3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • king88
  • king88

Ezt már nemlehet kibírni
  • Fabio Capello
    a forgalmazható adat korlátlan maradt, attól még hogy lajhármódon cammog, a GVH pedig azt fogja válaszolni, hogy már folyik az eljárás...
  • asiagyuri
    na ez tökjó. kiváncsi vagyok mire jutnak. amúgy szerintem mi vodások fogjuk össze, és külön-külön küldjünk (persze más megfogalmazással) a GVH-nak levelet, hogy megint csak változtattak, korlátlanról 10 gigára (ami alapból is szar), majd 5/6 gigára!!! korlátlan netként vettük meg, és és itt tartunk hogy, 5/6 gigás lett. lassan jön a 2 gigás is.
  • king88
    Megint megváltoztatták és 6gb-tól full korlát
  • merida111222333
    fú ez egy kicsit eltolódott
  • merida111222333
    Én ezt nem értem. Tegnap átléptem az 5 gigát, délután fél 5 körül (ami ugye csúcsidőn kívül van) csináltam speedtestet többször is egymás után és mindig 0,15Mbit letöltési és 0,03Mbit feltöltési sebességet mért. Ezt most csináltam:
    Most ilyenkor mi van? Vagy meg lett változtatva a csúcsidő időszaka? Nem értem...
  • RajZoL
    2009. június 11. (csütörtök) 10 órakor GVH - Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. között - fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása és fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat ügyében versenytanácsi tárgyalás lesz a GVH földszinti tárgyalótermében. Ügyiratszám: Vj-6/2009.

Ki mit tippel ?
  • RajZoL
    Majd szokás szerint jön egy sablon válasz
    Most én is kipróbáltam 6 giga felett jött a full fék

Irtam egy szép kis email én is, csak azt nem tudom minek úgyis én vagyok a hülye :)
  • asiagyuri
    Írtam a vodának egy levelet. meglátjuk a válaszukat.
  • merida111222333
    Amúgy csak halkan megjegyzem, hogy nem 6 hanem 5 giga után van full korlát, szóvaL ez egyre jobb 5 gigás netér fizetek havi 6000 ft-ot. FASZA!
  • asiagyuri
    Na mi a helyzet zappo? Nagyon eltűntél...
  • speeki89
    Köszi az infókat srácok!
  • Fabio Capello
    ez a két ország tele van wifis hotspotokkal, nem hiszem hogy akkora szükség lenne rá
  • asiagyuri
    Lehet. Csak kurva drága. 3000 ft, 50 Mb forgalom. Ami egyenlő a nullával! Nincs értelme. Amúgy nézz utána a voda oldalán, az internet és azon belül a roaming részen. Ott írják.
  • speeki89
    Lenne egy olyan kérdésem hogy valakinek van arról információja hogy Horvátország valamint Olaszország területén lehet-e használni a voda mobil internetet?

Köszi előre is!
  • vohanyi
    Teljesen egyetértek Geryvel,ha kell segítünk!
    HIR TV/Panaszkönyv--Szerkeztő : Farkas Emese : [email protected]
    Tel. száma priviben!
    Egyetlen gyenge pont,hogy a voda ellen GVH részéről eljárás folyik,nagy részben ez ügyben...De..!...
  • Gery85
    Már rég nem írtam ide...
    Sajnos a TV ügyvédjével hiába való a próbálkozás, amikor elsőre voltak ezek a dolgok,akkor én szerveztem meg a hírtvbe való bekerülést is, én is próbálkoztam az m1 műsorával is,de arra sem méltattak,hogy egy válasz e-mailt küldjenek.
    Ennek ellenére meg lehet próbálni, hátha most már érdekli őket.
    Viszont amit tudnék javasolni az az,hogy megint elmenni a hírtv-be ránk hivatkozva és megint elmondani,hogy mi van, biztos érdekelné őket.
  • t0mmy #2344
    jövő hónapban jár le az 1 éves hűségem... :)
    csak az a baj hogy máshol sem olcsóbb a mobilnet... (még ha esetleg jobb is) :S
    tehát kb meg vagyok lőve ezzel! :(
  • asiagyuri
    Azt tudom. Az EU szabálya ;) .
  • Fabio Capello
    a 150 kbit/s nem szabály, nem is az ő találmányuk hanem EU-s törvény :)
  • asiagyuri
    zappo: itt megint csak a 5 giga feletti rugalmas lassítás szerepel ebbe a kibaszott ászf-be (A számlázási ciklusban elért 5GB-nal nagyobb adatforgalom eseten a szolgáltató rugalmasan, a hálózat aktuális terheltségétől függően lassíthatja az adatforgalmat.). avval a panaszal kéne fordulni az illetékesekhez, hogy nem elég hogy 10 giga után full korlátot kapunk, még kb. 2 hete bevezették a 6 giga full korlátot. szóval nem rugalmasan lassítják az a rohatt sebességet. mert ez csalás már, és kivizsgálhatnák hogy valóban így van-e hogy 6 giga után full korlát van. mert az ászf-be csak az van hogy 5 giga felett rugalmasan lassítanak, amit ugye mindenki tud mit jelent. és nincs benne a 6 giga feletti full lassítás. írjál nekik erről, mert ez csalás a voda részéről!!!!!!!!!!!! vizsgálják már ki normálisan!!!!!! ne a hülye reklámokkal törögjenek, először avval hogy folyton kibasznak a jelenlegi fogyasztókkal!!! egyébként írok a mocsok vodának, hogy mégis hogygondolták ezt a 6 giga határt????? mit képzelnek! az tuti. és még lehet írok a NHH-nak, és GVH-nak is erről baszus. pf de falra mászok ettől a 5 giga feletti dinamikus lassítás hazugságról. ez akaszt ki. a szemét csaló banda!

