3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • Csak77
    WOW!!!!!!!!
  • kabirjedi
    Na végre nem hiába írkáltunk neki....

GVH
  • kabirjedi
    Bakker a voda internet szabadont 2 hónapja mondtam fel a pannit 3 hete...
    Én mint opciót akartam merendelni nem előfizetést...
    Ezek szerint nem lehet.E220 még megvan.
  • vohanyi
    Azt hiszem panniéknál 1 hónap a kipróbálási időszak...
  • Csak77
    Persze, hogy megrendelheted! Aztán 1, vagy 2 évig fizeted a havi 6e pénzt. Korrekt, nem?
  • kabirjedi
    Hali.
    Lenne 1 kérdésem.
    1 hónapra kellene net amíg költözök a telefon előfizetésre megrendelhetem az 5 G csomagot csak 1 hónapra opcióként?(Modemem van)
  • asiagyuri
    na. mostmeg max. 180-200 kbit/s a sebességem, a pingem meg 80-130 ms között van,ami nagyon jó.mármint a ping. 300 körül szokott lenni.
  • asiagyuri
    nos,megcsináltam amit írtál vohányi. a következőket tapasztaltam. a speedtest szerint a sebességem kb. 512 kbit/s lett... viszont a pingem meg 1136 ms. ami iszonyú magas. többszöri teszt után is kb. ezek jöttek ki.
  • asiagyuri
    és ez a beálítás, és az mdma használat a tárcsázó számmal mivel jobb, mint ha a VMC-t használnám? --- egyébként énis otthagyom a vodat, amint lesz pénzem rá, és a T-mob próba box-al letesztelem, hogy van-e HSDPA lefedecség nálam. ha nincs, akkor marad a voda sajnos.
  • vohanyi
    A 2. variáció-pár a jó!Tehát:/már sokszor,sok fórumon leírtam/:
    VMC-ben egyszer jól beállítod az APN-t/DNS/1-80.244.97.30;2-80.244.96.1
    Beírod-standardnet.vodafone.net.Beállítod,hogy kéziben induljon,ne az op.rendszerrel!
    Utána én anno az MDMA-t használtam,indulás előtt tel.szám:*99#
    Autómatikusan kitöltődik : AT+CGDCONT=1,"IP","standardnet.vodafone.net"
    Hálistennek léptem a voda-netről--örökre!
  • asiagyuri
    egyébként mi a külömbség a 2 vodás APN DNS között: DNS1: 80.244.98.166 DNS2: 80.244.97.30, és DNS1: 80.244.97.30 DNS2:80.244.96.1 .melyiket érdemes használni?
  • asiagyuri
    a T-mobil fórumot rendszeresen olvasom! a leendő korlátozással kapcs.-ban? szóva a minimum érték (150kbit/s), magasabb lesz a Voda-nál is?? olvastam valami ilyesmit ott,de azon is vitáztak,és már össze gabajottam :) . --- a pingem meg 1-2 hete 300 alá nem csökken(pedig Budapsti szertvert teszteltem,és én bp-től 20km-re lakom, Tárnokon).a térerőm is anyira erős,hogy a MDMA-ban a sáv full tele van, és -51 dB-t ír ki.állandóan ledob mikor jáccani akarok :( . vajon miért lehet?!
  • merida111222333
    Bocs már akartam kérdezni hogy helyileg hol használod a netet és hogy mi újság a pinggel?
  • merida111222333
    Igen, szakadás nekem is volt régebben, de mióta újratettem az xp nincs ilyen gondom. Én töltéseknél általában Internet download managert szoktam használni, de hiába szed több szálon nem megy feljebb 25kb/s-nál. Amúgy ha átnézel a T fórumra írnak érdekes dolgokat a leendő korlátozással kapcsolatban...
