3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
NEM: T-Online
NEM Pannon
ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
-
sohavoda #1841 Figyelj már BKV menetjegyeket....Atól ,hogy a T-mobil aszondja , hogy nálad a te címeden testvér csak betárcsázos sebeség van, atól még lehet hogy 3megabitel szakít.Nekem is azondták oszt tök jó.USB hosszabító csodákat tesz. -
merida111222333 #1840 Hát én nem tudom hogy mi van de nekem most a korlátozás ellenére 70-80K-val jön az adat. Az az érdekes hogy 3 napja meg állandóan 20-25K volt a sebesség. Most meg begyorsult. Na erre varjál gombot
Na persze nem mintha baj lenne -
zozoven #1839
A mérés reggel 06:46 -kor volt :)))) -
zozoven #1838 Egy kis érdekesség Vodafossss -->
Tisztelt Ügyfelünk!GPRS Internet forgalma 2129.31 MB,melyet 2008.12.26-tòl mérünk.Szàmlafizetö:22273316.Tàjékoztatò adat.Az utolsò frissìtés dàtuma:2009.01.07.
Sebességkorlát él :)))) 200 Kilobit. Gratulálok.
írtam felmondási levelet.
Ez felérne gey perrel is ha lenne pénzem.
-
sohavoda #1837 Igen a T-mobilnál is lehetnek korkátok.Vigyázatok inkább ne csináljátok.Mert az 5-7 Megabytes sebeséget elne cseszétek nekem 3 ra.Akkor hogy töltenék napi 20gigat
-
RolandX #1836 Jelentem nekem is nagylelkűen felajánlották a kötbér nélküli szerződésbontás lehetőségét; valószínú T-Mobile lesz ebből, jövő héten kiderül.
Más.
Egyik ismerősömnek van bennfentese a T ügyfélszolgálatánál, nagyon diszkréten rákérdezett, hogy mennyire korlátlan az a korlátlan és azt mondta, hogy nincs pontos adatuk, de ha mégis kell egy konkrét számot mondania, akkort olyan 40-50 GB-ig egészen biztosan nem problémáznak.
Nem tudom mennyire megbizható az info, majd idővel kiderül.
Jah, nekem egy december 16. óta tartó korlátozással (forgalmi időszak dec 14.-jan 13.) jelenleg a forgalom számlálom 49 GB-nál tart, de ehhez szinte 24/7 ment a gép és non-stop netkapcsolatom volt; elgondolkodtató, hogy mi a jobb, ehhez a forgalmi mennyiséghez effektiv 30 órát terhelni a hálózatot 100%-on vagy 6-700 órán át folyamatosan korlátozva? -
#1835 Koszi a valaszt.
T-Mobil sajna nekem nem jo mert itt nincsen.
Majd meglatom mi lesz. -
#1834 Kötbér nélkül bonthatsz,az idézett rész,mert qrva nagylelkűek vagyunk magyarázása!!...Símán fog menni,most sz.tem a T-Mobil a legjobb,lásd Geryt a másik fórumon! -
#1833 Meg is kaptam a valaszukat.
Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!
Elektronikus levelében érkezett bejelentését követően díjmentes szerződésbontásra szóló kérelmét felelős munkatársaink felé továbbítottuk. A kivizsgálás eredményeként tájékoztatni szeretnénk, hogy a 70 xxxxxxx-as hívószámú internetes előfizetését díjmentesen bonthatja a két éves hűségnyilatkozat időszakán belül is.
Kérelmét a mai naptól számított 14 napon belül legyen kedves eljuttatni ügyfélszolgálatunkra!
Szeretnénk felhívni figyelmét, hogy az előfizetői szerződés felbontását előfizetőink az Általános Szerződési Feltételek 7.1.2-es pontja szerint kérhetik.
