3083
Vodafone korlátlan internet HSDPA modemmel.

NEM: T-Online
NEM Pannon

ezt kéretik szem előtt tartani. Köszöntem.
  • asiagyuri
    Milyen játékkal játszol neten?
  • king88
    Hát ja
  • RajZoL
    A Vodafone Magyarországnak az év végén várhatóan 300 ezer feletti mobilinternet-előfizetője lesz, szemben a jelenlegi több mint 200 ezerrel.
    Terminalos cikk
    Van bor pofan rendesen :)
  • asiagyuri
    Lehet tölteni torrentet. Csak nagyon lassú lesz a letöltés.
  • Jason24
    Köszönöm a felvilágosítást!
    Akkor ezt én keményen benéztem!
    Mert én azt hittem hogy a 64/16 még ha nem is teljesen de megy a torrenten.
    Nem baj a célnak így is megfelel, mert a lényeg az hogy mennek az internetes játékok! :)
    De azért jó lett volona!
  • asiagyuri
    jaj... hogy basic. kevertem a mediummal, a 6 gigással. akkor tényleg csak 2 gigás, és több mint valószínű hogy bekaptad a korlátot. de próbálj letölteni valamit a netről, ami nem torrent, és nézd meg ott is. 2 giga nem letöltögetésekre való.
  • asiagyuri
    ja bocs. nemfigyeltem azt a 0,3 ft-ot...
  • merida111222333
    Ha te Internet Basic díjcsomagra fizettél elő akkor az azt jelenti hogy 2 gigáig tölthetsz full sebességgel. Mivel torrentezel gondolom a 2 gigát simán átlépted szombat óta, és ott van világosan leírva a vodafone honlapján hogy idézem: "A csomagban foglalt havi adatforgalom felett a letöltési/feltöltési sebesség 64/16 kbit/s a havi számlázási ciklus lezárultáig." Szóval ha átlépted a 2 gigát , akkor ilyen sebességed lesz számlazárásig. letöltés: 64kbit/s= 8 kb/s feltöltés: 16kbit/s= 2 kb/s.
  • king88
    Egyes csomokra a lassítás nem vonatkozik, ezért a tarifaváltást ajánljuk figyelmébe.
    Az Internet 5G tarifacsomagunk havidíja 5000 Ft, mely 5 gigabájt adatforgalmat tartalmaz.
    Az e fölött forgalmazott adatmennyiség 0,3 forinttal számlázódik 10 kilobájtonként.

Abszolúte le... hogy mit is akarsz mondani

Az a lényeg hogy itt bármennyit tőlthetsz nem lassítanak. Csak hát ha túllépet az 5gb-ott akkor még pörög a számláló és 0,3 ft-al többet kell fizetned 10kb onként. Tehtát letölthetsz 50gb-is teljes sebességel csakhát cserébe kapsz egy 20000ft-os számlát. Nagyon kedvesek.
  • asiagyuri
    "Egyes csomokra a lassítás nem vonatkozik, ezért a tarifaváltást ajánljuk figyelmébe.
    Az Internet 5G tarifacsomagunk havidíja 5000 Ft, mely 5 gigabájt adatforgalmat tartalmaz"

ez vicces. mert mindenképpen 5 gigáig nemlassítanak le, szal ez hülyeség a voda részéről.
  • RajZoL
    Elöször nekem is dinamukus lassitásról irtak
    Ezt:
    A számlázási ciklusban elért 5GB-nál nagyobb adatforgalom esetén a szolgáltató rugalmasan, a

hálózat aktuális terheltségétől függően lassíthatja az adatforgalmat. A lassítás mértéke nem
    akadályozhatja a szolgáltatás rendeltetésszerű használatát, azaz a 3. számú mellékletben garantált
    le-és feltöltési sebességeket. A számlázási ciklus lezárultával a forgalomlassítás megszűnik.’

