3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • Gery85
    Természetesen megoldható a részemről.
  • Kaio
    Gery, Vohanyi, nem tudom, hogy mit beszéltetek meg a szerkesztővel de bejönnétek fél órával a műsor előtt? Megbeszélem, hogy üljünk le vele előtte átbeszélni a dolgot, szerintem bele kéne venni a Vodafone GPRS-es ügyét, plusz a többi megbírságolást is, mert így kiderül, hogy következetesen rosszhiszemű a társaság.
  • Fabio Capello
    oké, holnap fényképekkel, hírekkel jövök.
  • vohanyi
    "A beszélgetésben elhangzott, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően két országos napilapban, a Népszabadságban valamint a Magyar Nemzetben jelentettünk meg közleményt 2008. október 24-én arról, hogy a hálózati teljesítmény megfelelő szinten tartása érdekében lassíthatjuk a az adatforgalmat. A fentiekről külön levélben nem értesítjük ügyfeleinket. A közlemény megjelenését követő 15 naptári napon belül élhettek előfizetőink azzal a lehetőséggel, hogy szerződésüket a szerződésbontási díj megfizetése nélkül felbonthassák. "
  • Kaio
    No nekem sikerült elérnem, hogy engedélyezzék a lemondást. Ha valakit érdekel, elküldöm, hogy mit írtam nekik.

Egyébként ez ide vág:

"Az internetszolgáltatók esetében az NHH külön vizsgálni fogja, hogy azok feltüntetik-e a garantált sávszélességet is az általános szerződési feltételekben, a honlapjukon és a reklámjaikban – ez egy új kormányrendelet értelmében december 11-től kötelező. Felülvizsgálják a szolgáltatók egyoldalú szerződésmódosítási gyakorlatát is. Az elektronikus hírközlési törvény ugyanis csak meghatározott körben teszi lehetővé az előfizetői szerződés egyoldalú módosítását, amely nem érintheti a szolgáltatás igénybevételi feltételeit, minőségi célértékeit.
    2009-ben külön figyelmet szentel tovább az NHH az írásban megkötött egyedi előfizetői szerződések jogszerűségének. A hatóság az egyedi előfizetői szerződéseket 2006-2007-ben ellenőrizte és megállapította, hogy a vizsgált szolgáltatók között nem volt olyan, amelynek szerződése teljes mértékben megfelelt volna a jogszabályi előírásoknak, sőt a 2008-as utóellenőrzés során is jelentős volt jogsértő szerződések száma."

eredeti cikk
  • H4RDC0R3
    én is néztem interneten, de nem találtam meg a cikket.. ti írtátok csak h megjelent..(pontosan már nem tudom ki)..de én személy szerint tuti nem találkoztam vele, már rég nem lenne vodanetem
  • Fabio Capello
    könyvtárban ránézhetek holnap, pontosan melyik nap?
  • vohanyi
    Ezt a részt már túlragoztuk...Várd meg a hétfő estét,de több bizonyítékot nem teszek ki!Egyébként utánanéztetek,egyáltalán azon a napon megjelentek ezek az újságok?4 napos ünnep volt,ill. le kellett dolgozni--október-23-24-25-26!Online kiadást megnéztem,na az pont akkor nem...
  • H4RDC0R3
    illetve..

ha azt a részét veszem, hogy nem olvastam Népszabadságot, Magyar Nemzetet, és ezért nem mondtam le a szolgáltatást 15 napon belül, az az én hibám..mert lemondhattam volna, de nem tettem..(az már más kérdés hogy nem tudtam róla).. és ha ezt a variációt veszem akkor saját hibám volt, de mégis korlátozva lettem..

vélemény? ennyire azért nem lehet kiforgatni a dolgokat? :D
  • Fabio Capello
    hmm valóban, ez valamiért kimaradt belőle... köszönöm a kiegészítést :)
  • user2008
    "a szolgáltatás szüneteltetésére vagy korlátozására nem kerül sor"
    ez parancs, vagy csak simán ilyen biztosak már a dolgukban? :D
    egyébként ha ez a mondat szó szerint így van benne, azt tudom mondani: JEEE!!! láma voda. akkor mától nem fizetek be 1 árva csekket se! minek? "24 hónapon keresztül a szolgáltatás szüneteltetésére vagy korlátozására nem kerül sor" :D
    akkor most kezdjük el mi is kiforgatni a vodát az ászf-éből, meg a gatyájából is? :D
    az érdekvédelmi páros ezt pl. megkérdezhetné majd az ügyeletes vodamágust, hogy ez tényleg így van-e. engem a válasz nem is igazán érdekel, csak az a pofa, amit erre vágna :D
  • H4RDC0R3
    Fabio Capello! Sajnos semmit nem jelent, ami számunkra előnyös..

