Vodafone internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csak77!
egyszerû kérdésem van feléd. amiket te itt összehablatyolsz, azt igazolni is tudod valamivel, vagy csak írogatsz valamit, hogy tudd valakinek azt mondani, hogy hülye? mert én amiket eddig leírtam, azokat indokolni is tudtam akár jogszabállyal, akár méréssel. és te? te csak lököd itt a dumát folyamatosan majd ha így, majd ha úgy. de, még senkinél nem láttam olyan hozzászólást, hogy tényleg, csak77-nek igaza van. akkor, mirõl beszélünk? arról nem is szólva, hogy amiket leírtam eddig is, azokról mindrõl kiderült, hogy úgy is van. te meg? magyarázod itt mindennek az ellenkezõjét, de alátámasztani nem tudsz semmit. mindig csak a majd ha... nevetséges.
Én július 9. óta ~50 KB/sec sebességgel repesztek. Hiába futottam pár kört a fogyasztóvédelemmel, NHH-val, õket mindet lerázta a Vodafon a szerzõdésben rögzített "célérték 3G lefedettségi területen 150Kbit/sec, minimál 1Kbit/sec szöveggel". Mivel ez megvolt mindig le sem szarták a reklamációimat a Vodánál. Azóta is ez van, nem változott semmi. Kíváncsi vagyok, hogy a novemberi újdonságok után fog-e változni nálam valami v. sem, mert elvileg ugye bár minden számlázasi ciklusban 5 GB felett voltam, de vissza kellene állnia a sebességnek a ciklus újraindulásakor. Nekem ez dec. 14 lesz, de szerintem marad az 50KB/sec.
A korlátozásra is kíváncsi vagyok: tényleg leviszik 150Kbit/sec-re vagy azért kicsit felette tartják...
Az, hogy 2 országos napilapban lehozták a közleményt lefedi õket, mivel mindenki olyan szerzõdést írt alá, ami ezt tartalmazta. Az már más kérdés, hogy a közleményben csak annyit írtak, hogy xy-pontban módosítások lettek, de annak már járj utánna, hogy mik és mikortól...
A felajánlott 15 napos szerzõsdésbontási határidõ is megvolt, szóval most már senki nem pofázhat, hogy bontani akar, de nem fizetne érte.
A szolgáltatásuk szar, iszonyat vastag a pofájukon a bõr, de az ügyvédeik legalább jól dolgoznak<#buck>
Gery85
Én akkor ebbõl a szempontból még mindig szerencsés vagyok, nekem éjjel nappal jön 350Kval, nem szokott ingadozni.

Nem akarok veled vitatkozni, mert felesleges, mivel egyszerüen nem érted a dolgot, és teljesen biztos vagy a saját hülyeségedben. Amikor majd valóban leveszik a sebességed, akkor napközben max 25k-vel fogsz tölteni az eddigi 400 helyett, este teljesen.. Aztán majd ha teljesen leveszik, akkor éjjel nappal lesz 25k. E felé nem fog menni a sebesség, viszont amikor túlterhelt a rendszer, akkor össze vissza ingadozik a sebesség, néha 110k, néha 30k, néha 260k, stb... Ha ezt nem tudod felfogni, akkor az már a te bajod.

atila4
hozza*

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

atila4
és 3.6 mb/s,én már teszteltem😊 hozzá letöltésnél a 360kb/s-ot <#vigyor2>

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

Nem éppen! A pannon 2008.11.11-tõl kínál korlátlan csomagot!

