3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • asiagyuri
    és ha egy idő után se változott a t-nél a dolog, akkor megyek át.
  • asiagyuri
    merida111222333. énis így vagyok vele.nem bízom már a T-ben énsem. de ha módosítani fog, így hogy jó sok ügyfele van, akkor olyan lesz mint a voda. egyoldalú szerződésmódosítás. nemhiszem hogy a voda sorsára akarnak jutni. kell még egy kis idő, mire kiforr a mobil net dolog, és fixálódik. csak pl. pár hónap múlva is lehessen kötbér nélkül bontani a voda-t, ha a T maratt ugyan olyan jó. attól félek, hogy akkor már nem lehet. mert énis várok evvel, hogy milesz belőle.
  • merida111222333
    Na úgylátom akkor még csak vagyunk egy páran.
  • RajZoL
    Vodánál mindegy mire használod, ha csak pingelsz s eléred a limitet akkor is korlátoznak :)
  • RajZoL
    Én is maradtam Vodás.
    De váltani fogok mihely T-Mobile rájön hogy mi az a 2500 forint amivel állitólag 2000 óta tartozom :)
    akkor volt elöfizum ami késöbb meg lett szüntetve, lejárt a hüség.
  • merida111222333
    Én is pont így vagyok vele. Jó ez most egyenlőre, nem bízok a T-mobilban sem. Most persze még oké minden vele, de kitudja hogy mi lesz pár hét vagy hónap múlva
  • speeki89
    Én sem bontottam. Persze csak azért mert nincs más lehetőség netre.
  • AMD64
    Én is bontottam a szerzdést.Helyette előfizettem Digire meg vettem egy vitamaxos kártyát aktiváltam rajta az 1gb szolgáltatást.Böngészni az simán megteszi,még árban is jobban jöttem ki.
  • merida111222333
    Azért nem teljesen, mert még én is itt vagyok mint vodás. És az is maradok még egyenlőre
  • asiagyuri
    kihalt ez a topik :D . mindenki elment a t-mob.-hoz. csak 1 ember maratt voda-s. én!
  • asiagyuri
    "Normál felhasználásnak számít például: e-mail küldés és fogadás (csatolmányokkal), böngészés, hírportál olvasás,

webes és FTP- letöltés, internetes videó megtekintése (pl. YouTube), on-line rádió hallgatás, internetes telefonálás,

chat (pl. MSN), csatlakozás vállalati hálózathoz. Extrém használatnak minősül a fájlmegosztó/-cserélő programok

üzemeltetése abban az esetben, ha a tárgyhavi összes adatmennyiség meghaladja az 5 GB-ot."

http://www.laptop.hu/index.php?main=main&page=rovat&rovatid=137&cikkid=521&action=show