egyébként abban igazad van, hogy ez a 150 kbit/s nem elég egy sima oldal gond nélküli működéséhez, sőt egyes oldalak még bese töltödnek,mert anyira lassú ez neki, és ha mégis, akkor hibás lesz az oldal (pl. az iwiw ilyenkor bese jön még a bejelentkezés felülete sem. szerencse kell hozzá, és türelem. fél óra, óra szenvedés kell ahoz hogy feltugyak menni.). sajnos erre amint írtam szabály van, ami a 150-et írja elő minimumnak. hiába nemjön be ez az meg a voda is tudja hogy használhatatlan, de magasról szarik a felhasználókra, ők hozzák a szabály szerit elő írt minimum sebességet, és nincs semmi bajuk. jóindulatra, odafigyelésre még nemis számítsunk velük kapcsolatban! csak tudnám ki az aki ezt a 150-et írta elő minimumnak. lehet hogy a 90-es években még megfelelően működött vele az internet, de mamár nem így van! az valószínű 2009-ben nempróbálta ki ezt a fos 150 kbit-et, hogy mégis mire jó! 512 lenne már használható. az elfogatható lenne. nemis tölteni akarok orba szájba, hanem normálisan akarom használni az interneten az oldalakat, és nem 30 percet várni a kurva iwiw-re mire bejön. de majd megírom a rohadék vodának ezt. kiváncsi vagyok mit válaszol erre az egészre ami bassza a csőrőmet.

amúgy köszi a program nevét, kipróbálom :)
  • zappo
    NetLimiter 2 Pro, bár ez nem freeware
    http://www.netlimiter.com/download.php
  • zappo
    Az NHH levele:

A 2009.május 17.-én küldött levelére az alábbi tájékoztatást adom:

A Nemzeti Hírközlési Hatósághoz fordult és levelében kifogásolta a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. nem megfelelő eljárását. A mobilinternet szabadon sávszélesség-korlátozás, ill. megtévesztő magatartás miatt tesz panaszt a szolgáltató ellen. Továbbá arra kíváncsi, hogy milyen lehetőség van a hűségnyilatkozatos szerződés felbontására kötbér kifizetése nélkül.

Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban ÁSZF) a következőket tartalmazza:

9.4.1.1 Az átalánydíjas vezeték nélküli internet tarifacsomagokra vonatkozó speciális rendelkezések (Hatályos: 2009. május 16-tól)
    „Szolgáltató fenntartja magának a jogot az adatforgalom – időszakos, vagy állandó - lassítására. A lassítás nem jelenti, a letölthető adatforgalom mennyiségének korlátozását.
    A számlázási ciklusban elért 5GB-nal nagyobb adatforgalom eseten a szolgáltató rugalmasan, a hálózat aktuális terheltségétől függően lassíthatja az adatforgalmat. A lassítás mértéke nem akadályozhatja a szolgáltatás rendeltetésszerű használatát, azaz a 3. számú mellékletben garantált le-es feltöltési sebességeket.
    A számlázási ciklus lezárultával a forgalomlassítás megszűnik. A forgalomlassítást a Szolgáltató csak a korlátlan adatmennyiség leforgalmazását nyújtó vezeték nélküli internet tarifacsomagjait választó ügyfelei esetén alkalmazza. E tarifacsomagokat az ASZF 1. számú Díjszabás című melléklete tartalmazza.”

