3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
-
zorr78 #1675 Azért, mert a magyar parasztnak még az 1 mega is sok az ő logikájuk szerint. Használd csak ugyanarra a netet, amire 12 éve a dial-up korszakban. Írd meg vele a leveleidet, néha olvass el egy-egy cikket. Flashes oldalak megnyitásáról, videónézegetésről, neadjisten letöltögetésről ne is álmodozzál! Mindezért fizessél többet, mint amennyit Nyugat-Európában fizetnél, termeld meg nekik itt a profitot, hogy az anyaországukban minél olcsóbban minél többet tudjanak szolgáltatni. Ezt hívják úgy GYARMAT. Te itt élsz. -
Csak77 #1674 Én azt nem értem, hogy miért nem csinál a Voda egy olyan csomagot, ami mondjuk szigorúan 1, esetleg 1.5 megás , de az maximálisan, valóban korlátlan? Ehelyett csináltak egy ilyen balfasz korlátozást, ami 100szer drágább, és szarabb. Mondjuk, ha olyan emberek hozzák a döntéseket mint a Hír TV műsorában az a arc, nem is csodálom... -
zorr78 #1673 Amit leírtál, abban igazad van, de szerintem némileg félreértettél. Én nem a "fokozódó nemzetközi helyzetet" vagy az úniót hibáztatom ezért az egész kicseszésért ami velünk történt, hanem "know your enemy" alapon megpróbálok rájönni, hogyan működhet az a vodafone-os logika, amelyet Török büszkén védelmezett bele a kamerába a hirtv-ben. Leporoltak egy 2002-es úniós direktívát a szélessávú internet MINIMÁLIS definíciós követelményeire vonatkozóan és erre hivatkoznak most, 2008 végén hansúlyozva mennyire innovatívak.
Ettől függetlenül amit leírtál abban teljesen igazad van. Abban az országban ahol egy gazdasági miniszter benyilatkozik, hogy ha le akarja csapolni a mocsarat arról nem a békákat fogja megkérdezni és másnap még mindig ő a gazdasági miniszter ez jelzésértékű a gazdasági élet más szereplői számára is, hogy ez az ország szabad préda, itt minden parasztlázadást levertek eddig és le is fognak ezentúl is. Nem véletlenül van az sem, hogy egy multinacionális vállalat CSAK ebben az országban enged meg magának egy ilyen húzást. Szerintem ha ugyanezt Franciaországban vagy Angliában próbálnák meg eljátszani több millió előfizetővel, ott valószínűleg rájuk gyújtanák a székházukat, és utána még ki is tiltanák őket az országból a p...-ba. Itt meg a pofánkba röhögnek, mert megtehetik. Megbírságolják őket 20 misire? És akkor mi van? Szerinted ez mekkora hányada annak a profitnak ami képződik náluk havonta? Hát igen... Mások azok az országok, ahol már fejeztek le királyt. Elnézést az offért. -
ludsimon #1672 Mennyit kell fizetni a Vodafone hűségnyilatkozatának felbontásához?
Tavaly Szeptemberben kötöttük be ezt az sz@rt, azóta free-ként, 5x indítottam újra a rapidshare-n a letöltést, és MEGSZAKÍTJA 15Mb után.
Mégis mit gondolnak ezek, majd Január 6-ig kibírom ezzel a SZ@RAL??
Egy YouTube videót nem lehet végignézni rendesen, mert 100x, megakad.
Inkább valahogy megveszem a 2Mbit/s-os T-Home KORLÁTLAN internetjét!