"Az Előfizető az Előfizetői Szerződést jogosult legfeljebb nyolc napos felmondási határidővel bármikor, indoklás nélkül írásban - az ügyfélbiztonsági kód feltüntetésével - felmondani. Az Előfizető ebben az esetben köteles a felmondás időpontjában fennálló, valamennyi esedékes, illetve lejárt tartozását azonnal kiegyenlíteni, valamint az Előfizetői SIM kártyát a Szolgáltatónak visszaszolgáltatni. Amennyiben a szerződés az Előfizető által tett hűségnyilatkozatban foglalt időtartam lejárata előtt szűnik meg, és az Előfizetői Szerződés erre az esetre felmondási díjat tartalmaz, akkor Előfizető ennek a felmondási díjnak a Díjszabásban foglalt összegét is egyidejűleg kiegyenlíteni köteles."
Ha előfizetői szerződését fel kívánja bontani, kérjük, szíveskedjen küldeni részünkre egy - a telefonszámát, a hozzá tartozó ügyfélbiztonsági kódot, és sajátkezű aláírását, dátumot tartalmazó - kérelmet a 061 288 3393-as fax számra, vagy a 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. címre.
Szerződésbontás esetén fennálló számlatartozását kérjük, rendezni szíveskedjen!
Bízunk abban, hogy segítségére lehettünk!
Tisztelettel:
Vadkerti Hajnalka
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoport
Megmondom oszinten egy kicsit nem ertem.A level elso reszeben azt irjak hogy dijmentesen bonthatok de utana meg azt irja hogy ha van dija a felbontasnak akkor azt eggyoszegben ki kell fizetnem.
Segitseget kernek azoktol akiknek sikerult a felmondas hogy ok is ilyen valaszt kaptak? -
#1832 Sziasztok'
Juniusban kotottem szerzodest a vodaval es engem is utolert a korlatozas.
Atolvasva a forumot gondoltam akkor bontok en is.Felhivtam a 1270 ahol kapcsoltak az illetekest.Aki kozolte velem,miutan egyeztetett egy masik illetekessel,hogy csak akkor bonthatok ha kifizetem a kotbert.
Kuldtem emailt is hatha.
Vajon csak egy trukk volt hatha nem megyek a dolgok utan vagy mar nincsen lehetoseg a bontasra? -
sohavoda #1831 Nagyon jó volt.Sajna más 5* gyorsabb,nem trükközik a szerződéssel.10.13 kötöttem, ma kegyelmi kérvényemet elfogadták vége a börtönnek .Szeretetre méltó Rózsa Sándor bátyánk vajon hány embert ölt?Mekkora buli lenne egy volt áldozatnak a leszármazotjának egy kis kártéritési akció.Jó érzéssel töltöttel a karácsonyi hangulat közepén, hogy egy gyilkos mosolygot rám a tv-ből.Korrektek voltak, mert elengedtek hűség FT: nélkül. -
#1830 Párszor leírtuk már...:aug.08 előttieknek elvben elengedik a kötbért!1270-et hívd fel a hogyanról! -
kabirjedi #1829 Mi a szerződéskötésed dátuma? -
salabama #1828 Újra, hátha valaki elolvassa.
Üdv.
Vodás netem van, és szeretnék megszabadulni tőle. Valaki lécci árulja el, hogy kinek kell e-mailt írni és kb mit, ahhoz, hogy kötbér nélkül megszabaduljak tőlük. -
#1827 'zfrPITE'!Elküldöm prividre Török Péter/akivel a HIR TV-ben voltam/szélessáv főnöke összes elérhetőségét/mail,tel..stb/!Neki írjál,mert többek közt éppen a levelezési osztály hülye válaszai,félrevezetései miatt is kaptam annyi jóváírást!össz több,mint30eFt-ot....
Üdv-András -
salabama #1826 Üdv.