Sajnos ez igaz, csak a voda kínál "korlátlan" csomagot, nekem most éppen ez a sebesség http://www.speedtest.net/result/359097603.png
rámondják, mert rámondhatják. hivatalosan ez a válasz a sebességcsökkenésekre, és ez (sajnos) megállja a helyét jogilag is. tehát, lehet nyelni, vagy lehet szerzõdéstbontani. persze, most már csak pénzért. harcba szállni, meg reklamálni lehet, de nem igen szokott célravezetõ lenni. ne értsetek félre, nem védem a vodát, és nem is akarom senkinek megmondani, hogy mit/kit válasszon, csak leírom a tényeket. itt most ez van, ezt kell szeretni. persze, felháborító, de azzal senki sem megy sokra, ha felidegesíti magát. a jó hír az, hogy ezen intézkedések ellenére még mindig a voda tud nekünk "jó netet" adni. rózsaszínéknél pl. még fel sem merült a korlátlanság, kékék meg most bevezették, de a sebesség a leggyorsabb státuszban is éppen csak vetekszik a voda lekorlátozottjával. értem én, hogy szemétség, meg hogy képzelik, de, ha körülnéz az ember észreveszi, hogy még a voda szarja is gyorsabb, mint a másikak legjobb sebessége.
A túlterlhetség miatt fellépõ sebességcsökkenésre rámondani, hogy az a hivatalos "korlátozás", hát elég nagy böszmeség!

ezért mertem leírni, amiket leírtam. mikor még nem volt trendi ez a korlátozós dolog, nekem akkor is szar volt a sebességem napközben, és éjjel jó. most is ugyanez a helyzet. erre mondtam, hogy az új ászf csupán azért lett, hogy ne kelljen a vodának magyarázkodni állandóan, hogy miért vagy lassú napközben. meghát ugye a korlátozás is arról szól, hogy csökkentik a sebességed, ha túllépsz ezt-azt. nem õk csökkentik, hanem a torony, meg a többi olyan felhasználó, akik még nem lépték át a határokat. ez tök egyszerû megoldás részükrõl, a jelenlegi technika ennyit enged nekik, és most hivatalossá tették a kibúvót. ez minden.
Montanosz
jó sokáig fenn maradtál, de hogy igazad lehet hasonló a helyzet szegeden is a bátyáméknál, hétvégén szinte használhatatlan, hétköznap éjszaka viszont hasonló az eredmény mint nálad

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

ma reggel 05:40-kor a sebességem, úgy, hogy a mostani számlázási ciklusban nem az 5, nem a 10, hanem már a 70GB-ot is átléptem. mint megmondtam, korlátozósdi ide, vagy oda, ha neteznek lassú vagy, ha alszanak, gyors 😊

vohanyi
Fejezzétek be!A fórumnak : - Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel -
a címe...!!!

- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"

"Mikor, és hol kisfiam?"
#858. hozzászólás: "a hírközlésrõl szóló törvények értelmében, ha egyoldalúan módosítják az ászf-et, fel kell hogy ajánlják a hûségidõn belüli díjmentes szerzõdésbontás lehetõségét."
itt kisfiam!

"No comment."
#861. hozzászólás: "Csak77,vagy a másik fórumon 'gábbor',szerintem is be lehetne fejezni!
Velem is kikezdtél,emlékszel,de nem volt igazad,be is láttad!Nem ez a módja,formája..."

"Nem, te baromságokat beszélsz, a kosaraddal, és a postás példával együtt."
hát, azl, hogy neked meghaladja a képességeidet egy egyszerû viszonyítási alap, az már nem az én bajom..

Uhh, mint egy pisis fiúka, akinek elvették a babáját!

Lássuk!

"leírtam az egyoldalú módosítás feltételeit anno, azt is lereagáltad a magad módján, hogy hülyeség"

Mikor, és hol kisfiam?

"úgy lehet azt hiszed chat-en vagy, pedig a chat =/= fórum. majd rájössz. bár, amiket olvasok itt veled kapcsolatban, már felvilágosítottak téged máshol is"

No comment.

"most megint mondtam pár dolgot"

Nem, te baromságokat beszélsz, a kosaraddal, és a postás példával együtt.