Üdv -
#1671 Na most az itt elhangzottak alapján örüljek, hogy nem a voda, hanem a pannon mellett döntöttem végül? -
user2008 #1670 ne kérj elnézést, ez a minimum, amit mondtál. és, ez még emberi hangnem... -
#1669 A változatosság gyönyörködtet, ismét le vagyok korlátozva
csak árulja már el valaki hogy hol a kurva büdös kibaszott életben van a rugalmas sebességkezelés?
elnézést a vulgaritásért, de a plafonon vagyok. -
user2008 #1668 itt nem az unio-val van baj, meg nem a világszerte bemért, és ellenőrzött szolgáltatásokkal, hanem a magyar joggal. ezt, amit itt tapasztalunk bármely szolgáltetónál, ez itthon tök természetes, és egyértelmű. ezt itt meg lehet tenni, ennek itt semmi következménye. egy részben amit írtál, jó érzés a dolog, mert mondván "csak eljön majd a mi időnk is", másrészt meg elkeserítő, hogy a magyar helyzet BŐVEN alulmúlja a nemzetközieket. nem kell messze menni, nézd meg mi van itt, és mi van romániában. mi röhögünk rajtuk, hogy milyen szar egy nép, meg milyen szar egy rendszer, meg, hogy mi mióta unio-sak vagyunk már stb. és nézz körül. a kis "szar" országok többre vitték hónapok alatt, mint mi évek alatt. hozzáállás, az kell ide, nem unio! -
zorr78 #1667 Felhívom a figyelmeteket a HAT ÉVVEL EZELŐTT-re. A cikk egyébként idén áprilisban jelent meg. -
zorr78 #1666 Na jó, visszavonom a sportszeletet, közben én is ráakadtam . Ezt a cikket szerintem érdekes elolvasni:
http://dslrendszerek.hu/hirek/nethirek/szazotven_kilobit_mar_szelessav.xdsl
Aki lusta megnyitni, annak idézek belőle:
"Az adsl-, kábelmodemes és mobilinternetes hozzáférések terjedése azt mutatja, hogy az idén várhatóan több mint másfél millió háztartásban lesz szélessávú kapcsolat. Cikksorozatunkban rámutattunk, hogy gond van a megabitesként meghirdetett, de amúgy jóval lassabb hozzáférésekkel, ami miatt a hatóságok meg is büntetik a cégeket. Ebben a részben az uniós szélessávú helyzetet mutatjuk be, és hogy miért lassú, ami lassú.
Minden hónapban több tízezer magyar háztartásba kötnek be szélessávú internetelérést, és ennek köszönhetően folyamatosan csökken a lemaradásunk az Európai Unió átlagától. Van mit behoznunk, mert 2007 végén az EU huszonhét tagállamában száz főre húsz hozzáférés jutott, Magyarországon azonban csak 14,2. Viszont nálunk gyorsabb a fejlődés: tavaly 43,3 százalékkal nőtt magyar hozzáférések száma, amíg az EU egésze csak 23,7 százalékos növekedést tudott felmutatni.
Kíváncsiak voltunk, hogy mi van a statisztikák mögött, ezért megkérdeztük az információs társadalomért felelős uniós főigazgatóságot, hogy az EU mit tekint szélessávnak. Ezen a főigazgatóságon dolgozik Vivane Reding uniós informatikai biztos, akinek sikerült csökkentenie a külföldi mobiltelefonálás költségét, és az idén a külföldi mobilinternetezést is hasonlóképpen megregulázza.
Az uniós nemzetközi statisztikák szélessávú elérésnek vesznek minden olyan hozzáférést, amelyen legalább 144 kilobit per másodperc a letöltési sebesség. Ma ez megdöbbentően kevésnek tűnhet, a sorozatrajongók nyilván megőrülnének, ha a Lost legújabb epizódjai ilyen tempóban csordogálnának le a netről, és ilyen sebességen biztosan nem lenne élvezhető sem a YouTube, sem a hipermodern IPTV. A 144 kilobit persze csak egy minimális érték, amelyet HAT ÉVVEL EZELŐTT vezetett be az EU, hogy objektívan tudja mérni a tagállamok teljesítményét és a fejlődést, árulta el az uniós főigazgatóság sajtószóvivője. Az uniós szélessávú hozzáférések alig 2,4 százaléka lassabb 256 kilobit/másodpercnél, az internetezők többsége 512 kilobit és 2 megabit közötti sebességen böngész.