---hmmm... webes, és ftp letöltés is normál felhasználásnak számít?
  • Csak77
    Ezt inkább ne írtad volna barátom!
  • sohavoda
    csak77 ne haragudj ki ment a fejemből,hogy amit te tudsz aszt mindenki tudja.Én legalább tettem valamit.
  • sohavoda
    OK. GVH.
  • Csak77
    Ezt már régen tudjuk... ezért is bontható a szerződés a vodafone, és a pannon gsm szolgáltatónál azoknak a felhasználóknak akiket ilyen modón átvertek, megtévesztették! Amúgy, én nem várok sokat a GVH-tól, sem senkitőlse.
  • vohanyi
    Te,az nem GVH??Miért nem raktad be 1/1-ben?
  • sohavoda
    Tisztelt sohavoda:Panasza lapján a GHV észlelte,hogy a panaszolt mobilinternet szolgáltatási csomagjával kapcsolatosan adott egyes tájékosztatásai valószínűsíthetően hiányosak voltak,illetve információkat úgy jelenítettek meg, hogy azok a fogyasztókat megtévesztették a szolgáltatás egyes lényeges jellemzői tekintetében,és ezzel a panaszolt szolgáltató valószínűsíthetően megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi xlvii. törvény..........Blabla.a GHV a versenyfelügyeleti eljárást megindította. ÉS TE , HOGY VAGY?.KÖSZI MOST MÁR JOBBAN.
  • vohanyi
    Ebben persze gyors a voda.A szerződésbontási hivatalos kérelmet/ők küldték mailben/ kinyomtattam,aláírtam,beszkenneltem,elküldtem mailben--3 óra múlva :
    "Tisztelt Vohányi úr!
    Köszönjük, hogy válaszával felkereste ügyfélszolgálatunkat!
    Szeretnénk tájékoztatni, hogy kérelmét munkatársaink felé továbbítottuk. A feldolgozást követő 8 napon belül szerződését kötbér nélkül bontani fogjuk.
    Szíves türelmét köszönjük!
    Tisztelettel:
    Lelesz Dániel
    Vodafone Magyarország zrt.
    levelezési csoport"
  • atila4
    Na pápá vodafone nekem is:D
  • vohanyi
    Végleg búcsú a vodától!Azért T-Mobilnál más az élet,lásd ITT !
  • asiagyuri
    kérdem én. minek épít ki a voda 14,4-es hálózatot, ha 10 gigától full korlátot kapcs. ja hogy előbb megkad a korlátot?! komolyan nem értem a voda-t, most ennek mi értelme?!
  • sohavoda
    Nagyon felböszített a voda.irtam egy e-mailt a Gazdasági Verseny Hivatalnak.Akkor még nem tudtam , hogy elenged.Ma találtam egy postai értesítőt a GHV-TÓL.Ajánlot levelet kaptam.Lehet felizgultak a témára.Ha nem leszek lusta el menni a postára meg írom mit mondtak.Mindenki írhat e-mailt nem kerül [email protected]
  • merida111222333
    Nézd át a szerződést részletesen. Mennyit a havidíj?
  • vohanyi
    A szerződésedben benne kell lennie!!!Internet szabadon--korlátlan,5Gb még véletlenül sem szerepel benne!Hangsúlyozom--a szerződésben!!
  • atila4
    Minek ilyen gyors ha ugyis lekorlátoznak....
  • Anathem
    Amikor megkötöttük a szerződést, akkor az üzletkötő azt mondta, hogy ez a csomag teljesen korlátlan, csak peer 2 peer letöltésre vonatkozik az 5gb.
    Ez az én nagy problémám..és igen, szerintem volt már máskor is, hogy túlléptem.
    Akkor a saját üzletkötőjük b*szta volna el?
    Nemhiszem el.. Abban a hitben kötöttük meg a szerződést, hogy korlátlan, és nekünk ezt is mondták.
  • merida111222333
    Vagy korábban is volt hogy átlépted az 5 Gigát?
  • merida111222333
    Nem teljesen értem mi a problémád. Ha te 5Gb-os csomagra fizettél elő akkor az azt jelenti hogy az engedett havi adatforgalmad max 5 Gb lehet. Ha túllépted az 5 Gigát a számlazárás előtt akkor megkezdődik az adatmennyiség utáni számlázás ami ha jól tudom 10 kilobájtonként 0.1 ft. Az teljesen mindegy hogy használsz e fájlcserélő alkamazásokat
  • Anathem
    Hali SG-sek!

Kicsit remegve kerem a segitsegeteket..

Tortenetem a kovetkezo:
    2007.08.28-án kotottunk egy 5gb-os csomagra szolo szerzodest a vodafon-nal.Ugy hittem, teljesen korlatlan az internetem..eredetileg csak jatekra es bongeszesre akartam hasznalni, azonban december elott valamikor kaptam egy FTP cimet, tele animekkal, es onnan kezdtem el letolteni, eleg sokat.
    A vodafonetol kijott egy 46,500 FT-os csekk..
    Bementunk az ugyfelszolgalatra, elmondtuk mi tortent, es akkor aztmondtak, nincs semmi gond, csak a kozpont hibaja lehet a dolog.
    Megnyugodtam, toltogettem meg vagy ~10 gb-ot FTProl.
    Januarban jott egy level, 89,300 FT-rol.
    Ismetelten jartunk az ugyfelszolgalaton, emlitettem, hogy mit mondtak elozoleg, ok ezt letagadtak.
    Mondtam, nem hasznaltam fajlcserelo alkalmazast, erre kozoltek, hogy ok azt mar nem is nezik..
    Oket csak az erdekli, hogy mi a teljes adatforgalmam.

Mellekelem a levelet, amit masodjara irtam meg nekik, mert nagyon kivagyok keszulve, es nemtudok rendesen gondolkodni, hatha valamit elfelejtettem, vagy abbol jobban meglehet erteni:

"Tisztelt Vodafone!