Fabio Capello
õszinte leszek, nagyon elvesztettem a fonalat, most a Te álláspontod az, hogy nem tesznek semmit, csak népriogatás van?

kedves Csak77!
próbáltam toleráns lenni veled, és megérteni szellemi alultápláltságod, de látom, neked hiába beszél az ember. amint az kiderült a hozzászólásaidból, érdemben a világon semmit nem tudsz nyilatkozni semmirõl, csak osztod az embereket olyanért amirõl azt sem tudod micsoda. leírtam az egyoldalú módosítás feltételeit anno, azt is lereagáltad a magad módján, hogy hülyeség. és láss csodát úgy lett, ahogy mondtam. most megint mondtam pár dolgot, megint kezded a dolgot. amirõl aztán persze megint csendesen hallgatsz, mert ki fog derülni, hogy úgy van, és tévedtél. tudod, az a külömbség kettõnk közt, hogy én tények alapján írok, nem írok le olyat -veled ellentétben- amit út széli vodaellenes szabadságharcosoktól hallok itt-ott. nem értem neked miért élvezet az effajta viselkedés, de igazán nem is érdekel. olyan nagyon nem tudod felvinni a vérnyomásom, inkább kinevetteted magad. én azt gondolom, ha hozzászólsz valamihez, azt érdemben tedd, és ha lehet te is -mint mindenki más rajtad kívül- a témával foglalkozz ne a felhasználókkal. úgy lehet azt hiszed chat-en vagy, pedig a chat =/= fórum. majd rájössz. bár, amiket olvasok itt veled kapcsolatban, már felvilágosítottak téged máshol is errõl, azért vagy most itt. mindent félretéve, még mindig azt mondom, nincs veled semmi bajom. maradjon is így! kösz!
Ugyan, a nagy cégek simán megveszik a fogyvédõket. A vodanet.extra.hu oldalon lévõ balhéra, valamit hwsw.hu oldalon lévõ riportnak sem lett semmi híre, következménye. Azt csinálnak a nagy cégek amit akarnak.

Ha a jelen akciójuk következmény nélkûl marad(úgy fog)akkor átlépték azt a határvonalat ami után már mindent megtehetnek mert fedezik õket a pitiáner, átgondolatlan, elavúlt, minimalista "törvények?"
Fabio Capello
Nekem csak egy kérdésem lenne igazából... Ha most megteszik azt hogy egy átlag használattal kétheti adatforgalom generálása után leviszik a sávszéledet, merthogy ne más elõl vegyem el a sebességet, ha még több elõfizetõ jön, akkor mi lesz? Ha átlépem az öt gigát, a következõ számlázási ciklusig felfüggesztik az internetemet?

Ez azért már tényleg röhejes kategória, és a vicc az, hogy lehet hogy megteszik.

Nagyon szép az okoskodásod, kár, hogy baromság!

kabirjedi 😄 ez jó volt 😄D hát, az enyémen is volt annak idején még express matrica is 😄 mostmár csak a saját kézhez van mikor jön a csekk 😄
Én annak idején még tértivevényesre fizettem elõ wehhhe.....Hihetetlen a voda oda kaksizik ahonnan eszik.Két telefon elõfizetésem van náluk+2 feltöltõkártyaás+"INTERNET SZABADON KORLÁT NÉLKÛL"ennyit érek......Na mind1 májusban lejár az öszzes hûségem nem hiszem,hogy maradok.
egyébiránt egyszerû. 25-e után nézd meg a nappali, meg az éjszakai sebességed. fogadjunk, hogy új számlázi ciklusban is ugyanaz lesz, mint most 😊
na, akkor mégegyszer:
A HÁLÓZAT AKTUÁLIS TERHELTSÉGÉTÕL FÜGGÕEN !!lassíthatja!! az adatforgalmat!