Felvetettük az uniós főigazgatóságnak, hogy ideje lenne más elnevezéssel illetni a multimédiás online szolgáltatások futtatására is alkalmas, több megabites hozzáféréseket, mint a csupán 144 kilobites vonalakat, de erre csak azt a választ kaptuk, hogy az Európai Bizottság folyamatosan rajta tartja a szemét az ügyön. Az OECD egyébként 256 kilobitnél húzza meg az alsó határt."
Szerintem magáért beszél. -
zorr78 #1665 Sziasztok. Utánanéztem valaminek, szerintem elég érdekes. A hirtv-s műsorban ez a Török nevű vodafon-janicsár szó szerint a következőt mondja:
"...az a szolgáltatási szint, amit mi biztosítunk ebben a korlátolt esetben is...meghaladja az EU szélessávú direktívájában felállított 144kb/s-os sebességet, tehát szélessávú használatnak tekinthető."
Ha itt:
http://en.wikipedia.org/wiki/Broadband_Internet_access
megnézitek, egy 2006-os (!) OECD (ami egy európai székhelyű gatdasági szervezet) felmérés szerint szélessávról 256 kbit/s fölött beszélhetünk, mellesleg az amerikai FCC szerint 768 (!) kbit/s-nál kezdődik a szélessáv fogalma. Ez, amit ők szolgáltatnak NEM szélessávú internet-elérés. Aki megtalálja nekem valahol ezt a "direktívát" amire ez a kammergép hivatkozik, kap tőlem postán egy sportszeletet. -
RolandX #1664 "...szombaton volt számlazárásom cca 80-90 GB forgalommal..." Ez szerintem érthető mondat pedig; tehát az előző számlázási ciklusban ennyit forgalmaztam, azóta pedig (december 14. óta, 3 nap alatt 6 GB-t.
-
user2008 #1663 80-90 gigát generáltál szombat óta? vagy szombat óta most lépted át az 5 gigát? -
RolandX #1662 Jelentem a mai nappal én is beléptem a korlátoltak klubjába, szombaton volt számlazárásom cca 80-90 GB forgalommal, a mai napon átléptem az 5 Gb-ot, jelenleg 22-25 Kbyte/sec letöltési sebességet produkál a netem. Köszönöm szépen ezúton is! :) -
user2008 #1661 én nem tudodm, hogy igaz-e, vagy sem, csak másoltam. majd meglátjuk mi lesz magentáéknál, ha sokasodnak a felhasználók... bár, én azt kívánom, akinek olyan netje van, maradjon is jó neki, ne szopjon akkorát, mint mi a vodával! -
fiman28 #1660 Ha tm-es és torrentezett 28 GB-nál lassították le a srácot? Én csak ftp-zek de vagy 160 GB-ot szedtem le illetve forgalmaztam össze játékkal, és nem lassítottak még le. -
Csak77 #1659 Kamu. -
user2008 #1658 t-mobile (fórum)
"Minap történt a dolog.Szóval az volt,hogy szépen lekorlátoztak 38GB adatforgalommal.Közben meg futott vagy 8 torrent letöltés.Képzelhetitek milyen dolog 8db DVD-t max.16k-val szedni összesen..LOL.Éktelen haragra gerjedtem.Berontottam a szolgáltatóhoz reggel fél 8-kor,és kivertem a hepajt,hogy mi ez a faszság a korlátozással a pénzemért.Erre a kis technikus gyerek nagylelküen feloldotta a korlátozást fü alatt.....Győzelem!Mi a tanulság?Több lud disznót győz..:))Tölthetek 1000-rel.." -
dmxpowa #1657 > Amennyiben rendelkezik hűségnyilatkozattal és a fentiekkel nem ért egyet,
> úgy szeretnénk egyedi elbírálásra küldeni szerződésbontási kérelmét.
