3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • Gery85
    Mindenképp beszámolok ha van valami fejlemény:)
  • atila4
    jó igaz már én is leszoktam erről a rengetek letöltésről:) de egy 50-60 gb még így is elmegy netezésre<_< majd írd meg hogyha eléred mi történik :D
  • Gery85
    Nem tudom nekik mi számít nagynak, én nem akarok ilyen sokat letölteni, sőt, szinte nem is fogok, de az 5-10gigát tuti túlhaladnám azzal amit csinálok.
  • atila4
    mi jelent iszonyat mennyiségnek? régen vagyis nyáron még amikor nem volt a korlátozás vodánál 250gb-ot havonta simán leszedtem... szal nemtom a t-mobile-nál ez soknak számít-e
  • Gery85
    Semmit nem fizettem ki. A fentmaradóról majd küldenek csekket gondolom.
    Kötbért elengedték.
  • user2008
    mármint a tárgyhavira gondolok, nem a maradék összesre
  • user2008
    addig már nem ért el a szemem, bocs :D

és akkor most igazából mit is kell fizetni? mert a közel 40 rugót nem, az addig oké. de beszéltek még valami pénzről. akkor most hogy van ez? kifizeted a még fennmaradó havidíjat, és csá?
  • Gery85
    Vissza adtam a vodát ahogyan írtam is.
  • user2008
    az kottára ugyanaz, mint a vodafone. max. annyi, hogy nem ilyen tetűman-t csinálnak belőled, ha lassítanak. most még legalábbis. aztán majd jönnek oda is ezrével, aztán a többi már a szokásos.

gery, neked ilyen jól megy? 2 előfizu? :D

ez meg, hogy "azt mondták" meg "jobb a hálózatuk" stb. mondani mondott a voda is sokmindent...
  • Gery85
    Hi, ahogy írtad az nem teljesen úgy van.
    A tmobile oldalán ez szerepel:
    "A T‑Mobile korlátlan opciójának aktiválása esetén a forgalmi keret korlátlan, azonban olyan fájlcserélő, fájlmegosztó, egyéb, nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata során, amely révén az adatcsere közvetlenül a felhasználók között, a szervertől függetlenül zajlik, a T‑Mobile jogosult a sávszélességet csökkenteni. A T‑Mobile ugyanakkor ilyen esetekben is garantálja az Általános Szerződési Feltételekben rögzített cél -, illetve minimálértékeket."

Valamint a cikkben sincs leírva,hogy tilos a használata, csak az,hogyha sokat használod akkor ugyan az lesz mint a vodánál.Erre két ügyfélszolgálatos is azt mondta,hogy ez csak nagyon nagy adatforgalom esetén lesz, mivel jobb a hálozatuk mint a konkurenciáé-> ezt a cikk is megerősíti amit linkeltél.

VALAMINT!
    Aki februárig megköti a T netet, annak 3 hónapon keresztül egy forintot sem kell fizetnie, mert elengedik a havidíjjat,valamint 1 évig elengedik az 1000ftos korlátlan adatopció díjját is.

Egyenlőre jónak tűnik,nálam gyorsabb is mint a Voda. Ha valami van akkor úgyis szólok nektek is.

U.i.:Vissza adtam a voda netet, minden zökkenő mentesen zajlott.
  • vohanyi
    Gery---> T-Mobile--Cikk !
  • vohanyi
    Ez érdekes:én is voltam a rózsaszíneknél:5G+korlátlan opció/plussz ezres havonta/--torrent tiltva,ill.,ha eléred a havi számlaösszeget letöltött adattal számolva,a továbbit fizetned kell!!Tehát ua.,mint vodánál az extrém-----"okosok" mondták,az eladó kérdésére!Extrém nélkül korlátozhatnak nagy adatmennyiség után....voda jobb lessz....
  • Gery85
    Na hali
    Vettem egy t-mobile netet. Gondoltam halmozom az élvezeteket.
    Egyenlőre nagyon jól müxik, csináltam pár shootot. Torrentről simán húz 510Kval.
    Lehet rajta torrentezni, megkérdeztem, de lassíthatják a sebességet itt is. Ügyfélszolgálatos srác eléggé képben volt, azt mondta,hogy a lassítás is csak akkor lehet,ha valmai iszonyat mennyiséget töltesz le, tehát nem 5-10gb után. Még meg van a voda netem is.Valamint azt is mondta,hogy még senkit sem korlátoztak le,tehát nem kell aggódni->bár ügye tudjuk,hogy ez még csak dec 1től van.
    linkelek képeket:

