3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
-
klm222 #1315 Nu pagagyi!
Mi is a korlátoltak körébe kerültünk...
Lassan egy hete.
Ahogy követtem az eseményeket, arra jutottam, nem lehet véletlen, hogy a voda engedi el a 2 évre szerződőket is, mindenféle szankció nélkül.
Az ok nem az ÁSZF-ben, hanem az anno még létező "részvételi feltételek"-ben található.
Ugyanis akik még idén augusztus előtt szerződtek, azok olyan feltételekkel tették azt, hogy egy esetleges ÁSZF változás sem hozhat számukra kedvezőtlen szituációt. Mert azt maga a "részvételi feltételek" garantálta nekik. Rá lehet keresni a voda honlapján is a régebbi feltételekre, vagy lehet guglizni.
Ajánlom figyelmetekbe a 14-es pontot.
Az eredeti (2007.06.01-es) változatban még 11-es pontként szerepelt.
Tehát: Akinek van energiája, s nem akarja bontani a szerződést (bár most retorzió nélkül megtehetik az aug. előtt szerződők), az nyugodtan menjen az NHH-hoz, vagy akár perre is, mert esetükben a voda az aki szerződést szegett.
http://www.vodafone.hu/mobilinternet/Internet_szabadon_reszveteli_feltetelek.pdf -
H4RDC0R3 #1314 ..internet-élményének lefokozása érdekében.. -
H4RDC0R3 #1313 "A mobilinternetezők nagy többségének internet-élményének fokozása érdekében a Vodafone Internet Szabadon akcióban korlátlan internetes tarifacsomagra szerződést kötő ügyfelek körében, a számlázási időszakban az 5GB adatforgalmi korlátot elérve csúcsidőben, a 10 GB felett csúcsidőn kívül is csökkentjük az adatátviteli sebességet."
Ugyan írjon már ide nekem egyetlen egy ember, akinek jobb lett a nete, használhatóbb mióta bevezették ezt a ***** korlátot.. Esküszöm 2-3 percet kell várnom mire betölt 1-1 nagyobb oldal, mindjárt felrobbanok a picsába..
Hozzátéve, csúcsidőn kívül se gyorsabb a netem, persze ha a vodának hajnali 2 óra az nem csúcsidő.. -
#1312 vissza írtam -
#1311 Egyébként írtam privit,reagálhatnál.... -
#1310 ehh értem... kár, azért köszi -
#1309 igen akkor még nem mert nem fogyott el a 10GB-om de mostmár használhatatlan:S -
#1308 az csak egy bug :) -
#1307 a #1210ben atila4 az 1.8.1et használja és neki a netmeter és normálisan írja a sebességet,csak volt 1 kiugára a netnek. Szerintem akkor még nem volt korlátozás alatt a nete. -
#1306 #1210, #1212
ugyanazt használom, nekem mégse megy húsz fölé -
#1305 Te hol olvastál ilyet? Vagy én maradtam le valamiről?? -
#1304 te figyelj
tettél egy képet ahol a korlátozást "felülírva" tudtál nagy sebességgel torrentezni...
leírnád hogy csináltad, én is használnám... -
#1303 hát én is le voltam korlátozva most amikor megváltoztatták a szerződést akkor adták vissza a sebességem :S Ha vissza olvasol szidtam is rendesen őket :) -
#1302 GVH honlapján már EZÉRT is eljárás indult a voda ellen!!!!
'atila4'!-nem TE voltál,de ha tényleg július 9-től novemberig le voltál jelezd!!! -
szmore86 #1301 Szia!
Engem érdekelne! Köszi -
#1300 én le voltam!!! kellenek elérhetőségek? -
#1299 8 oldalt visszalapoztam,és nem találom!!!
Valamelyikőtök július 9-től novemberig le volt korlátozva!!Privire írja meg az elérhetőségét!!!
Köszi -
Laca37 #1298 54000-es címletből tudsz visszaadni? -
H4RDC0R3 #1297 Köszi! Szánalmas ez a sebesség.. -
#1296 Ugyanúgy,mint júliusban:most a letöltés a tizede,feltöltés maradt,de csúcsidőben az is meghal... -
H4RDC0R3 #1295 oké köszönöm.. már volt 2 windows reinstall, firmware update, dashboard update, stb.. :D vohanyi, neked is csökkent a feltöltési sebesség is, vagy ugyanannyi maradt, csak a letöltési változott? -
#1294 A Profil most már ua. mindenkinek,8192/2048--7.2-es lefedettségnél.Júliusi balhé alatt váltottak.....másfajta korlátozásra,ezért is kellett sokaknak SIM-et cserélni---másfajta chip van rajta/nem kerek mint régen-Gery.../ -
#1293 ping korlátozás van, ha jóltudom -
H4RDC0R3 #1292 hmm, akkor vszínüleg már vmi más módszerrel korlátoznak.. -
#1291 nekem ugyanaz, csak -75-ön -
H4RDC0R3 #1290 de vohanyi, neked mit mutat Uplink, és Downlink? Ugyan azt mint nekem, és mégis korlátozva vagy? Köszi! -
#1289 Minden OK. Nálad,azért 3G-t mutat,mert abban a pillanatban NEM használtad a netet,tehát a modem visszaváltott 3G-re,ez természetes.Én már a másikMDMA-t használom,ua.!!