2008.12.20-án kelt levelükre ezúton szeretnénk válaszolni!
    Mellékletükben, melyet voltak szívesek mellékelni, ismertetik az extrém használat mibenlétét, azaz a fájlcserélő alkalmazásokra való ''tiltást''.Mint azt számlapanaszunkban is megemlítettük, Mi nem használtunk efféle alkalmazásokat. Nem tudom, hogy több szálú letöltéseket Önök miként kezelik, de ez legjobb tudomásom szerint nem fájlcserélés, azaz P2P alkalmazás.
    Letöltéseim fajtái között jelen volt a webes, FTP-s, valamint több szálú.
    Hivatkoznak továbbá arra is, hogy extrém használat esetén küldenek tértivevényes levelet, a felhasználó címére. Mi ezt a levelet nem kaptuk meg, sem pedig értesítést róla, hogy lenne küldeményünk Önöktől. Megemlíteném továbbá, hogy számlapanaszunkhoz elérhetőséget is csatoltunk, Önök mégis azt állítják, hogy nem adtunk meg semmiféle elérhetőséget..
    2007.08.28-án, a szerződés kötés napján munkatársuk azt mondta, hogy azon csomagban, melyre szerződtünk (5G), az 5Gb csak a p2p letöltésekre vonatkozik, amúgy pedig egy teljesen korlátlan internetet vehetek a kezembe. Ennek ellenére, most mégis azt hallom, hogy az 5G minden letöltésre számláz. Mi nem erre kötöttünk szerződést Önökkel.
    A számlapanasz megtétele után, ismét jártunk a Vodafone debreceni márkaképviseletében, ahol két ügyintéző által megállapításra került, hogy a számlánk valótlan, hiszen a központnak már át kellett volna tennie minket automatikusan egy másik csomagba, ugyanis amikor mi ''indultunk'', akkor még nem ez volt a csomagok szolgáltatásai, ha jól emlékszem 1G, 3G, és 5G. Megnyugtattak minket, hogy teljesen valótlan a pénzösszeg, a Központ vétett valamilyen hibát. Amikor erről igazolást akartunk kérni, akkor azt válaszolták, hogy ők nem jogosultak erre. Így hát nyugodtan hazamentünk, majd kaptunk egy másik, még nagyobb számláról szóló levelet, holott, nekünk azt mondták, hogy már minden rendben van, és nincsen semmiféle tartozásunk.
    2009.01.06-án ismételten voltunk egy debreceni márkaképviseletben, ahol a problémánkkal senki nem tudott semmit kezdeni, majdhogynem' letagadták, amit az előző két ügyintéző mondott nekünk, miszerint „ilyen nem létezik”, és „ők ezt nem tehették meg”.Többféle variációt is hallottunk, hogy hogyan és miért számláznak, többek között azt is, hogy az összes megengedett letöltésem 5GB, mindegy, honnan.
    Mi NEM egy ilyen szerződést írtunk alá, hanem egy olyat, amiben az 5GB korlát a p2p letöltésekre vonatkozott. "

Nagyon kerlek benneteket, ha tudtok , segitsetek, teljesen ketsegbe vagyok esve, es mar mindent megprobaltam..
  • kabirjedi
    Off!
    Pannontól tömegével engedik el a srácokat.....
    Persze a bontó levél náluk is szép.Ők a jók a rendessek ügyfelek 99% elégedet boldog.Nem olvasnak ezek fórumot.
    Vodától leléptem pannitól 2 napja T-t meg se próbáltam.
    Szerencsére megolható lett a madzagos.
    MOBILNET majd 2289-ben....
  • merida111222333
    Szerintem azért engednek mindenkit ilyen könnyen mert tisztában vannak vele hogy kegyetlen átbaszták a népet. Csak arra leszek kíváncsi ha a T-mobile-ra rászakad az eddigi Vodafone-os ügyfelek nagy része mit fognak vajon lépni? Mert persze most mindenki megy nagy bőszen a T-hez. De vajon ott mennyit fognak bírni? Ja a pannonosokat meg már nem is említem.
  • merida111222333
    De nekem 25-én van számlazárásom
  • vohanyi
    Tényleg kabaré...Amúgy :Game Over!Lépek innen a trémobilhoz!Tegnap írtam a vodának,ma délelőtt jött is a válasz,persze mindent elengednek,mosem is marad!Ha nekik ez megéri....több,mint 30eFt. jóváírás,kötbér-elengedés..stb..Van 14 napom,ki is várom,leveszik-e a korlátot....

"Tisztelt Vohányi Úr!

Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!

Levelére válaszolva tájékoztatjuk, hogy szerződésbontási kérelmét egyedi elbírálás alapján engedélyezzük a feltételes díjkedvezmény megfizetése nélkül az Általános Szerződési Feltételek jelentős mértékű változása miatt. Felhívjuk figyelmét, hogy erre 14 napon belül van lehetősége!

