan meddig is tart - elvileg december 8-ig kellene - csak hogy biztos legyek benne hogy nem próbálnak meg a változatosság kedvéért átverni, ajánlom tegyetek ti is így.
örülök, hogy végre bármilyen extra pénz kifizetése nélkül itt hagyhatom ezt a patkány társulatot, és hogy megszabadulhatok a kritikán aluli szolgáltatásuktól. -
#1118 elég lenne 10 MB-ot xD
Am kíváncsi vagyok mire juttok:) remélem sikerül valamit csinálni a Vodával <_< :) -
#1117 Köszi! -
H4RDC0R3 #1116 TV-ben élő adásban kellene elindítani egy 700 MB-os fájl letöltését 5 különböző modemmel, hátha adás végére leér.. (persze csakis legális anyagot )