Vodás netem van, és szeretnék megszabadulni tőle. Valaki lécci árulja el, hogy kinek kell e-mailt írni és kb mit, ahhoz, hogy kötbér nélkül megszabaduljak tőlük. -
speeki89 #1825 Na feltelepítettem, megérte végülis mert nőtt a sebességem. speedtesten 2,9re letöltésnél pedig 3,6 Mbitet érte el! -
RolandX #1824 itBox24
IT café
MiKVANNAK
TSABEEKA -
RolandX #1823 Bóklászva a neten elég sok a Vodafone-nal fogalkozó cikkre bukkantam; nem maiak, de ezekből is látszik, hogy sok embernél betett ez az inkorrekt húzás, amit a kedves szolgáltatónk művelt:
itBox24: http://itb24.net/ez-a-vodafone
IT café: http://itcafe.hu/hir/mobilinternet_vodafone_internet_szabadon_3g_lassitas.html
MiKVANNAK: http://mikvannak.hu/?p=259
TSABEEKA: http://tsabeeka.wamma.hu/2008/11/29/mobilnet-ne-kosd-2-evre/ -
speeki89 #1822 Az utóbbi időben azt vettem észre hogy gyorsult az én netem , eddig speedtesten 1,2 Mbit körül teljesített, persze ha pl 4 fájtl töltöttem egy időben akkor hozta a 2-2,5 Mbitet, most meg speedtesten 1,9Mbit körül vagyok, letöltésnél pedig 3Mbit stabilan. Szerintetek kell-e a modemet frissíteni 7,2 Mbit-re? Csak azért kérdezem mert pontosan nem tudom hogy itt ki van-e építve az a hálózat. Szeged központjától kb 6 km-erre lakom. -
zfr PITE #1821 Az alábbi levelet küldtem el a Vodafone-nak:
"T. Fenyvesi Balázs, levelezési csoportvezető!
Az önök által a részemre küldött *** hivatkozási számú levélre a következőket válaszolom:
Érdeklődnék, hogy az internet tarifacsomag korlátozását milyen indokokkal alkalmazza a Vodafone az előfizetőivel szemben – így velem szemben is –, mivel erre a 2003. évi C. – az elektronikus hírközlésről szóló – törvény az alábbi esetekben ad lehetőséget:
„A szolgáltatás korlátozása
137. § (1) Az előfizetői szolgáltatás igénybevételének korlátozására, így különösen az előfizető által indított vagy az előfizetőnél végződtetett (az előfizető hozzáférési pontjára irányuló) forgalom korlátozására, az előfizetői szolgáltatás minőségi vagy más jellemzőinek csökkentésére a szolgáltató az előfizető egyidejű értesítésével a következő esetekben jogosult:
a) az előfizető akadályozza vagy veszélyezteti a szolgáltató hálózatának rendeltetésszerű működését, így különösen, ha az előfizető az előfizetői hozzáférési ponthoz megfelelőség-tanúsítással nem rendelkező végberendezést vagy nem megfelelő interfésszel rendelkező végberendezést csatlakoztatott;
b) a támogatott egyetemes szolgáltatást igénybe vevő előfizető az előfizetői szolgáltatást a szolgáltató hozzájárulása nélkül harmadik személy részére továbbértékesíti, vagy azt hálózati szolgáltatás céljára használja;
c) az előfizetőnek a díjtartozásról szóló felszólításban megjelölt – de legalább 30 napos – határidő elteltét követően is esedékes díjtartozása van, és az előfizető a díjtartozás megfizetésének biztosítása céljából a szolgáltatónak nem adott az általános szerződési feltételekben meghatározott vagyoni biztosítékot.”
Mivel ezek egyike sem vonatkozik rám, nem tiszta számomra, miért nem tudom a szolgáltatásukat a július 9-i időpont előtti színvonalon használni.
Azon indokaik, mely szerint:
„A szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erőforrásokra épül. Ezeknek az erőforrásoknak a túlzott igénybe vétele, akár egy Előfizető részéről is, minden más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erőforrások fentiek szerinti használata leronthatja a hálózat teljesítményét.”