Amikor írtam hogy ne nézzenek hülyének s tudom hogy számlazárásig fék van akkor ez volt a válasz:
    Szeretnénk biztosítani arról, hogy az ÁSZF módosítása a letölthető adatforgalom mennyiségét nem érintette, az továbbra is korlátlan. A lassítás számlázási ciklusa lezártával szűnik meg előfizetésén.

Megoldás amit ajánlott:

Egyes csomokra a lassítás nem vonatkozik, ezért a tarifaváltást ajánljuk figyelmébe.
    Az Internet 5G tarifacsomagunk havidíja 5000 Ft, mely 5 gigabájt adatforgalmat tartalmaz.
    Az e fölött forgalmazott adatmennyiség 0,3 forinttal számlázódik 10 kilobájtonként.

Abszolúte le... hogy mit is akarsz mondani
  • asiagyuri
    torrent ilyen. kevesen seed-elik. próbálj letölteni valamit a netről simán (pl. szoftverbazis.hu, kb. 5 megás dolgot), és ott nézd meg a sebességedet. ha ott kimagaslóan megy, akkor kevesen seed-elik azt amit leakarsz szedni. szóval az igy jön nemlehet mit csinálni. meggyorsulhat igen. várni kell, hátha. ezért nem torrentezek. nekem csak szenvedés. egyébként ha nemérted el a hónapban a 6 gigát, akkor nemszabad hogy sebsség gondod legyen. viszont korlátnál töltesz le 8kb/s-el. szal ezis lehet. a lényeg hogy simán netől töltsél le valamit, és nézd ott a sebességet. ha ottis 7-8 kb/s- akkor valószínű korlátzva vagy.
  • Jason24
    Múlthét szombaton vettem Internet Basic-ot, és már itt tartok!
    BitTorrent max sebesség le:7,5kB/s fel:1kB/s
    Ja és mind ezt BTEngine-el!
    Lehet ez még rosszabb?
  • asiagyuri
    Megjött a vodától a válasz. hát felesleges volt ennyit, és ilyen részletesen leírni a problémánkat az 5 giga bevezetésével!!! ugyan azt a sablonszöveget küldték (hogy 5 giga felett rugalmasan, meg 150 kbit/s stb. stb.). szerintem else olvasták, mert nemválaszoltak a kérdésemre, egyikre se, csak látták hogy a korlátozással van bajom, és kikeresték a szokásos előre megírt szöveget.ja ,és ez a levél spamként érkezett a fiókomba :D . már annyira sablonszöveg, hogy spam-ként értékeli a mail rendszer :D . vicces.

amúgy ez is volt benne: "5GB adatforgalom felett a szolgáltató rugalmasan, a hálózat aktuális terheltségétől függően lassítja az adatforgalmat. A lassítását ügyfeleink internetezési szokásait figyelembe véve alakítottuk ki." <<< ez most azt jelenti hogy előfizetőként figyelték, és akik töltöhettek sokat annál vezették be a 5 gigát? vagy hogy?

de lényegében ennyit a vodáról. tökmindegy mit írsz nekik. ugyan az jön vissza!
  • merida111222333
    Hát igen, május óta 6 giga után van full korlát.
  • speeki89
    Tudom hogy azóta van korlátozás. Viszont eddig 5 giga után hajnalba normál sebességen tudtam netezni.. most meg azt vettem észre hogy EGÉSZNAPOS KORLÁT volt 6giga után..
  • Fabio Capello
    én úgy tudom tényleg van törvényjavaslat erről, bár még kutatok megbízható forráscikk után
  • asiagyuri
    ezt mondom. 110 kbit. és 150 amit biztosítaniuk kell... ennyit róluk!
  • king88
    Ez komoly vagy csak úgy írtad??
    Én akkora sebességel már ellenék de így semmit nemtudok csinálni. Csütörtöken majd kiderül milessz.
  • asiagyuri
    64 / 16
  • RajZoL
    Új csomagoknál van a 64/64-es limit
  • asiagyuri
    korlátra
  • asiagyuri
    Neked meg gondolom azért 8-9 gigától, mert nemszakítottad meg a netet 5 giga után, és töltöttél. így nemadódott hozzá az eddig elért forgalom a jelenlegihez, így full-al jött 8-9 gigáig. amint megszakítottad a netet, hozzáadódott, és bekaptad a korlátot. énis így csináltam, direkt. több gigát nyertem!