Tájékoztatom, hogy az Ön által korábban megkötött szerződés idejében is ezen értékek szerepeltek a szolgáltató ÁSZF –jében, tehát jelen esetben nem történt ASZF módosítás.
    Az egyedi előfizetői szerződés aláírásával Ön tudomásul vette és elfogadta az Általános Szerződési Feltételeket is - mely elválaszthatatlan része az előfizetői szerződésnek -, így az előfizetők tájékoztatására vonatkozó rendelkezéseket is.
    Az extrém használatra vonatkozó tilalmak, és annak jogkövetkezményei mindig az adott akcióra és az előfizetővel kötött egyedei előfizetői szerződés tekintetében érvényesek.
    A szerződés felmondásával kapcsolatos kérésére válaszolva: amennyiben Ön hűségszerződéssel rendelkezik, a hűségszerződés lejárta előtt felmondott szerződés kötbérfizetési kötelezettséget von maga után.

Amennyiben úgy érzi sérelem érte, javasoljuk, hogy panaszát írásban nyújtsa be a szolgáltatóhoz.
    Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (Eht.) 138.§-a értelmében a panaszok és bejelentések kivizsgálása elsődlegesen a szolgáltató feladata. A szolgáltatónak írásban benyújtott bejelentés, panasz kivizsgálására 30 nap áll rendelkezésére, melynek eredményét köteles az Ön részére írásban megküldeni. A panasz elutasítása esetén a szolgáltató köteles azt indokolással ellátni.
    Ha az előfizető a szolgáltatótól panaszára a határidőn belül nem kap választ, vagy az számára nem kielégítő, kérelemmel fordulhat a Nemzeti Hírközlési Hatóság felé, melyet írásban tehet meg, csatolva a szolgáltató válaszát.
    Amennyiben a szolgáltató megkeresésére fenti határidőn belül nem ad választ, vagy az az Ön számára nem elfogadható, az Eht. 27.§ értelmében hatóságunkhoz meghatározott formai és tartalmi követelményeknek megfelelő kérelem nyújtható be, mely alapján panaszát a hatóság egyedi eljárásban kivizsgálja.
    Ezen követelmények az írásbeliség, és az ügyfél azonosíthatósága, a közvetlen jogos érdek, illetve ezen érdek sérelme valószínűségének igazolása.
    A kérelem benyújtása esetén az eljárásért az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 29. § (1) bekezdése alapján 2 200 Ft elsőfokú eljárási illetéket kell leróni illetékbélyeg formájában.
    A 2004. évi CXL törvény (a továbbiakban: Ket.) 35. § (1) bekezdése értelmében a kérelemben fel kell tüntetni a beadványos vagy képviselője nevét, a lakcímet (jogi személy esetében székhelyet, telephelyet). Amennyiben Ön meghatalmazott képviselője útján kíván eljárni, a beadványhoz csatolni kell az aláírt meghatalmazást.
    A Ket. 15. § (1) bekezdése és az Eht. 27. § (1) bekezdése alapján a kérelemben igazolni kell az adott ügyhöz kapcsolódó jogos érdekét (ez történhet az előfizetői szerződés, vagy az Ön részére kibocsátott számla másolatának megküldésével), illetve jogos érdekének sérelmét legalább valószínűsítenie kell. Jogos érdekének sérelme akkor valósul meg, ha elektronikus hírközlési szabályban foglalt joga szenved sérelmet.

Megfelelően benyújtott kérelem esetén a hatóságnál a közigazgatási eljárás szabályai szerint elsőfokú eljárás indul, mely során a kérelmező ügyfélnek tekintendő, így megilletik az ügyfél jogai és terhelik annak kötelezettségei.