  • asiagyuri
    hát nekem nagyon pontosan betartották a korlátokat. 10 giga után, full korlát, max. 23kb/s-el.bár csináltam olyat, hogy nagyon közel a 10 gigához, töltögettem mint az állat, de nem szakítottam meg a netet(mivel a voda rendszere, disconnect után adja hozzá az elért menyiséget, az eddigihez). és 14 gigáig full-al jött.enyit is legalább nyertem vele.éjszaka hagytam bekapcsolva hogy tölcsön, és felkelek azt látom, hogy a modem villog.mondom tök jó, megszakatt. most vagy a voda-nak egy biztonsági lépése ez hogy kiszűrje ezeket, vagy csak valai hiba volt az éjjel.soha nem szokott megszakadni. ---más: vannak letöltő progik,ami több szálról töltenek, és igy nagyobb sebességet érnek el, még korlátozott sávszélnél is. pl. flashget, meg nekem a lime wire volt hogy korlátozás alatt 100kb/s-el töltött. igaz akkor nelhete netezni,mert minden szálat lefoglal.
  • merida111222333
    szerintem se lehet ilyen módszerekkel kijátszani a korlátozást. Annyival fog jönni amennyit a vodafone enged, bármit csinálsz. Azt azért meg kell jegyeznem hogy januárban nekem a 10 giga után két három napig 20-25K-val jött ahogy kell, utána meg napokig 50-70K között mozgott a sebesség nappal, de estére már szigorúan 20-25K között mozgott a sebesség
  • asiagyuri
    háááátt.... úgycsináltam mindent ahogy montad. még a DNS-eket is átírtam az általad adottakra, és MDMA-val csaltakoztam, mert ott tom beírni a tárcsázó számot stb... és megtaláltam a vezérlő pultos ízét is, és bemásoltam amit attál (AT+CGDCONT=1,"IP","standardnet.vodafone.net") de ugyan olyan a sebességem! szal nemtom nálad mi a helyzet, de sehogy se működik :) . felseleges ilyennel bajlódni.nemlesz gyórsabb! nálad valami hálózati bug-ról lehet szó :) .
  • Montanosz
    vezérlőpult-rendszer-harverizé-modem-tulajdonságok-speciális
    asszem itt kell beírni
    AT+CGDCONT=1,"IP","standardnet.vodafone.net"

remélem nem írtam badarságot de jövő héten kiderül ha visszautazom és 30 giga után addig úgyis korlátoznak ha akarnak
  • asiagyuri
    igen tudom holvan. 2G-re állítani.szal gprs-re állítani egy időre, utána megszakítás, és vissza 3G-re, és csatlakozás, és utána egy mérés azonnal? --- egyébként ezekkel a beállításookal is néztem a sebességet, az MDMA-val, amiket írtál. tárcsázó szám *99#, APN: standardnet.vodafone.net DNS1: 80.244.98.166 DNS2: 80.244.97.30 (én ezeket hansználom,de ugyan az mint a másik.és másik apn-el is ugyan az a sebesség).de ez mi: További inicializáló parancsok:
    AT+CGDCONT=1,"IP","standardnet.vodafone.net".? itt csak az apn-t nézzem,vagy ez egy parancssor, amit valahova bekell írni? akkor kipróbálom,azt írok hogy mivan...
  • Montanosz
    most ugye nem tudom megnézni((
    de te megnéznéd amikor már korlátozva vagy hogy akkor csak gprs-el kapcsolódsz egy ideig, aztán némi idő után vissza hsdpara hogy nálad mit mér
    vmc-ben valahol lehet állítani hogy csak gprs-el kapcsolódjon
  • Montanosz
    csak ezt amit itt már írtak:
    APN: standardnet.vodafone.net
    DNS:/APN/
    80.244.97.30
    80.244.96.1
    Tárcsázandó szám:*99#
    Különleges beállítások:
    További inicializáló parancsok:
    AT+CGDCONT=1,"IP","standardnet.vodafone.net"

de megnézem mit mér ha utazom vissza
  • asiagyuri
    vagy a másik dolog, hogy nálad a te előfizetésednél van valami bug. ami miatt gyorsan jön.próbáld ki a gyári voda modem szoftverével is, hogy úgy hogymegy...
