Vodafone internet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hajrá 😄 😄
Fabio Capello
Hajrá Vohányi, hajrá gergõ, adjatok nekik!! 😄

Már van, és én használom is. Itt, Kaposváron és azon belül , ahol használom 500 kbyte-os stabil letöltést mutat egyelöre.
Hello Capello!
T-Mobilnál tényleg lesz korlátlan csomag?
lehet hogy mégsem..
Ahogy nézem sajnos ez is a késleltetett adás 1 órával 😞
remélem valaki felveszi, mert én nem nagyon tudom megnézni ezzel a sebességgel...
Korlátlan?

Internet szabadon. Vagy mégsem? Korlátolt-e a korlátlan internet-hozzáférés a Vodafone-nál? Felháborodott felhasználók, megváltoztatott csomagok, hûségnyilatkozatok. Mi az oka a titokzatos letöltés-lassulásoknak? Technikai gondok vagy szándékosság áll a háttérben? És mit tegyen az, aki úgy érzi nem erre szerzõdött? Mobilinternet pro és kontra. Terítéken a Vodafone.

Panaszkönyv. Hogy tudjuk, kinek mihez van joga.

http://www.hirtv.hu/musorok/?article_hid=173377
Gery85
vohanyi
Cikk-1 Cikk-2 Cikk-3
NO COMMENT!

- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"

vohanyi

- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"

vohanyi
Itt is érdemes mindíg képben lenni!--NHH-Nemzeti Hírközlési Hatóság

vohanyi

Gery85
És egybõl el is lövöd az 5 gigát?😊
Én aszem 13.án kapok újra sebességet, szerintem megpróbálok kicsit gazdálkodni vele😊

atila4
Tegnap volt számlazárásom és visszakaptam a sebességem
szal van 5Gb-om amíg gyors
Jah és ami meglepõ folyamatosan így jön 😮

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

köszi a véleményt bálint, de nem vagyok én odavaló. lenne mit mondanom, és ha nálam elindul a szófosás (mint itt is) utána meg lelõnek, hogy vége a mûsoridõnek, csak még idegesebb leszek 😄 bízok én a fiúkban!!
Montanosz
én november 14-én kötöttem, ugyanazt mondták
15-én itt megtudtam hogy minden megváltozik(((
nekem lenne más lehetõségem, van itt mikrós net, ahoz sem kell hûségszerzõdés

de ingázom különbözõ munkahelyek között, és hát ez mobil

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Mikor elõfizettem direkt rákérdeztem a letöltésre.A hölgyike azt mondta torrent,DC tiltva van de fizetõs warez oldalakról azt töltök le amit akarok,mert csak lefelé van forgalom..
Hát valóban,most már azt töltök amit akarok-csak épp 20 kbps-el-,ha van hozzá türelmem.Az oldalak is lassúak,ha éppen bejönnek.
Váltanék,de sajnos nincs mire.
De avval már tele a hócipõm,hogy a szolgáltatókra semmi nem vonatkozik, mikor létrejön egy szerzõdés.Csak az elõfizetõnek vannak kötelezetségei..Ez az értesítés is durva.Azt nem mondták hogy elõ kell fizetnem egy napilapra,mert abban értesítenek-a számlámat ki tudják postázni..
[/img]
Sziasztok.
Nem tudom sikerült-e feltölteni..1,8 kbps fel,75 kbps le....HSPDA..
És ez nem a legrosszabb,volt már 0,5 kbps lefelé..Nem tudom korlátoznak-e,de letölteni max 20-30-al tudok.És ez nem új,párszor fordult elõ,hogy 200 feletti sebességet értem el.Mostanában gyakori a 0,0 kbps is-ennyit a 144-es határértékrõl..
Internet szabadon....5G-ig.
Gyerekek megéltük ezt is. 128kbit/sec -es netrádió szaggat..

"Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a lassítás ideje alatt is rendeltetés szerint használható marad az internet szolgáltatásunk böngészésre, levelezésre, chatelésre."