viszont azt a 60 kb/s-et nemértem, mert az egyik haveromnak is kb. 60-70, van hogy 100 kb/s-el tölt korlátozva. nekem meg 15-20 kb/s között szerencsétlenkedik.
  • RajZoL
    Gondolom
    De azért nem mindegy
    Modnjuk új csomagoknál még jobb a limit
    Lassan visszatérünk a gprs-hez 4 savon majdnem megvolt ennyi speed
  • RajZoL
    Mondjuk szerencsére Voda netet csak szinte PDA-n használom, mivel cég fizeti igy nekem ingyen van. Tmobilost használom rendszeresen, csak limit lelövés miatt szoktam használni, hogy gyüjtsem a giggákat t-hez
  • asiagyuri
    Gondolom az 5 GB-os korlátról gondolt.
  • RajZoL
    Decemberbe 5/10-es korlátozás volt
    Május 16-tól van az 5 gigás full korlát
    Nézd meg május 16 i ÁFSZ változást
  • emicica
    Szaisztok. Engem 8-9gb-nál korlátoztak le. Most olyan 60 kb/s megy.
  • merida111222333
    Ez a korlátozás már be van vezetve december óta, hogyhogy csak most tűnt fel??
  • speeki89
    Ez a full korlát nekem is feltűnt.. nézem én hogy mér mindig olyan lassú fos még hajnalban is.. hát takarodjon már a voda el a jó *u*** annyába!!:@

Ha másfél megabitre emelnék a szolgáltatást na az boldoggá tudna tenni..
  • asiagyuri
    komolyan? hát az kurva jó lenne! :D és kik, mikor, hol szavazzák??? és hollehet erről olvasni, hogy mibe egyeztek meg?
  • Fabio Capello
    most akarják megszavazni, hogy másfél megabitre emelnék a minimumszolgáltatást ha jól rémlik...
  • asiagyuri
    igen tudom. de emberségből nemkéne tartani enyire szigorúan ezt a fos sebsséget!
  • Fabio Capello
    ez nem országra vonatkozó törvény, ez EU-s jogszabály :)
  • king88
    Remélem jó beszívja majd a vodafone,és újra tudunk rendesen netezni.De kitudja...
  • asiagyuri
    de attól még írhatunk a gvh-nak. nemvesztünk semmit vele.!
  • asiagyuri
    undorító ez az ország! törvények, és szabályok szerint élnek, cselekednek. emberségről még nemis hallottak. tiszta robotok. a gvh is, meg a voda is.
  • Fabio Capello
    persze, nem igazságos, és rohadtul inkorrekt, de a szerződési feltételeket ( a korlátlan adatforgalmazást, - saját állítások szerint a minimál letöltési sebességet ) biztosítják, így maximum az inkorrektség a támadási jogalap
  • asiagyuri
    itt megjegyezném, hogy ez igazából nemis 160 kbit/s. mivel mértem énis, és kb. 130 kbit-et mért egyfolytába fixen, de a szar speedtest.net a végén felugrik kicsit. nekem is felugrott 130-ról, 160-ra a legvégén.
  • asiagyuri
    az lehet. de arra mit válaszol, hogy megint levitték az annó korlátlan netet 6 gigára? MEGINT változtattak. evvel az erővel 1 gigás is lehetne, és akkor se szólnának mert az adatforgalom korlátlan.de ez igy nem igazságos,és nem korrekt mert használhatatlan szinte ez a korlátozott 150 kbit/s- sőt.. sokszor nemis éri el nekem ezt a sebsséget! így kibaszni az emberekkel. és a havi díj változatlan persze.