  • asiagyuri
    hát nemtom. a voda szolgáltatja a netet, és ők lassítják az átvileli sebességet. ott náluk a központba.és nemhiszem hogy egy windows-os beállítás enyire meggyorsítaná.lehetetlen. ahogy ők engedik a sebességet, az úgy jön és kész... --- de akkorlécci írd már meg nekem, hogy milyen progit használsz, mit állítasz be és mire stb. hadd próbáljam ki, és akkor énis alá támaszom azt hogy tényleg gyorsabb attól.bárcsak nekem lenne a korlátozott sebességen fél mega. és nem 150kbit... :)
  • Montanosz
    én ingázok egy közeli falucska felé ahol csak gprs van, napokig vagyok ott aztán vissza.
    dumetert használok és 19-én van a zárásom 30gigánál tartok, tegnap voltam makón és 1,5-el jött az alatt a pár óráig amíg voltam
    mondjuk nagyon nem követem az eseményeket itt a fórumon, most falun vagyok, de jövő héten megint megyek makóra vagy hétvégén szentmihályra, most már kiváncsi vagyok rá mit mér
  • speeki89
    hmm. szentmihálytól durván 3km-re lakok légvonalban. és nálam eddig ha korlát van akkor korlát van mese nincs, max 200kbit/sec. igaz én a modem gyári progiját hasnálom. érdekes.
  • Montanosz
    de néha lemegy a korlátozás szintjére, de aztán felugrik ha kihúzom a modemet majd bedugom, meg nem a vmc-t használom hanem manuálisan mindig beállítom amit valahol lentebb írtak (minden windóz indításnál újra kell valmiért konfigurálni mert a hívószám meg minden alapra áll) de ennyi macera belefér
    de néha pár óra után magától is vissza áll fél megás sebességre
  • asiagyuri
    azt meg hogy csinálod? vagy nemérted el a 5/10giga limitet, vagy 5-10 gigás csomagba vagy. vagy a vodanál dolgozol, és neked elengették a korlátot. más nemnagyon létezhet.
  • Montanosz
    nálam szentmihálytelken mindig megy fél megával de éjszaka 2,5-re is felkúszik, nemigen vettem észre korlátot
  • asiagyuri
    hát. éjjel nem. de ahogy a gépem bevan kapcsolva nappal, úgy mindíg tölt
  • vohanyi
    Meghalt a korlátlan mobilnet
  • merida111222333
    Hát azt meg hogy?? Éjjel-nappal megy a töltés??
  • asiagyuri
    hehe... 14-én van a számlazárásom, és eddig össze szettem több mint 32 gigát :D
  • asiagyuri
    valaki mongya meg miért ilyen kurva magas a voda ping-je? napok óta nemtok ezért jáccani online. előző hónapban korlátozva is simán tuttam jáccani, és a ping is jó volt olyan szempontból, hogy nem dobott le. még hajnali 1-kor is nagyon magas! nemértem...
  • Rudee
    Néha hétköznap is megszalad a sebesség. Nekem pl száml. időszak vége előtt 4 vagy 5 nappal úgy ment, mint annak elején.
  • speeki89
    Nekem is feltűnt hétvégén, mintha nem lettem volna korlátozva, speedtesten meg is néztem és valóban nem voltam.. hmmmmmm
  • asiagyuri
    ja nekem is. énis tapasztaltam ilyet hétvégén... meg 1-2x megis szakatt a net, pedig soha az életbe nem szokott. remélem a korlátozott sebesség növelésén dolgoznak :D
  • zfr PITE
    A hétvégén majdnem teljes 20 percre eltűnt a korlátozás nálunk és normál sebességgel jött az adat. Valami gixer lehetett a Vodánál.
  • vohanyi
    Nem egészen értem...-Magyarul-NetMeter1.1.3hun
  • RolandX
    Tapasztalatom szerint eég korrektül mér. Lenullázni a számlálókat pedig így kell-> Jobb klikk a systray-ben a netmeter ikonjára -> totals -> resetl all logs, majd ok!
  • Montanosz
    én dumeter használok, teljesen jó,mindazt tudja amire kérdésed irányult