Amennyiben úgy dönt, hogy hatóságunknál eljárást kíván kezdeményezni, beadványát szíveskedjék benyújtani az alábbi címre:

Nemzeti Hírközlési Hatóság
    Általános Felügyeleti Igazgatóság
    (1386 Bp. 62., Pf: 997)

Ha úgy érzi, hogy a Vodafone Zrt. hirdetése megtévesztő volt, úgy panaszával a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordulhat. Amennyiben az esettel kapcsolatban bejelentést kíván tenni, az alábbi címen, illetve telefonszámon teheti meg:

Tel: 06-1-472-8851
    Fax: 06-1-472-8905
    Helye: 1054 Budapest V. Alkotmány u. 5.
    E-mail: [email protected]

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatala az Eht. 67.§ (2) bekezdése alapján piacfelügyeleti eljárás keretében azt vizsgálhatja, hogy a szolgáltató a panaszok intézése során betartja-e az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályokban és az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat. Ezt a Hatóság éves piacfelügyeleti terve, illetve a panaszok alapján ellenőrzi, és a vizsgálat eredményét közzéteszi.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a szolgáltató és az előfizető közötti egyedi előfizetői szerződésből eredő jogviták, díjviták eldöntése a területileg illetékes bíróság hatáskörébe tartozik.

Reméljük, hogy tájékoztatásunkkal segíteni tudtunk Önnek.

Budapest, 2009. május 27.

Tisztelettel:
    Nemzeti Hírközlési Hatóság
    Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Osztály
  • zappo
    először is a mi sávszélt valóban nem egzakt módon határoztam meg, csak figyeltem a vodaconnect program letöltési sebességét fájl letöltés közben, de majd beszerzek vmi naplózó szoftvert, és neki állok nagymáretű állományokat letölteni a következő számlázási ciklusomban. 1 hónapig fogom tesztelni.

aztán... azért írtam, hogy a dialupos sebességet nem éri el (a jelenlegi honlapok mérete miatt), mert a dialos időkben 56 kb/s volt a maximált letöltési sebesség, viszont az akkori oldalak nem tartalmaztak flasht, ennyi képet, ergo sokkal kisebb méretűek voltak, így a mostani 155 (vagy 150) nem ér fel annyival. Ráadásul most nézem, hogy az űj csomagoknál ez az érték 64/16 kbit/s -> vodafone honlap

valamint... bit és byte, valamikor az ős-ős időkben, mikor a számítástechnikát elkezdtem tanulni még bit - B és byte - b rövidítések voltak érvényben. Ez vmikor megbáltozott. Jelenleg bit - b, byte - B használatos -> IEC
    tehát kb/s = kilobit / sec helyes legfeljebb nem használatos, hogy ne zavarja össze a jónépet :p ezért szokták kbit/s formátumot használni.

továbbá a petíciót nem azért hozam létre, hogy petíciót nyujtsak be a vodafonhoz, értelmetlen lenne, csak kiváncsi vagyok, hogy van-e értelme egy csoportos polgári pert a voda nyakába akasztani, ez annyit jelentene, ha sokan vagyunk és mellénk állna vmi jó ügyvéd, akkor talán van esélyünk. Ez természetesen nem azt jeleni, h mindenkinek bíróságra kell járni, hanem csak egy-két képviselőnek, aki viszi az ügyet, a többiek csak a háttérből támogatnak (gondolom név, személy igazolványszám stb megadása szükséges, tehát nem lehet névtelennek maradni).

Az jó, hogy a GVH-nál folyik az eljárás, de sztem több fronton kell támadni.

Én az nhh-nál fogok eljárást indítani. Már kaptam egy nem túl bíztató levelet, de azért nem adom fel.

Továbbá Juszt "TV ügyvédja"-vel is felveszem a kapcsolatot.