A teljes mondat így hangzik:

"Az Előfizető által kötött Előfizetői Szerződés hatályba lépésétől számított 24 hónapon belül az Előfizető oldalán felmerülő okból a szolgáltatás szünetelésére vagy korlátozására nem kerül sor"

Azaz pl ha nem fizeted be az egyik havidíjat nem korlátozhatnak..
  • atila4
    hehe megvan a buktató?
  • Fabio Capello
    gyerekek, segítsetek

szerződés, melléklet 1. pont: 'Az előfizető által kötött előfizetői szerződés hatályba lépésétől számított 24 hónapon keresztül a szolgáltatás szüneteltetésére vagy korlátozására nem kerül sor'

nos?...
  • vohanyi
    A mostani ÁSZF változtatással egyszerűbb megfogni őket,mostmár belátják.....de mindent nem linkelek be,ők is olvassák......
  • vohanyi
    Én más júliusban is írtam nekik,hogy a 3G nem egyenlő a HSDPA-val!Mintha nem is írtam volna....Ahogy nézem az ÁSZF-et még a jövő januáriban is ue.Bemásolok egy bizonyítékrészletet a hazugságaikból:
    HANGSÚLYOZOM,EZ JÚLIUSI MAIL-VÁLTÁS VOLT!!!
    Tisztelt Vohányi Úr!
    Köszönjük szíves visszajelzését!
    Hivatkozva a 2008. július 26-án érkezett elektronikus levelére az alábbiakban küldjük válaszunkat.

Szeretnénk tájékoztatni arról, hogy a Vodafone Magyarország zrt. az Ön által megrendelt szolgáltatást az előfizetői szerződésben, az annak részét képező Általános Szerződési Feltételekben, illetve a 3. sz. mellékletben meghatározott technikai specifikációnak megfelelően biztosítja. Panaszát megvizsgáltuk, azzal kapcsolatosan megállapítottuk, hogy a szolgáltatást a vállaltak szerint nyújtottuk.
    A Vodafone Magyarország zrt. a továbbiakban is a szerződésben meghatározottaknak megfelelően biztosítja minden ügyfele számára a szolgáltatását, természetesen a technikai fejlődés további lehetőségeinek folyamatos kihasználásával emelve a szolgáltatás színvonalát.

Még annyival egészíteném ki,hogy mégegyszer bemásolom az ÁSZF 3.számú melléklet 3-as pontját,amire a VODEFONE hivatkozi:

"3. A GARANTÁLT (ÁTLAGOSAN ELVÁRHATÓ) LE-ÉS FELTÖLTÉSI SEBESSÉG
    Minőségi mutató meghatározása:

Hatálybalépés: 2008. július 25.

Az átlagos le-, illetve feltöltési sebesség, amelyet a Szolgáltató az El)fizet)i számára a szolgáltatás
    igénybevétele esetén a vizsgált esetek 90 %-ában garantál.
    GPRS Internet tekintetében:

A minőségi mutatóra a Szolgáltató által megadott érték:

letöltési sebesség:
    Célérték GPRS lefedettségi területen: 22 Kbit/másodperc
    Minimálérték GPRS lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc
    Célérték 3G lefedettségi területen: 150 Kbit/másodperc
    Minimálérték 3G lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc

feltöltési sebesség:

Célérték GPRS lefedettségi területen: 7 Kbit/másodperc
    Minimálérték GPRS lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc
    Célérték 3G lefedettségi területen : 40 Kbit/másodperc
    Minimálérték 3G lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc

A lefedettségi területekre vonatkozó információ a Szolgáltató honlapján érhet. el. "

Ennyi!Ez GPRS Internetre vonatkozik 3G lefedettségnél.3G-nél max elméleti let.seb. 384Kbit/s.
    De ez Szélessávú Internet,HSDPA lefedettséggel,ahol a max. elméleti let.seb.7.2Mbit/s. itt Szigethalmon,gyakorlatban,amint ezt többször belinkeltem 2-4.5Mbit/s.ÁSZF-ben erről szó sincs!!Mai utolsó beszélgetésem 9:32-kor 1270/5-0-ás menüpont,
    /technikai osztály/,felvázoltam a számcsere,-és kötbér igényemet,társosztállyal eggyeztették újra.Válasz,amit mailban megkaptam,ÁSZF 3-as melléklet 3-as pontja alapján-jogtalan.Ügyfélszolgálat szerint igazam van,hangfelvételek a Vodafonnál rögzítésre kerültek,azt tanácsolta forduljak a felettes szervükhez-Fogyasztóvédelem!
    Megtettem.Július 9-e óta minden bizonyítékot elküldtem,várom intézkedésük eredményét.