• vohanyi
    Nem vitázom,a voda tudja,hogy hibázott,több infót kb. szerdán tudok....sorry
  • vohanyi
    Elcseréltem a prohardveres fórumról egy sráccal E220-at E272-re egy az egyben...
    Voda v.mit variál,10 percig telses sebességgel jött,aztán vissza a korlát,MDMA profil és néha vad nagy számokat ír....
  • klm222
    Kiegészítem a kiegészítésed :)
    Minden, ami a törvénnyel ellentétes(!!!), az lehet szabálytalan az ÁSZF-ben.
    De ez egy polgári szerződés. Tehát: Ha aláírod, akkor vállalod, ami benne van.
    Félreértés ne essék, nem őket védem... sőt!!!
  • vohanyi
    Annyival kiegészíteném:maga a módosítás szabályos volt,de az ÁSZF a mai napig szabálytalan,mert nem fedi a valóságot!!!NHH,GVH-hoz lehet nyugodtan fordulni:
    "Tisztelt Vohányi úr
    a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál a fogyasztói panaszokkal a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője foglalkozik. Az ö neve Takács Péter a neki címzett e-mailt a [email protected] lehet küldeni, postai úton a 1105 Budapest, Ostrom utca 23-25 kell küldeni. Szerintem ha levelet irnak hivatkozzanak Márton Györgyre aki a müsorban megszólalt és bevállalta, hogy a hatóság kivizsgálja a problémát."

Hogy miért nem fedi a valóságot,azt hiszem egyértelmű,nálam rengeteg bizonyíték van,pláne a júl.9-ei húzásukról!!!
  • klm222
    Az új érkezők kedvéért... és azoknak, akik lusták visszaolvasni:

Az ÁSZF módosítás teljesen szabályos volt.
    A felmondási lehetőség a bejelentés(!!!) napjától számított 15 nap, nem pedig az ÁSZF módosulásának napjától.
    A törvény is ezt mondja. Szar a törvény ebben a tekintetben, de akkor is ez a törvény.

DE:
    Akik 2008. aug. 8. előtt kötöttek szerződést az "internet szabadon" nevű akcióra, azok azt írták alá, hogy a SZERZŐDÉSÜK LEJÁRTÁIG használhatják a szolgáltatást, akkor is ha az adott akcióra vonatkozó feltételek megváltoznak.
    Sokan nem tudják, hogy mi az, hogy "Egyéni előfizetői szerződés", és őket meg lehet vezetni ezzel az ÁSZF mizériával.

De tessék olvasni!
    Az szerepel a szerződésben, hogy: amit az adott "részvételi feltételek", ill. maga a szerződés NEM szabályoz, arra vonatkozik az ÁSZF (melynek neve nem véletlenül: ÁLTALÁNOS)!
    Tehát elsősorban maga a SZERZŐDÉS a mérvadó, s csak utána az ÁSZF!!!

Az egy más kérdés, hogy aki veri az asztalt, annak elengedik a kötbér fizetését a felmondáskor. Csak ezt nem kegyként kell értékelni, hanem jogos elvárásként.