ennyi
    (bocs a hosszú postért)
  • asiagyuri
    nemúgy értem. pl. hogy az egész netet korlátoznám saját magam. pl, azis korlátozva lenne, mikor a XP frissítéseket tölt le, vagy mikor böngészek neten, videót nézek. igy globálisan minden ami a netet használja.
  • vohanyi
    Letöltés vezérlők,pl. a FlashGet !!!
  • asiagyuri
    amúgy vohányi. te ebbe nagy mester vagy. tudsz olyan programot, amivel saját magad tudsz sávsélességet korlátozni? pl. lekorlátoznám magam mondjuk 1 mbit-re, és lasabban érném el a giga határt. hasznos lenne nekem.
  • asiagyuri
    Az viszont érdekes, hogy speedtest szerint a letöltési sebességem fix 150 kbit/s. De ha töltök le fájlt, akkor az 240 kbit/s körül jön. És speedtest szerint a pingem 150ms körüli, viszont játékban 280-300ms.
  • vohanyi
    Hát így tényleg nem semmi...illetve semmi....
  • merida111222333
    Nem teljesen vagy tisztába a mértékegységekkel. A kb/s és a kbit/s nem ugyanaz. 1 kb/s = 8kbit/s-al. A vodafone 150 kbit/s(!!!) minimum letöltési sebességet garantál ami egész pontosan 18,75 kb/s. Ezeket át kellene majd javítani.
  • merida111222333
    Az már régen volt, hogy 360kbit/s-al jött le az adat, mert mostmár szigorúan tartják a 150kbit/s-ot, nekem korlátozás ideje alatt sose ment feljebb 150 kbit/s-nál a sebesség.
  • vohanyi
    Egyetértek Gyurival abban,hogy a minimum sávszélességet biztosítják!150Kbit/s!Amikor még náluk voltam átlag 360Kbit/s-al jött lefelé!Egyébként ezzel a HIR TV is foglalkozott anno,innen a fórumról Gery vel voltunk ott.Letöltheted INNEN !
    Jelenleg is folyik ellenük eljárás részben az adás,meg a rengeteg bejelentés miatt: Versenyhivatali eljárás indult a Vodafone ellen
    Ha bármiben segíthetek írj privit vagy mailt!
    Üdv-András
  • asiagyuri
    ja ezt még elfelejtettem: "a garantált minimum sávszélességet (155kb/s) sem biztosítják, helyette az átlag 100kb/s." <<< Ez a 100 kbit/s hogy jött ki neked???????????
  • asiagyuri
    Hali. Nekem is elegem lett belőle, főleg azután, hogy 10 gigáról, levitték a határt 6 gigára. de ez után is csak nyelni tudok/tudunk, mást nem :( - egyelőre.

nekem sajnos egy ilyen ismerősöm sincsen, de ha bárkinek van valami ötlete, és szükség van rám, valamilyen szempontból akkor szóljon. mert énis evvel szopok! a pereskedéshez nem értek, és nem akarok bele bonyolódni ilyen plusz stresszbe. van elég bajom most. majd elválik kinek milyen ötlete lesz, de szerintem semmilyen ötlet nemlesz, mivel már ezelőtt is kitaláltak volna valamit, azok akik annó vodásak voltak, és a voda szemétsége miatt átmentek a T-hez. ők se tuttak semmit tenni :( .

a linkelt oldalt elolvastam, és szerintem javísd ki azt hogy: "a garantált minimum sávszélességet (155kb/s) sem biztosítják, helyette az átlag 100kb/s." <<< itt az a baj hogy az nem 155 kb/s, hanem 155 kbit/s(!). nem mindegy!!! és a dial-up-os sebesség nem 56,6 kbit/s? pontosan nemtudom. de annak a 3x-osát hozzák. a szabály szerint 150 kbit/s a minimum sebesség, ameddig lemehetnek a szolgáltatók, és sajnos a 150-es simán hozzák mindíg. sőt, van hogy 200-250-re is felmegy, szóval ez szabályos. Ezeket javísd át, mert bele fognak kötni, hogy téves amit írtál, és nemvagy tisztában a dolgokkal.

most ezt az újjab GB határ csökkentéssel kell valamit csinálni (mivel a minimum sebességre szabály van, amit ők hoznak sajnos, ezért nem lehet avval jönni!), valahova fordulni, hogy ismét kibasztak velünk, és újra módosították az ászf-et, és a havi díj meg nem csökkent ezek ellenére. ez már hihetetlen csalás!!!

egyébként mi ez a petíció izé? nem tudom mit lehet csinálni az oldalon, és mire jó (nemértek hozzá).

egyébként ha van valami fejlemény, vagy ötlet vagy bármi, akkor írj ide mindenképp!
  • zappo
    Na most lett elegem!

Ezennel felhívást teszek közzé:
    Fogjunk össze (szerintem vagyunk annyian, amennyi vélemény már nem marad nyilvánosság nélkül) és menjünk perre a vodával.
    Ha van valakinek újságíró/jogász/ügyvéd ismerőse, vagy történetesen ez a szakmája, kérem, hogy segítsen!
    http://www.petitiononline.com/vodaper/petition.html
    létrehoztam egy ilyen peticiós akármit kezdetnek, de ha bárkinek van jobb ötlete szívesen veszem.
  • Montanosz
  • asiagyuri
  • Petka
    Teszteléshez ajánlom még ezt!
  • vohanyi
    Valóban onnan van beállítva/hit.hu/ két 900 Mb.-os fájl,ezen szoktam tesztelni...