Valamint:
„Azon ügyfeleink esetében szeretnénk intézkedésünkkel a sávszélességet csökkenteni, akik az általuk bonyolított kirívóan magas adatforgalommal az átlagos felhasználói szokásoktól eltérnek (HSDPA ügyfeleink 5%-a), és ezzel ügyfeleink legnagyobb részének (HSDPA ügyfeleink 95%-a) letöltési sebességét korlátozzák, és rontják az Internetezés felhasználói élményét.”
úgy tűnik, szöges ellentétben állnak az NHH álláspontjával, miszerint
„A Hatóság álláspontja ezzel ellentétben az, hogy egy adott sávszélesség mellett korlátlan hozzáférés állandó használata rendeltetésszerű működtetés, ezért az előfizető állandó 24 órás használata nem veszélyeztetheti a Szolgáltató hálózatának biztonságát. A Szolgáltatónak úgy kell megterveznie hálózatát, hogy a szerződésnek megfelelő állandó használat ne jelentsen veszélyt más előfizetőkre nézve.”
/Idézet az NHHH Piacszabályozás Felügyeleti Igazgatóság HS-17229-8/2008 iktatószámú határozatából./
Kiemelten jelöltem azt a részt, mely szerintem a leglényegesebb: az általam (2008. február végén) aláírt szerződésre is vonatkozik, melyben nem volt említve korlátozás, mely csak 2008. november 23-a óta érvényes. Ennek az egyoldalú módosításnak az indokára is kíváncsi lennék, mivel nem tudok olyan változásról, mely a törvény szerint indokolttá tette volna a módosítást.
„Az előfizetői szerződés módosítása
132. § (1) Az egyedi előfizetői szerződés módosítására az előfizetői szerződés megkötésének szabályai vonatkoznak. Az általános szerződési feltételek lehetővé tehetik az egyedi előfizetői szerződés (2) bekezdés szerinti módosítását.
(2) A szolgáltató az előfizetői szerződést csak az alábbi esetekben jogosult egyoldalúan módosítani:
a) az egyedi előfizetői szerződésben vagy általános szerződési feltételekben foglalt feltételek bekövetkezése esetén azzal, hogy – amennyiben jogszabály vagy elektronikus hírközlésre vonatkozó szabály másként nem rendelkezik – a módosítás nem eredményezheti a szerződés feltételeinek lényeges módosítását;
b) jogszabályváltozás vagy hatósági döntés indokolja; vagy
c) a körülményekben bekövetkezett lényeges változás indokolja.”
Érdeklődnék, hogy milyen lényeges változás történt 2008. július 9-e óta, amely indokolttá tette a szerződés egyoldalú módosítását és korlátozás bevezetését?
Az én meglátásom szerint mindössze annyi történt, hogy a Vodafone a korlátlan mobil Internet felhasználói igényeket hazánkban nem mérte fel kellő pontossággal – ezen tényről Török Péter, a Vodafone szélessávért felelős csoportvezetője is beszámolt a HírTv Panaszkönyv c. adásában, persze ezt pozitívumként beállított verzióban – és így egy alultervezett hálózattal vágott bele olyan reklámkampányba, melynek sikere esetén nem volt képes teljesíteni az ígéreteit, és ezt most az előfizetői kárára próbálja rendezni.
Amennyiben tévednék kérem indokolják meg a döntésüket úgy, hogy az jogilag is helytálló legyen.
Kérem, válaszukkal mihamarabb szíveskedjenek megkeresni a *** elektronikus, vagy a *** levelezési címen.
Az önök által felajánlott kompenzációt továbbra is méltatlannak tartom, és válaszuk után döntöm el, milyen további lépéseket teszek az ügyben.