> Legyen szíves internetes szerződésének ügyfélbiztonsági kódját
> válaszlevelében részünkre megküldeni!
ha jott egy ilyen az mar elkonyvelheto felsikernek? csak, mert 2 eves szerzodest kotottem es most jarok kb. a 15-16. honapnal. -
szmore86 #1656 OK, mindegy, lényeg hogy le tudjam mondani kötbér nélkül:) Kértem segítséget az illetékestől! -
#1655 Ne hari,hosszú,olvass vissza!Akkor volt Részvételi Feltételek módosítás.... -
szmore86 #1654 Oké, akkor beleesek még. De amúgy miért pont aug8? -
dogi78 #1653 Sziasztok! Én majdnem egy évig használtam a vodanetet, két éves hűséggel kötöttem, pár hete bekorlátoztak, akkor tőletek tudtam meg mitől olyan tetű a net. Írtam három sistergős e-mailt, mindegyikre sablonduma volt a válasz. Dec.5.-én személyesen intézkedtem, felbontottam a szerződést, úgy néz ki semmit nem kell fizetnem, az ügyintéző is azt mondta, de telefonon is érdeklődtem, ott is azt mondták. Vajon miért engedtek el csak így?! -
#1652 Aki aug.8 előtt kötött szerződést,kötbér nélkül bontanak!Kérdez dmeg pl.Geryt priviben... -
szmore86 #1651 Hogy sikerült elérned ezt? Mit írtál a Vodafone-nak? -
dmxpowa #1650 lineage2 -
Dobronski #1649 17:32:35] [@bark_lavaOnMe] ha nem lehet botozni
[17:32:41] [@bark_lavaOnMe] akkor nyomorekok lesznek a toppon
[17:32:52] [@bark_lavaOnMe] akik kb 24 orat ulnek a gep elott es uvegbe hugyoznak
ez meik jatekban volt?wow?sro?:D
sorry az offert -
Csak77 #1648 Igen, pl nekem... :) -
dmxpowa #1647 akkor egy masik kerdes... valakinek sikerult mar kotber es minden egyeb dij megfizetese nelkul szerzodestbontani veluk erre hivatkozva? -
Csak77 #1646 Nem lehet levenni a korlátozást! Sőt, valószinüleg mindenki leszarja az egészet! Ilyenkor teljesen lehet látni, hogy egy cég magyarországon azt csinál amit akar! Össze vissza hazudoznak, egyoldaluan szerődést módositanak, hülyének néznek mindenkit, a hivatalnokokat pedig lefizetik. -
dmxpowa #1645 valakinek sikerult mar valami elorelepest elernie a vodafonos korlat levetelevel ami nem vezetett szerzodesbontashoz? -
zfr PITE #1644 Valamint még annyi, hogy a szerződésben folyamatosan csak GPRS netről beszélnek, a letöltési értékek is erről szólnak, míg a honlapon már megemlítik a HSDPA, HSUPA, 3G, UMTS netet, sőt meg is különböztetik őket a gprs-től.
"Feltöltési irányba elérhető az 1,45 Mbit/s névleges sebesség (HSUPA), ami gyorsabb, mint a legtöbb vezetékes internet csomagnál."
"A Vodafone folyamatosan bővíti vezeték nélküli szélessávú Internet (3G/HSDPA) hálózatát, amely a lakosság közel 55%-a számára elérhető. Ha elhagyod a 3G/HSDPA lefedettségi területet, akkor a telefonod (vagy modemed, illetve adatkártyád) automatikusan GSM/GPRS-re vált, így a Vodafone teljes magyarországi hálózatán internet közelben maradhatsz."
Tehát, az internet szabadon 3g/HSDPA, de erről nem esik szó a szerződésben, hogy ez mi is... -
zfr PITE #1643 Nem akarlak elkeseríteni, sőt, de én a júliusi húzás után már írtam a GVH-nak, azon belül is a pontosan említett úriemberrel kerültem kapcsolatba, telefonszámát is megadták, de ott is csak annyi volt az eredmény, hogy kaptam egy válaszlevelet, melyben elfogadták a Voda feléjük érkező állításait (rövid hiba, kevés felhasználót érintett, aug. 7-én elhárult stb.) és ezzel letudták a dolgot... Azzal a kutya nem foglalkozott eddig, hogy megnézze a dátumokat a levelimben, amik mind aug. 7. után keltek, és a fennálló sebességkorlátról szóltak.