Tisztelettel-
    Vohányi András.2315.Szigethalom

• klm222
    Szasztok!
    A problem az, hogy jogilag elég nehéz megfogni most őket, mert biza az ÁSZF megváltozása előtt megtették, amit meg kellett.
    Ami számonkérhető (szerintem), az az hogy mitől "korlátlan" egy szolgáltatás, ha azt -akár- csak sebességében korlátoznak. Hiszen az ugyan egyéntől függ, hogy ki, mikor éri el az 5 vagy 10 gigát, de ha elérte, onnantól a legnagyobb jóindulattal sem lehet "korlátlannak" nevezni az előfizetést, hiszen a sebességlimit szab határt a letölthető adatmennyiségnek.
    Az egy másik kérdés, hogy akár egy videót megnézni 150kbit/sec-kel is... na az egy érdekes élmény.
    Vagyis itt jön az, hogy szerintük a sebességkorlátozás nem érinti az előfizetés használhatóságát!?
    És végül:
    Az ÁSZF-ben nincs benne, hogy a 3G/UMTS hálózatok esetében, mennyi az általuk garantált letöltési sebesség.
    Tehát mi alapján korlátozzák ippen 150kbit/sec-re???
    Tehát, ha "nekik mentek" majd az adásban, akkor azt jól felvértezve tegyétek, hogy valóban azt a pontot támadjátok, ami ez esetben bibis...
    Sok sikert...
    Vmint én is felajánlom 4 éves tapasztalatom...
    Amiben eddig nekem volt gondom velük, mindig számomra kedvező eredménnyel zárult... Az egy más kérdés, hogy mit tartanak be.
  • user2008
    na kukucs! gery85 és vohanyi uraknak szeretnék valamit javasolni. ha jönnek-mennek majd az ötletek, és belefér az időbe, meg az idegeitekbe (mert gondolom mászik majd fel a pumpa a halandzsára) próbálhatnátok kialkudni pl. olyat is, hogy csak azokat lassítsák, akik p2p-vel nyomják. mi eddig is megvoltunk rapiddal, meg ftp-vel. csinálhatnák azt, hogy engedik a p2p-t, (mint azt már meg is tették), viszont aki azzal átlépi a határokat, annak csökkentés. ez még beleférne véleményem szerint. mondjuk szerintem, ha csak annyit sikerülne elérni, hogy legalább 1Mbit-re emeljék meg a korlátolt sebességet, az már nagy eredmény lenne. gyanítom, hogy ezt az eltörlős dolgot el is felejthetjük, főleg amég a másik 2 szolgáltató is ezt prezentálja. nem lehetetlen, hogy ez majd változni fog a vodánál, és akkor mi majd örülünk, hogy jól el lett intézve, de az meg valószínűleg azért lesz, mert addigra a hálózati erőforrásaik is fel tudják majd venni némileg a versenyt a felhasználókkal. mindezektől függetlenül hajrá, és sok sikert továbbra is!
  • Csak77
    Én alapjában vége tolleráns vagyok az ügyfélszolgálatos kishölgyekkel, de amikor a pofámba nyomják a "miért mondák nyáron, hogy nincs korlátozás" kérdesemre, a "mi sem tudtunk róla" választ, azt kurvára kiakasztó.
  • H4RDC0R3
    http://homar.blog.hu/2008/12/02/huseggel_trukkozik_a_vodafone
  • Gery85
    Meg a ping jobb lett, eddig 200 körül volt a korlátozás miatt, most 81es nálam index.hu felé
  • Gery85
    A net maga nem gyorsabb, de tömöríti a képeket, ezért jobban bejönnek a honlapok.
    APN-nek internet.vodafone.net-et kell megadni, és akkor menni fog.
  • H4RDC0R3
    19:30
  • Fabio Capello
    Az ügyfélszolgálatos kishölgy akinél tegnap bennvoltam, mondta hogy érzi a vezetőség is a baj, elképzelhető hogy eltörlik a korlátot, szóval adjatok nekik hétfőn, hogy ne csak elképzelhető, hanem tény legyen :)