Kíváncsian várom a sablonlevelüket -
zfr PITE #1820 Nem tudom, mit nevezünk bizonyítéknak. Van egy nagy adag paksamétám: a 1270-es beszélgetések jegyzőkönyvei, az NHH, GVH, Fogy. véd. válaszai, a Vodás levelek/mélek stb. Csak, hát szarra sem megyek velük, ha mindenki azt írja, hogy ja, aug. 7-e óta semmi gond... Az igaz, hogy van akinek megjavult, de nekem júli. 9. óta volt állandóra lassítva, egészen novemberig, amikor kivették az addigi fekete listán lévőket és mindenkit átdobtak a közös szopatásba... Na de ugye a 150KBit/sec megvan/volt szóval kuss és csá! -
Csak77 #1819 Biztos már van sávszél azok után akik lemondták... grat vodafone. -
#1818 Korlátozva vagyok és a sebességem
-
user2008 #1817 nekem ennyi jött. csatolmányban csak az előzmények vannak...
Tisztelt xxx Úr!
Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!
Munkatársunk a mai napon megpróbálta felvenni Önnel a kapcsolatot a 20 xxx xxxx-es hívószámon, azonban nem járt sikerrel.
Mindenekelőtt szeretnénk megköszönni, hogy mobil Internet szolgáltatójaként a Vodafone-t választotta!
A korlátlan Internet csomagunk forgalom lassításáról 2008. október 24-én, két országos napilapban közleményt adott ki cégünk, mely tartalmazta az Általános Szerződési Feltételek 9.4.1.1 pontjának módosítását. Az Általános Szerződési Feltételek ide vonatkozó részét Internetes oldalunkon, az alábbi linkre kattintva tekintheti meg.
http://www.vodafone.hu/egyeni/postpaid/segithetunk/ugyfelszolgalat/alt_szerz_fel_hu.html
Azon ügyfeleink esetében szeretnénk intézkedésünkkel a sávszélességet csökkenteni, akik az általuk bonyolított kirívóan magas adatforgalommal az átlagos felhasználói szokásoktól eltérnek (HSDPA ügyfeleink 5%-a), és ezzel ügyfeleink legnagyobb részének (HSDPA ügyfeleink 95%-a) letöltési sebességét korlátozzák, és rontják az Internetezés felhasználói élményét. A lassítás mértéke természetesen nem lesz alacsonyabb az Általános Szerződési Feltételek 3. számú mellékletében célértékként szereplő, 150 Kbit/másodperc letöltési sebességnél.
A forgalom 5GB, illetve 10GB adatforgalom feletti, valamint csúcsidőn belüli és csúcsidőn kívüli lassítását ügyfeleink internetezési szokásait figyelembe véve alakítottuk ki. A lassítás a számlázási ciklus lezártával automatikusan megszűnik. A havi 5GB adatmennyiség hozzávetőlegesen megegyezik akár 100.000 weboldal megtekintésével vagy akár 10.000 átlagos méretű e-mail küldésével vagy fogadásával.
A forgalomlassítással párhuzamosan az eddigi fájlcserélő alkalmazásokra vonatkozó tilalmat megszüntettük. Összességében a letölthető adatmennyiség továbbra is korlátlan, szolgáltatásunk bármikor kiválóan használható böngészésre, e-mailezésre, chat-elésre. A megváltozott feltételeket figyelembe véve, korlátlan Internet ajánlatunk továbbra is kiemelkedő és versenyképes a mobilszolgáltatók között.
A fent leírt forgalomlassítástól nem tudunk eltekinteni.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy egyedi elbírálás alapján engedélyezésre került a 70 xxx xxxx-es hívószámú internet előfizetés díjmentes szerződésbontása.
Amennyiben élni kíván ezzel a lehetőséggel, a szerződésbontáshoz kérjük, 14 napon belül szíveskedjék eljuttatni kérelmét a 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. levelezési címre vagy a 1 288 3393-as faxszámra!
Kérelmén szíveskedjék feltüntetni a szerződésbontás tényét, hívószámát és ügyfélbiztonsági kódját, dátumot valamint saját kezű aláírását!
Szíves megértését köszönjük! Bízunk abban, hogy válaszunkkal segítségére lehettünk!