Jah végülis használható marad, csak azt nem említik meg, hogy másfél perc mire betölt egy weboldal, kép, bármi..
Montanosz
ez engem is érdekel))
már rég kiszerettem volna próbálni effélét.
biztos van olyan ciki mint a szórólap osztás

Egy másik fegyver is létezik...
Én azt fogom alkalmazni.
Elbattyogok az ORFK-ra.
Kérek egy engedélyt: demonstrációra.
Két napra.
Megfogalmazok egy rövid, de velõs kis gondolatot, melyet buksi fejem felett fog lengetni a szél.
Elsõ nap a voda székháza elõtt fog eltelni.
Nem egy forgalmas környék.
Második napom a parlament elõtt fogom eltölteni kis transzparensemmel.
Volt már ilyen.
Nem kellett a második nap 😊
Mondjuk, ezt nem (csak) emiatt fogom tenni.
Eddig beváltak a "módszereim".
Montanosz
mumnkásököl vasököl, odacsap ahova köll)))

vohanyi,gery!Vigyétek magatokkal hétfõn user2008-at!Nagyon jól látja a dolgokat!
vohanyi
Ez mozgó eredetileg,kinyújtott hüvelykujjal....

vohanyi
Szerinted????:

ez amit te most belinkeltél, ez melyik internetszolgáltató? 😄DD
vohanyi

vohanyi
Ok,Ok,de annyit korrigálnék,384Kbit/s-ra korlátoztak most,persze terheltség......nyugi<#gun><#fogmosas><#taps>

sõt, adok egy jó tippet is. ha nem jut eszükbe semmi, vezessenek be internet szabadon 1,2,3 csomagot

1-es csomag: stabil 1 Mbit éjjel-nappal egész hónapban

2-es csomag: maxidzsem sebesség 10 gigáig, aztán korlát

3-as csomag: internet szabadon, mint régen. az meg ez.

😄
de, hogy ne csak mindig hozzátok beszéljek, írok a vodásoknak is itt, úgyis olvassák, mert innen szedik a kérdéseket, amikre készülnek 😄

tehát, kedves yodakukker: oké, legyen. beletörõdtem, legyen 144kbit/s. de nekem számlazárás után úgy repesszen a net hogy elájuljak! nem érdekel a csúcsidõ, meg a nem csúcsidõ, meg a most sokan neteznek duma, repesszen maximumon amég el nem lövöm az 5 gigát, mert ha korlátozás nélküli idõszakban meglátok csak egyszer is 350kB/S alatti sebességet, akkor átmegyek jogászba! 😄 amúgy meg azt elfelejtették beleírni az aktuális ászf-be, hogy: BOCS FIÚK, A KORLÁTOZHATJA SZÓT ÚGY ÉRTETTÜK, HOGY FOLYAMATOSAN KORLÁTOZZUK IS,RÁADÁSUL A LEHETÕ LEGKISEBB KÖTELEZÕEN TELJESÍTENDÕ SEBESSÉGRE! plusz így a végére meg szeretném kérdezni, hogy olyat lehet csinálni, hogy számolok? mert, ha igen, akkor én azt veszem alapul, hogy átlag 80 gigám volt egy hónapban, azt én elosztom a 6000 ft havidíjjal, és akkor az 5 gigát ebbõl arányosan kifizetem, a többit meg korlátozom, mert sajna módosítottam az ászf-emet, és 5 giga után csak 1 ft-ot fizetek gigánként. ha nem tetszik, 15 napig lehet jelezni. 😄
vohanyi
Ne legyél lusta visszaolvasni!19:30--élõben...

...internet-élmény fokozása. ne csinálj semmit. de tényleg. ne ftp-zz, ne tölts. csak nézz simán you tube videókat. 2-3 nap, már le is verted az 5 gigás lécet, és akkor jönnek õk, és élményfokozás szempontjából lehetetlenné teszik a netezést. király! mondjuk, ha a szó szoros értelmében nézzük, nem hazudnak. tuti jobban felmegy az adrenalin benned ezzel a sebességgel, mint a you tube videóktól. már fokozták is az élményt 😄

amint látom, már csak mail meg chat szerepel a normál felhasználásban, az ftp a you tube, meg az online tv már kikerült a listából 😄

ez meg, hogy nekik a sok technikai mágus között egynek sem jutott eszébe, hogy nem csak p2p-vel lehet sokat tölteni... hát, ez már a szánalmasság kategória. komolyan mondom, egy mezei kezdõ is többet tud ezekrõl, mint az ottani diplomás szakemberek. legalábbis ezek szerint.

na mindegy, én megvárom a hétfõt, hogy sikerül-e valami, aztán, ha továbbra is tartják magukat ehhez, csá. a többinél se jobb, de inkább 256kbit, mint 144 😄

amúgy azért engedik el simán a hûségeseket, mert némileg javulhat a szolgáltatás a kevesebb user miatt, nem azért, mert õk megértik a te bajod. ezt meg én tudom 😄
bocs, hogy lusta vagyok visszaolvasni, hétfõn a hírtv-nél ezt az incidest kamerával rögzítik is (Hírtv-n látható lesz-e a mûsor), vagy csak ilyen "zárt körû megbeszélés" lesz?
1.tehát, aki sokat tölt, vagy nagy forgalmat bonyolít, az tuti warez-ol. aha. nekem meg vannak személyiségi jogaim. és, ha ezt nekem szóban is elmondják, élni fogok a rágalmazás vádjával.