Ettől függetlenül persze korlátozva vagyunk! -
#1288 Vesszük az adást...! -
user2008 #1287 for dr vohanyi and dr gery :)
"RUGALMASan, a hálózat AKTUÁLIS TERHELTSÉGétől függően LASSÍTHATJÁK az adatforgalmat"
ők mondták. ebből az derül ki, hogy a lekorlátozottságod abban merül ki, hogy előnyben részesülnek sebességügyileg a nem korlátozottak. és így működik? nem! hajnali 2-kor is 20kbit... szerződésszegés!
"a forgalomlassítás mértéke nem akadályozhatja a rendeltetésszerű használatot"
nézzük csak, mit is ért a voda rendeltetésszerűn. ők mondták: webes és ftp letöltés, online tv nézés, you tube videók... a korlátozott sebesség alkalmas erre? nem! szerződésszegés!
a nagy forgalom bonyolítása nem rendeltetésszerű használat? miért is nem? ha kis forgalmat akarunk bonyolítani, és csak böngészni kell a net, meg levelezni, akkor veszünk forgalmi, vagy általánydíjas wap-ot NEM 6000-ért! vagy simán utcai terminál. -
H4RDC0R3 #1286 Most nézem a képet, itt csak 3G-t mutat, de -65dBm és HSDPA -nál is ennyi a sebesség.. Edddig viszont 400KB mindig megvolt.. -
H4RDC0R3 #1285 Valamit nem értek..
Megnéztem MDMA-ban azt a részt, ahol anno mondtátok, hogy korlátozva vagytok, és az érték is kevesebb, de nekem nem változott..
Uplink: 2048.000
Downlink: 8192.000
Elvileg akkor nem is vagyok korlátozva?..Néhány napja csináltam egy modem frissítést, lehet hogy meghalt a modem? Azóta 20 KB-al töltök fel és le, egy bittel se több..
Akik korlátozva vagytok nektek mit mutat MDMA-ban ez az Assigned Profile rész?
Köszi a segítségeket. -
Csak77 #1284 Soha többet ilyen internet, főleg ennél a cégnél! -
#1283 és akkor mész valaki máshoz, vagy leteszel a mobilnetről? -
Csak77 #1282 USB E220 modem eladó, 8e ft! ;) Akit érdekel írjon itt egy privit! -
#1281 az újban benne van, és ez a pont nem változott.... :P:D -
zfr PITE #1280 Akkor talán igaz lenne, ha a szerződésben benne lett volna, hogy nem lehet nagy adatforgalmat generálni.
Ilyen olvasatban az előfizető oldaláról felmerülő probléma lehetne az is, hogy használja a mocsok a szolgáltatást és nem csak fizet a dobozban álló, kibontatlan modemért... -
#1279 várjunk csak... nézzük ezt a mondatot újra:
"Az Előfizető által kötött Előfizetői Szerződés hatályba lépésétől számított 24 hónapon belül az Előfizető oldalán felmerülő okból a szolgáltatás szünetelésére vagy korlátozására nem kerül sor"
Előfizető oldalán felmerülő okból... ebbe szerintem beletartozik a nagyméretű adatforgalom is, elvégre mi generáljuk, miattunk van...
vagy nem? :D -
zfr PITE #1278 Annyiban módosítanom kell, hogy ez a szkennelt anyag a Népszabadságból van.
Ami itt érdekes, hogy külön kezeli a GPRS és a 3G/UMTS, míg az ÁSZF a minimálértéknél csak GPRS internetről beszél... -
zfr PITE #1277 Vodafone közlemény 2008.10.24 Magyar Nemzet
Ez volt a közleményük, még anno beszkenneltem.
Ha rákérdeztek a Hír TV-ben, akkor esetleg azt is meg lehetne tudakolni, hogy anno ("Internet szabadon akció 2008.05.07-től hatályos Részvételi feltételek"-ből idézve) a 14-es pont ugyan már mit jelentett:
"A promóció felfüggesztése, módosítása, kiegészítése nem érinti az addig szerződött ügyfelek jogait és kötelezettségeit. A módosítás/kiegészítés/felfüggesztés időpontjában már előfizetői szerződéssel rendelkező ügyfelek szerződésükben foglaltak szerinti feltételekkel használhatják a szolgáltatást a szerződés lejártáig."
Nekem ez teljesen üti azt, hogy egyoldalúan módosíthatják, korlátozhatják, de nem vagyok jogász... Amikor kérdeztem őket erről a múlt héten, akkor zavarba jöttek, de végül azt mondták, hogy a mostani (mindenkor aktuális dátumú?) ÁSZF vonatkozik mindenkire...
Ha esetleg kell még valaki, akit korlátoztak, akkor itt vagyok. Július 9.-nov. 25. között voltam 50KB/secre visszavágva. November 25-én nálam is elhárult az augusztus hetedikén elhárított lassulás... Persze azóta már túlléptem a 10Gb-t így hasítok egész nap 25KB-vel az új szerződés szerint. -
Csak77 #1276 Srácok! Tegnap délutántól nem vagyok vodafone ügyfél, sikertült minden költség mentesen felbontanom a szerződést! Egyszerüen hányinger ez a cég! Biztos nincs valami rendben a háttérben, hogy így engedik felfontani! Mondjuk, annyira legalább korrektek voltak, hogy az elbírálás után visszahívtak, bár nem biztam már ebben sem. Mindegy, leszarom már. Soha többet vodafone!