Tisztelettel:
xxx xxx
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoport
Az alábbi linken keresztül értékelni tudja ügyintézőnket és válaszunk minőségét. Véleménye fontos számunkra, ezért kérjük, segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével! https://surveys.vodafone.com/ultimatesurvey/Surveys/TakeSurvey.aspx?surveyid=5071
--------------
Megjegyzés: Az Ön által küldött levél szövegének másolatát az elozmenyek.htm csatolt fájlban találja! -
#1816 nekem kldtek csatolva egy megerősítő felmondási nyilatkozatot, aztán vagy fax, vagy személyesen egy képviselőbe, ahonnét továbbküldik. -
user2008 #1815 hát, nekem nem írták, hogy vigyek be bármit is, csak azt, ha élni akarok a dologgal, akkor 14 napon belül fax-on, vagy levélben erősítsem meg a szándékom, és ennyi. -
#1814 Nekem is így volt.
Kérvényeztem a felmondást, jött egy levél,hogy engedik és 14napon belül ha nem gondolom meg magamat,akkor vigyem be valamelyik üzletbe a kártyát és a modemet(nekem a modemet is vissza kérték).
De a 14 nap alatt is ment a net, nem szüntették meg.Én az utolsó napon vittem vissza,addig használtam,meg közben vettem T-set -
user2008 #1813 off
gery! neked hogy volt a vodás end? nekem küldték mail-ben, hogy engedély megadva, 31-én feladtam ajánlva a felmondást, de a net azóta is megy. se kártya kilövés, se sms, se mail, semmi. nálad ez hogy ment? -
szmore86 #1812 A körmendi vodafone-ban hülyének néztek:) Azt se tudták, hogy miről beszélek, mondták hogy hülyeség mindez, és tuti hogy fájlcserélőztem. Azt mondják nincs korlátozás... Én meg mondom, hogy nov23-tól korlátoznak 5 giga felett, erre ők: nagyon helyes.
Szóval a körmendi Vodafone-os viszonteladók tehetnek egy szívességet:)
Azért a felmondó nyilatkozatot nagy nehezen megcsinálták......... -
#1811 Csináltam T-mobile témát, ha kérdésetek van oda tegyétek fel! -
user2008 #1810 hali! bennfentesnek lesz igaza. csak bug a dolog. vagy a felmondásra engedélyt kapott felhasználók utolsó pillanatokbeli mézesmadzagja. -
#1809 Kösz a gyors reagálást,tényleg lépett...
Más--nekem még mindig 200Kbit/s. a max..../voda/ -
Matte #1808 d40x, mostantól lépj read only üzemmódba, köszi. -
#1807 Ne reagáljatok 'd40x' hsz.-eire,hátha tényleg lelép!Utálom az ilyen tulokos,de tájékozatlan embereket!'Matte'-nak jeleztem... -
#1805 Fejezd be a minősítgetést,és szerintem menj át egy másik fórumba,mert itt ezt nem lehet!!!! -
#1802 Ha nem tudod ki vagyok---sajnálom! -
#1801 Topic neve?Nem T....Balhé meg a vodáról szól!Kár volt ezt beírnod,olvasással meg senkinek semmi gondja!Akkor írj,ha v.mi újat tudsz.... -
merida111222333 #1798 legalább valami jó hírt is hallok már a sok rossz után. Úgy döntöttem várok még ezzel a szerződésbontással, kíváncsi vagyok mi fog ebből kisülni Lehet hogy user2008-nak is ezért gyorsult be a korlátozás után? -
#1797 "Belső" emberem nem tudta megerősíteni,de utánanéz!
"Hmm, ez jó hír, így talán kevesebb lesz az ügyfélpanasz, ha tényleg így van. De sajna lehet, hogy ez nem feature, hanem bug, vagyis nem működik jól a lassítás néhány helyen."
Pontosabb infó napokon belül!