2.mi a sz.r köze van a szolgáltatónak ahhoz, hogy a felhasználó mit/honnan/mikor tölt le, illetve fel?!

3.már megint az ellentmondások. állítólag csak a netezõk 5% a nagy forgalmat generáló. hát akkor igen fa..a lehet a hálózat, ha az 5% mellett már nem tudja kiszolgálni a maradék 95-öt!

4.a maradék 95% szerintük nem warez-ol, nem tölt, nem kell neki a net igazán semmire, csak mail, chat, böngészés stb. akkor mi a gond? elveszed elõlük a sebességet? és? ezekhez a csipp-csupp dolgokhoz nem igen kell sávszél. azt ne mondják, hogy valaki tett már panaszt azért, mert neki 1 másodperc helyett 10 alatt töltõdik be a postafiókja!

5.nincs technikai háttér, nem akarják megmondani, hogy szar az egész, mert akkor engedmények sorát vonnák a nyakukba a hatóságok, inkább azt monják 5% netezõ ki tud lõni egy hálózatot. na haggyuk már!

pont
vohanyi
Nem vagyok szívbajos,minden mailnek van másolata vodánál.
A következõ mailt is viszem hétfõn,többek közt kiderül belõle,hogy a voda nem lassíthatja/ÁSZF/,hanem autómatikusan lassítja a sávszélt!!A voda milyen jogon rágalmaz,miért vagyok én illegális letöltõ????Másik-tévesen azt írta,hogy a p2p továbbra is tiltott!!NEM IGAZ!!Ha kirúgják érte,én akkor is nyugodtan alszom.....bár szerintem ezt KELLETT írnia!Tehát:
A mobilinternetezõk nagy többségének internet-élményének fokozása érdekében a Vodafone Internet Szabadon akcióban korlátlan internetes tarifacsomagra szerzõdést kötõ ügyfelek körében, a számlázási idõszakban az 5GB adatforgalmi korlátot elérve csúcsidõben, a 10 GB felett csúcsidõn kívül is csökkentjük az adatátviteli sebességet. A számlázási ciklus lezárultával a lassítás megszûnik. A leforgalmazható adatmennyiség továbbra is korlátlan.
Az 5 és a 10GB feletti lassítás bekapcsolása automatikusan történik, illetve a számlázási ciklus lezárultával annak megszûnése is automatikus, ehhez semmiféle riport vagy manuális tevékenység nem szükséges.
A lassításra vonatkozó döntés oka, hogy a tapasztalatok szerint annak ellenére, hogy a fájlcserélõ alkalmazásokat nem engedélyezzük a korlátlan internetes csomagunkban, az ügyfeleink nagyon kis része hatalmas adatforgalmat bonyolít, ami az internetezõk nagy százaléka számára jelentõsen csökkenti a sebességet, ezáltal pedig az internetezés élményét. Vannak ügyfeleink, akik több 100, sõt akár 1000GB-ot is forgalmaznak egy hónap alatt. Õk ezt feltehetõen kereskedelmi céllal, valószínûsíthetõen illegális tartalmak le ill. feltöltésével érik el. A mobilinternet technológia jelenleg még nem képes a kis területen összpontosuló nagy adatforgalmat kezelni anélkül, hogy a többi felhasználó minõségromlást érzékelne. Az intézkedés az ügyfeleink mindössze 5%-át fogja negatívan érinteni, míg 95%-uk minõségjavulást fog tapasztalni.
Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a lassítás ideje alatt is rendeltetés szerint használható marad az internet szolgáltatásunk böngészésre, levelezésre, chatelésre
Sajnos nem elegendõ pusztán a P2P alkalmazások tiltása, mert nagyon sok ügyfelünk számára nehezen volt értelmezhetõ a jelenlegi szabályozás, sokan nem tudják, hogy mik azok a fájlcserélõ alkalmazások, és bizonytanságot okozott, hogy esetleg ilyet használnak és átkerülnek egy nem korlátlan csomagra, ahol a számla jelentõsen több lehet a havidíjnál. Számukra egy sokkal átláthatóbb, érthetõbb, a számlaösszeget illetõen pedig 100%-os biztonságot garantáló rendszert fogunk most bevezetni.
A lassítás az Általános Szerzõdési Feltételek 3. számú mellékletében meghatározott mindenkori célérték (jelenleg 150 kbit/s) az a sebesség, aminél alacsonyabb szintre nem lassítunk senkit (az EU szabályozás szerint 144Kbit/s az alsó határa a szélessávú internetnek).
Azonban a lassított mobilinternet is teljes értékû szélessávú szolgáltatás, amely továbbra is alkalmas a felhasználók 90%-a által kizárólag folytatott tevékenységekre: böngészésre, e-mailezésre, chat-elésre.
Továbbá tájékoztatjuk, hogy a csúcsidõ nem fix érték, a hálózat aktuális terheltségétõl függ, ezt ennek megfelelõen fogjuk rugalmasan alakítani, általában az esti órákat (kb. 18-00 - 19-00tól 22-00 – 23-00ig).
Fentiek értelmében, amennyiben szerzõdését Vodafone Internet Szabadon akcióban vásárolta, úgy a korlátlan adatforgalom ellenére továbbra sem engedélyezett a havidíj ellenében elõre megvásárolt 5G adatforgalomnál nagyobb forgalmat felhasználó P2P kapcsolatok alkalmazása.
Szíves megértését köszönjük!
Tisztelettel:
Vadkerti Hajnalka
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoport

Kaio
Egyrészt egyetértek (én is világossá tettem, amkor élõben beolvastam az ügyfélszolgálatisnak, hogy tudom, h õ nem tehet róla), másrészt viszont õ ezt a munkát vállalta, tulajdonképpen az ügyfelek számára õ a vodafone, másnak nem tudják elmondani a bajukat.

vohanyi
Igazad van,DE....Nem tudom személyesen voltál-e bent az ÜSZ-on,de nem akárki kerülhet oda,a ranglétrán hát nem az alsó!Tehát aki ott van tisztában kell lennie pl. az ÁSZF-el,ill utána-kérdezhet,ha nem tud v.mit!De az,hogy "nem tudom","nem én fogalmaztam"--na ez nem válasz!!Anno GPRS Int.-nél félretájékoztatás miatt kaptam 5eFt.-ot a felt.kártyára,-és kirúgták egybõl,szintén visszahallgatták a beszélgetést!Ilyen ügyekben nincs kegyelem!

Sztem nem az ügyfélszolgálatosokat kell alázni.
Õk az utolsók, akik tehetnek arról, hogy a neted le van korlátozva.
Mást meg nem mondhat a szerencsétlen, mert akkor meg az állásával játszik.
Tehát akkor is a voda álláspontját fogja képviselni, ha teljesen igazad van szerinte is.
Anyway: Ne erre legyél büszke, hogy "lealáztad", ill. "majdnem sírt"...
Legyél majd arra büszke, ha észérvekkel legyõzöd a voda jogászait...
vohanyi
Ami a lényeg:17:00-kor Ügyfélszolgálat/1270/5-0//:szegény nõt lealáztam:
Csak ennyit kárdeztem tõle,amit nekem küldtek mailben:
"A mobilinternetezõk nagy többségének internet-élmény fokozása érdekében a Vodafone Internet Szabadon akcióban korlátlan internetes tarifacsomagra szerzõdést kötõ ügyfelek körében, a számlázási idõszakban az 5 gigabájt adatforgalmi korlátot elérve csúcsidõben, 10 gigabájt felett csúcsidõn kívül is csökkentjük az adatátviteli sebességet. A számlázási ciklus lezárultával a lassítás megszûnik. A forgalmazható adatmennyiség továbbra is korlátlan. "

NA EZ A MONDAT HOL VAN LEÍRVA,akár az ÁSZF-ben,akár a Részvételi Feltételekben???Felolvasta a közleményt,amiben a voda jogot formál a lassításra...Nem ezt kérdeztem!Nem Õ fogalmazta meg!Aug.8-án változott a Részvételi Feltételek,ekkor formált jogot a forgalomlassításra KIHANGSÚLYOZVA,HOGY CSAK AZ ÚJ BELÉPÕKRE ÉRVÉNYES!!!Passzolta a kis hölgy.Elmondtam,hogy azért kérdeztem,mert hétfõn a HIR TV-ben...stb...
Szerintem majdnem sírt...!Bizonyítékként hangfelvétel!!!

Montanosz
már majdnem 7gigánál tartok de nálam ugyanaz a sebesség nappal is)))

na jó, egyik se, mert nem adja be. a lényeg, hogy felvettem az asztalomat, ahol világosan látszott, hogy a letöltési sebességem 0kbit/s. magyarán nem a célérték, még a vállalt minimum se volt meg
illetve: Video
már én is Video
Gery85
Most megint idegbeteg vagyok, megyek és felgyújtom õket.

vohanyi
Ment is a válasz,de ne itt....

Gery85
okés, megkaptad a mailt?

vohanyi
Minden dokumentumot/mail,levél..stb/,ami létezik viszem 3 példányban!!!