fordítom újra:
nem állandóan leszel lassú, csak az eddig megszokott módon. tehát nappal. mert, ha átléped az 5, ill. a 10 gigát, bekerülsz abba a kosárba, akik a lista végén vannak sebesség szempontjából. magyarán, ha többen is neteznek, akik még ezt nem lépték túl, vagy nem korlátlanok, õk élveznek elsõbbséget, õk lesznek kiszolgálva a lehetõ legnagyobb sebességgel, te meg battyogsz a neten a maradék 15-30KB/s-al. még magyarábban, HA NETEZNEK LASSULSZ, HA NEM, AKKOR NEM! ezt jelenti a hálózat aktuális terheltségére való hivatkozás. és a "lassíthatja" szó. mert nem az van odaírva, hogy "lassítja" hanem hogy LASSÍTHASTJA!
legegyszerûbben talán a postát tudnám példának hozni. ha te vagy a sima levél, és millió másik levél is van, akkor ugye téged beelõz az elsõbbségi, az ajánlott, meg a tértivevényes is. erre mondja a posta, hogy 5 napra vállalják a sima levél kézbesítését. persze, az esetek 80%-ában másnapra ugyanúgy ott van, mint régen, csak, ha sok a válogatnivaló a postázóban, akkor a te leveled elkerül a holnapi dobozba, mert nincs rajta semmi matrica. remélem érthetõ 😊
vohanyi
Most is 4 napja jön le ftp-rõl,ezután is így lesz!Nekem 25-én van számlazárás,2 nap alatt lehozok 10Gb-ot.Ha a voda lekorlátoz a júliusi állapotra---annyi nekik is,meg egybõl lépek....

- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"

Én csak ftp-rõl töltök, p2p-t nem használok. de ezután azt is hanyagolhatom, mert se az 5 se a 10 GB nem túl sok, és azt kinézem megint a vodától, hogy a korlátokat elérve visszaküld az õskori sebességek idejébe.
vohanyi
Gyakorlatilag errõl beszéltem,gyakorlati részére azért kiváncsi vagyok...!P2P--már írtam:5Gb felett egybõl sávszél. csökkentés bünti,felszólítás nincs,engedve lesz,de megéri?...?

Hát ez akkor a 22-es csapdája, az okosság. A "10 gigabájt felett csúcsidõn kívül is csökkentjük az adatátviteli sebességet." miatt az esti töltést hanyagolni lehet.
ja, az új ászf-ben sehol nem találtam p2p-re vonatkozó rendelkezést. bár nem olvastam végig, rákerestem a teljes ászf-ben az extrém, fájlcserélõ, p2p szavakra, találatok NULLA
a lentebb említett új ászf: (ami egyébként 2008.11.23-tól hatályos)

9.4.1.1 Az átalánydíjas vezeték nélküli internet tarifacsomagokra vonatkozó speciális rendelkezések
A szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erforrásokra épül. Ezeknek az erforrásoknak a túlzott
igénybe vétele, akár egy Elfizet részérl is, minden más felhasználó számára negatív hatást
válthat ki. A hálózati erforrások fentiek szerinti használata leronthatja a hálózat teljesítményét.
A fentiek figyelembe vételével az Internet Szolgáltatók Tanácsa által támogatott hálózathasználati
irányelvekkel összhangban (megtekinthet a http://www.iszt.hu/iszt/aup.html internetes oldalon) a
Szolgáltató fenntartja magának a jogot az adatforgalom – idszakos, vagy állandó - lassítására. A
lassítás nem jelenti, a letölthet adatforgalom mennyiségének korlátozását.
A számlázási ciklusban elért 5GB-nál nagyobb adatforgalom esetén a szolgáltató rugalmasan, a
hálózat aktuális terheltségétl függen lassíthatja az adatforgalmat. A lassítás mértéke nem
akadályozhatja a szolgáltatás rendeltetésszerK használatát, azaz a 3. számú mellékletben garantált
le-és feltöltési sebességeket.
A számlázási ciklus lezárultával a forgalomlassítás megszKnik.

ez meg az okosság:

A forgalomlassítást a Szolgáltató csak a korlátlan adatmennyiség leforgalmazását nyújtó vezeték
nélküli internet tarifacsomagjait választó ügyfelei esetén alkalmazza. E tarifacsomagokat az ÁSZF
1. számú Díjszabás címK melléklete tartalmazza.
okos. tényleg okos. ha "korlátlan vagy" majd csinálnak korlátokat, ha nem vagy az, húzz le mindent vagy 600KB/s-al, úgy hamar elfogy az elõfizetett adatmennyiség, és bumm jön a csekk 😄

fiman28! lehet éjjel nyomni továbbra is. ezért emeltem ki a AKTUÁLIS TERHELTSÉG részt. és ezért írtam amit utána írtam... 😊
Semmi gond az éjjeli töltögetéssel, de úgy néz ki, hogy ezután már este sem lehet tölteni, mert lekorlátoznak. De akkor ez nem Internetezz Szabadon. Na persze, szabadon, mint a csiga.
(Extrém használatnak
minôsül a fájlmegosztó/-cserélô programok üzemeltetése abban
az esetben, ha a tárgyhavi összes adatmennyiség meghaladja az 5 GB-ot.)
Az ajánlat 2008. október 1-tôl december 31-ig érvényes, kétéves hûségnyilatkozattal. Egy év után más
tarifa is választható.

közben utánajártam... a fenti szöveg végén szereplõ dátumból szerintem egyértelmûen kiderül, hogy p2p használatról szó sincs, tehát nem kéne kísérletezni a légbõl kapott hírek alapján 😊

fiman28! pontosan. éjjel kell tölteni, meg a reggeli órákban, ennyi. bevált technika 😊
Számomra nem gond, hogy hagyom este menni a gépet, berakom töltésbe ami kell és az jó esetben reggelre lejön. Amúgy ha jól megnézem én a héten összehoztam vagy 20 GB letöltést ftp-rõl. Olvastam más fórumokat az ottani hozzászólásokat.
Hogy ne vegyem el a sávszélességet mások elõl stb. A vodának kellene fejlesztenie, bõvitenie, mielõtt útjára enged egy olyan szolgáltatást, amit nem bír el a rendszere. Csak ugye minimális befektetéssel akart kaszálni, és be akart törni a mobil netes piaci szegmensre, ez valószinüleg sikerült is, mert más szolgáltató nem kínált, eddig, korlátlan mobil net csomagokat. Csak nem számoltak azzal, hogy a felhasználók teljes mértékben ki is akarják használni a szolgáltatást.
Mert ha én fizetek egy szolgáltatásért el is várom, hogy hasznáhassam is.
De ha 5 ill. 10 GB után lekorlátoznak? Akkor korlátozzák a jogaim. Persze hivatkoznak a rendszer védelmére. Ez az õ gondjuk, fejlesszenek.
Úgy látom nálunk még mindig a felhasználok vannak hátrányban.
A hálózat védelme érdekében, számlázási ciklusban elért 5GB-nál nagyobb adatforgalom esetén a szolgáltató rugalmasan, A HÁLÓZAT AKTUÁLIS TERHELTSÉGÉTÕL FÜGGÕEN lassíthatja az adatforgalmat.
a nagybetûs rész az érdekes! magyarán az égvilágon semmi nem változik. ha sokan neteznek belassulsz, ha kevesebben, akkor pörögsz. ennyi az egész! ez a lépés semmi másról nem szól, minthogy ne kelljen minden nap mail-ek százait olvasniuk, hogy miért szar a sebesség!? okos húzás, mert eddig duma kellett, így-úgy a hegyek-dombok, meg esik az esõ, meg tedd ki a modemet az ablakba, meg szar a géped stb. most meg csak simán odavágják, persze öcsém, mert átlépted az 5 gigát 😄
a p2p rész eddig nem tisztázott valóban, mert, bár a bevezetõ szövegben még mindíg az van, hogy normál használat mellett korlátlan, az oldal aljáról eltûnt az extrém használat címû rész. na, mondjuk ez nem feltétlen jelenti azt, hogy lehet, elõfordulhat, hogy direkt vették le, hátha jó sokan bebuknak vele, aztán ugye fizetnek jó sokat. de õk nem tudták? hát ja. olvasni kell ászf-et 😄 meghát ugye a sablon A TÁJÉKOZTATÁS NEM TELJESKÖRÛ! 😄
vohanyi
Papíron,elvben minden szép,minden jó a vodánal is : cikk...