Vigyázat:
    Aki nem mondja fel a szerződést így, arra viszont később könnyen ráhúzhatják, ha most nagy lelkesen elkezdett torrentezni, hiszen -amint írtam- rájuk az eredeti "részvételi feltételek" vonatkoznak, ott ugye pedig vannak torrentezésre utaló kitételek!
    Erre is tessék figyelni!
  • Jazz77
  • Jazz77
    Most visszajött a sebesség, de gondolom csak a számlazárás miatt...
  • Jazz77
    Egyébként meg teljesen mindegy, hogy szabályosan vagy nem szabályosan jártak el, nem ezt a szerződést írtam alá és itt a lényeg, és egy telefontársaságnál főleg kéne tudni tájékoztatni az embert az ilyen dolgokról, de én még egy sms-t sem kaptam ez ügyben,úgyhogy mindent összevetve állok a per elébe...
  • Jazz77
    Az ügyvédem szerint (nem ma kezdte) viszont nem szabályosan jártak el, amire az is utal, hogy ha szabályosan jártak volna el nem próbálnák mindenhol csendben elsimítani a dolgot...
  • zorr78
    Az a bökkenő, hogy elviekben szabályosan jártak el a két napilapban kihirdetéssel, akármennyire gusztustalanok és etikátlanok is. Ebben az országban mindent el lehet játszani, itt úgyis az erősebb kutya b...szik. Ezzel tökéletesen tisztában is vannak. Ha tehát tényleg beperelnek esélyes, hogy meg is nyerik, és akkor nem 39 ezret kell fizetned, azt garantálom.
  • Jazz77
    EMBEREK, ébredjetek már fel!!! Jó vastagon át lettünk b...va, nem keseregni kell, hogy "jaj ez így nem jó", akinek nem tetszik be kell menni és a szemükbe vágni...
  • Jazz77
    Sztem mindenkinek ezt kéne tenni és nem kérelmekkel könyörögni...
  • zorr78
    Hát akkor ennyi... Ez a hajó nekünk valószínűleg már elment.
  • kabirjedi
    november 29.-én
  • zorr78
    Kabirjedi, pontosan mikor küldted el nekik a levelet? Mert ha még dec 9. előtt, akkor szerintem nem azért bontottak veled szerződést, mert annyira jó arcok, hanem nem tehettek mást, mert még belül voltál a 15 napon. A határidő ugyanis nem a módosítás KIHIRDETÉSÉTŐL (okt24) számít, hanem az ÉLETBE LÉPÉSÉTŐL (nov24), akármit is hazudoztak össze annak érdekében, hogy minél kevesebb előfizetőjüket veszítsék el.

Jazz77, szerintem én is ugyanezt fogom tenni, sok sikert. Majd osszuk meg a tapasztalatainkat.
  • Jazz77
    Mivel egyoldalúan módosították a szerződést nehogy már ők szabják meg, hogy milyen dátum előtt és után bonthatod fel a szerződést, hétfőn bemegyek kibaszom nekik az asztalra és megmondom,hogy szerződés részemről megszűnt, ha ezt nem fogadják el akkor sem fizetem tovább maximum találkozunk a bíróságon,ennyi...
  • kabirjedi
    Tisztelt G. Úr!

Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!

Levelére válaszolva tájékoztatjuk, hogy szerződésbontási kérelmét egyedi elbírálás alapján engedélyezzük a feltételes díjkedvezmény megfizetése nélkül az Általános Szerződési Feltételek jelentős mértékű változása miatt.

Az előfizetői szerződés felbontását előfizetőink az Általános Szerződési Feltételek 7.1.2-es pontja szerint kérhetik.

"Az Előfizető az Előfizetői Szerződést jogosult legfeljebb nyolc napos felmondási határidővel bármikor, indoklás nélkül írásban - az ügyfélbiztonsági kód feltüntetésével - felmondani. Az Előfizető ebben az esetben köteles a felmondás időpontjában fennálló, valamennyi esedékes, illetve lejárt tartozását azonnal kiegyenlíteni, valamint az Előfizetői SIM kártyát a Szolgáltatónak visszaszolgáltatni. Amennyiben a szerződés az Előfizető által tett hűségnyilatkozatban foglalt időtartam lejárata előtt szűnik meg, és az Előfizetői Szerződés erre az esetre felmondási díjat tartalmaz, akkor Előfizető ennek a felmondási díjnak a Díjszabásban foglalt összegét is egyidejűleg kiegyenlíteni köteles."

Ha előfizetői szerződését fel kívánja bontani, kérjük, szíveskedjen küldeni részünkre a csatolmányban található - a telefonszámát, a hozzá tartozó ügyfélbiztonsági kódot, rövid indoklását és sajátkezű aláírását tartalmazó - kérelmet az következő elérhetőségeink egyikére: [email protected], 06 1 288 3393-as fax számra, vagy a 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. levelezési címre.

Szerződésbontás esetén fennálló számlatartozását kérjük, rendezze!

Bízunk abban, hogy segítségére lehettünk!

Tisztelettel:

Beregszászi Péter
    Vodafone Magyarország zrt.
    levelezési csoport

Véleménye fontos számunkra, kérjük, juttassa el hozzánk egy rövid kérdőív kitöltésével, amelyet az alábbi linken érhet el. A kérdőív eléréséhez kattintson ide: https://surveys.vodafone.com/ultimatesurvey/Surveys/TakeSurvey.aspx?surveyid=5071

1 hete még ment...kérj egyedi elbírálást.LEVÉLBEN!
  • zorr78
    "Ha aug.8-előtti előfizető vagy,most bonthatod kötbér nélkül!!!"

Üdv Mindenkinek!