Az előfizetői szerződés felbontását előfizetőink az Általános Szerződési Feltételek 7.1.2-es pontja szerint kérhetik, azért kérjük, kérelmét aláírt formában jutassa el elérhetőségeink egyikére.

"Az Előfizető az Előfizetői Szerződést jogosult legfeljebb nyolc napos felmondási határidővel bármikor, indoklás nélkül írásban - az ügyfélbiztonsági kód feltüntetésével - felmondani. Az Előfizető ebben az esetben köteles a felmondás időpontjában fennálló, valamennyi esedékes, illetve lejárt tartozását azonnal kiegyenlíteni, valamint az Előfizetői SIM kártyát a Szolgáltatónak visszaszolgáltatni."

Kérjük, szíveskedjen megküldeni részünkre a csatolmányban található - a telefonszámát, a hozzá tartozó ügyfélbiztonsági kódot, rövid indoklását és sajátkezű aláírását tartalmazó - kérelmet az következő elérhetőségeink egyikére: [email protected], 06 1 288 3393-as fax számra, vagy a 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. levelezési címre.

Szerződésbontás esetén fennálló esetleges számlatartozását kérjük, rendezze!

Bízunk abban, hogy válaszunkkal segítségére lehettünk!

Tisztelettel:

Beregszászi Péter
    levelezési csoport"
  • zfr PITE
    Csak kiemelek egy részt, hogy mennyire olvassák el a dolgokat:
    "A szolgáltatás korlátozása

137. § (1) Az előfizetői szolgáltatás igénybevételének korlátozására, így különösen az előfizető által indított vagy az előfizetőnél végződtetett (az előfizető hozzáférési pontjára irányuló) forgalom korlátozására, az előfizetői szolgáltatás minőségi vagy más jellemzőinek csökkentésére a szolgáltató az előfizető egyidejű értesítésével a következő esetekben jogosult:"

Erre válasz:
    "Szeretnénk hangsúlyozni, hogy az internet szolgáltatás tekintetében nem korlátozásról, hanem lassításról van szó. A lassítás mértéke természetesen nem lesz alacsonyabb az Általános Szerződési Feltételek 3. számú mellékletében célértékként szereplő, 150 Kbit/másodperc letöltési sebességnél. "

Szerintem nem kell sem nyelvésznek, sem jogásznak lenni, hogy a "lassítás" szót a "minőségi vagy más jellemzőinek csökkentése" mondatrésszel azonosíthassuk.

Kabaré...
  • user2008
    megkaptam az engedélyt díjmentes bontásra, elküldtem a szükséges levelet, ma meg -mintha mi sem történt volna- jött a szokásos hatezres csekk
  • zfr PITE
    Megkaptam a választ az 1821-es hozzászólásban írt levelemre. Nem tudom, hogy sírjak-e vagy már csak röhögjek az ügyfélszolgálat válaszain. Ha valaki úgy gondolja, hogy a kérdésre válaszoltak, akkor kérem jelezze felém...
    A következő levelemet közvetlenül a szélessávért felelős fószernek fogom küldeni és finoman közlöm benne, hogy mennyire nem tartom elfogadhatónak a válaszaikat.
    Tehát a válaszuk:

"Köszönjük visszajelzését!

Mindenekelőtt engedje meg, hogy a felmerült kellemetlenségért szíves elnézését kérjük!

Előző levelünkben foglaltakat az alábbiakban szeretnénk megerősíteni.

Az Ön által említett időszakban kisszámú előfizető körében valóban a korábban megszokotthoz képest átmenetileg sebesség csökkenés volt tapasztalható, a szolgáltató oldalán felmerült hiba következtében, amelyet 2008. augusztus 7-én elhárítottunk. Az átmeneti csökkenés azonban a garantált sebességre vonatkozó értékeket nem érte el.

Szeretnénk tájékoztatni, hogy az Általános Szerződési Feltételek dokumentum tartalma 2008. november 23-án módosult. A változást az új „Vezeték nélküli Internet” című 9.4.1.1. alpont tartalmazza. Az átalánydíjas vezeték nélküli internet tarifacsomagra vonatkozó speciális szabályok, amely rendelkezések szerint a hálózati erőforrások optimális felhasználása, a hálózati teljesítmény megfelelő szinten tartása érdekében a Szolgáltató fenntartja azon jogát, hogy az adatforgalmat lassítsa. A módosítás mindenkire vonatkozik, aki Internet Szabadon akcióban kötött előfizetői szerződést – akár a Vodafone Fix, akár a Vodafone Internet Szabadon tarifacsomagot használja.