ugye hogy ugye 😊 azért olyan hülye mégsem vagyok... megmondtam, hogy lesz ingyenes szerzõdésbontási lehetõség, vagy nem? 😊 ettõl függetlenül voltak némi dolgok amikrõl nem tudtam, ez beigazolódott. hát, ez, hogy õk akár KETTÕ DARAB újságban is meghírdették a közleményt... hát... ebbõl még lesznek bonyodalmak, mivel nem elég, hogy nem kötelessége minden elõfizetõnek ezen lapok olvasása, az emberek 80%-a már igencsak nem újságolvasó fajta. nem gondolom, hogy a voda ezzel a két lappal kimerítette volna a tájékoztatás fogalmát. de, majd ezt is -mint minden mást- meg fognak vétózni nálunk okosabb emberek, amibõl majd tudunk tanulni, ill. érvelhetünk vele problémás esetekben. ezektõl függetlenül, én még (kopp-kopp) semmi jelét nem látom a korlátozósdinak. nekem a szokásos éjjel-reggel 250-350KB/s napközben 15-30KB/s az átlagom, pedig pl. épp csak a mai nap generáltam 3,5 gigát ftp-n. a továbbiakat majd meglátjuk 😊
Én csak arra leszek kiváncsi, hogy mennyire leszek lekorlátozva, annyira mint hónapokkal ezelõtt? Mert ugye mostanában,délutántól kezdõdve, a sebesség alig éri el az 50 kbyte-ot, az szép és jó, hogy úgy 11 után felugrik 600-ra. De akkor csúcsidõben ne nagyon akarjak se youtube-on klippet nézni, vagy esetleg játszani. Ha jól emlékszem tegnap olvastam, hogy jövõre a t-mobile 14M-ra duplázza fel a sebességét, gondolom erre a voda is kénytelen lesz lépni. Na de akkor is, netezzek korlátlanul, de nézzem, hogy mennyi adatot forgalmazok és vigyázzak magamra? Ez a internetezz szabadon? Számomra az a gond, hogy más net lehetõségem nincs, ott, ahol használom a vodást. És még azt mondják, hogy a mobil interneté a jövõ. Az lehet, de úgy néz ki, hogy nem itt, Magyarországon.
Montanosz
ja köszi, átrágtam a hozzászólásaid a másik hasonló témájú fórumon a ph-en
egész képbe kerültem)))

vohanyi
Amit írtam,november 23 vagy 25-tõl!!!

Montanosz
ja csak ahány ügyfélszolgot felhívtam annyi fajta válasz a p2p-t illetõen, mégis csak fontos.
nem merek töltögetni továbbra sem ha nem látok valamiféle hivatalos hivatkozási alapot, v meg olyan bennfentesnek tünt, gondoltam bõvebben kifejt ezt illetõen
a japánok megállították az idõt, az amcsik idõgépet mûködtetnek és megfilmesítik a feltaláló sztoriját, míg mi még mindig a kõkorszakban vagyunk, ki van a hócipõm

vohanyi
Ne hari,én sem mindíg érek rá,végigkísérhetted ami nyár óta történt,ahol tudtam segítettem,pláne,hogy érintett is voltam!Nem azért,de '61-es vagyok,témában otthon,szakmám...stb...de ezt elvárom mástol is....
A korlátozás számlázasi ciklusban lesz!!!

Sztem most sem volt probléma a hangnemével😉
atila4
szóval minden hónap elején visszakapom a sebességem és ha elérem az 5gb-ot lekorlátozzák?

Montanosz
ja tudom)))
csak máskor olyan kézségesen válaszolt Vohanyi...

Vodafone ügyfélszolgálat az a "kódsor" 😄
Montanosz
amúgy akivel én beszéltem csak annyit tudott hogy nem veszik olyan szigorúan, azért jobban szerettem volna valahol hivatalosan is írásban látni, ezért kérdeztem tölled mert tájékozottnak tünsz, és udvariasnak,de ebben tévedtem

Montanosz
ez valami kód sor?