Vodafone internet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"
Egyébként ez ide vág:
"Az internetszolgáltatók esetében az NHH külön vizsgálni fogja, hogy azok feltüntetik-e a garantált sávszélességet is az általános szerzõdési feltételekben, a honlapjukon és a reklámjaikban – ez egy új kormányrendelet értelmében december 11-tõl kötelezõ. Felülvizsgálják a szolgáltatók egyoldalú szerzõdésmódosítási gyakorlatát is. Az elektronikus hírközlési törvény ugyanis csak meghatározott körben teszi lehetõvé az elõfizetõi szerzõdés egyoldalú módosítását, amely nem érintheti a szolgáltatás igénybevételi feltételeit, minõségi célértékeit.
2009-ben külön figyelmet szentel tovább az NHH az írásban megkötött egyedi elõfizetõi szerzõdések jogszerûségének. A hatóság az egyedi elõfizetõi szerzõdéseket 2006-2007-ben ellenõrizte és megállapította, hogy a vizsgált szolgáltatók között nem volt olyan, amelynek szerzõdése teljes mértékben megfelelt volna a jogszabályi elõírásoknak, sõt a 2008-as utóellenõrzés során is jelentõs volt jogsértõ szerzõdések száma."
eredeti cikk
- - - Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó - - - \" Soha ne harcolj disznókkal! Koszos leszel, és a disznók élvezni fogják!\"
ha azt a részét veszem, hogy nem olvastam Népszabadságot, Magyar Nemzetet, és ezért nem mondtam le a szolgáltatást 15 napon belül, az az én hibám..mert lemondhattam volna, de nem tettem..(az már más kérdés hogy nem tudtam róla).. és ha ezt a variációt veszem akkor saját hibám volt, de mégis korlátozva lettem..
vélemény? ennyire azért nem lehet kiforgatni a dolgokat? 😄
ez parancs, vagy csak simán ilyen biztosak már a dolgukban? 😄
egyébként ha ez a mondat szó szerint így van benne, azt tudom mondani: JEEE!!! láma voda. akkor mától nem fizetek be 1 árva csekket se! minek? "24 hónapon keresztül a szolgáltatás szüneteltetésére vagy korlátozására nem kerül sor" 😄
akkor most kezdjük el mi is kiforgatni a vodát az ászf-ébõl, meg a gatyájából is? 😄
az érdekvédelmi páros ezt pl. megkérdezhetné majd az ügyeletes vodamágust, hogy ez tényleg így van-e. engem a válasz nem is igazán érdekel, csak az a pofa, amit erre vágna 😄
A teljes mondat így hangzik:
"Az Elõfizetõ által kötött Elõfizetõi Szerzõdés hatályba lépésétõl számított 24 hónapon belül az Elõfizetõ oldalán felmerülõ okból a szolgáltatás szünetelésére vagy korlátozására nem kerül sor"
Azaz pl ha nem fizeted be az egyik havidíjat nem korlátozhatnak..
ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com
szerzõdés, melléklet 1. pont: 'Az elõfizetõ által kötött elõfizetõi szerzõdés hatályba lépésétõl számított 24 hónapon keresztül a szolgáltatás szüneteltetésére vagy korlátozására nem kerül sor'
nos?...
HANGSÚLYOZOM,EZ JÚLIUSI MAIL-VÁLTÁS VOLT!!!
Tisztelt Vohányi Úr!
Köszönjük szíves visszajelzését!
Hivatkozva a 2008. július 26-án érkezett elektronikus levelére az alábbiakban küldjük válaszunkat.
Szeretnénk tájékoztatni arról, hogy a Vodafone Magyarország zrt. az Ön által megrendelt szolgáltatást az elõfizetõi szerzõdésben, az annak részét képezõ Általános Szerzõdési Feltételekben, illetve a 3. sz. mellékletben meghatározott technikai specifikációnak megfelelõen biztosítja. Panaszát megvizsgáltuk, azzal kapcsolatosan megállapítottuk, hogy a szolgáltatást a vállaltak szerint nyújtottuk.
A Vodafone Magyarország zrt. a továbbiakban is a szerzõdésben meghatározottaknak megfelelõen biztosítja minden ügyfele számára a szolgáltatását, természetesen a technikai fejlõdés további lehetõségeinek folyamatos kihasználásával emelve a szolgáltatás színvonalát.
Még annyival egészíteném ki,hogy mégegyszer bemásolom az ÁSZF 3.számú melléklet 3-as pontját,amire a VODEFONE hivatkozi:
"3. A GARANTÁLT (ÁTLAGOSAN ELVÁRHATÓ) LE-ÉS FELTÖLTÉSI SEBESSÉG
Minõségi mutató meghatározása:
Hatálybalépés: 2008. július 25.