Szeretnénk tájékoztatni, hogy a számlázási ciklus lezárultával a lassítás megszűnik. A forgalmazható adatmennyiség továbbra is korlátlan. A fájlcserélő alkalmazások használatának korlátozását 2008. november 25-étől megszüntettük.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy az internet szolgáltatás tekintetében nem korlátozásról, hanem lassításról van szó. A lassítás mértéke természetesen nem lesz alacsonyabb az Általános Szerződési Feltételek 3. számú mellékletében célértékként szereplő, 150 Kbit/másodperc letöltési sebességnél.

A http://www.vodafone.hu/egyeni/common/vodafonerol/magyarorszagon/letoltes/felettes_szervek.pdf oldalunkon tekintheti meg azon szervek listáját, melyekhez panaszával fordulhat abban az esetben, ha a kivizsgálás eredményével nem ért egyet.

Az Általános Szerződési Feltételek 7.1.2-es pontja szerint előfizetéses ügyfeleinknek szerződésbontási szándékukat írásban szükséges jelezniük, a saját kezűleg aláírt kérelmen feltüntetve a bontandó hívószámot és az ahhoz tartozó ügyfélbiztonsági kódot. Az előfizetői szerződést a hiánytalan szerződésbontási kérelem beérkezésétől számított nyolc napon belül bontjuk fel.

"7.1.2. Az Előfizető az Előfizetői Szerződést jogosult legfeljebb nyolc napos felmondási határidővel bármikor, indoklás nélkül írásban - az ügyfélbiztonsági kód feltüntetésével - felmondani. Az Előfizető ebben az esetben köteles a felmondás időpontjában fennálló, valamennyi esedékes, illetve lejárt tartozását azonnal kiegyenlíteni, valamint az Előfizetői SIM kártyát a Szolgáltatónak visszaszolgáltatni. Amennyiben a szerződés az Előfizető által tett hűségnyilatkozatban foglalt időtartam lejárata előtt szűnik meg, és az Előfizetői Szerződés erre az esetre felmondási díjat tartalmaz, akkor Előfizető ennek a felmondási díjnak a Díjszabásban foglalt összegét is egyidejűleg kiegyenlíteni köteles."

Ha fel szeretné bontani előfizetői szerződését, kérjük, szíveskedjen eljuttatni a fent leírt, saját kezű aláírásával ellátott dokumentumot a 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. levelezési címünkre vagy a 061 288 3393-as faxszámunkra!

Ha a szerződésbontás hűségidőn belül történik meg, a feltételes kedvezmény befizetése is esedékessé válik.

Feltételes kedvezmény összege két éves szerződés esetén:

• A szerződés felmondása 0-1 év bruttó 37.500 forint
    • A szerződés felmondása 1-2 év bruttó 25.000 forint

Amennyiben a fentiek szerint eljuttatja hozzánk kérelmét, úgy a panaszát egyedileg vizsgáljuk meg a kedvezőbb szerződésbontás tekintetében.

A kellemetlenség enyhítéseképpen előzőleg felajánlott nettó 2.000 forintos egyszeri kedvezményt továbbra is fenntartjuk a 70 xxx-es telefonszámára! Amennyiben ajánlatunkat elfogadja, szíveskedjen azt írásban jelezni felénk, jelen levelünk hivatkozási számának feltüntetésével!

A fentiekkel kapcsolatos szíves megértését és együttműködését kérjük!

Tisztelettel:

Nagy Ágota
    levelezési csoport
    "
  • Jazz77
    Számlázási forduló van általában 13.-án...
  • Gery85
    Remélem nem csalódunk máshol is:)
    A Mikvannakon volt egy jó kép, beszúrom ide:)

• RolandX
    Nekem is nagy kegyesen felajánlották, január 22-ig kell beérkeznie a válaszomnak a központba. Ma megírtam a kérvényt!
    Agyő Vodafone! Szép volt, jó volt, de becsaptál, ennyi!
  • cdrc
    Hy sortársak. Én felhívtam a 1270 et elmondtam hogy mi van(fos az egész)azt mondták így jártál. Majd néhány nap mulva visszahívtak hogy mehetek bontani...HOLNAP KÖTIK A VEZETÉKEST 10Mb/s Kitartást mindenkinek...