2008.01.11-i szerződésem van, sajnos két évet írtam alá. Az itt olvasottakon fellelkesülve tegnap elmentem a Westendben lévő ügyfélszolgálatra azzal a céllal, hogy végre kimászok ebből a sz@rból, elérem a szerződésem kötbér nélküli felbontását. A technikus gyerek kapásból vágta, miről van szó, lepattintott azzal, hogy hívjam az ottani telefonról a 1270-et. Telefonban kiscsaj elmondta a sablonszöveget, módosult az ÁSZF, Magyar Nemzetben, Népszabadságban megjelent, azóta letelt a 15 nap stb... Mondtam neki, hogy én nem olvasom egyik napilapot sem, nem velük állok szerződéses jogviszonyban, nem is áll szándékomban ezentúl minden nap átnyálazni őket, csak azért, hogy megtudjam hogyan módosítgatja a vodafone egyoldalúan a szerződésemet. ENGEM személy szerint ők semmilyen formában nem tájékoztattak, pedig tudják a telefonszámomat, e-mailemet, lakcímemet...stb. Kiscsaj darálta tovább a kötelezőt, az ő részükről minden szabályos volt, nem tehet semmit, ha bontani akarom a szerződést, az 39500ft-omba fog kerülni. Erre már olyat mondtam volna, amelyet magam is megbánok, inkább letettem a telefont. Visszamentem a technikus sráchoz, azt mondta a legtöbb amit tehetek az, hogy írok egy hivatalos panaszlevelet. Meg is tettem, gondolom erre 15 napon belül megkapom postán a sablonválaszt, és itt bezárul a kör.

Kedves Vohányi, megkérdezhetem, hogy az idézett állítást mire alapozod azon kívül, hogy régebben beírt valaki, akinek állítólag már sikerült? A vodafonos főkamugép mondta a hirtv-ben kamerán kívül? Lehet, hogy ez a lehetőség csak azoknak áll fent akiknek beljebb van kontaktja és túl tud jutni az ügyfélszolgálatosok szintjén, akiknek nyilvánvalóan ki van adva ukázba, hogy lenyelessék velünk a békát?
  • szmore86
    Visszajött a sebességem, így már ki lehet bírni:)
    Amúgy márciusban kötöttem a szerződést, le lehet mondani kötbér nélkül?

• vohanyi
    Ha jól tudom pannonnál is *99#.Én úgy csináltam:VMC-ben MINDENT beállítok/APN,DNS/,egyszer futtatom-kilépek-majd a Hálozati Kapcsolatok/....tulajdonságoknál beállítom a hívandó számot...stb...
    Egyébként jó beállításokkal minden modemes nettel műxik!
  • user2008
    ill. mdma
  • user2008
    vohányi úr!
    ez az msma működik mindenféle modemes nethez? pl. pannon. ott változik a betárcsázási szám, vagy valami más? köszi!
  • Gery85
    Na, nekem is vissza jött a sebességem a zárás miatt, de nem 13 hanem 14.én. Kinek van itt T-mobile-os netje, kéne nekem pár infó róla, küldhetne rám valaki egy privit aki pest közelében használja.köszi
  • vohanyi
    Miért nem olvasol vissza???Nov.25-től:5Gb felett csúcsidőben/18-23 óráig/,10Gb felett állandóan számlazárásig korlátozzák a let.sebességet 200Kbit/s-ra!!!Ezért voltam Geryvel a HIR TV-ben is!!!Ismétlés holnap de.8 órakor!!!
  • merida111222333
    Hali mindenkinek! Van egy kis problémám a nettel kapcsolatban és a segítségeteket szeretném kérni. Az a helyzet hogy szerintem lekorlátozta nekem is a sebességem a vodafone,de nem teljesen tiszta hogy mi alapján. A szerződés "korlátlan" netre 2008. október 17-én lett megkötve. November elején meg is kaptam a számlát amin az állt hogy kb. 15 gigát töltöttem le 25-éig. novemberben egész hónapban semmi probléma nem volt a sebességgel de december 9-től a sebesség visszaesett a korábbi 250-300K-ról 20-25K-ra. Pedig ebben a hónapban még kb 10 gigát töltöttem le. A mult hónapban pedig közel 40-et, mégsem volt lecsökkentve a sebesség. Most akkor ez hogy van?
  • user2008
  • vohanyi
    Ha aug.8-előtti előfizető vagy,most bonthatod kötbér nélkül!!!