Az átlagos le-, illetve feltöltési sebesség, amelyet a Szolgáltató az El)fizet)i számára a szolgáltatás
igénybevétele esetén a vizsgált esetek 90 %-ában garantál.
GPRS Internet tekintetében:
A minõségi mutatóra a Szolgáltató által megadott érték:
letöltési sebesség:
Célérték GPRS lefedettségi területen: 22 Kbit/másodperc
Minimálérték GPRS lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc
Célérték 3G lefedettségi területen: 150 Kbit/másodperc
Minimálérték 3G lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc
feltöltési sebesség:
Célérték GPRS lefedettségi területen: 7 Kbit/másodperc
Minimálérték GPRS lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc
Célérték 3G lefedettségi területen : 40 Kbit/másodperc
Minimálérték 3G lefedettségi területen: 1 Kbit/másodperc
A lefedettségi területekre vonatkozó információ a Szolgáltató honlapján érhet. el. "
Ennyi!Ez GPRS Internetre vonatkozik 3G lefedettségnél.3G-nél max elméleti let.seb. 384Kbit/s.
De ez Szélessávú Internet,HSDPA lefedettséggel,ahol a max. elméleti let.seb.7.2Mbit/s. itt Szigethalmon,gyakorlatban,amint ezt többször belinkeltem 2-4.5Mbit/s.ÁSZF-ben errõl szó sincs!!Mai utolsó beszélgetésem 9:32-kor 1270/5-0-ás menüpont,
/technikai osztály/,felvázoltam a számcsere,-és kötbér igényemet,társosztállyal eggyeztették újra.Válasz,amit mailban megkaptam,ÁSZF 3-as melléklet 3-as pontja alapján-jogtalan.Ügyfélszolgálat szerint igazam van,hangfelvételek a Vodafonnál rögzítésre kerültek,azt tanácsolta forduljak a felettes szervükhez-Fogyasztóvédelem!
Megtettem.Július 9-e óta minden bizonyítékot elküldtem,várom intézkedésük eredményét.
Tisztelettel-
Vohányi András.2315.Szigethalom
A problem az, hogy jogilag elég nehéz megfogni most õket, mert biza az ÁSZF megváltozása elõtt megtették, amit meg kellett.
Ami számonkérhetõ (szerintem), az az hogy mitõl "korlátlan" egy szolgáltatás, ha azt -akár- csak sebességében korlátoznak. Hiszen az ugyan egyéntõl függ, hogy ki, mikor éri el az 5 vagy 10 gigát, de ha elérte, onnantól a legnagyobb jóindulattal sem lehet "korlátlannak" nevezni az elõfizetést, hiszen a sebességlimit szab határt a letölthetõ adatmennyiségnek.
Az egy másik kérdés, hogy akár egy videót megnézni 150kbit/sec-kel is... na az egy érdekes élmény.
Vagyis itt jön az, hogy szerintük a sebességkorlátozás nem érinti az elõfizetés használhatóságát!?
És végül:
Az ÁSZF-ben nincs benne, hogy a 3G/UMTS hálózatok esetében, mennyi az általuk garantált letöltési sebesség.
Tehát mi alapján korlátozzák ippen 150kbit/sec-re???
Tehát, ha "nekik mentek" majd az adásban, akkor azt jól felvértezve tegyétek, hogy valóban azt a pontot támadjátok, ami ez esetben bibis...
Sok sikert...
Vmint én is felajánlom 4 éves tapasztalatom...
Amiben eddig nekem volt gondom velük, mindig számomra kedvezõ eredménnyel zárult... Az egy más kérdés, hogy mit tartanak be.
APN-nek internet.vodafone.net-et kell megadni, és akkor menni fog.
Szóval, hétfõ 19:00?
ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com
Nálam,és most már a HIR TV-nél is mindkettõrõl minden bizonyíték,mail,ha kell összes hangfelvétel...stb...
AeroCool ExtremEngine 3T - Chieftec GPS-550AB-A - Gigabyte GA-MA790X-DS4 - AMD Phenom X4 9850 BE + Asus Silent Square Evo - Geil Ultra PC2-8500 4x1 GB 1066 MHz - Gainward HD 4870 GS 512 MB
neked mikori a szerzõdésed? mert, ha aug. 8-a elõtti, nem kell kivenned a zsebedbõl a 40 ezret! elvileg méltányossági alapon bonthatsz ingyen, gyakorlatilag meg a méltányossági alap azt jelenti, hogy vered az asztalt. megkérdeztem embereket, akik a 15 nap után mondták le, mindnek sikerült. lehet, hogy az is közrejátszott, hogy itt nálunk mondjuk rendesnek mondható emberke van a vodánál, de, az biztos, hogy határozottsággal sokra lehet menni. remélem neked sem fog kelleni a súlyos pénzt kifizetni.