Egyébként én nem adok sok esélyt bármilyen eredmény elérésére.
Talán csak egy utat láttam még járhatónak: a GVH-nál a reklámuk állításaiba kell belekötni, mivel nem igaz az, hogy "A Vodafone Internet segítségével könnyedén lehet nagy adatforgalmat igénylő alkalmazásokat futtatni, videót nézni, zenét hallgatni, Internet-telefonálni, videotelefonálni, vagy nagy adatfájlokat, fotókat le- és feltölteni." Korlátolva ezekre már alkalmatlan.
Vagy a demóban ki kellene tenni még egy ablakot, ahol az látható, hogyan jön "Az alábbi példa egy 1MB-os kép letöltési sebességének összehasonlítása (elméleti maximum letöltési sebesség):" korlátozott sebesség mellett. Ez a korrekt tájékoztatáshoz hozzátartozna.
Valamint még mindig benne van a "normál használat" a szövegben, de, hogy az mi, már nem derül ki a honlapukon...
De talán a legnagyobb érv az, ami egy régebbi NHH állásfoglalásban szerepel, hogy a szolgáltatónak úgy kell kialakítania a szolgáltatását, hogy a felhasználók egymást ne zavarhassák, akár napi 24 órás felhasználás mellett sem. Ezért irritált nagyon a Hír TV-ben elhangzott dolog, miszerint "alálőttük az igényeket, de milyen jó, hogy nálunk sokkal többen akarnak mobilnetezni mint más országokban". Ki nem szarja le máshol mi van? Ha meg azt vesszük, Amerikában 250 GB a lassítási határ, ha van egyáltalán.
Lehet, hogy nem kellett volna elvállalni azt a csomagot/előfizetőmennyiséget, amit nem tudnak teljesíteni?
De tök jó, jön a 7,2 helyett a dupla sebesség! Hurrá, most majd "14+"-nál fogunk 200KBit-tel netezni... -
user2008 #1642 üzemzavar lehetett... :D
-
user2008 #1641 ...25-én van számlazárásom... -
user2008 #1640 ezt meg nem értem, de azért jó :)
[/URL] -
zorr78 #1639 Sziasztok!
Biztosan én vagyok retardált, de újból átolvasva a mai "termést" valami szöget ütött a fejembe. Kabirjedi 1606 számú hsz-ében idézett levelében a következőt írták neki:
"...szerződésbontási kérelmét egyedi elbírálás alapján engedélyezzük a feltételes díjkedvezmény megfizetése nélkül..."
Ezek után a 7.1.2.-es pontra hivatkoznak, ami tartalmazza a következőt:
"... erre az esetre felmondási díjat tartalmaz, akkor Előfizető ennek a felmondási díjnak a Díjszabásban foglalt összegét is egyidejűleg kiegyenlíteni köteles...".
Majd:
"Szerződésbontás esetén fennálló számlatartozását kérjük, rendezze!"
Én nem tudok jogul, de szerintem a feltételes díjkedvemény nem ugyanazt jelenti mint a felmondási díj, és ők a feltételes díjkedvezményt engedik el, akármi is legyen az. Ezek után nem lennék meglepve, ha Kabirjedi dec. végén kapna tőlük egy 39500 ft-os csekket, amit kénytelen is lenne befizetni, hiszen ő ezen feltételek alapján egyezett bele a bontásba, alá is írta ezt. Lehet, hogy túlkombinálom, de ettől a szemét mocsok bandától minden kitelik....
Kérlek javítsatok ki , hol tévedek! -
user2008 #1638 történt is. jött 80 üzeneted -
#1637 plusz nyolcvan új üzenet... má azt hittem történt valami
:D:D:D -
#1636 Érdekes ez a korlátozás...:ma délután többször előfordult,hogy 2*5szálas FlashGet letöltésnél 'elejtette' a korlátot,és a visszazuhanás helyett felment teljes seb.-re,és ott is maradt.-Megszakítottam,speedtest,-korlát...