Szóval, hétfő 19:00?
  • H4RDC0R3
    És úgy gyorsabb? Én valamiért nem tudtam feltenni.. Soha nem tudta elindítani a szolgáltatást a program.. :(
  • Gery85
    Én feldobtam a vodafone internet plus-t amíg tart a korlátom,hogy legalább böngészni tudjak...
  • H4RDC0R3
    Én épp tegnap kértem tőlük, hogy vagy méltányossági szerződésbontást engedélyezzenek, vagy vegyék le a korlátot, mert már nekem is van.. És így ez a net használhatatlan.. Nemcsak letöltési, de feltöltési sebességem is csökkent.. Jelenleg kb 200 kbit / 200 kbit (jó ha 20 kbyteal töltök..) :/
  • atila4
    1 Mbit az már tényleg jó lenne... most is fél órát vártam hogy youtube-on megnézek egy videót
  • vohanyi
    Egyeztetve Geryvel is,szerintem el fogjuk érni,mivel ott lesz a Fogy.Védelem-,és lehet,hogy a Hírközlési Felügyelet képviselői,hogy teljesen töröljék a korlátot,plusz a júliusi balhé.....
    Nálam,és most már a HIR TV-nél is mindkettőről minden bizonyíték,mail,ha kell összes hangfelvétel...stb...
  • Gery85
    Én jobban örülnék ha teljesen eltörülnék a korlátot és mindenki tudna annyival tölteni amennyivel éppen lehetséges.Hétfőn is ezt szeretnénk elérni, természetesen ha erre semmiképp nem hajlanak,akkor gondolkodhatunk ilyesmin.
  • user2008
    egyetértek
  • RolandX
    Én már egy kompromisszumos megoldásba is belemennék, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Oké, korlát, de ne 384, majd 150 kbit, hanem mondjuk 1 Mbit, mert ennyi minimum kell egy net élvezhető használatához.
  • user2008
    ha valakinek csak wireless netre van lehetősége, inkább maradjon a vodánál. most jöttem a pannontól, 128kbit/s-ra lassítanak, ha nagy forgalmat generálsz. magyarán a helyzet ugyanaz. tré mobiléknál nem tudom mi lesz a helyzet, de gyanítom, ők sem fogják túlzásba vinni. sajna ez van. szar a voda az tény, de a többi is ugyanaz. mondjuk a pannon fel tudja mutatni, hogy országszerte már most sokkal erősebb rendszerekkel dolgozik, mint a voda, meg, hogy ott érdeklődés után is simán az ember képébe vágják, hogy bizony 128kbit/s a vége, ha sokat töltesz. legalább fair. csak abban meg az az idegesítő, hogy sok helyen az ő tornyik ki tudnák szolgálni a népet, mégis korlátoznak. nálunk is mielőtt bevezették a korlátlan netet, pannonék húztak mégegy tornyot a városba. na mindegy, végülis egyik kutya, másik eb. természetesen akinek van lehetősége kábeles netre, és nem fontos a mobilitás, azt válassza. a fiúknak meg sok sikert a műsorban!
  • Csak77
    De még mindig jobb a 37e kötbér, mint 15*5000ft...
  • Csak77
    Úgy 8 hónapja fizettem elő, de fasz voltam, és két évet írta alá... Telefon ügyfélszolg teljesen elzárkozott bármilyen méltányossági dologtól.
  • user2008
    csak77!
    neked mikori a szerződésed? mert, ha aug. 8-a előtti, nem kell kivenned a zsebedből a 40 ezret! elvileg méltányossági alapon bonthatsz ingyen, gyakorlatilag meg a méltányossági alap azt jelenti, hogy vered az asztalt. megkérdeztem embereket, akik a 15 nap után mondták le, mindnek sikerült. lehet, hogy az is közrejátszott, hogy itt nálunk mondjuk rendesnek mondható emberke van a vodánál, de, az biztos, hogy határozottsággal sokra lehet menni. remélem neked sem fog kelleni a súlyos pénzt kifizetni.
  • fiman28
    Hajrá srácok, ne kíméljétek a kíméljétek őket!!!!
  • balint7111
    Drukkolok nektek srácok!!!!!!!!!!!!
  • Gery85
    Mindent megteszünk ami rajtunk múlik, adok a szemeteknek, remélem célt is érünk vele.
  • Kaio
    Egyébként, ha valakinek kell, lehet, hogy ki tudom majd iratni a műsort dvd-re.